Aboutaleb blijkt radicaal-linkse, politiekcorrecte zeursnor te zijn: "Nederland moet excuses maken voor slavernij"

Aboutaleb blijkt radicaal-linkse, politiekcorrecte zeursnor te zijn: "Nederland moet excuses maken voor slavernij"

Gezien het slavernij verleden van de mensen uit de regio waaruit Aboutaleb afkomstig is kan hij beter zijn mond houden.

De 'Rotterdamse' burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt dat we onze excuses maar eens moeten aanbieden voor de slavernij:

Nederland moet officieel excuses maken voor het slavernijverleden. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb roept het kabinet op dit gebaar te maken „voor het leed dat tienduizenden is berokkend. Om definitief een punt te zetten achter deze donkere bladzij uit de geschiedenis.” Bij de herdenking in 2013 noemde toenmalig vicepremier Lodewijk Asscher slavernij een „mensonterende praktijk” en een „schandvlek in onze geschiedenis.” Hij sprak diepe spijt en berouw uit. Maar excuses kwamen er niet.

Het moet maar eens afgelopen zijn met deze gekte. We hoeven onze excuses niet aan te bieden voor iets dat honderden jaren geleden plaatsvond -- en waar wij persoonlijk dus helemaal niets te maken hebben.

Daar komt bij dat slavernij duizenden jaren (ja, duizenden!) lang volstrekt normaal was onder mensen. Het was allerminst beperkt tot Europa -- en zeker niet tot Nederland. Overal werden mensen in de slavernij gedwongen. Het is volstrekt nieuw dat we dat soort gedrag onacceptabel vinden. In het overgrote deel van de geschiedenis van de mensheid was het volkomen normaal.

Tenslotte moet Aboutaleb eerst maar eens naar zichzelf kijken. Het houden van slaven was volstrekt normaal in de regio waar hij oorspronkelijk vandaan komt -- en langer dan dit het geval was in Europa. Sterker nog, pas na de Tweede Wereldoorlog werd de slavernij "langzaam maar zeker afgeschaft in islamitische landen." En dat kwam dan vooral door druk vanuit... Europa. De slavernij werd pas afgeschaft in Marokko (hallo, Ahmed!) in 1925. In Iran in 1929. In Saoedi Arabië in 1962 (ja, echt), en in Oman in 1970.

Met andere woorden, me dunkt dat een man als Aboutaleb vooral geen recht heeft om ons, in het Westen, hierover de les te lezen. Zeker niet als je bedenkt dat Marokko de slavernij alleen maar afschafte vanwege Frankrijks (dominante) rol in dat land.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer