Yes! Max start van p4 door straf arrogante Sebastian Vettel

Hij heeft al één concurrent voor het podium achter zich. Nu Kimi Raikkonen nog.

Goed nieuws voor Max Verstappen! Hoewel hij vandaag de vierde tijd neerzette in de kwalificatie begint hij morgen vanaf P4 aan de Grand Prix van Oostenrijk. Ferrari-coureur Sebastian Vettel kreeg namelijk een straf aan zijn broek omdat hij Carlos Sainz (Renault) gehinderd had tijdens diens kwalificatie-ronde.

In de slotseconden van ronde 2 van de kwalificatie wilde Carlos Sainz Jr. nog even alles op alles zetten om een goede tijd neer te zetten zodat hij probleemloos kon doorstromen naar de derde — en laatste — ronde. Helaas voor hem was Vettel op dat moment aan het uitrijden. In plaats van plaats te maken voor Sainz zodat die een toptijd kon neerzetten blokkeerde de Ferrari-coureur het circuit. Daardoor moest Sainz in bocht 1 van de weg. Hij verloor daar flink wat tijd door. Logischerwijze beklaagde hij zich daarover over de boardradio… en ook door naast Vettel te rijden en boze handgebaren te maken.

“Ik moest uitwijken,” aldus Vettel. “Ik had bijna een crash!”

Tegen de Spaanse televisie liet Sainz achteraf nog weten dat het zijn resultaat vrijwel zeker niet of weinig beïnvloed had, maar dat was natuurlijk niet relevant voor de race-controle. Het ging erom dat Vettel Sainz had opgehouden. Dat mag niet. Punt. Als gevolg van die actie wordt Vettel drie plaatsen naar achteren gezet. En terecht. De Duitser kan wel roepen dat hij Sainz niet zag, maar als je bezig bent met een relax-ronde moet je gewoon niet de race-lijn hanteren. Simpel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Archetype01

    vijfde tijd, vierde startplaats

  2. DolleDries

    Mij is niet duidelijk waarom jij hier zo blij van wordt Michael.

  3. WigoBEAR

    Dus gaat Vettel proberen Max voorbij te gaan waarbij Max een crash gaat veroorzaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.