800 Witte Helmen uit Syrië geëvacueerd

Witte Helmen, leden van de Syrische burgerbeschermingsbeweging, zijn samen met hun families vandaag geëvacueerd. Dit in verband met een Syrisch/Russisch grondoffensief in zuidwest-Syrië. Via de Telegraaf.

Het Israëlische leger nam het initiatief nadat er om evacuatie was gevraagd vanuit de Verenigde Staten en diverse Europese landen. Israël evacueerde de Witte Helmen en sluisde ze door naar Jordanië waar ze nu in veiligheid zijn gebracht.

Officieel heten ze de Syrische Burgerdefensie maar hun opvallende witte helmen zijn de reden voor hun door het volk gedoopte naam ‘De Witte Helmen’. De groepering maakte kans op de Nobelprijs voor de Vrede vanwege diverse acties waar hun eigen leven vaak in gevaar was, maar ze vele anderen hebben weten te redden.

Het Syrische/Russische grondoffensief dat nu in zuidwest-Syrië plaatsvindt duidt erop dat dit een van de laatste grote acties zal zijn om het land te bevrijden van alle rebellerende groeperingen. Iedere veldslag is nog een succes gebleken en er is geen reden om aan te nemen dat het nu anders zal zijn.

Eerder dit jaar werd er al een grondoffensief gelanceerd in het zuidoosten van Syrië dus het lijkt erop dat Assad en Poetin ‘met de klok meegaan’ en Syrië deel voor deel bevrijden in een zogenaamde ‘mop-up’ oftewel in één geleidelijke veeg over de landkaart de laatste brandhaarden opruimen. Hiermee lijkt de oorlog in z’n laatste fase te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. lugar

  De enige manier om de islam en haar uitwassen te bestrijden, als het al te laat is, een grondoffensief.

 2. Bloem

  Laten we hopen dat ze zeer succesvol zijn. Overigens Israel laat zien dat ze in tijden van nood zelfs een jegens hen vijandig volk te hulp schieten. Dat zal een Islamitisch volk nooit doen.

  1. lugar

   “Dat zal een Islamitisch volk nooit doen.”

   Klopt, maar misschien is er een linkse discipel die een uitzondering kan benoemen, ik hou wel van een uitdaging.

  2. C.von Gelbkirchen

   @Bloem…

   Wakker worden muurBloem!
   Die vijand lappen ze op! We hebben het hier over Al Nusra!! Dst zijn geen vrijheidstrijders, hè?! Die groepering is net zo erg als Isis!
   Let je even op? Dat Israël van jouw is wederom niet te vertrouwen.

   “…At a cabinet meeting on Sunday, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu reconfirmed Israel’s commitment to treating “war-wounded” fighters from Syria “as part of a humanitarian effort.” While Israel has claimed that it treats any fighter or civilian who makes it to the demarcation line between Israel and Syria through the contested Golan Heights area, evidence continues to demonstrate that those Israel treats are almost exclusively terrorist-linked opposition fighters – a fact which makes Israel’s claims of humanitarianism difficult to justify…”

   bron( https://www.mintpressnews.com/israel-reconfirms-commitment-to-treating-wounded-syrian-al-nusra-fighters/226714/ )

   1. van Urk

    zo lappen de Israeliers ook de Palestijnen op in hun ziekenhuizen. Duidelijk dat Israel aan de Confentie van Geneve houdt. Palestijnen doen een overwinningsdans boven een gewonde lichaam van een Israelische soldaat. En dat soort mensen wil men de regie geven van een eigen staat.

    1. C.von Gelbkirchen

     Maar natuurlijk Urk…
     Natuurlijk.

     1. lugar

      Geen speld tussen te krijgen, toch Maranus?

     2. C.von Gelbkirchen

      Nee, nee inderdaad…

      …daar krijg je geen speld tussen nee…

   2. Peter Selie

    +++++

 3. denk eens na

  Zijn die withelmen niet diverse malen in het nieuws geweest dat ze fake reddings missies hebben uitgevoerd , een soort van propaganda .

 4. Ritter

  Hoe eerder de burgeroorlog ten einde komt des te beter.

  Dan kunnen de “vluchtelingen” terug om het land op te bouwen.

  1. C.von Gelbkirchen

   Brabosh-ritter…

   Die vluchtelingen gaan terug…
   …de lafaards die tegen Assad zijn, blijven.

   Allah, Souria, Bashar ou bas!

   Hèhè 😉

  2. hans-e-pans

   Witte Helmen. Zijn dat niet die lui die nogal eens nieuws naar buiten brachten dat later “Fake News” bleek te zijn? Zolas die keer dat er door de heerser van Syrie zenuwgas gebruikt zou zijn?

 5. Meester Kong

  De Witte Helmen moslims krijgen in asiel in Duitsland…

  1. lugar

   Hoe eerder de burgeroorlog ten einde komt hoe beter.

   Dan kunnen de “vluchtelingen” terug om het land op te bouwen, vind je ook niet?

   1. palko

    @lugar, helemaal mee eens; dan kunnen de nepvluchtelingen die de afgelopen jaren vanuit Syrie naar Luilekkerlandjes als Duitsland en Nederland zijn gereisd per kerende post naar hun vaderland terugkeren. Om daar gemotiveerd en met vereende krachten de schouders te zetten onder de opbouw/wederopbouw van hun vaderland. In plaats van hier tot in lengte van jaren te profiteren van en te parasiteren op de westerse samenleving. De tickets kunnen, wat mij betreft al besteld worden.

    1. Peter Selie

     Denk nu eens echt goed na, statushouders in hun aangeboden en ingericht door de gemeente socialewoningwet woning, ruimhartige bijstandsuitkering, geen druk om te soliciteren en werk te aanvaarden wat hen zo wie zo tegen staat, joh het is een paradijs hier voor deze asielparasieten. Hoorde van een Iraniër die hier 31 jaar statushouder is en slecht Nederlands spreekt en nog nooit gewerkt heeft die was gevlucht met zijn gezin doordat Khomeini uit ballingschap aan de macht kwam. Dus jij ziet deze lieden vertrekken om Syrië weer op te bouwen, ze waren in eerste instantie vijanden van Assad, dus terugkeer acht ik uitgesloten. Zij zijn hier of wij zo vriendelijk willen zijn om hun levenslange verblijf te bekostigen.

  2. DolleDries

   Waarom, ik neem aan dat ze ok de bevolking hielpen die getroffen werden door de agressie van de rebellen of zouden ze wat anders op hun geweten hebben

   1. van Urk

    Ik lees veel verwarring over wat de witte helmen eigenlijk zijn. De witte helmen zijn geen militairen van een of ander beweging maar vrijwilligers die na een aanslag als eerste ter plaatse zijn om slachtoffers onder het puin te halen. Ze zijn onder meer actief in Aleppo. Deze hulporganisatie wordt ook gefinancierd door onze eigen regering. Goed dat zij geevacueerd worden door Israel.

    1. lugar

     “Goed dat zij geevacueerd worden door Israel.”

     Zeker, en weer terug zodra het veilig is. 🙂

    2. Stanly2000

     van Urk,
     Dat ze gefinancierd worden door onze eigen regering is geen garantie dat een organisatie deugt! Nederland steunt wel meer organisaties die niet helemaal zuiver op de graat zijn.

 6. gummybears

  Ik zou eens op YT de volgende zoekterm gebruiken “white helmets fake”. Ze worden beticht “aanslagen” in scene te zetten, mannequins als “gewonden” te gebruiken, “gewonden” die miraculeus in de video zelf weer beter worden, gelinkt worden met Al-Qaeda en nog meer. Totaal niet de hulporganisatie zoals de MSM deze omschrijft.

 7. Nasrani

  Wat ontzettend goed en liefdadig van Israel en zijn soldaten. Met gevaar voor eigen leven zo’n humanistische actie uitvoeren. Top! Het toont aan dat zowel op humanitair gebied als op militair gebied de Israelische normen en waarden superieur zijn aan die van de islamitische losers.
  Maar wat een goor lef van de VN om dat aan Israel te vragen……hypocriete bende.

  1. sjun

   Binnenkort is het weer als vanouds, de wekelijkse resolutie tegen israël. Er zijn mensen die eens een kritisch licht op die VN resoluties werpen: https://christenenvoorisrael.nl/isreality/nieuws/vn-israel-2017
   Het doet zich aanzien dat de VN zich heeft laten kapen voor de Arabische of Mohammedaanse zaak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.