Trump dreigt met flinke heffingen op Europese auto's

Geen categoriejul 22 2018, 8:00
Hoppakee, de beuk erin! Donald Trump komt waarschijnlijk met nieuwe maatregelen tegen Europese auto's. De EU dient akkoord te gaan met zijn voorstel of er volgt 20 procent heffing! Via het AD.
"Cars are 'the big one'" zegt deze president. Hij doelt hiermee op de autohandel die, in zijn visie, oneerlijk is richting de Verenigde Staten. Hij zou nu een voorstel hebben uitgesproken richting de EU.
Het dreigement van de 20 procent importheffing uitte hij vlak voor de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, naar de VS komt. Nu begint voor Juncker ieder gesprek sowieso pas bij '20 procent' dus die man zit waarschijnlijk wel goed in z'n sas.
Menig autofabrikant heeft zich uitgesproken over dat er banen zullen verdwijnen uit de VS als de handelsoorlog erger wordt. Ook het IMF meent dat de wereld binnen de kortste keren in de hens staat als Trump doorgaat met dergelijke heffingen.
Eerder voerde de VS al heffingen in op staal en aluminium. De EU sloeg terug en de spanningen met China, Canada en Mexico lopen ook hoog op. Toch lijkt het voor de VS te werken of Trump dendert door met z'n beleid zonder naar de consequenties te kijken. Wellicht is het te vroeg om de effecten al te kunnen waarnemen, op reacties vanuit de aandelenmarkten na.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten