UvA studenten janken weer om aandacht: protest tegen politiegeweld

Geen categoriejun 09 2018, 8:00
Vrijdag was er een protestmars door studenten van de Universiteit van Amsterdam. Niet luisteren naar de politie en waarschuwingen negeren heeft ertoe geleid dat de studenten met kracht werden ontruimd, dus zijn ze wéér boos. Zo meldt de Telegraaf.
Het begon allemaal met de 'Mars voor Onderwijs' om blijk te geven van hun onvrede over de bezuinigingen door de overheid bij het onderwijs. De mars eindigde bij de Roeterseilandcampus waar de studenten er graag een sleep-over party van wilde maken. Nog voor het eerste spookverhaaltje kon worden verteld was daar de grote boze politieagent die roet in het eten gooide.
De studenten mochten er namelijk niet overnachten en hadden dus al die pijn en moeite om hun tenten op te zetten, verspild. Tot drie keer toe zijn de studenten gewaarschuwd en verzocht om te vertrekken, meldt de universiteit. Na eindeloos gezeur en gejank werden de studenten dan toch van de campus verwijderd.
Natuurlijk vinden de tere zieltjes dat het allemaal veel te grof ging en dus gaan ze vandaag wéér protesteren. Dit keer tegen politiegeweld. Want dat niet luisteren consequenties heeft en je het beste gewoon naar oom agent kunt luisteren wil er bij deze grappenmakers nog niet helemaal in. Ach, wellicht zetten ze hun tentjes weer op en banjert de politie er vanavond wel met een paar paarden doorheen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten