Duits vreemdelingenlegioen wordt mogelijk een feit

“Deutschland, das sind wir alle.” zei Merkel ooit in een uit z’n verband gerukt citaat. Vanwege personeelstekort lijkt een Duits vreemdelingenlegioen nu een realiteit te worden. Via het AD.

Het Duitse ministerie van Defensie komt zo’n 20.000 man tekort voor de strijdkrachten en speelt nu met het idee om buitenlanders aan te trekken. Hier zou dan een Duits paspoort tegenover mogen staan want wie zijn leven op het spel zet voor de Duitse driekleur, zou dat hebben verdiend.

Ze stellen hierbij wel als voorwaarde dat het om EU-burgers zou moeten gaan die in aanmerking zouden mogen komen. De goede Duitse economie zou belemmerend werken voor het aantrekken van nieuw personeel omdat men elders meer geld kan verdienen. Nederland kampt met dezelfde soort problemen in haar Defensie ministerie.

Of een beter perspectief in andere sectoren echt de reden is, trek ik in twijfel. Zowel in Duitsland als in Nederland wordt die sector compleet uitgekleed en ingezet voor onzin missies om aan diplomatieke voorwaarden te voldoen. Afghanistan en Mali hebben niet echt veel profijt gehad van de Nederlandse of Duitse aanwezigheid, lijkt me.

Een ander perspectief op het vreemdelingenlegioen idee is dat het de Europese integratie zou bevorderen omdat men allerlei EU-burgers uit verschillende landen zou weten aan te trekken die langzaam maar gestaag een band zouden opbouwen en zich steeds makkelijker als Europeaan zullen gaan identificeren, waar het Duitse paspoort meer een formaliteit zou worden. Ik heb hier overigens sterk mijn twijfels bij, helemaal zolang Defensie niet meer is dan een politiemacht met grotere wapens zonder echte missies waar ze niets kunnen veranderen door politieke onwil.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Guus Geluk

  Duitsland durft niet meer te overheersen in Europa, aangezien zij het continent eens bijna naar de verdoemenis heeft geholpen. Dus is nationalisme een vies woord, krijgt Frankrijk altijd haarzin; is het land eurofiel tot op het bot – en de krijgsmacht moet ook eurofiel zijn.

  1. Ni28

   Dat “eens” kunt je vervangen door “driemaal” in de moderne geschiedenis. De derde keer gebeurd nu door “Wir schaffen das” Europa te islamiseren. Door de schuldgevoel politiek trekt Duitsland Europa in de vernieling al halen zij het aantal doden nog bij lange na niet. Nog niet.

   1. Guus Geluk

    Ni28,

    Migratie is in Europees verband beslist.

    1. Top

     ?????????????????????????????????????????????????????????????????????

     1. Guus Geluk

      DFTT.

     2. Original NL

      DF Guus TT!!

    2. Ni28

     Europees verband betekent in dit geval door Merkel doorgedrukt en achteraf door vriendjes geaccepteerd.

 2. lugar

  Ik heb historische bezwaren tegen het moderne Duitsland. Maar als ze uit de EU zouden stappen en met ons zouden willen samenwerken, of eigenlijk andersom, dan lijkt mij dat voor de markgulden een uitstekend idee. Misschien kunnen we dan ook wel een beetje pief-paf-poefen.

 3. Ernst Quispel

  Logisch beleid in de aanloop naar een EU-defensie.

  1. lugar

   Met een Duits paspoort, dat dan weer wel. Sieg heil Ernstlim.

   https://www.niod.nl/sites/niod.nl/files/styles/colorbox/public/104960-1-2-0-0.jpg

  2. C.von Gelbkirchen

   Inderdaad Ernst.
   Eendracht maakt macht.

   Of je nu voor of tegen de EU bent, het bewapenen is iets belangrijks wat we de laatste decennia ernstig hebben verzaakt.
   Ik ben geen doemdenker. Máár wat als…(?)

   1. Guus Geluk

    Als alle lidstaten individueel meer dan 2% van het BBP spenderen aan Defensie kan de wereld nooit meer om ons heen.

    1. C.von Gelbkirchen

     Guus.
     Inderdaad.
     De Russen, bijvoorbeeld, blijven Russen. De nieuwste snufjes aan pantservoertuigen en wagens, vliegtuigen en helikopters. En het zijn er veel, heel veel. Máár… Allemaal Russische kwaliteit. Dus ja, als wij(Europeanen) een bewapening zullen gaan samenstellen zal die, dankzij ons vermogen technieken met elkaar te delen, zwaar superieur zijn aan die van de Russen.

     Just spitballin’ here… maar toch.

     1. lugar

      @Maranus: Maar euh… Napoleon, Adolf (jouw vriend) Hitler?

      Je kunt je tegenstander, ik noem Rusland bewust geen vijand, beter niet onderschatten, toch?

     2. C.von Gelbkirchen

      Nee, Lugar.
      Rusland is geen vijand. En dat zeg ik ook niet. Ik noem het slechts al voorbeeld. Maar er hangt ‘wel’ iets in de lucht natuurlijk.
      Dit was allemaal ook maar hypothetisch hè?

     3. Guus Geluk

      Von Gelbkirchen,

      Aangezien er meer dan dertig jaar is bezuinigd op legers in West-Europa duurt de wederopbouw van de puinhoop in de Benelux en Duitsland dat we thans aanduiden als het leger, nog een tijdje.

     4. Original NL

      @Gele kerken..
      …Máár… Allemaal Russische kwaliteit…..
      Deze opmerking leert ons dat u van defensie en wapentuig echt de ballen verstand hebt.
      Russisch materiaal is gemaakt om onder de meest barre omstandigheden te functioneren.
      Onze JSF bijvoorbeeld is een lachertje.
      Rusland is bezig met een inhaalslag en wil net als amerika een graantje van de defensie miljarden gaan meepikken….en vlak de chinezen niet uit!

     5. Floris

      “Russische kwaliteit”.

      Ook Hitler onderschatte de kwaliteit van de Russische tanks. Die waren beter dan de Duitse.

   2. Top

    Flikker toch op idioot. Uit je reactie, blijkt wel dat je niet ‘de ballen verstand’ van de materie heb.
    Zonder de USA, zijn we als een mug, die zich op de vooruit van je auto te pletter heeft gevlogen. We zijn als strijdmacht helemaal niets,nooit geweest en zullen het nooit worden ook. In de USA ligt dat anders. Daar gaan de mensen in dienst, omdat er geen alternatief is voor hun leven. Gaten in de grond zijn de plaatsen waar het meeste uit gerekruteerd wordt. Weten niet eens Nederland op de Kaart aan te wijzen. En die worden heel erg gemotiveerd om hun uiterste best te doen. Dat begint al op de kleuterschool. En dan een Europees leger? Doe niet zo raar, malle jongen en neem je medicijnen op tijd in!

    1. C.von Gelbkirchen

     Top is bang. Dat is duidelijk.

     1. Holland

      Stormbahnführer en Arierverheerlijker von Gelbkirchen voelt feilloos aan wat er niet aan de hand is.

     2. C.von Gelbkirchen

      Kan iemand de oude bromsnor Holland hier, er even aan helpen herinneren dat ie zich niet meer met mij in zee zou laten?

     3. cornholio

      Top geeft terecht aan dat Europa geen schijn van kans maakt!
      Dat ze in het buitenland gemotiveerd worden is ons eigen schuld.
      Hun voordeel is dat ze genoeg erts en olie in de grond hebben, Europa niet.

     4. Guus Geluk

      Bromsnors geheugen is niet meer zo best. Slijtage komt met de ouderdom.

     5. Top

      Nee lampelul, niet bang, wel realistisch. dat laatste is iets wat ji nooit heb meegkregen van je gescheiden vader en moeder. En als milenial opgegroeid als een zacht gekookt ei, met flauwekul en vegetarisch denken.

     6. Original NL

      Top is realist gele kerk!

     7. Heinz

      Hieronder wordt er een fout gemaakt. (een vergissing). Het moet zijn Sturmbannführer.

     8. AS210854

      C V G, Nee dat noemen we realiteit.

     9. Ni28

      Top heeft helaas gelijk.

 4. fusilier

  Je moet natuurlijk wel een blanco strafblad hebben om er bij te kunnen. En trouw zweren aan de vlag.

  1. lugar

   “Je moet natuurlijk wel een blanco strafblad…”

   Er wordt vast een uitzondering gemaakt voor de ‘wir shaffen das’ generatie?

 5. henk vintage

  Gewoon de dienstplicht weer invoeren, wordt iedereen beter van, ook de dienstplichtigen.
  Alleen voor 1 paspoorthouders.

  1. C.von Gelbkirchen

   Henk V…

   …Serieus? Zie je het al voor je? Bijvoorbeeld, Antilianen met gouden tanden en tatoeages op hun gezicht? In de dienstplicht?

   Nee.

   1. van Urk

    c.von Gelbkirchen@ Kon vroeger toch ook? Ik lag ook op een kamer tussen een Nederlandse Syrier, Nederlandse Zuid-Koreaan en een Nederlandse Surinamer. Een betere integratie is er niet te bedenken als verschillende culturen in contact met elkaar raken, dezelfde uniform dragen waar de trotse driekleur op staat en samen lief en leed moeten gaan delen op het veld.

    1. C.von Gelbkirchen

     Urk.

     Ja, en hoelang is dat geleden? Want toen was het inderdaad geen probleem.

     Nu, in de moderne tijd, is het echter zo dat de maatschappij ver verhufterd is. Denk je nu echt dat een een of ander straatschoffie, ik gebruikte een Antilliaan als voorbeeld zei ik, lekker gaat doen wat de sergeant hem/of haar(Meinoud rolt met z’n ogen) toeschreeuwd?

     1. van Urk

      De maatschappij is ver verhufterd. Inderdaad. Sinds de dienstplicht is afgeschaft is die verhuftering met grote schaal toegenomen. De overheid maakt wel eens vaker fouten om daarna met leugens aan ons doen voorkomen dat het allemaal wel meevalt. Zo heeft Blok gewoon gelijk maar doet de rest alsof het niet waar is. Wie de beschaving terug wil, moet weer leren balanceren. Trouwens Zweden heeft anders ook gewoon probleemloos de dienstplicht weer ingevoerd.

     2. lugar

      @Urk: Het zou, bij wijze van verplichte proef, weer eens geprobeerd moeten worden. Zelf ben ik niet in militaire dienst geweest vanwege uitstel en dispensatie, maar het zou een mooie proeftuin zijn om eens te kijken of je de huidige generatie (patat?) onder de wapenen en de discipline kunt krijgen. Het zou mij verbazen als dat lukt, zonder smartphone en zo… 😉

     3. Floris

      Ik ben begin jaren 80 dienstplichtig officier geweest en ik vond het met uitzondering van bepaalde onderdelen (de elitetroepen, de artillerie en de cavalerie) een ongedisciplineerd zooitje.

      Toen leefden we nog in de koude oorlog en dat was het enige argument om er zo’n groot leger op na te houden. Mocht de Russische aanval toen zijn gekomen waren we (alle West-Europese legers bij elkaar) desondanks volkomen kansloos geweest.

      Dienstplichtigen blijven amateurs en het effect op de geestelijke vorming van jongeren moet niet worden overschat.

      Dan zie ik meer in een sociale dienstplicht.

    2. Original NL

     Sorry urk maar als je in dienst hebt gezeten weet je dat ook toen het al moeilijk was discipline te bewaren.(de haardracht, soldaten vakbond).

 6. denk eens na

  Is merkel het oude kereltje van plan om asielzoekers te gaan bewapenen??? In ruil voor een paspoort!

  1. van Urk

   denk eens na@ En dan allemaal naar een missie gaan sturen richting Syrie of Noord afrika. 😉

   1. Original NL

    Urk…..
    Hijs leuk.

 7. Ritter

  Afghanistan War – Real Combat! French Foreign Legion, Army & Marines in Heavy Clashes
  https://youtu.be/Mh3Tq477dhw

 8. Riche

  Ik denk dat er nog wel wat Oekraïners te vinden zijn die zich prima thuis voelen in het Duitse leger

 9. lumberjack

  Ja zal helpen de man uit Iran die gister aanslag pleegde op bus in Duitsland was ook in de Bundeswehr.

 10. fusilier

  KLOPT . Waren goeie kampbewaarders in 40 45.

  1. Guus Geluk

   U bedoelt de moffen?

  2. Original NL

   Gestoorde sadisten vindt je in ieder land fusilier!

 11. Pescador

  Idioten die das schaffen

 12. Heinz

  08/15

 13. Ni28

  “Russische kwaliteit”
  Onderschatting is door de geschiedenis al vaker bewezen. Met “schroot” kunnen zij doorvechten als geen ander net als door voetbal onkunde de kwartfinales bereiken. Het ligt aan hun geestelijke sterkte en doorzetvermogen. Ook als moet het honger lijden vergaat hun makkelijker dan ons. En dat zeg ik niet bepaald als hun vriend.

  1. Guus Geluk

   Men moet de vijand nooit onderschatten.

 14. henk vintage

  von Gelbkirchen, ik heb het over 1 paspoorthouders.
  Antilianen worden bij de keuring zo wie zo afgekeurd.

 15. lumberjack

  Heb vanmorgen gereageerd maar zie er niets van op site

 16. Frits Jansen

  De moderne militair zit achter een computer tegen dis-informatie te vechten die slinks via allerlei media wordt gelekt.

 17. Ries

  Bij de eerste inbreng van Geluk dacht ik dat de man zijn hersens teruggekregen had. Nee hoor. Even later merkt hij op dat de tomeloze import van vooral kanslozen een Europese beslissing was. Nee Geluk. Het kwam uit de koker van de zelfbedachte godheid Merkel! Feiten verdraaien is zo ontzettend links….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.