Stef Blok door het stof: biedt Suriname, Aruba, Sint-Maarten en Curaçao zijn excuses aan voor rassentheoretisch gekeuvel

Geen categoriejul 21 2018, 21:00
In plaats van 'sorry' te zeggen kan hij natuurlijk ook gewoon opstappen he? Nu zet hij ons hele land voor gek.
Nederland gaat weer eens keihard af. En dat komt door minister Blok (Stef voor vrienden, van de VVD). Die keuvelt namelijk niet alleen af en toe over enkele rassentheorieën die hij blijkbaar aanhangt, maar kruipt vervolgens ook nog eens op zijn knieën voor Suriname, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten omdat hij zogenaamd heel veel spijt heeft van die uitspraken.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft Suriname zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn „aanstootgevende” uitlatingen over dat land. Die zijn in de voormalige Nederlandse kolonie helemaal verkeerd gevallen. Ook Aruba, Curaçao en Sint-Maarten heeft hij excuses gemaakt.

Het moge duidelijk zijn dat Blok totaal de bocht uitschoot toen hij theorieën ophing over dat alleen homogene natiestaten succesvol kunnen zijn en dat mensen genetisch zo in elkaar zitten dat ze nou eenmaal niet met mensen met een andere huidskleur kúnnen samenleven. Dat is totale gekte. Maar: daar excuses voor aanbieden volstaat niet eens bijna. Het enige wat hij kan doen na zo'n uitspraak is opstappen. Een rassentheoreticus mag lekker orakelen bij Identitair Verzet, maar laat zo'n man vooral niet in het kabinet plaatsnemen.
Maar: dat is niet de (enige) reden waarom Blok zijn excuses aanbiedt aan Suriname. Dat gaat er namelijk eerst en vooral om dat hij dat land een "failed state" noemde.

In een brief aan zijn Surinaamse collega Yldiz Pollack-Beighle herhaalt Blok dat hij uitspraken heeft gedaan die hij „niet had moeten doen.” Hij erkent dat hij zich „in te scherpe bewoordingen heeft uitgelaten.” Hij zegt dat hij „de scherpte van de discussie” heeft opgezocht en dat hij daarbij „illustraties heeft gebruikt die ongelukkig zijn.”

Blok vindt het belangrijk zijn „oprechte excuses” over te brengen, „mede gezien het grote belang dat ik hecht aan de relatie met uw land.” Nederland wil de betrekkingen met Suriname al lange tijd herstellen en bijvoorbeeld graag weer ambassadeurs uitwisselen.

Dus eerst zet Blok Nederland voor gek door zich als rassentheoreticus te gedragen, en vervolgens doet hij daar nog eens een schepje bovenop door voor iedereen op zijn knieën te gaan en om vergeving te smeken. Dat is dan dus onze minister van Buitenlandse Zaken.
Stef, doe jezelf en je land een dienst en stap gewoon op. Zelfs je medestanders zijn klaar met je:
https://twitter.com/YerRamautarsing/status/1020689737110179845
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten