Crisisberaad in Duitsland om mogelijk ontslag van Seehofer: regeringscrisis compleet

Gisteren waren er al bronnen die meldden dat de Duitse minister Seehofer zijn ontslag had ingediend. Seehofer zelf heeft aangegeven uiteindelijk dat zijn ontslag inderdaad al was aangevraagd, maar dat veel mensen hem ervan af wilden praten. Dat is gelukt, want vandaag heeft hij zijn laatste gesprek met bondskanselier Merkel. Het is dus ook mogelijk de laatste dag van de huidige Duitse regering.

Horst Seehofer zegt dat zijn toekomst als Duits minister van Binnenlandse Zaken afhangt van de uitkomst van een gesprek met de CDU, de partij van bondskanselier Angela Merkel. Dat gesprek zou later vandaag moeten plaatsvinden.

Seehofer zegt dat hij vandaag een gesprek heeft met de CDU. “In de hoop dat we tot overeenstemming komen”, aldus de minister.

Het aanbod om vandaag nog met de CDU te praten noemt Seehofer een concessie aan de partij van Merkel. “Anders zou het vandaag definitief zijn geweest”, zei hij over zijn ontslag.

Stapt Seehofer op, dan gaat het CSU weg uit de regering. Dan kan Merkel alleen doorgaan met de Groenen erbij, maar dat is al uitgesloten. Dan moeten er nieuwe verkiezingen komen en verliest het CDU waarschijnlijk veel zetels aan de liberale FDP en de rechts-populistische Alternative für Deutschland.

Merkel heeft Seehofer dus nodig om het politiek te overleven, want de vrouw zou al helemaal zijn of zij dan nog wel door zou gaan als leider van het CDU. Men begint een beetje Merkelmoe te worden en zeker met de fouten van afgelopen tijd, is alles wat zij aanraakt niet meer goud, maar brons. Een spannende dag dus.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Guus Geluk

  Politieke instabiliteit in het hart van Europa raakt heel Europa. Hopelijk weet Merkel deze crisis succesvol te bezweren. En een centrumlinkse regering met de Groenen moesten we maar niet doen in deze tijd.

  1. Ritter

   Guus Geluk

   De kern van de instabiliteit in Europa is de massale illegale migratie; mede veroorzaakt door het “open grenzen” beleid van Merkel.

   De meeste Europeanen willen een einde aan deze massale instroom van illegalen.

   Wat zijn nu de gevolgen voor Europa van deze massale instroom van illegalen?

   Miljoenen in Afrika staan klaar om naar Europa af te reizen. Want het gratis geld (ons sociaal stelsel) heeft een aanzuigende werking op de illegale migranten.

   Demograaf Jan van de Beek vat de gevolgen van de illegale migratie als volgt samen:

   „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn.

   Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden.

   De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

   1. Heinz

    Dit bestandje heb ik vaker gelezen. (Jan van Beek)

    1. sjun

     Altijd leerzaam die Jan van Beek: https://www.youtube.com/watch?v=XhJaZLXy9DI

  2. Vit

   Liefst zou ik het van de Duitse bevolking laten afhangen, nieuwe verkiezingen dus wat waarschijnlijk voor Merkel over en sluiten wordt, als ik het zo inschat is de meerderheid haar spuugzat.

   1. Guus Geluk

    Vit,

    Merkel beschouwt dit waarschijnlijk als haar laatste termijn. De Unie krijgt derhalve sowieso een andere lijsttrekker.

    1. Vit

     Mijn hoop is dat zij een keer hun verstand gaan gebruiken dan maakt het mij niet uit, wat zeker is zo kan het niet langer.

     1. Guus Geluk

      Merkel is een groot staatsvrouw.

     2. Vit

      Tuurlijk joh, die uitspraak misten we nog.

     3. Guus Geluk

      Topwijf.

     4. Vit

      Zo’n groot staatsvrouw dat zij haar eigen volk (en ons) e.e.a heeft aangedaan, verkrachtingen en moorden maar zij heeft het niet geweten.

     5. Vit

      @Guus

      “Topwijf.”

      Zoals ik Baudet een topgozer vind waarschijnlijk?

     6. Vit

      Ps, alleen meen ik het serieus.

     7. Guus Geluk

      Vit: “Zoals ik Baudet een topgozer vind waarschijnlijk?”

      Ja.

      Rutte en Macron zijn overigens ook topgozers.

     8. Guus Geluk

      Vit: “Ps, alleen meen ik het serieus.”

      Ik ook.

     9. nogmaals

      Guus geluk wordt met de minuut kinderlijker ! !

     10. Vit

      Ha ha die Guus, maar ik moet nu echt gaan hoor doeg.

     11. Guus Geluk

      Doei.

     12. Original NL

      GG…

      ….Merkel is een groot staatsvrouw…
      Sukkel…
      Nee..merkel is een naïve domme dikke pad die ons handen vol geld kost, europa richting afgrond manoeuvreerd en verantwoordelijk is voor meerdere doden/ verkrachtingen.

     13. Guus Geluk

      Original NL: “merkel is een naïve domme dikke pad”

      Beledigen kan altijd nog.

    2. Rosasolis

     @Guus Geluk: Merkel was een grote staatsvrouw. Zij had met veel liefde en respect vele vluchtelingen (zowel geregistreerd als illegaal) opgenomen, en hun veiligheid en goede zorg aangeboden. Zoals dit in de Bijbel staat. Maar er waren ook te veel vreselijke problemen. En nu is Duitsland overvol, zodat er kan geen nieuwe golf van migranten erbij komen. Ja we kennen allemaal het mooie boodschap van Jezus: Geloof, Hoop en Liefde ( liefdadigheid). Maar hoe ver moet dit gaan? Een oude Engelse uitdrukking is:
     Charity Begins at Home. (Liefdadigheid begint thuis).

     1. Guus Geluk

      Rosasolis,

      Ja, dat is ontegenzeggelijk een barmhartige daad geweest. De beelden van vluchtelingen die hun kinderen vernoemden naar Merkel, of die selfies maakten met de bondskanselier, staan me nog helder voor de geest.

     2. sjun

      Je hebt nog niets bericht over de offers die het gewone volk bracht voor al deze Gutmenschlichkeit voor het altaar van Multikul en diversiteit. Zo zijn er al wat meisjes vermoord door binnengelaten kansenparels met bevraaglijke moraal. Kinderen die nog hadden kunnen leven bij veel restrictiever toelatingsbeleid. Er is natuurlijk een reden dat de AfD opkomt en politiek mandaat bent te verwerven.

     3. Steve Van der Vekens

      +++++
      Nooit de offers die we gebracht hebben vergeten te vermelden.
      De aanslagen van afgelopen jaren mogen ook niet vergeten worden.

  3. Nasrani

   Ja, spannend he. Alleen hopen we allebei op een andere uitslag.

   1. Guus Geluk

    Nasrani,

    Op welke uitslag in het kloppend hart van Europa hoopt u exact?

    1. nogmaals

     Domme vraag Guus; waarom stel je die?

     1. Guus Geluk

      Nogmaals,

      Er zijn meerdere mogelijkheden. Welke uitslag Nasrani wenst blijft onduidelijk.

 2. Ritter

  Migranten komen niet voor democratie, maar voor geld
  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/06/628025-628025/

  1. Ni28

   Ik schreef het al eerder, Europa moet niet haar democratie exporteren maar zorgen dat zij het behoudt. Het eerste gebeurd wel en het tweede niet.

 3. Ben Zine

  Seehofer had gisteren zijn ontslag in moeten dienen. Dat hij zich toch weer laat “ompraten” toont zijn zwakte, en daar maakt Merkel weer handig gebruik van want die aan macht verslaafde narcist zal ALLES doen om aan te blijven. Geen goed nieuws dus, ik was er al bang voor. Duitsland is nog niet af van Merkel.

 4. Ni28

  Niet alleen Duitsland maar Europa is Merkel moe. Wat heeft deze vrouw veroorzaakt heeft het gezicht van hele Europa veranderd en niet ten goede. De EU kraakt in haar voegen en iedereen weet waar het aan ligt. Politici en zeker de EU top hebben het volk onderschat. Mensen willen hun oude vertrouwde Europa behouden maar die bestaat niet meer. Het continent is verziekt door onverenigbare elementen.

  1. Original NL

   Deze “vrouw”??????
   Je bedoelt natuurlijk” deze domme knol”.

 5. Ni28

  “Rutte en Macron zijn topgozers”.
  De mooiste mop van vandaag maar het is pas tien uur.

  1. Guus Geluk

   Topgozers die alles voor het vaderland overhebben.

   1. Rechtsaf

    @Guuslim punt is dat zij in een antaal jaren geen vaderland meer hebben, sterker nog, zij verkopen hun ziel aan de duivel om hun “vaderland” weg te geven, onder het mom van het is goed voor Europa..

    1. Guus Geluk

     Rechtsaf,

     Zowel Macron als Rutte willen een Europese Unie in het belang van eigen land. Niet het eigen land in het belang van de Europese Unie.

     Begrijpt u?

     1. Rechtsaf

      @Guusslim wat men aan het doen is, is de soevereiniteit van het eigen land kapot maken, Europese samenwerking is iets anders dan een Europese Unie, snap je het..

     2. Guus Geluk

      Rechtsaf,

      Heeft u gelezen hetgeen ik schreef: Rtte en Macron willen het eigen land niet aan de EU weggeven, maar de EU in het belang van eigen land.

      Het is om die reden dat de belangen van Nederland in de EU zo verschillen van die van bijvoorbeeld Frankrijk.

     3. Rechtsaf

      @Guusülsün jawel Guus men is land aan het weggeven sterker nog, dat hebben ze al gedaan en het wordt alleen maar meer niet minder, Rutte is namelijk een clown en Eurofiel.

      Het wordt tijd voor een nieuwe wind in Nederland..

     4. Guus Geluk

      Rechtsaf,

      Nee, Rutte is geen eurofiel. Rechtsliberalen zijn in feite zelden eurofiel.

      Zijn partij zit wel in ALDE, maar dat zegt niets over Rutte.

  2. Ni28

   Overigens, wat onnozel om dat te beweren.

   1. Guus Geluk

    Ni28,

    Nee hoor, het zou onnozel zijn om het tegendeel te beweren.

  3. Ni28

   “Merkel is een groot staatsvrouw”.
   Deze overtreft de eerste mop en het is pas half elf. Dat belooft wat.
   Je moet inderdaad groot zijn om een hele continent te verzieken.

   1. denk eens na

    klopt 1 meter 87

 6. Fortiori

  Angela Merkel is een Grootheid in de democratie van Europa.

  1. Rechtsaf

   @Fortiori zij is inderdaad heel dik en volgevreten, zij is de doodsteek voor Nederland en dient asap op te rotten..

  2. Holland

   Fortiori: net als iedere andere gek, heb je recht op je eigen onzin.

 7. Bloem

  Hopelijk zet Seehofer door, Voor Duitsland en Europa zou het een zegen zijn wanneer Merkel wiebert. Inmiddels is men in Duitsland aardig wakker geschud en de liefde voor het CDU en Merkel wel een beetje over. Daar tegenover staat dat de AFD kan rekenen op een forse winst die de ander partijen flink in verlegenheid zal brengen. Daarom vermoed ik dat Seehofer zijn keutel in zal trekken.

 8. poldi

  Het is toch onvoorstelbaar hoeveel macht deze vrouw heeft, dat de rest van Europa, uitgezonderd een paar landen die haar doorzien, en nu blootleggen waar zij toe in staat is.
  Het is een zuivere dictator die alles en iedereen bespeelt.

  Even schaamteloos is het dat Rutte met zijn enorme ego haar kritiekloos bijstaat in haar vreselijke plannen Europa te laten overspoelen met kansloze migratie.
  Een kind kan weten dat elke migrant die voet aan wal zet nooit meer weg te krijgen is. De enorme last is nu al niet te dragen, de kosten hiervan worden angstvallig verborgen gehouden, totdat de bom gaat barsten en het gierend uit de hand loopt.

 9. poldi

  En ik ben bang dat Merkel als een glibberige paling er weer tussendoor zwemt.
  Als Seehofer aftreedt en de CSU trouw blijft aan de regering, dat er dan niets veranderd.
  Ze zijn allemaal doodsbang voor landelijke verkiezingen, omdat de AFD dan sterk gaat winnen.

 10. Rosasolis

  De Duitse regering zal waarschijnlijk blijven. Maar er moet gauw een oplossing komen tussen het verschil tussen de 2 christelijk coalitie partijen. Merkel moet realiseren dat
  Duitsland nu overvol is van de vluchtelingen uit Syrie en Iraq, en er kan nu niet meer illegale boot migranten uit Afrikaanse landen erbij komen. Nu dat er steeds meer EU landen steunen het nieuwe, aangenomen plan “Fort Europa”, zal Merkel dit plan ook moeten gaan steunen. Anders is het alternatief ondenkbaar: het regering zal vallen.
  Tot nu toe is Frankrijk de enige land die haar beleid nog steunt. (Hoe is het mogelijk?)
  En als de regering vaalt, weinig burgers zal gaan stemmen op de Groenen. Want vorige keer, jaren geleden was het niet best met de groenen in de coalitie.

 11. zarosian1

  Seehofer zal wel weer toegeven. Dat doet hij altijd. Heel veel show en drama, maar als het erop aankomt luister hij gewoon naar Mutti, zo gaat dat al zo’n 3 jaar. Het is ook een naar mannetje die Seehofer. In de jaren 90 heeft hij tegen de strafbaarstelling van verkrachting binnen het huwelijk gestemd, wat dat betreft verschilt hij vrij weinig van onze kansenparels. Natuurlijk heeft hij gelijk dat veel zogenaamde vluchtelingen de westerse waarden bedreigen, maar die Seehofer staat ook niet echt voor onze verlichte waarden.

 12. meijer61200

  Ik neem aan dat deze moffin, na weggejaagd te zijn, onmiddellijk in voorlopige hechtenis wordt genomen, gezien het aantal misdrijven dat ze heeft begaan. Om maar niet te spreken over de medeplichtigheid van deze moffin aan de vele verkrachtingen en moordpartijen. Ausradieren dit schorem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.