Compleet debiel: NPO smijt geld weg om te leren bezuinigen

Geen categoriejul 18 2018, 16:00
De NPO verkeert in zwaar weer door te moeten snijden in hun uitgaven. In plaats van flutprogramma's en personeel eruit te knikkeren, komt er een 'coördinator Journalistiek' bij die journalisten gaat coördineren of zo...
Het AD meldt dat dit de uitkomst was van een spoed bijeenkomst tussen de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en televisiedirecteur Frans Klein van de NPO. Zo'n coördinator zou ervoor moeten zorgen dat journalistiek een eigen genre wordt.
Dit en andere lariekoek moet blijkbaar het vertrouwen van ons terugwinnen. De NPO smijt geld over de balk voor de grootst mogelijke onzin, keert flinke salarissen uit aan types als Mathijs van Nieuwkerk, kopieert dat format een aantal keer en doet alsof elk programma iets unieks aanbiedt.
Alleen al in de voorstellen valt te zien dat zo'n beetje de enige kwaliteitsprogramma's, waarvan sommige helaas met een flink linkse saus eroverheen, worden geschrapt of gehalveerd. Zembla, Tegenlicht, Andere Tijden en Focus Wetenschap bijvoorbeeld. EenVandaag mag plaatsmaken voor een jongerensoap. Dit soort beleid, bestaande uit één brok 'achterlijk', is waarom er zo flink wordt gesnoeid in het budget.
En net nu de druk het hoogst is om efficiënt met het subsidiegeld om te moeten gaan, huren ze weer zo'n droeftoeter in met geld waar waarschijnlijk ook gewoon een paar fatsoenlijke Zembla afleveringen van hadden kunnen worden gemaakt. 30 Augustus zullen we weten of er een 'genrecoördinator' wordt aangesteld of dat ze zich toch even achter de oren hebben gekrabd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten