Compleet debiel: NPO smijt geld weg om te leren bezuinigen

De NPO verkeert in zwaar weer door te moeten snijden in hun uitgaven. In plaats van flutprogramma’s en personeel eruit te knikkeren, komt er een ‘coördinator Journalistiek’ bij die journalisten gaat coördineren of zo…

Het AD meldt dat dit de uitkomst was van een spoed bijeenkomst tussen de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en televisiedirecteur Frans Klein van de NPO. Zo’n coördinator zou ervoor moeten zorgen dat journalistiek een eigen genre wordt.

Dit en andere lariekoek moet blijkbaar het vertrouwen van ons terugwinnen. De NPO smijt geld over de balk voor de grootst mogelijke onzin, keert flinke salarissen uit aan types als Mathijs van Nieuwkerk, kopieert dat format een aantal keer en doet alsof elk programma iets unieks aanbiedt.

Alleen al in de voorstellen valt te zien dat zo’n beetje de enige kwaliteitsprogramma’s, waarvan sommige helaas met een flink linkse saus eroverheen, worden geschrapt of gehalveerd. Zembla, Tegenlicht, Andere Tijden en Focus Wetenschap bijvoorbeeld. EenVandaag mag plaatsmaken voor een jongerensoap. Dit soort beleid, bestaande uit één brok ‘achterlijk’, is waarom er zo flink wordt gesnoeid in het budget.

En net nu de druk het hoogst is om efficiënt met het subsidiegeld om te moeten gaan, huren ze weer zo’n droeftoeter in met geld waar waarschijnlijk ook gewoon een paar fatsoenlijke Zembla afleveringen van hadden kunnen worden gemaakt. 30 Augustus zullen we weten of er een ‘genrecoördinator’ wordt aangesteld of dat ze zich toch even achter de oren hebben gekrabd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Het is de allerhoogste tijd om dit haatdragend Orwelliaanse agitprop. doofpot bureau tot de fundering toe te ontmantelen.

  1. Dubbele Komma

   Gewoon de hersenspoelomroep opheffen!

   Net als de hele EU.

   Kappen ermee!

 2. Floris

  Gewoon de stekker eruit.

  TV kan commerciëel dus er is geen enkele reden waarom de overheid er geld voor op tafel zou moeten leggen. Dat is achterhaald.

  Maar ja, het kartel geeft z’n propagandakanaal zomaar niet op natuurlijk.

  De geest van Goebbels herleeft. En wel in Hilversum.

 3. Antidotum

  Debiel beleid bestaat uit dezelfde letters. 🙂

 4. Antidotum

  Debiel en beleid bestaan uit dezelfde letters.
  De linkse geldverslindende kerk eigen.

  1. Floris

   Hij is leuk, oude vriendin.

   Rara wie ben ik?

  2. henkC

   Leuk gevomden anagram

 5. Ritter

  Off Topic.

  Weer een overwinning voor Trump als gevolg van het gesprek tussen Trump en Putin.

  Eerste overwinning voor de Top van Trump-Poetin: overeenkomst om Iran in Syrië te beperken
  ———————–

  First Win for Trump-Putin Summit: Agreement to Restrain Iran in Syria
  https://www.breitbart.com/big-government/2018/07/18/first-win-for-trump-putin-summit-agreement-to-restrain-iran-in-syria/

 6. Pescador

  Ja wat kun je verwachten van een groep die wordt aangestuurd dooronze regering , die doen dus exact hetzelfde geld smijten en verknoeien.

 7. Florissa

  Vraag 100 mensen als ze zouden moeten kiezen of ze de tv of de pc weg moeten doen er zeker 90 zeggen neem de tv maar mee ,en die malle overheid maar iedereen verplicht laten betalen om die linkse troep overeind te houden .

 8. ruudjeenjose

  Zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de NPO.

  1. Frits Jansen

   Pas maar op: dan komt er een zender die 24 uur per dag het PVV evangelie uitdraagt, en je de kop helemaal gek zeurt of de islamisering, zo erg dat je van de weeromstuit hoopt op méér islamisering.

   Hoe ik dat zo zeker kan voorspellen? Omdat Wilders overduidelijk de eerste dictator van Nederland wil worden. Want wie weet er beter wat er moet gebeuren dan hij? In elk geval niet ons “nep-parlement”. Wilders wil alleen een beetje democratie gedogen als dat tegen de islamisering is gericht.

   En in dictaturen heb je altijd een heel sterke staatspropaganda. Van een échte staatsomroep.

   1. sjun

    Dan zitten we nu zeker onder de plak van multikul en ‘diversiteit’. Niet enkel de lesprogramma’s in het onderwijs, de TV programma’s voor kinderen, het nieuws en actualiteitenrubrieken maar ook de reclames zitten er vol mee. Ook de geschreven massamedia wordt niet moe dat ‘evangelie’ te blijven herhalen en auteurs ervan in de gelegenheid testellen zichzelf als bijzonder goed mens uit te venten.

 9. henkC

  Wellicht beter een beetje meer feeling met de maatschappij krijgen?

 10. Frits Jansen

  Het hele verschijnsel “omroep” is achterhaald. Bekostiging uit de belastingen is uit dr tijd dat iedereen alles gratis uit de “ether” kon plukken.
  De overheid heeft nu de taak re voorkomen dat marktwerking diversiteit teniet doet. Ja, een Nederlandstalig programma is duurder per kijker dan een Amerikaans programma domweg omdat op de wereld veel minder mensen Nederlands verstaan, maar kan toch niet gemist worden.

  Verder kun je klagen over de “staatsomroep” wat je wilt, maar de overheid heeft grondwettelijk de taak te zorgen dat de burger goed geïnformeerd wordt (door wie dan ook) omdat democratie anders niet werkt. Marktwerking is daarom niet alleenzaligmakend. Soms moet marktfalen gecorrigeerd worden, met publiek geld of anderszins.

 11. sjun

  Zo moeilijk kan die bezuiniging toch niet zijn? Eerst maar eens een net minder omdat er al genoeg aanbod aan Nederlandstalige TV bestaat. Wellicht kan er op termijn helemaal op internetproductie en ‘uitzending’ worden overgegaan om de kosten van het in de lucht houden van een zenderpark te besparen.

 12. Antidotum

  “Compleet debiel”

  Debiel en beleid bestaan uit dezelfde letters.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.