Hongaarse premier Orbán daagt Europese Commissie uit

Geen categoriejul 28 2018, 12:00
Orbán wil af van een Europese Commissie die lidstaten wil straffen wanneer zij hun grenzen beschermen. Hij ziet liever straffen voor landen die hun eigen bevolking niet beschermen! Via Elsevier Weekblad.
Altijd heerlijk om zo op de zaterdagochtend nieuws over Hongarije en haar premier te lezen. De man hekelt de EU en lijkt te genieten van zijn rebelse houding tegenover de Europese Commissie en haar migrantenbeleid. Een goudmijn aan citaten en capriolen voor wie kritisch tegenover de EU staat dus!
Vandaag kunnen we kennis nemen van een paar mooie uitspraken van Orbán waardoor Juncker wel weer naar de fles zal grijpen, al is daar niet veel voor nodig. Zo vindt Orbán het wel mooi geweest met Jean-Claude Juncker. Hij kan niet wachten tot er een nieuwe Europese Commissie komt, eentje die haar lidstaten aanmoedigt om hun eigen grenzen te beschermen.
Viktor Orbán is natuurlijk ook niet geheel onomstreden. Zo heeft hij de 'Soros-wet' ingevoerd die ervoor moet zorgen dat George Soros met zijn ngo's een stuk minder invloed krijgt omtrent het migratiebeleid van het land. Dit is Brussel een doorn in het oog omdat dit tegen hun waarden zou zijn want 'de EU is voor Europeanen en iedereen kan Europeaan worden'.
Orbán noemt de voorstellen die nu nog door de Europese Commissie worden aangedragen 'onbeduidend' en 'als de laatste sprongen van kikkerpoten' en bedoelt daarmee dat ze niet van enig belang zijn. Ook haalt hij uit naar Merkel en zegt: ‘De Europese Commissie zou er beter aan doen om de regeringsleiders te straffen die miljoenen immigranten hebben binnengelaten, wat in tegenspraak was met de regels van de Europese Unie.’
Maar eens zien hoe Juncker en consorten hier weer op zullen reageren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten