Cursus deugen in Het Parool: 'Heteronormativiteit is bijna homodiscriminatie'

Cursus deugen in Het Parool: 'Heteronormativiteit is bijna homodiscriminatie'

Oh help! Iedereen denkt weer verkeerd en is bijna homofoob en onderdrukkend bezig! Lees snel dit artikel voor meer begrip en hoe je jezelf kunt beteren!!!

Heteronormativiteit, een hele mond vol, betekent hier in Twente en de rest van Nederland eigenlijk niet meer dan 'normaal zijn'. In Amsterdam en andere deug bolwerken staat normaal zijn echter ter discussie en zijn de gewone man en vrouw natuurlijk weer verkeerd in hoe ze zich gedragen.

Heb je een redelijk duidelijk beeld van wat mannelijk en wat vrouwelijk is? Nou dan ben je al praktisch homofoob want nu zie je wellicht ergens een homo die zich vrouwelijk gedraagt terwijl hij gewoon zichzelf is, hoe durf je?! Als heteronormativiteit er niet was kon deze homo zonder nare blikken van 'gewone mensen' zichzelf zijn. Nu durft hij dat misschien niet meer en dat komt allemaal omdat jullie meisjes met poppen lieten spelen en mannen met Lego.

Compleet debiele veronderstelling natuurlijk maar dat gebeurt eigenlijk iedere keer als men probeert homoseksualiteit (en daaraan gelinkte seksualiteit) als 'normaal' te bestempelen. Dat ís het gewoon niet, zal het ook niet worden. 'Ja maar Wout dan noem je het dus ábnormaal, wat gemeen!' Ja, want dat is het letterlijk ook. Net zoals rood haar abnormaal is. Dit betekent echter niet dat je abnormaliteiten niet met enige mate van respect kunt incorporeren in je maatschappij.

Door te veronderstellen dat men het maar normaal moet gaan vinden dat heteroseksualiteit niet langer de norm is bereik je niks dan maatschappelijke spanning. De meeste mensen zijn nu eenmaal hetero. De meeste mensen vinden twee zoenende lesbiennes ook geen probleem maar twee homo's dan wel weer walgelijk, is dat homo-haat of ligt hier iets anders aan ten grondslag? Is er al gekeken naar hoe afgunst/walging werkt in de hersenen? Ligt daar een antwoord of is het toch echt intolerantie?

Wellicht is het tijd voor een oproep aan de homogemeenschap om te accepteren dat zij afwijkend zijn van de norm, zonder dat dit direct betekent dat zij hierdoor minder zijn. Laat ze ook zichzelf eens de vragen stellen of hun gedrag, wat anderen blijkbaar aanstootgevend vinden, écht bij hun persoonlijkheid hoort of een overdrijving is van wie ze denken te zijn. De meerderheid willen aanpassen aan een minderheid is voor iedereen een slecht idee, er is immers altijd een nieuwe minderheid die aanpassingen zal eisen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties