Walgelijk: Australische troepen tonen swastika-vlag in Afghanistan

Geen categoriejun 14 2018, 11:00
Dat verwacht je dan weer niet. Een missie in het Midden-Oosten waar dan ineens een swastika-vlag wordt getoond. Niet zomaar een religieuze bedoeling, want een swastika heeft ook een positieve context, maar echt een nazivlag. Australische militairen vonden het blijkbaar een goed idee om dit walgelijke symbool te tonen in een oorlogsgebied. Je vraagt je toch af wat dit soort mensen bezielt.
https://twitter.com/jennineak/status/1007051097154834433

Australische media hebben foto's gepubliceerd van militairen uit dat land die in 2007 in Afghanistan een vlag met een swastika hebben gehesen. Volgens nieuwszender ABC zegt een van de getuigen van het incident dat het om een zieke grap ging en dat het niets te maken had met neonazisme.

Beetje grappen is altijd okee, maar een nazivlag uit je hoed toveren terwijl je bezig bent met een militaire missie in het Midden-Oosten? Walgelijk, ik kan er niets anders over zeggen. Er valt niets goed te praten over dit soort acties, want ook al is het een grap, de context waarin deze militairen in werken wijst op de negatieve aspecten van dit soort acties.
Je hebt vaak ook nog een cultuurverschil, zoals in Azië, waarin ze te pas en te onpas dit soort symbolen tonen, omdat ze de historische context niet aanvoelen. Het is voor mensen uit dat soort culturen gewoon een leuke grap, omdat het geen vast onderdeel is van de geschiedenis. Je mag wel verwachten dat Australische burgers en vooral militairen begrijpen wat voor consequenties dit soort grappen hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten