Bam! Oud-PvdA'er Jacques Monasch veegt de vloer aan met "Belgische hoofdredacteur NRC": "Zelden zo'n verdeelde samenleving gezien als België"

Geen categoriejul 21 2018, 20:00
Molenbeek, anyone?
Peter Vandermeersch is een politiekcorrecte Vlaamse activist die zich voordoet als journalist. Hij is daar behoorlijk succesvol in, want meneer is hoofdredacteur van het NRC Handelsblad. In die hoedanigheid haalt hij met grote regelmaat uit naar alles en iedereen -- in Nederland dan, want met België bemoeit meneer de Belg zich niet -- dat ook maar enigszins naar rechtsigheid ruikt.
Nu richt hij zijn pijlen (voor de verandering eens terecht!) op rassentheoreticus Stef Blok, uw minst favoriete (en dat wil wat zeggen) VVD-minister:
https://twitter.com/pvdmeersch/status/1020027244293644289
Het gebeurt niet zo heel vaak, maar Vandermeersch heeft zowaar een punt.
Maar dat is niet het enige opvallende aan zijn tweet. Nee, wat zo mogelijk nog opvallender is, is de wijze waarop oud-PvdA-Kamerlid Jacques Monasch vervolgens de vloer aanveegt met Vandermeersch en met dat neplandje van hem:
https://twitter.com/JacquesMonasch/status/1020380367281369088
Als gezegd zijn de uitspraken van Blok achterlijk, maar het is desalniettemin heerlijk om te zien hoe Monasch Vandermeersch aanpakt, niet in de laatste plaats omdat Monasch dus een ouderwetse sociaaldemocraat is. Of was.
Voor de liefhebbers, hier nog een schitterende aanval van een niet-politiekcorrecte politicus op een Belg die anderen de les denkt te kunnen lezen. Het gaat natuurlijk om Nigel Farage en Herman van Rompuy. Heerlijk:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten