Schending privacywet! Overheid verstrekt gewoon gegevens van journalist aan politie

Hoppa, vertrouwen in de overheid totaal weg! Nu al! De politie vroeg om vertrouwelijke informatie van een journalist omtrent een lek bij een burgemeester sollicitatie maar overlegde niks en kreeg het gewoon mee! Zo meldt het AD.

Totaal geen overleg met de justitie top, geen levensbedreigende situatie dús geen gegronde reden voor zo’n verzoek en tóch kreeg de politie het zo mee. Daar zit je dan als pro-sleepnetwet met je goeie gedrag, vertrouwen en leuke optimistische argumentjes. ‘Ja maar commissies gaan toezien op of het aftappen en opvragen van gegevens gegrond is’ hoor ik ze nog zeggen… En kan ik ze nu dit feitje inwrijven waaruit blijkt dat ze dezelfde journalist nóg een keer wilden afluisteren.

Het feit dat dit niet om een gewone burger gaat, wat al erg genoeg zou zijn, maar om een journalist maakt het allemaal een stuk erger! Verder is natuurlijk menig Kamerlid enorm geschokt want hoe heeft dit nou kunnen gebeuren? Gelukkig kondigde Grapperhaus een nieuwe wet aan die ervoor moet zorgen dat dergelijke aanvragen via de rechter gaan verlopen. Althans, die ‘kijkt mee’ met het Openbaar Ministerie. Een hele geruststelling gezien hoe er nu al mee om wordt gegaan. En als je gewoon wat ‘dirt’ vind bij de rechter die jouw verzoek moet beoordelen, geeft die ook zo groen licht. Noem je het gewoon een kwestie van nationale veiligheid en snoer je iedereen de mond! Gevaarlijke ontwikkelingen dit!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Zcooby

  Daarom had ik er tegen gestemt maar ja 80% van de Nederlanders zijn schapen die niet nadenken.

 2. lugar

  Wat is het probleem? Dit is toch wat “we” willen? Een overheid die, letterlijk, overal haar neus in steekt?

 3. 75

  Dit is precies waar ik al bang voor was, erger als in de voormalige DDR.

 4. NoDoubt

  Het wordt afgedaan door Grappenhuis met dat het niet meer zal gebeuren. Het is natuurlijk niet maar één persoon die daarin beslist. Het betreft een aantal mensen en geen van deze mensen komt op het idee te zeggen dat dit fout is. Maar van de week was in een programma de Amsterdamse politie bezig met het ontwikkelen van een app die nummerborden moet scannen een soort pokemongo waarbij mensen kunnen worden beloond. Ze zijn helemaal van het padje af. We hebben een opsporingsapparaat maar zo zoetjes aan vervagen de grensen en krijgen we een politiestaat. Vroeger was 1 op de 10 in de sovjet een bewakingshond van het politbureau en kreeg je privileges. Het idee dat het al in je opkomt bij de politie geeft al aan hoe er over burgers gedacht wordt. Degenen die hier bij betrokken waren, moeten worden vervolgd. Het betreft een ernstig misdrijf. Wie zegt mij niet dat ze al veel vaker zoiets gedaan hebben. Straks met de sleepnetwet worden de grenzen nog vager. En steeds maar afdoen met sorry??

 5. Ni28

  Regels zijn er om ze te kunnen overtreden. En de overheid dient als voorbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.