De Haagse PVV roept de gemeenteraad terug van vakantie vanwege 'terroristische aanslag'

Geen categoriejul 16 2018, 14:00
In Den Haag dachten de lokale politici misschien wel vakantie te hebben, maar dan komen ze van de koude kermis thuis. De lokale PVV in Den Haag wil de gemeenteraad terugroepen van reces om de 'terroristische daad' op Bevrijdingsdag te bespreken. Daarnaast willen ze het vertrouwen in de burgemeester bespreken, aangezien de PVV vindt dat er fout gehandeld is.
De Syriër die op Bevrijdingsdag een aanslag pleegde nabij de Haagse Hogeschool wordt verdacht van poging tot moord met terroristisch oogmerk laat het Openbaar Ministerie vandaag weten. N.a.v. dit bericht roept de Haagse PVV de gemeenteraad terug van reces voor een extra raadsvergadering.
Raadslid Willie Dille “De analyse van het OM, namelijk dat het hier om een terreurverdachte gaat betekent aantoonbaar dat burgemeester Krikke een terreuraanslag onder het tapijt heeft weten te vegen door te spreken van een verwarde man. Wat ons betreft moeten wij daarom als gemeenteraad opnieuw oordelen of wij nog vertrouwen hebben in een burgemeester die terreur toedekt en een terrorist tot slachtoffer verklaart. Wij als PVV zijn dat vertrouwen in ieder geval compleet kwijt.”
Ik moet eerlijk zijn dat ik de PVV hier wel heel erg ver vindt gaan in haar beschuldigingen jegens de burgemeester. Spreken van kwade wil en moedwillige misleiding is nogal een aantijging, maar we weten dat de PVV hier nooit van schuwt. Aan de andere kant vind ik het wel een heel goed idee om hier heel goed over te praten. We moeten in Nederland voorzichtig zijn en dit soort 'aanslagen' of mogelijke aanslagen serieus nemen.
Uiteindelijk denk ik niet dat Krikke iets bewust heeft willen te verbergen of onder het tapijt heeft willen vegen. Ik denk wel dat het een menselijke fout was en dat daar van geleerd moet worden. Dit kan echt niet meer in de toekomst, en dat moet de burgemeester van Den Haag weten. Zolang de PVV niet gaat schreeuwen en met oneliners komt, maar het onderwerp goed bespreekt, dat vind ik het belangrijkste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten