800 Witte Helmen uit Syrië geëvacueerd

Geen categoriejul 22 2018, 9:00
Witte Helmen, leden van de Syrische burgerbeschermingsbeweging, zijn samen met hun families vandaag geëvacueerd. Dit in verband met een Syrisch/Russisch grondoffensief in zuidwest-Syrië. Via de Telegraaf.
Het Israëlische leger nam het initiatief nadat er om evacuatie was gevraagd vanuit de Verenigde Staten en diverse Europese landen. Israël evacueerde de Witte Helmen en sluisde ze door naar Jordanië waar ze nu in veiligheid zijn gebracht.
Officieel heten ze de Syrische Burgerdefensie maar hun opvallende witte helmen zijn de reden voor hun door het volk gedoopte naam 'De Witte Helmen'. De groepering maakte kans op de Nobelprijs voor de Vrede vanwege diverse acties waar hun eigen leven vaak in gevaar was, maar ze vele anderen hebben weten te redden.
Het Syrische/Russische grondoffensief dat nu in zuidwest-Syrië plaatsvindt duidt erop dat dit een van de laatste grote acties zal zijn om het land te bevrijden van alle rebellerende groeperingen. Iedere veldslag is nog een succes gebleken en er is geen reden om aan te nemen dat het nu anders zal zijn.
Eerder dit jaar werd er al een grondoffensief gelanceerd in het zuidoosten van Syrië dus het lijkt erop dat Assad en Poetin 'met de klok meegaan' en Syrië deel voor deel bevrijden in een zogenaamde 'mop-up' oftewel in één geleidelijke veeg over de landkaart de laatste brandhaarden opruimen. Hiermee lijkt de oorlog in z'n laatste fase te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten