Duits vreemdelingenlegioen wordt mogelijk een feit

Geen categoriejul 21 2018, 12:00
"Deutschland, das sind wir alle." zei Merkel ooit in een uit z'n verband gerukt citaat. Vanwege personeelstekort lijkt een Duits vreemdelingenlegioen nu een realiteit te worden. Via het AD.
Het Duitse ministerie van Defensie komt zo'n 20.000 man tekort voor de strijdkrachten en speelt nu met het idee om buitenlanders aan te trekken. Hier zou dan een Duits paspoort tegenover mogen staan want wie zijn leven op het spel zet voor de Duitse driekleur, zou dat hebben verdiend.
Ze stellen hierbij wel als voorwaarde dat het om EU-burgers zou moeten gaan die in aanmerking zouden mogen komen. De goede Duitse economie zou belemmerend werken voor het aantrekken van nieuw personeel omdat men elders meer geld kan verdienen. Nederland kampt met dezelfde soort problemen in haar Defensie ministerie.
Of een beter perspectief in andere sectoren echt de reden is, trek ik in twijfel. Zowel in Duitsland als in Nederland wordt die sector compleet uitgekleed en ingezet voor onzin missies om aan diplomatieke voorwaarden te voldoen. Afghanistan en Mali hebben niet echt veel profijt gehad van de Nederlandse of Duitse aanwezigheid, lijkt me.
Een ander perspectief op het vreemdelingenlegioen idee is dat het de Europese integratie zou bevorderen omdat men allerlei EU-burgers uit verschillende landen zou weten aan te trekken die langzaam maar gestaag een band zouden opbouwen en zich steeds makkelijker als Europeaan zullen gaan identificeren, waar het Duitse paspoort meer een formaliteit zou worden. Ik heb hier overigens sterk mijn twijfels bij, helemaal zolang Defensie niet meer is dan een politiemacht met grotere wapens zonder echte missies waar ze niets kunnen veranderen door politieke onwil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten