VN snakt naar relevantie en roept op tot einde van geweld in Syrië

Eens in de zoveel tijd zie je het weer voorbij komen, de VN eist weer iets maar wordt gewoon genegeerd. Zo ook vandaag, dit keer willen ze dat Assad stopt met oorlog voeren in het Syrische Daraa, waar IS nog zit… Aldus de Telegraaf.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres is er hélémáál klaar mee, al dat geweld, en eist dat Assad niet meer zo lullig doet tegen IS en de andere groeperingen die z’n land naar de filistijnen hebben geholpen. Duizenden mensen slaan namelijk op de vlucht, voornamelijk naar Jordanië, en dat vinden ze bij de VN natuurlijk niet zo leuk.

Het lijkt wel een blaffende hond zonder tanden, die VN. Zeuren over ‘instabiliteit in de regio’, alsof het ooit echt anders is geweest, daar. Alsof ook maar iemand het in z’n hoofd haalt om nu het offensief te stoppen nu Assad zo duidelijk aan de winnende hand is. Laat hem z’n land eerst maar mooi even opschonen en IS uiteen rijten, dan is het daarna snel gedaan met de oorlog en de ellende in dat land. Dan kunnen de vluchtelingen weer naar huis, kan iedereen helpen het land weer op te bouwen en keert de stabiliteit weer (een beetje) terug in de regio. Laat dán de VN maar een rol spelen maar kan iemand ze alsjeblieft vertellen dat ze in dit stadium tótáál irrelevant zijn?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Opdoeken die hele VN nu de VS terecht uitgestapt is. Een corrupte bla bla orgaan waar de meest corrupte landen hoge woord in hebben. Duur en overbodig. Er is behoefte aan een nieuwe VN, liefst met een nieuwe naam waar je pas onder strenge condities lid mag worden. Ik denk dat deze dan een stuk kleiner wordt. Daarna is het NAVO aan de beurt die meer op papier bestaat dan in het veld.

  1. Meinoud Marinus

   Ni28 schreef:

   “…waar de meest corrupte landen hoge woord in hebben…”

   Zoals jouw geliefde Israël?

   1. Stanly2000

    Welkom in de trollenkring, Meinoud!

   2. Guus Geluk

    Dat valt wel mee: op de index van corrupte landen neemt Israël de tweeëndertigste plaats in. Het door de weg-met-onsers zo verachte Nederland scoort op nummer acht.

    Bron: https://www.transparency.org/news/feature/corruption_perceptions_index_2017

 2. Ni28

  Mijn geliefde Israel, het staat er echt. Waarom moet Israel mijn geliefde land zijn? Ik neem het wel graag op voor degene die onrecht aangedaan wordt zonder dat het een fan van mij hoeft te zijn. Dus Israel, Trump, Wilders, Baudet en ga maar zo door. Allemaal zwart gemaakt(mag je het zeggen nog?) en vaak ten onrechte. Dat is heel wat anders dan kritiek want die heb ik ook.

 3. Ni28

  Veracht GG Nederland als een ware weg-met-onser? Deze mensen steunen namelijk alles wat Nederland kapot kan maken. Dat zijn de enige weg-met onser’s. Mensen die kritiek uitoefenen op hedendaagse misstanden willen juist Nederland en haar oorspronkelijke normen en waarden behouden. Eigen cultuur niet vervangen door die van een nieuwkomer.

 4. Babaji538

  De zeekoei is weer terug, van weggeweest.
  Nooit geen flikker voor de wereld, kunnen
  betekenen, uiteindelijk. Puur egoïsme.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.