Cursus deugen in Het Parool: ‘Heteronormativiteit is bijna homodiscriminatie’

Oh help! Iedereen denkt weer verkeerd en is bijna homofoob en onderdrukkend bezig! Lees snel dit artikel voor meer begrip en hoe je jezelf kunt beteren!!!

Heteronormativiteit, een hele mond vol, betekent hier in Twente en de rest van Nederland eigenlijk niet meer dan ‘normaal zijn’. In Amsterdam en andere deug bolwerken staat normaal zijn echter ter discussie en zijn de gewone man en vrouw natuurlijk weer verkeerd in hoe ze zich gedragen.

Heb je een redelijk duidelijk beeld van wat mannelijk en wat vrouwelijk is? Nou dan ben je al praktisch homofoob want nu zie je wellicht ergens een homo die zich vrouwelijk gedraagt terwijl hij gewoon zichzelf is, hoe durf je?! Als heteronormativiteit er niet was kon deze homo zonder nare blikken van ‘gewone mensen’ zichzelf zijn. Nu durft hij dat misschien niet meer en dat komt allemaal omdat jullie meisjes met poppen lieten spelen en mannen met Lego.

Compleet debiele veronderstelling natuurlijk maar dat gebeurt eigenlijk iedere keer als men probeert homoseksualiteit (en daaraan gelinkte seksualiteit) als ‘normaal’ te bestempelen. Dat ís het gewoon niet, zal het ook niet worden. ‘Ja maar Wout dan noem je het dus ábnormaal, wat gemeen!’ Ja, want dat is het letterlijk ook. Net zoals rood haar abnormaal is. Dit betekent echter niet dat je abnormaliteiten niet met enige mate van respect kunt incorporeren in je maatschappij.

Door te veronderstellen dat men het maar normaal moet gaan vinden dat heteroseksualiteit niet langer de norm is bereik je niks dan maatschappelijke spanning. De meeste mensen zijn nu eenmaal hetero. De meeste mensen vinden twee zoenende lesbiennes ook geen probleem maar twee homo’s dan wel weer walgelijk, is dat homo-haat of ligt hier iets anders aan ten grondslag? Is er al gekeken naar hoe afgunst/walging werkt in de hersenen? Ligt daar een antwoord of is het toch echt intolerantie?

Wellicht is het tijd voor een oproep aan de homogemeenschap om te accepteren dat zij afwijkend zijn van de norm, zonder dat dit direct betekent dat zij hierdoor minder zijn. Laat ze ook zichzelf eens de vragen stellen of hun gedrag, wat anderen blijkbaar aanstootgevend vinden, écht bij hun persoonlijkheid hoort of een overdrijving is van wie ze denken te zijn. De meerderheid willen aanpassen aan een minderheid is voor iedereen een slecht idee, er is immers altijd een nieuwe minderheid die aanpassingen zal eisen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Een mens leeft maar een keer, dus als je tijdens dit ene leven graag homo wilt zijn dan mag dat en moet het kunnen in deze moderne maatschappij. Wat wij bij veel homo’s zien is dat zij kennelijk zo blij zijn dat zij homo zijn, dat zij dat zwaar overdreven er uiting aan geven. Overdreven verwijfd gedrag en veel mensen storen zich hier aan. Dus homo’s van Nederland: Homo zijn is oke, maar doe wel een beetje normaal.

  1. Duijndam

   Met deze ‘overdreven’ uitingen wordt een nadrukkelijk cultureel statement gemaakt.

   Denkt u daar maar eens over na.

   1. struisvogelpolitiek

    @Duijndam
    Cultuur of geen cultuur.
    Het zijn en blijven rare jongens die hun twijfelachtige cultuur aan ons opdring

    Denkt u daar maar eens over na.

    🙂

    1. struisvogelpolitiek

     opdring=opdringen

     🙂

  2. Vit

   Homo zijn is geen keuze, maar je kunt wel normaal blijven doen.

   1. Duijndam

    Mogelijk ziet u niet in dat hier sprake is van een ‘normaliseren’ van extreme en decadente uitdrukkingen van homoseksualiteit.

    Hoe verklaart u deze culturele trend?

    1. Vit

     Oh jawel, zoals ik al schreef kun je wel normaal blijven doen, zoals op die foto is je reinste idioterie.

     1. Capo

      Normaal doen is je ook een beetje aanpassen, inderdaad. Wanneer ik, als hetero, uitgebreid ga uitdragen dat ik hetero ben, loop ik de kans op reacties. Wie zich in de dierentuin buiten de paden begeeft moet niet vreemd opkijken dat hij wordt gebeten. Geweld is daarbij duidelijk een grens. Geweld tegen homo’s is not done!

     2. swetsnek

      IK ZOU ernst NIET TEVEEL AANDACHT SCHENKEN ALS IK JOU WAS Vit

  3. Peter Loosduinen

   struisvogelpolitiek : Homo zijn is oke, maar doe wel een beetje normaal.
   Zo is dat !
   Ik ben een tolerant mens : Men mag homo zijn, maar ik hoef dit niet breed te zien worden uitgevent.

  4. wheelboy

   Struisvogel
   Jij hebt het totaal niet begrepen . Ten eerste graag homo wil zijn . Je bent homo zo wordt je geboren het is geen keuze .Dan het verwijfde .Dat is geen toneel spelen dat zou je niet eens volhouden . Die mensen zijn zo .Jij verwacht dat zo iemand zich veranderd omdat de maatschappij niet in de gaten heeft dat die gasten zo zijn . En wat is normaal .Maat 43 2 kids en een modaal inkomen ? Ik zeg altijd als je je er aan stoort kijk de andere kant op . Enige en dat vind ik voor hetro of homo gelden .Intimiteit dat die je maar thuis ipv lebberend over een station te lopen .

 2. Capo

  Overtuigd hetero als ik ben laat ik mij niet graag duwen. Hoe meer ze duwen hoe dieper mijn hakken in het zand gaan. De grens ligt natuurlijk wel bij geweld of de oproep tot geweld.

  1. Duijndam

   Het is mogelijk een verontrustende gedachte, Capo, maar zonder geweld laat zich deze massieve decadentie niet weerstreven.

   1. Capo

    “massieve decadentie”

    Ik ben een eenvoudige jongen, misschien kun je de termen ontleden tot een logisch geheel? Wat is volgens jou de massiever decadentie en waar uit zich dat in?

    1. Duijndam

     Ik bedoel ermee dat de verloedering van normen en waarden niet een tijdelijk modeverschijnsel is maar onderdeel uitmaakt van een omvangrijke culturele beweging en wellicht een strategie om het Avondland te ondermijnen.

     Het vereren van homoseksualiteit als een meer hoogwaardige vorm van seksualiteit en het relativeren van culturen is daarmee het cultuurmarxistische leitmotiv.

     1. Capo

      Helder, dank je!

 3. Ni28

  Echt linkse waanbeeld. Normaal zijn is een schande. Als je niets mankeert ben je niet goed. Zoals dus een hetero schande is voor een homo. Diversiteit gepaard met persoonlijk identiteit vraagt haar tol. Omgekeerde wereld is het resultaat daarvan. Kijk naar de foto en stel je voor dat hele Nederland zo was. Hoewel het zou ook weer de diversiteit uithollen. Nederland is aan doordraaien en niemand wil het stoppen.

 4. Ni28

  “Is er al gekeken naar hoe afgunst/walging werkt in de hersenen? Ligt daar een antwoord of is het toch echt intolerantie”?

  Ja, daar ligt het antwoord. Als je van iets walgt is het abnormaal om dat te accepteren of als normaal vinden.

  1. Capo

   Walging is inderdaad een basis emotie die je maar beter niet kunt onderdrukken. Je kunt er wel voor kiezen de reactie daarop te beheersen. Geweld is sowieso geen optie!

 5. Duijndam

  Onze cultuur gaat ten gronde aan decadentie en verval. De biologische uitdrukking daarvan is de verering van homoseksualiteit als een meer hoogwaardige vorm van seksualiteit waarin de kunstzinnige zinnelijkheid bij voorkeur uitdrukking krijgt.
  De culturele uitdrukking betreft het cultuurrelativisme waarin de Westerse cultuur als gelijkwaardig, of erger, als inferieur wordt voorgesteld. Het effect is ondermeer de zich in onze samenleving invretende overtuiging dat onze cultuur geen verdediging meer verdient. Daardoor is het voor inferieure culturen gemakkelijk onze regionen binnen te dringen en de vigerende cultuur te verdringen.

  Ik zie op deze site bijdragen van mensen die zich zulks bewust zijn. DDS heeft daarin dus een belangrijke functie, namelijk ons herinneren aan wat rampzalig dreigt vergeten te worden.

  1. Frits Jansen

   Daar gaan we weer met dat vermaledijde “cultuurrelativisme”. Ik dacht dat het home/hetero onderscheid nog niet besmet was door superioritents-/inferioriteitsnoties, maar vergis ik me nu? Klaagt Duijndam dat trotse homo’s zich superieur achten en zo tot de ondergang van het Avondland leiden?
   Het kan inderdaad waar zijn dat grappenmakers meer dan gemiddeld vaak homo’s zijn. Als we ons daar druk over gaan maken en er geen ernstiger problemen zijn dan gat het héél goed met Nederland.

 6. Nasrani

  Weer die gore foto. Hou daar eens mee op!

  1. Elu Thingol

   ++++

  2. Original NL

   Er zijn ” mensen” die er trots op zijn dat dit soort beelden over de wereld gaan, want oh oh wat zijn we toch lekker tolerant in nl.
   Nederland graaft langzaam maar zeker zijn eigen tolerante graf.
   Zou pas trots zijn als we op het gebied van wetenschap als voortrekker bekend zouden staan.

 7. Frits Jansen

  Misschien is het nodig dat de LGBT gemeenschap nu even een overmaat aan aandacht trekt – om later weer op een niveau te komen dat overeenkomst met de mate waarin zulke fenomenen voorkomen.

  Overmatige aandacht kan echter ook averechts werken, dat de mensen zich gaan ergeren aan een teveel aan homo-gedoe.

  Misschien vinden sommigen het niet leuk als homo’s in het openbaar zoenen, maar hetero’s die elkaar in het openbaar aflebberen is ook een uitzicht dat gaat vervelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.