Domme bandenwissel kost Max Verstappen podiumplek, moet genoegen nemen met vierde plaats op Hockenheimring

Een enorme tegenvaller, zeker omdat Lewis Hamilton — die van P14 begon — de race won.

Het ging vandaag niet helemaal je van het voor Max Verstappen. De jonge Nederlandse Formule 1-coureur hoopte vooraf een gooi naar het podium te doen, maar het ging op strategisch niveau mis. Het gevolg: hij moest genoegen nemen met een vierde plek. Jammer.

Toen het na 46 rondes op een deel van de Hockenheimring ging regenen, werd Verstappen snel binnen geroepen. Tegen zijn zin, was over de boordradio te horen. Hij bevestigde zijn geplande stop niet en verzocht het nog een ronde te mogen proberen. Na één ronde op de intermediates (een tussenband, geen echte regenband, geen slick, red.) zei Verstappen: ‘Wat doe ik hier’, en mocht hij direct weer binnenkomen voor ‘normale’ ultrasoft-banden. Een fout van het team, want alle andere coureurs bleven buiten.

Het was nogal verrassend dat Lewis Hamilton, van Mercedes, de race won. Hij startte namelijk vanaf P14… en Ferrari-coureur Sebastian Vettel was razendsnel. Ongelooflijk genoeg parkeerde die zijn bolide echter in de muur, waardoor de race opeens wijd open lag. Hamilton profiteerde daarvan zodat hij nu weer ruimschoots aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap.

Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas werd tweede. De derde plaats ging naar Ferrari-coureur Kimi Raikkonen. Er stonden in Duitsland dus één Brit en twee Finnen op het podium.

Natuurlijk is het ongelooflijk jammer, want Max had met gemak op het podium kunnen komen. Zijn achterstand op Raikkonen bedroeg maar iets meer dan een anderhalve seconde. En Raikkonens achterstand op Bottas was ongeveer hetzelfde. Er had dus veel meer ingezeten voor Max.

Afijn, het zij zo. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Red Bull kennende leren ze hier razendsnel van zodat ze bij de volgende Grand Prix wél foutloos zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. fockingworst

    Dan heb je een andere race gekeken als ik michael… Hij kon geen derde meer worden al voor de bandenwissel ivm te grote achterstand.. Dit was een gok om het podium te halen.
    Het toeval was dat vettel de muur in ging daardoor safetycar waardoor max weer dicht achter raikönen kwam.. dat was de race… Had je paar biertjes op.. Of wijn wodka?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.