'GroenLinks een brede volkspartij' en ander gezwets van Jesse Klaver

Geen categoriejun 09 2018, 9:00
Het is Jesse Klaver en zijn partij een beetje naar het hoofd gestegen. De partij die voor 90 procent bestaat uit roomblanke, hoogopgeleide flexitariërs die graag frapuccino drinken en 'respect voor minderheden' als hobby aangeven, willen nu een brede volkspartij worden.
In een artikel van Trouw worden we al direct geconfronteerd met een foto van Klaver met opgestroopte mouwen en druipt het oestrogeen nog net niet van je beeldscherm af. Klaver, die inmiddels gewend is om complete concertzalen te vullen met zijn windmolen en bakfiets gezwets, noemt een opkomst van zo'n 150 man nu 'indrukwekkend'. Hier had eerder 'lachwekkend' moeten staan gezien het feit dat ze deze mensen vooraf screenen en ze niet gaan voor 'de klassieke achterban'.
Klaver noemt het zelf natuurlijk niet wat het is: puur inzetten op electoraal gewin. In plaats daarvan wil hij ons doen geloven dat GroenLinks ineens een brede volkspartij kan worden, nou ja, tot de belasting natuurlijk door het plafond schiet om al die ideaaltjes van hun te bekostigen. GroenLinks wil gewoon kapitaliseren op het verlies van de PvdA en de duikvlucht die D66 aan het maken is. Dit soort opportunisme en politiek instinct doet het natuurlijk niet goed bij de achterban die voornamelijk uit idealisten bestaat, dus moet Klaver het wel anders verwoorden.
Net als dat ze pretenderen voor diversiteit te zijn maar de meeste blanken op de lijst hebben, zo doen ze ook alsof ze de VVD en PVV stemmers eventueel zouden kunnen aanspreken. Het hele artikel leest als een door spindoctors voorgekookt riedeltje dat vooral is gericht op de eigen achterban maar doet alsof het inclusiever is dan dat. Één grote illusie daar bij Klaver & the Gang...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten