De Haagse PVV roept de gemeenteraad terug van vakantie vanwege ‘terroristische aanslag’

In Den Haag dachten de lokale politici misschien wel vakantie te hebben, maar dan komen ze van de koude kermis thuis. De lokale PVV in Den Haag wil de gemeenteraad terugroepen van reces om de ‘terroristische daad’ op Bevrijdingsdag te bespreken. Daarnaast willen ze het vertrouwen in de burgemeester bespreken, aangezien de PVV vindt dat er fout gehandeld is.

De Syriër die op Bevrijdingsdag een aanslag pleegde nabij de Haagse Hogeschool wordt verdacht van poging tot moord met terroristisch oogmerk laat het Openbaar Ministerie vandaag weten. N.a.v. dit bericht roept de Haagse PVV de gemeenteraad terug van reces voor een extra raadsvergadering.  
 
Raadslid Willie Dille “De analyse van het OM, namelijk dat het hier om een terreurverdachte gaat betekent aantoonbaar dat burgemeester Krikke een terreuraanslag onder het tapijt heeft weten te vegen door te spreken van een verwarde man. Wat ons betreft moeten wij daarom als gemeenteraad opnieuw oordelen of wij nog vertrouwen hebben in een burgemeester die terreur toedekt en een terrorist tot slachtoffer verklaart. Wij als PVV zijn dat vertrouwen in ieder geval compleet kwijt.”
Ik moet eerlijk zijn dat ik de PVV hier wel heel erg ver vindt gaan in haar beschuldigingen jegens de burgemeester. Spreken van kwade wil en moedwillige misleiding is nogal een aantijging, maar we weten dat de PVV hier nooit van schuwt. Aan de andere kant vind ik het wel een heel goed idee om hier heel goed over te praten. We moeten in Nederland voorzichtig zijn en dit soort ‘aanslagen’ of mogelijke aanslagen serieus nemen.
Uiteindelijk denk ik niet dat Krikke iets bewust heeft willen te verbergen of onder het tapijt heeft willen vegen. Ik denk wel dat het een menselijke fout was en dat daar van geleerd moet worden. Dit kan echt niet meer in de toekomst, en dat moet de burgemeester van Den Haag weten. Zolang de PVV niet gaat schreeuwen en met oneliners komt, maar het onderwerp goed bespreekt, dat vind ik het belangrijkste.
 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Ritter

  De politiek en de media wil dit soort aanslagen graag afschuiven op “verwarde mensen”.

  Maar de bevolking weet ondertussen wel beter.
  ————-

  ” Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd. “

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 2. DolleDries

  Als je niet bewust is onder het tapijt wil vegen hou dan je mond en doe niet aan bewuste misleiding. Dit een zeer kwalijk zet van deze burgemeester en niet meer te vertrouwen maar deze mevrouw heeft al overal gefaald.

 3. Ernst Quispel

  De burgemeester gaf de informatie die de politie aanleverde.

  De PVV is geen serieus te nemen club.

  1. Viertel

   Domme opmerking, Kwispel. Krikke kan zich niet achter de politie verschuilen. De burgemeester is het HOOFD van de politie.

   1. Ernst Quispel

    Zeker, en uit niets blijkt dat de observaties van de politie onjuist waren.

    1. Stanly2000

     Juist Quisling en omdat blijkt dat de observaties van de politie onjuist waren, begint het OM een rechtszaak!

    2. lugar

     @Ernstlim: “(..) uit niets blijkt…”

     Die heb ik vaker gezien terwijl ik weet dat jij de leugen voor de waarheid en de waarheid voor de leugen houdt. Scheer je weg islamstoker!

  2. Top

   Blablablablablablabla! Blaaskaak/pisvlek/pedolover en een onzettende naarling. Ik hoop (maar waarschijnlijk vergeefs) dat u zich nooit voortgepland heeft. Want dat kan je kinderen of/en kleinkinderen niet aandoen.

   1. Original NL

    Quisling heeft geen kinderen..of hij haat ze.
    Anders is zijn islamongool gedrag niet te verklaren!

    1. swetsnek

     NOU … HATEN … HIJ HOUD MEER VAN ZE HAHAHAHAHA VOORAL ALS ZIJN EIGEN NIET ZIJN.
     MAAR NEEM HET HEM MAAR NIET KWALIJK,ZIJN VROUW BUMST EEN GROTE NEGER HAHA MET DE NADRUK OP GROOT HAHAHAHAHA

 4. Viertel

  krikke sprak enkele uren na de poging om 3 mensen te onthoofden al van een verwarde man. Dat is haar buitengewoon kwalijk te nemen. Zij had hiermee slechts 1 intentiwe: bewust de schokkende terroristische daad downplayen. Als burgemeester heeft krikke keihard gefaald. Dan mag je best de vraag stellen of zij (nog) wel geschikt is om die functie te vervullen.

  Inmiddels nieuwe informatie dat malek F. wel degelijk terrotistische motieven in de zin had. Op zijn Facebookpagina schreef hij: “Ongelovigen moeten lijden”. https://www.omroepwest.nl/nieuws/3665605/Haagse-steker-Malek-F-op-Facebook-Ongelovigen-moeten-lijden

  1. Beukman

   De man was paranoïde, en de plaatselijke GGZ was al meerdere keren ingeseind.
   Samengevat: de man was mesjogge, de burgemeester heeft het goed gezien.

   1. Stanly2000

    Ja hoor Beukman, het OM heeft het zoals gebruikelijk weer verkeerd gezien. Malek F. wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor drie pogingen tot moord of doodslag met een terroristisch oogmerk.

   2. lugar

    @Neukman: “Samengevat: de man was mesjogge…”

    Samengevat: De man is Mohammedaan en levensgevaarlijk omdat hij terroristische motieven had. Ergo; islam is levensgevaarlijk en moet in de kiem worden gesmoord, of wil jij soms meer islam?

    1. Original NL

     …@Neukman: “Samengevat: de man was mesjogge…”
     ..Verward en Mohammedaan..das een pleonasme!

     1. lugar

      Daar heb je gelijk in.

   3. BB

    Deze conclusie is te kort door de bocht.
    Als de plaatselijke GGZ erbij wordt gevraagd zal die een inschatting maken of hetgeen aat speelt wel of niet past bij een psychiatrisch toestandsbeeld.
    Er wordt vaak geroepen dat iemand paranoïde is, maar dat is meestal door mensen die niet gekwalificeerd zijn om dit vast te stellen. Vandaar ook dat er een inschatting nodig is.
    Paranoia is een symptoom, maar het kan ook gaan over achterdocht en het moet dan onderzocht worden waardoor dat komt. Dat kan onderdeel zijn van een lichamelijke ziekte of een psychiatrisch toestandsbeeld, en wordt dan pas gezien als paranoia (symptoom). Betreft het geen symptoom dat past bij een psychiatrisch toestandsbeeld, dan kan de GGZ de persoon niet helpen.
    Achterdocht kan ook onder andere veroorzaakt worden door ervaringen, geloof, cultuur.
    Zo wordt het geloven dat er geesten zijn die je leven beïvloeden in sommige Afrikaanse landen als passend bij de cultuur gezien. Deze mensen worden dan vaak door mensen die niet gekwalificeerd zijn gezien als psychotisch, terwijl ze dat niet zijn.

 5. Beukman

  Het is wel heel erg duidelijk dat het niet het doel van de PVV is om het terrorisme in te dammen, maar om de burgemeester pootje te lichten. Stelletje kwaadaardige amateurs.

  1. Top

   Kwaadaardige amateurs? Daar is je moeder en je vrouw mee getrouwd!

 6. Guus Geluk

  Spreken van kwade wil en moedwillige misleiding is nogal een aantijging, maar we weten dat de PVV hier nooit van schuwt.

  Zeer juist, Lars, zeer juist.

  1. sonar

   Guus Gans zeer juist zeer juist minder minder dan worden door de burgemeesters hele volksstammen opgeroepen om aan massa hysterie gevolg te geven,dan zijn jij en jouw rugtuffers die moord en brand roepen.
   Nazi praktijken houden jullie er op na ,stelletje schoften .

   1. Guus Geluk

    Sonart: “…,stelletje schoften .”

    Niet zo overspannen schelden, dat is nergens voor nodig.

  2. Ernst Quispel

   Het is een goede zaak dat DDS de PVV inmiddels objectief beoordeelt en inziet dat het een waardeloze club is.

   1. Guus Geluk

    Inderdaad.

 7. Pedrito

  Wat mij opvalt in dit soort zaken, is het toenemend aantal verwarde autoriteiten. Bij deze gezagsdragers valt op dat deze verwarring gepaard gaat met ontembare draaikonterij en leugenachtig gedrag. Dit bestuurlijk tuig is m.i. een toenemende bedreiging voor een veilige en transparante samenleving. Dat kwaadwillenden (terroristen) hier dankbaar gebruik van maken is niet verwonderlijk.

 8. lugar

  Ik ben blij dat de PVV niet zomaar schuwt, Den Haag barst van de bange ‘democraten’. Weglopen voor een bindend referendum bijvoorbeeld, dat noem ik het summum van de bange democraat. Laffe bange ‘democraten’!

 9. Troelstra

  En in het begin wisten ze nog zo met droge ogen te stellen dat het slechts om een verwarde man ging, terwijl ze toen al wisten dat het een tikkende Islamitische tijdbom was welke op elk moment kon gaan zelfontbranden. Bedenk dus dat ze willens en wetens onze samenleving aan zulke gevaren hebben blootgesteld.

  1. lugar

   “tikkende Islamitische tijdbom”

   Klopt! Sinds de islam haar intrede deed, gemeten vanaf medio ’55 van de vorige eeuw, is de invloed van islam steeds groter geworden. Vaak wordt er even snel overheen gekeken, maar er werden daar wel drie mensen gestoken die hadden kunnen sterven.

   Islam is levensgevaarlijk omdat deze wanstaltige ideologie toestaat dat ongelovigen worden gedood.

   Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte, de 32-jarige Malek F., in een bericht op Facebook stelde dat “ongelovigen moeten lijden”.

   https://www.nu.nl/binnenland/5366993/sluit-terroristisch-motief-niet-bij-verdachte-van-steekpartij-haag.html

   1. Original NL

    Lugar …….“tikkende Islamitische tijdbom”
    We kunnen beter spreken van een islamitisch mijnenveld, met toestemming van onze fijne links liberale bestuurders aangelegd.

 10. lIN-T

  Krikke is kampioen wegkijken en bagataliseren.
  Ze was ook al beroofd in Den Haag en toen deed ze ook heel erg haar best om te beweren dat beroofd niet erg is en eigenlijk normaal is.

 11. Jetske

  Lars begint steeds meer op van der Galiën te
  lijken, verbaasd me niet zijn beiden fans van Baudet!

  1. Ni28

   Joop wacht met smart op u.

  1. Original NL

   @ DD……..
   ….90% van het gefilmde gespuis is (noord)afrikaans….
   Winnen of verliezen van frankrijk was eigenlijk om het even.
   Dat de parijse “no go” wijken op hol zouden slaan stond van te voren vast.

 12. DolleDries

  Volgens Tofik is deze vrouw een slet dus haar leugens zijn wel te begrijpen

 13. Ni28

  “…poging tot moord met terroristisch oogmerk laat het Openbaar Ministerie vandaag weten”.
  De terroristisch oogmerk laten veel mensen graag achterwege. Moslim lovers! En ja, alle terroristen zijn mesjogge, dat wel maar het maakt hun niet minder erg.

 14. Ni28

  “Het is een goede zaak dat DDS de PVV inmiddels objectief beoordeelt en inziet dat het een waardeloze club is”.

  En het is een bevel! Van een waardeloos figuur.

 15. dannyvermeulen69

  Word tijd dat de PVV meer gaat optreden in mijn langzaam wegzakkende landje ..keihard de moslim knuffel bende aan de kaak stellen de club van verwarde mensen! verzaken hun plicht om de burger te beschermen. en weer opende de PVV Pandora’s box menselijke fout my @ss dit zijn geen kinder zandbak zaken .en veel oneliners weten donders goed hoe de vork in de steel zit. zo als gewoonelijk is het niet meer dan evident dat de linkse prutsers het weer verknallen voor de daad van de kakkerlak en na de daad van de kakkerlak,

 16. Ruud562

  Ook al willen manipulerende bestuurders én media ons anders wijsmaken, de waarheid haalt altijd de leugen in!
  En zo’n Krikke, die wist donders goed hoe de vork in de steel zat!
  Maar ja, als het om die verrotte islam gaat wordt er subiet weggekeken, want anders zou men eens écht moeten handelen zoals het sluiten van die haatpaleizen ofwel moskeeën, het vastzetten van de islamiet die de westerse samenleving vervloekt (maar wél parasiteert op uitkering e.d.) het verbannen en uit dit land zetten van imans, het afnemen van het Nederlanderschap, het stopzetten van subsidies, de grenzen op slot voor nieuwe islamieten, allemaal om de islam hier tot nul te vervagen, te laten verdwijnen! En dat past dus niet in het beleid van degenen die ons besturen!

  1. Bloem

   Besturen? Mennen bedoeld u! Burgers en hun zorgen worden niet serieus genomen. Ondertussen is het belangrijk dat het sentiment in de juiste richting wordt gemend om het partijkartel zo lang mogelijk in het zadel te houden. Ondertussen maken clubs als Denk zich klaar om het stokje over 3 à 4 kiesrondes over te nemen.

  2. Frits Jansen

   En de haatkuiven die het op de islam gemunt hebben moeten ook keihard aangepakt worden.
   Begrijpen jullie niet dat Wilders een vijand nodig had om stemmen te winnen? Geloven jullie alles wat je hoort?
   Ja, dan is de straf een levenslange angst voor de islam.

   1. lugar

    @Fritslim Janslam: “haatkuiven die het op de islam” “angst voor de islam”

    Is het moeilijk voor jou? Jouw liefde voor islam moet ergens vandaan komen, maar ik zou niet weten waar vandaan. Islam is een ideologie die de dood verheerlijkt, het is letterlijk levensgevaarlijk! Daar kan toch niet genoeg tegen gewaarschuwd worden?

 17. Gerlos

  Nu willen we het juiste horen mevr. Krikke en kom nu eindelijk eens met de juiste woorden inplaats van dat wegkijken, we zijn het zat dat alles wat met de moslims te maken heeft in de doofpot wordt gestopt.

 18. Pescador

  Ach we weten toch dat voor de vvd iedere gek een verwarde man is daar heb je het minste werk van, ook door te doen alsof je dement bent spaart vel werk uit

  1. Frits Jansen

   De discussie gaat over iets anders namelijk de vraag of “elke” verwarde man een terrorist is. Of de vraag of de politiek terroristen beledigt door ze als verward te brandmerken.

   Akelig hoor, als je in bittere ernst de wereld wilt verbeteren door deze te islamiseren (!) en de autoriteiten zeggen: meneer, u bent in de war.

   1. lugar

    @Fritslim Janslam: “De discussie gaat over iets anders…”

    Neen! De discussie gaat over de vraag of deze islamitische messentrekker, die drie mensen aan gort wilde snijden, terroristische motieven had. Voor jou is dat, als voorvechter van de islamitische zaak, een hard gelag, maar waarheden en feiten zijn voor islamisten, renegaten en supporters van Mohammed (t.e.a.b) nou eenmaal niet te verdragen.

    Leuk geprobeerd Fritslim, maar daar gaan we natuurlijk niet intrappen, domme jongen!

 19. Frits Jansen

  Moeten we niet even wachten wat de rechter hiervan vindt?

  Een “terroristisch oogmerk” betekent dat dit warhoofd willens en wetens een groot aantal mensen schrik heeft willen aanjagen. Dat moet dan wel keihard bewezen zijn want dat hoort bij strafrecht in een beschaafde maatschappij.

  Populisten hebben het “terroristisch oogmerk” als strafverzwarend element in de wet weten te prutsen maar eogenlijk is dat onzin want dan moet de rechter vaststellen mat iemand gedacht heeft. Dat is bij opzet al moeilijk. Gedachtenpolitie is een nazistisch schrikbeeld.

  1. Holland

   Frits leutert weer uit zijn nek. Een terroristisch oogmerk is juist vast te stellen aan de uitvoering en het handelen van en tijdens een daad. Nauwelijks aan de voorafgaande gedachten.

   1. lugar

    @Holland: Frits wil de wet overnieuw doen. Ik durf bijna te zeggen dat hij helemaal niet gelooft in terrorisme.

  2. Rechtsaf

   @Frits NEE fritsje we moeten helemaal niet wachten, dat doen we al te lang, en ga dit nou niet vergelijken met nazi’s, ik weet dat je jou sympathieën op deze manier heel graag uit wil dragen..
   Het feit dat dit soort aanslagen worden gepleegd moet je keihard aanpakken en de islam nog veel harder..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.