Donald Trump en Vladimir Poetin zijn toch geen maatjes voor het leven: geen ontmoeting meer dit jaar

Geen categoriejul 26 2018, 11:02
De Amerikaanse president, Donald Trump, verrast vriend en vijand toch nog maar een keer, want dit jaar komt er toch geen ontmoeting tussen Poetin en Trump. Eerst leek het alsof hij zijn eigen land verraadde door te zeggen dat hij Poetin eerder gelooft dan zijn eigen inlichtingendiensten, maar nu lijkt hij een complete draai te hebben gemaakt.

Er komt voorlopig geen nieuwe top tussen de Amerikaanse president Trump en zijn Russische ambtgenoot Poetin. President Trump wacht eerst de resultaten af van het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.

Vorige week maakte het Witte Huis bekend dat Trump Poetin had uitgenodigd om dit najaar naar Washington te komen. De twee zouden dan voortborduren op de afspraken die ze maakten op de eerste topontmoeting in Helsinki vorige maand. De gezamenlijke persconferentie van de twee leiders na die top leidde in de VS tot veel discussie.

Wanneer dat onderzoek is afgerond weet verder niemand, maar het is wel duidelijk dat Trump voor de politieke druk in eigen land buigt. Ik vind dat een goed iets, want dat betekent dat hij niet een of andere gek is die gewoon vooral doet wat hij wil. Maar het is wel raar, want het laat ook zien dat beleid niet consistent is en dat hij elk moment zijn visie kan veranderen. Dat is nooit goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten