Da’s nou jammer! Kamervoorzitter Arib wil vrouwenquota

Heel zonde want Khadija Arib doet het zo goed als Kamervoorzitter maar hier slaat ze toch echt de plank volledig mis! Niet in functie hoor maar gewoon, qua mening.

Het is laat, er is niks op tv behalve Temptation Island of zo’n ander achterlijk programma wat er op lijkt én Nieuwsuur. Dus toch maar Nieuwsuur gekeken en wat zag ik? Arib met een dullige mening, hier nog eens te zien:

Ze is blijkbaar voorstander van vrouwenquota. De Kamer moet voor haar een afspiegeling van de samenleving zijn en de hoeveelheid tieten hoort daar dus ook bij! Als ze nou had gezegd dat het niet om de personen maar om de ideeën gaat waar een afspiegeling van moet zijn, dan was er niks aan de hand (want dat is al zo) maar nee, het is weer deug-tijd! Er wordt volgens haar dan altijd het ‘kwaliteitsargument’ aangehaald, wat ze niet verder uitlegt maar vrij kan worden vertaald als ‘is de vrouw in kwestie beter dan de anderen, of wordt ze gekozen omdat ze een vrouw is?’ en dat is een gevaarlijk spelletje want het kan er mákkelijk toe leiden dat een incompetente vrouw wordt verkozen boven een man.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen per definitie incompetent zijn maar men mag toch hopen dat competente mensen sowieso de plekken veroveren op basis van hun competenties en niet hun sekse? Dan rest natuurlijk nog de kwestie waarom er perse een vrouwenquota moet komen. Wat dragen zij bij waar nu een tekort aan is dat door niemand anders kan worden opgevuld? Het argument vloeit natuurlijk voort uit gelijkheidsdenken waarin vrouwen net zo goed zijn als mannen maar vrouwen ook de productiviteit verhogen van bedrijven wanneer zij in het bestuur zitten. Een contradictie, I know, maar dat krijg je met dit gedachtegoed.

Blijf gewoon lekker stemmen op degene met de beste ideeën voor u, want geen enkele vrouw wil een positie bekleden waarvan ze niet zeker weet dat dit op eigen kracht is gebeurd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. EU kok

  Wakkere Wouter beweert:Als ze nou had gezegd dat het niet om de personen maar om de ideeën gaat waar een afspiegeling van moet zijn, dan was er niks aan de hand (want dat is al zo) .
  .
  Eentje om in te lijsten.
  Wouter bevestigt dat de 2e kamer een afspiegeling is van de Nederlandse bevolking.
  Hopelijk mag deze juiste gedachte lang naklinken in zijn artikelen.
  .
  Off Topic, Rood staat Arib best goed.

 2. Guus Geluk

  Als het volk een groot aantal mannen kiest als volksvertegenwoordiger moet Arib zich daarmee verzoenen. Dat is democratie.

  Partijen kunnen zelf de verantwoordelijkheid nemen om vrouwen op de kieslijst te plaatsen.

 3. Ni28

  Quota’s zijn een van de gekte’s van deze tijd. Zoek capabele mensen voor op de juiste plaatsen en vergeet die discriminerende praktijken. Mensen moet je kiezen voor hun bekwaamheid, bagage, bedrevenheid, begaafdheid, competentie, deskundigheid, geschiktheid, kennis, kunde, kundigheid, meesterschap, slagvaardigheid, talent, vaardigheid, vakkundigheid, vakmanschap en niet het uiterlijk of sekse(sekse-mag dat nog gezegd worden?). Die eerste kwalificaties lijken mij al voldoende en veel belangrijker. Weg met quota’s!

  1. Rechtsaf

   @Ni28 Vrouwenquota is zo vrouwonvriendelijk maar je hoort er niemand over..natuurlijk..
   Overigens met die genderneutrale waanzin heb je dit eerdaags niet meer natuurlijk..dat dan weer wel..

   1. Ni28

    Quota’s zijn discriminerend. Positieve discriminatie is gewoon discriminatie, er is niets positiefs aan. Als je andere groepen meer vertegenwoordigd wilt zien dan moet je ze anders aanmoedigen maar niet ten koste van anderen.

 4. Marius Feenstra

  En dan 50 % een andere kleur en 50% gender enz enz de domheid ten top in Nederland

 5. Chauvinist

  Wat een onzin weer, vele duizenden (islamitische) gelukszoekers krijgen we er jaarlijks bij, integratie is mislukt, jihadisten komen terug uit Turkije en mogen hier niet meer berecht worden waardoor ze vrij rond blijven lopen, terreurdreiging en preventieve maatregelen hiertegen (zoals betonblokken), steeds vaker ‘verwarde’ mensen die lukraak mensen neersteken, imams die oproepen tot het verwerpen van onze democratie, het slaan van vrouwen en geweld jegens ongelovigen verheerlijken, we betalen ons scheel aan Brussel, we geven onze macht weg aan Brussel, corrupte en liegende politici (VVD spant de kroon), de radicaal-islamitische partij Denk die politieke macht heeft enz. maar waar maakt Kamervoorzitter Arib zich druk over? Het aantal vrouwen in de Kamer? Ja… dat zijn de zaken die er echt toe doen (ahum).

  Schei eens uit met dat domme gezever, het moet gaan om de BESTE kandidaten, niet om kandidaten met toevallig tieten die enkel vanwege dat de voorkeur genieten. Daarnaast kunnen vrouwen ook met voorkeursstemmen gekozen worden dus al die quotumzeurtjes moeten bij de volgende verkiezingen maar op een vrouw stemmen. Hoe simpel kan het zijn?

  Vaste Kamervoorzitter Arib is een vrouw en daarmee is 100% van de vaste Tweede Kamervoorzitters vrouwelijk, ik stel voor dat we aan de functie van Kamervoorzitter dan ook maar een mannenquotum plakken.

  Uit een vrij recent onderzoek van het CBS blijkt dat vrouwen beduidend minder politieke interesse hebben dan mannen dus is een vrouwenquotum complete onzin.

 6. JubbeFeenstra

  Afspiegeling van de samenleving.
  Mmmm.
  Dan komen er dus geen vrouwen van de SGP en Denk stemmers in de 2e Kamer?

  Laar Arib eerst beginnen met al het personeel aan het Binnenhof 50/50 te maken. Monteurs, bewaking, catering, koks (alle top chefs zijn man)

 7. lugar

  “de hoeveelheid tieten”

  Dat telt al dubbel.

 8. Pescador

  Je hebt mannen die denken dat ze beter zijn zoals rutte pechtholt en klavertje4, maar er zijn dus duidelijk ook vrouwen die denken dat ze beter zijn als mannen, jammer hier is de transgender gedachte nog niet aangekomen.

 9. Koos sssss

  Zij haar zin.

  Tussen al die verstandelijk verweekte types maakt een vrouw meer of minder ook niet meer uit.

 10. DolleDries

  Maar niet als ze in de overgang zitten mijn god wat zijn ze dan vervelend.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Onversneden Discriminatie
  dat is geboekstaafd
  Jammer
  Begon haar net sympathiek te vinden.

  1. lugar

   “Begon haar net sympathiek te vinden.”

   Ja, maar geboren in Marokko en getrouwd met Nordine Dahhan

   1. Two Ravens Black Kettle

    Mildheid siert de mens mon ami.

    Maar fair is fair
    Mijn ontdooiende liefde is bekoeld tot ijs.

 12. Bes Tolen

  Eerst maar eens onderzoeken of de familie Arib legaal het land is binnen gekomen. Dat was zo 1984, 1985 bij twee derde van de Marokkanen niet het geval. Overigens nog een gunstig percentage bij andere groepen, behoudens Turken, vergeleken. Onze valse regeringen zijn de hoofdschuldigen. Zij onderdrukken jarenlang de eigen bevolking en weten aanhang vanuit het buitenland te verwerven. Met belastinggeld van de Nederlanders natuurlijk. Je kunt je afvragen wie de opdrachtgevers zijn.

 13. sjun

  Gaan er vrouwenquota voor stratenmaker, metselaar, fietsenmaker, pijpfitter en lasser komen? Of bedoelde de PvdA-politica dat niet?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.