Walgelijk: Australische troepen tonen swastika-vlag in Afghanistan

Dat verwacht je dan weer niet. Een missie in het Midden-Oosten waar dan ineens een swastika-vlag wordt getoond. Niet zomaar een religieuze bedoeling, want een swastika heeft ook een positieve context, maar echt een nazivlag. Australische militairen vonden het blijkbaar een goed idee om dit walgelijke symbool te tonen in een oorlogsgebied. Je vraagt je toch af wat dit soort mensen bezielt.

Australische media hebben foto’s gepubliceerd van militairen uit dat land die in 2007 in Afghanistan een vlag met een swastika hebben gehesen. Volgens nieuwszender ABC zegt een van de getuigen van het incident dat het om een zieke grap ging en dat het niets te maken had met neonazisme.

Beetje grappen is altijd okee, maar een nazivlag uit je hoed toveren terwijl je bezig bent met een militaire missie in het Midden-Oosten? Walgelijk, ik kan er niets anders over zeggen. Er valt niets goed te praten over dit soort acties, want ook al is het een grap, de context waarin deze militairen in werken wijst op de negatieve aspecten van dit soort acties.

Je hebt vaak ook nog een cultuurverschil, zoals in Azië, waarin ze te pas en te onpas dit soort symbolen tonen, omdat ze de historische context niet aanvoelen. Het is voor mensen uit dat soort culturen gewoon een leuke grap, omdat het geen vast onderdeel is van de geschiedenis. Je mag wel verwachten dat Australische burgers en vooral militairen begrijpen wat voor consequenties dit soort grappen hebben.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Svetlana

  Wat verwacht je van dit witte tuig. Het zijn allemaal racisten

  1. lugar

   Nou wat je zegt…

   🙂

  2. B. Pascal

   Het is goed mogelijk dat de soldaten zich Nazi’s voelden terwijl ze dat naar overtuiging niet waren. Het kan zijn dat het een protest actie is geweest, omdat ze wilden tonen eerder een bezetter te zijn dan een overwinnaar.

   Immers het is toen al gebleken dat we Osama ook wel dood hadden gekregen zonder dat we daar voet aan land hadden gezet. De taliban en hun vervloekte ideologie en zondebok politiek krijg je daar niet weg zonder steun van het volk. Zie hiervoor ook Iran. En de steun van het volk hebben ze nog steeds, het volk wil de Islam en hun repressie. Geef ze er aan over. Je kunt dat niet keren. Zonder de steun van het volk ben je in ”mensen ogen” een bezetter, hoe positief en behulpzaam en moraal hoog je een inval ook uitlegt.

   Net als in Irak waren we niet op onze plaats. Het heeft meer ellende opgeleverd dan verwijderd. Wie de Islam slaat, slaat een wespennest.
   Je kunt een wespennest wel verwijderen met vernietiging zonder samenwerking, of isolering zonder samenwerking. Samenwerking betekend dat je gestoken wordt.

   Die vlag toont dat je jongens het meer begrepen hebben dan de politiek.
   Al keur ik de actie volledig af.

 2. DolleDries

  Maar hoe kom je in godsnaam aan zo vlag in die wildernis of zou het barsten van die vlaggen in het Midden-Oosten

  1. Ni28

   De regimes in het Midden Oosten doen niet onder die van Adolf H. dus die vlag past daar net zo goed.

 3. JanKlaasen

  Zeker komkommertijd bij de DDS… nieuws uit 2007 brengen. 🙂

  1. lugar

   Hoe krijg je het voor elkaar
   Petra Hermans

 4. fusilier

  Had prins Harry ook niet een keer zon nazi kostuum aan, denk dat dit kwajongens werk is.

  1. lugar

   Zeker, als prins Harry een nazikostuum droeg, dan moet dit wel kwajongenswerk zijn.

   🙂

 5. Onno

  Met goeie contakten bij de AfD krijg je een hoop voor mekaar.

 6. Ni28

  Rode vlaggen suggereren op zich al weinig goeds. Wat je er op plakt is alleen herkenningssymbool.

 7. Rechtsaf

  Ge-fotoshopt??

  1. DolleDries

   Dat gevoel had ik ook dat rood komt wel erg fel naar voren gezien de wazige foto

 8. Mau777

  Het zou heel goed kunnen dat die Aussies die vlag daar ergens hebben gevonden en er toen gewoon wat mee rondreden als “mop”…….!

  Je moet maar es GOED rondkijken op Youtube, al die gasten (Youtube kanalen) van Hamas & Hezzbolah hebben een ENORME bewondering voor Hitler, omdat hij zo “efficient optrad tegen de zionisten” (….) !

  Dit blijkt een algemeen (….) verschijnsel in islamitische contreien en het zou mij niet verbazen indien er bij de Taliban & consoorten OOK nogal wat fans van de man met het snorretje rondlopen…..

  En indien iemand zich hier afvraagt : maar hoe herken je zo’n islamonazi kanaal eigenlijk ?
  Heel simpel : type “zionisten” in de zoekmachine….
  Dit levert “doorsnee” 3 typische soorten kanalen op : neonazis, islamisten & regressief links.
  Op het eerste zicht onderscheiden deze zich heel weing van elkaar (…) in hun anti-zionistische propaganda en dat geeft soms heel bizarre effecten bij het soort mensen die flirten met deze kanalen, omdat ze vaak NIET beseffen op WIENS kanaal ze eigenlijk “geabonneerd” zijn…..(!)

  Zo zie je neonazis knuffelen met islamistische kanalen – omdat ze zuiver op basis van die anti-zionistische videos denken op een neo-nazi kanaal te zitten….(!)

  De islamisten spelen daar trouwens ook INTENTIONEEL op in (…), zo gaan ze bvb ALLE bekende Westerse mainstream nationalisten systematisch demoniseren als “zionistische agenten” in hun videos, om de neonazis vervolgens “aan te moedigen” deze es goed “aan te pakken”…..(…)

  Maar, voor de goede observeerder, valt de “stealth” islamist ALTIJD door de mand op basis van het PATROON van zijn kanaal & uploads : hun videos bestaan per definitie altijd uit dezelfde mix van anti-zionistische, pro-palestijnse, pro hezzbolah & pro-hamas rethoriek, gecombineerd met pro-derde rijk “memorial” videos, zeer veel (negatief) fake news over ECHTE Westerse “mainstream nationalisten” EN het volkomen ontbreken van ook maar ENIGE negatieve referentie naar islam toe (…) .

  Veel van hun videos trekken zowel nazis als regressief links aan – en niet iedereen checkt alle uploads & “likes” (reposts) van een kanaal…… (…)

  Maar goed, om terug te keren op mijn oorspronkelijk punt : de waarschijnlijkheid dat in Afghanistan een nazi vlag rondslingert ergens omwille van locale islamistische sympathieen, ligt VEEL hoger dan dat een of andere Aussi soldaat dat ding heeft geimporteerd ……

  Het blijft speculeren natuurlijk, maar dit soort troepen verplaatsen zich doorgaans gecoordineerd & met serieuze restricties/controles op persoonlijke bagage (…), lijkt mij dan toch wat risky om bij wijze van “mop’ zoiets mee te slepen naar Afghanistan…..

  Men is niet zo “onnozel” dat men niet beseft wat de consequenties zijn voor eender welke militair die betrapt word met dit soort item in zijn/haar persoonlijke bagage….

  1. Guus Geluk

   Mau777 gaat off-topic.

   1. lugar

    @Guus: Hetgeen jou in de gelegenheid stelt er een onzinreactie aan toe te voegen. O wacht, vandaag reageer jij niet want je bent ter kercke.

 9. Rosasolis

  Dit is een ziekelijke grap van een paar soldaten, misschien bedoeld om de Taliban af te schrikken. Maar het is geen stijl en zeer oneerlijk. Enkele jaren werd een gemaskeerde bal ergens in Engeland gehouden. Prins William ging gekleed als een leeuw, maar zijn broer Prins Harry verscheen in een nazi officier kostuum. Zowel de toenmalige regering als de bevolking reageerden zeer geschokt. Gelukkig zullen onze militair zulke wrede en onnodige grapjes nooit uithalen.

 10. Bloem

  Wat ik walgelijk vind , is de hypocrisie van vandaag de dag. Politici en de media in Europa laten zich openlijk antisemitisch uit en maken zich schuldig aan dezelfde misdaad als het nazi regime. Om dan vervolgens over het meedragen van een vlag te vallen. Ook de DDS reageert verontwaardigd, dat terwijl men figuren als dhr. Quispel geen strobreed in de weg legt om zijn antisemitische boodschap op dit forum te ventileren.

 11. Joop Sigaar

  Bloem , precies ja , helemaal goed .
  Vroeger wel leuk hier ,nu inmiddels niet meer door smerige linkse infiltratie .

  Kom maar op met die schunnige commentaren .

 12. Koos sssss

  Dit gaat werkelijk nergens over.

  In o.a. het boeddhisme en het hindoeïsme is de swastika een heilig symbool. Dat ligt aardig in die contreien. Daarbij is de ellende van het nazisme compleet aan die lui daar voorbij gegaan.

  Voor een westerse fotograaf is dit een smakeloze vertoning. Maar daar is dan ook werkelijk alles mee gezegd.

 13. Gerlos

  Foutje bedankt, sorry

 14. Seneca

  Bizar dat men Afghanistan als M-Oosten beschouwt. Nog vreemder dat men een gebeurtenis uit 2007 nu ineens als hot topic wordt gepubliceerd. Zoals reeds op dit forum is gezegd, zou hier sprake kunnen zijn van photoshop.

 15. Troelstra

  Een swastika vlag, dat is toch zoiets als waarmee in dat Uskamitusche shit hole Gaza steevast het vliegertouw mee decoreren? Dus het past prima jn die ziekelijke Islamitische hoofden.

  1. Troelstra

   En Ukamitusche moet natuurlijk zijn Islamitische. Maar dat blijkt natuurlijk wel uit de context i.c.m. shit hole.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.