UvA studenten janken weer om aandacht: protest tegen politiegeweld

UvA studenten janken weer om aandacht: protest tegen politiegeweld

Vrijdag was er een protestmars door studenten van de Universiteit van Amsterdam. Niet luisteren naar de politie en waarschuwingen negeren heeft ertoe geleid dat de studenten met kracht werden ontruimd, dus zijn ze wéér boos. Zo meldt de Telegraaf.

Het begon allemaal met de 'Mars voor Onderwijs' om blijk te geven van hun onvrede over de bezuinigingen door de overheid bij het onderwijs. De mars eindigde bij de Roeterseilandcampus waar de studenten er graag een sleep-over party van wilde maken. Nog voor het eerste spookverhaaltje kon worden verteld was daar de grote boze politieagent die roet in het eten gooide.

De studenten mochten er namelijk niet overnachten en hadden dus al die pijn en moeite om hun tenten op te zetten, verspild. Tot drie keer toe zijn de studenten gewaarschuwd en verzocht om te vertrekken, meldt de universiteit. Na eindeloos gezeur en gejank werden de studenten dan toch van de campus verwijderd.

Natuurlijk vinden de tere zieltjes dat het allemaal veel te grof ging en dus gaan ze vandaag wéér protesteren. Dit keer tegen politiegeweld. Want dat niet luisteren consequenties heeft en je het beste gewoon naar oom agent kunt luisteren wil er bij deze grappenmakers nog niet helemaal in. Ach, wellicht zetten ze hun tentjes weer op en banjert de politie er vanavond wel met een paar paarden doorheen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties