Bruut: dierenactivisten bestormen een slachthuis in België en ‘bevrijden’ een varken

Ieder mens heeft zijn idealen en visies voor de maatschappij en soms heb je groepen mensen die hetzelfde willen. Helemaal prima natuurlijk, maar alleen zolang het vreedzaam gaat. Op het moment dat er met vandalisme of diefstal een ideologie wordt opgedrongen en privébezit wordt beschadigd of gestolen, dan gaat het te ver. Dat deden dierenactivisten bij een slachthuis in Tielt met de boodschap om het ‘slachten’ niet meer te tolereren.

Volgens de politie gaat het voornamelijk om Franse actievoerders, die nu richting de Franse grens worden gebracht. Later worden ze nog verhoord. De leden van de groep zeggen dat ze met zo’n zeventig man waren, maar de politie spreekt van ongeveer veertig activisten.

Vorig jaar kwam het varkensslachthuis in Tielt in het nieuws vanwege ernstige misstanden. Op beelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights was te zien hoe varkens werden geslagen, geschopt en aan de oren werden voortgetrokken. Daarnaast werden exportregels omzeild en werden dode dieren alsnog verwerkt. De Belgische minister van Dierenwelzijn heeft daarna het slachthuis stilgelegd.

Wat er verder met het varken is gebeurd, weet niemand, maar wat die ‘bevrijding’ uiteindelijk inhoudt is voor veel mensen een raadsel. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het prima als je ergens tegen strijdt, vreedzaam, maar dit soort acties zijn te gek voor worden en zijn niet de manier om een probleem aan te kaarten. Sterker nog, het roept eerder weerzin op dan begrip. Zeker als je het filmpje bekijkt waarin ze als een groep fanatici een varken beetgrijpen die lijkt te schreeuwen om zijn/haar leven.

Vandalisme en diefstal zijn nooit goede manieren om mee te protesteren. Als je dat gedoogt of accepteert is er geen grens aan de moraliteit en verantwoording wanneer je geweld en diefstal wel of niet mag gebruiken in een protest. Het doel heiligt dan de middelen en in een geciviliseerde samenleving is dat onaanvaardbaar.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. DolleDries

  je zou zeggen storm een offerfeest binnen, maar dat zou wel te ver gaan.
  Het mijn trouwens onbegrijpelijk dat dit gruwel slachthuis weer open mocht

  1. B. Pascal

   Oxfam Novib heeft een nieuw ”foundation”

   ”Adopt a Pig”

   1. hans-e-pans

    Soort zoekt soort.

    1. Steve Van der Vekens

     Haha! Ze zijn even dom dan de konten van die varkens.

  2. B. Pascal

   Wanneer wij bereid zijn een € 4,- meer te betalen voor een kg vlees dan zijn de horrorhuizen ook snel over. Daarnaast zijn we ook niets meer gewend….
   Vroeger slachten we ons gemeste kalf zelf, maar dat zal nu als een soort moord worden beschouwd.

   Staan die activisten ook zo te springen bij de horrorhuizen van de abortussen? Vast niet! De leugenaars ….. mensen doden is niet echt erg.

   Geloof de leugen … red een varken…

   1. lugar

    “Wanneer wij bereid zijn een € 4,- meer te betalen voor een kg vlees dan zijn de horrorhuizen ook snel over. ”

    Exact. De voedsel- en vleesindustrie bevindt zich achteraf en achter gesloten deuren. We willen het niet weten en het moet zo goedkoop mogelijk.

 2. Steve Van der Vekens

  Het zijn lafaards die het varken weg willen uit angst voor de agressieve, oprukkende Islam.
  Behoorlijk egoïstisch om hun verstoorde wereldbeeld zo te denken kunnen opdringen.

 3. palko

  Is het vreemd dat ik zgn. dierenactivisten en zgn. mileuactivisten liever dierenactiefascisten en milieuactiefascisten noem? Dat lijken me betitelingen die eerder van toepassing zijn op dit soort Volkert van der Graafachtig volk.

 4. Ernst Quispel

  Ik zie dat het in de reacties al weer over de Islam gaat.

  In die racistische mal past elk onderwerp.

  1. B. Pascal

   Staan die activisten ook zo te springen bij de horrorhuizen van de abortussen? Vast niet! De leugenaars ….. mensen doden is niet echt erg.

   Geloof de leugen … red een varken…

  2. Vit

   Als je het over varkens hebt kom je automatisch bij moslims uit, logisch toch?

   1. Ernst Quispel

    En bij foetussen kennelijk.

 5. Ben Zine

  Misschien wordt het onderhand eens tijd om de wrede, immorele en weerzinwekkende bio-industrie aan banden te leggen.

 6. Nasrani

  Sinds wanneer moeten belgische moslims bevrijd worden?

 7. Frits Jansen

  De Partij voor de Beesten heeft haar solidariteit met deze beestachtige actie betuigd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.