UvA studenten janken weer om aandacht: protest tegen politiegeweld

Vrijdag was er een protestmars door studenten van de Universiteit van Amsterdam. Niet luisteren naar de politie en waarschuwingen negeren heeft ertoe geleid dat de studenten met kracht werden ontruimd, dus zijn ze wéér boos. Zo meldt de Telegraaf.

Het begon allemaal met de ‘Mars voor Onderwijs’ om blijk te geven van hun onvrede over de bezuinigingen door de overheid bij het onderwijs. De mars eindigde bij de Roeterseilandcampus waar de studenten er graag een sleep-over party van wilde maken. Nog voor het eerste spookverhaaltje kon worden verteld was daar de grote boze politieagent die roet in het eten gooide.

De studenten mochten er namelijk niet overnachten en hadden dus al die pijn en moeite om hun tenten op te zetten, verspild. Tot drie keer toe zijn de studenten gewaarschuwd en verzocht om te vertrekken, meldt de universiteit. Na eindeloos gezeur en gejank werden de studenten dan toch van de campus verwijderd.

Natuurlijk vinden de tere zieltjes dat het allemaal veel te grof ging en dus gaan ze vandaag wéér protesteren. Dit keer tegen politiegeweld. Want dat niet luisteren consequenties heeft en je het beste gewoon naar oom agent kunt luisteren wil er bij deze grappenmakers nog niet helemaal in. Ach, wellicht zetten ze hun tentjes weer op en banjert de politie er vanavond wel met een paar paarden doorheen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ries

  Een echte gutmenschen- kumpulan. Gezellig toch?

  1. hans-e-pans

   Het gaat hier steeds meer op de islamitische wereld lijk, vrijdagmiddag protestmiddag.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Hoe groot was het protest ?

  Ik zie twee blèrende castraten, een knaap met een witte zak en twee cirkelende Trigger Warnings met fototoestellen met daar omheen mensen wachtend op een fiets en 1 verdwaalde agent.
  Linksboven staat ook nog een krullenkop met een islamistisch terroristensjaaltje om zijn kalkoenennek gedrapeerd dus die zal er ook wel bij horen.

 3. Pedrito

  Rellen met de politie vraagt om incasseringsvermogen. Deze verwende huilbaby’s ontberen dat!

 4. Ritter

  Ze hebben dus tijd genoeg om te “demonstreren”. Kennelijk kunnen de opleidingen korter worden. Dat bespaart dan weer belastinggeld.

 5. DolleDries

  Met wat besneden en gekleurde studenten was het geweld van de politie natuurlijk minder geweest

 6. Stanly2000

  “Prachtig” optreden van van Aartsen en de Amsterdamse politie. Hadden ze maar huizen moeten kraken en geen tentjes bouwen.
  Nogmaals A’dam gefeliciteerd met zo’n krachtdadig bestuur.

 7. falschirmjager

  Tofik Dini zeurd weer hij wil naar Palestijns kamp om vaak keihard in zijn kontje geneukt en bevrijd te worden van principes.

 8. Baron von Munchhausen

  Enfin, ruime aandacht op NPO???
  Die, inmiddels, steeds meer Nrd-Koreaanse trekken krijgt!

 9. Steve Van der Vekens

  Echte wereldverbeteraars.
  Ze zouden beter ophouden met die flauwekul en gaan werken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.