FVD Amsterdam voelt burgemeester Halsema aan de tand om radicaliseringsbeleid

Halsema zit er pas net maar Forum voor Democratie legt haar nu al het vuur aan de schenen! Ze willen weten hoe het kan dat het radicaliseringsbeleid zo slecht functioneert. Aldus The Post Online.

Op basis van een NOS bericht over een gearresteerde 15-jarige jongen en 27-jarige man die online zouden hebben aangezet tot het plegen van terreur, stelt FVD een debat met Halsema voor. Er lijkt vooralsnog geen verband tussen de beide mannen te bestaan, behalve dat ze beide lang door de AIVD in de gaten werden gehouden maar niemand echt in leek te grijpen. De AIVD tipte de politie namelijk al een jaar eerder over de jongen van 15.

Fractievoorzitter Annabel Nanninga heeft er het volgende over te zeggen: “Het radicaliseringsbeleid ondergaat op het moment een grote reorganisatie en ons bereiken tegelijkertijd alarmerende signalen over radicaliserende jongeren in het jeugdwerk in de stad. De signalen lijken niet te worden opgepakt.”

Dit radicaliseringsbeleid werd door de inmiddels overleden Eberhard van der Laan (PvdA) als zijn eigen project gerund zonder medeweten van een flink aantal ambtenaren en raadsleden.

Het lijkt er dus sterk op dat er, plat gezegd, geen fúck is gebeurd al die tijd en dat geradicaliseerde jongens geen strobreed in de weg is gelegd. Het bleef dus bij ‘het is een bekende bij de AIVD’ en verder zoekt iedereen het maar uit.

Terecht dus dat FVD hier een debat over wil en dat Halsema zich direct flink mag gaan inlezen over deze kwestie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Crassus

  Een sterk advies.

 2. Ni28

  Radicalisering en groen-linkse Amsterdam gaat toch samen in goede harmonie? Het hoort zo beetje bij elkaar. Activisten en radicaliserende jongelui dat is toch praktisch hetzelfde?

 3. Beukman

  Wout Willemt:

  Het lijkt er dus sterk op dat er, plat gezegd, geen fúck is gebeurd al die tijd en dat geradicaliseerde jongens geen strobreed in de weg is gelegd.

  Nogal kort door de bocht. In tegenstelling tot grote steden in omliggende landen zijn er in Amsterdam sinds de moord op TvG nul aanslagen gepleegd. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de compleet verschillende werkwijze van de Amsterdamse politie en andere betrokkenen vergeleken met bijv. Brussel en Parijs.

  1. Rechtsaf

   @Beukman 0 aanslagen gepleegd? verwarde mensen die al schreeuwend met een mes in hun hand aloeha hakbar riepen niet meegerekend natuurlijk..
   We begrijpen allemaal dat je de islam een zéér warm hart toedraagt en het, net als Ernst, ruimhartig zal verdedigen, maar blind kun je toch niet zijn dacht ik..
   Haatpredikers!

   1. Beukman

    In een wereldstad als Amsterdam lopen er inderdaad helaas ook een heleboel verwarde mensen rond, @Rechtsaf.
    Zoals ik al schreef: nul aanslagen. Jammer voor jou en al die andere angsthazen die hier op DDS iedere keer dat er ergens iets is gebeurd in ons kleine kikkerlandje bijkans klaarkomen van de hoop dat het de schuld van de islam is.

    1. Rechtsaf

     @Beukman ooh dus dat mensen door verwarde mensen met islamitische achtergrond neergestoken worden vindt jij normaal?

     1. Onslow

      Verwarde mensen kunnen altijd onverwachte dingen doen. Ongeacht wie of wat ze zijn. Vooral verkeers deelnemers die zonder te kijken plotseling rechtsaf slaan.

     2. Rechtsaf

      @Onslow islamitische verwarde mensen roepen altijd aloeha hakbar

     3. Beukman

      Ik vind niets normaal, @Rechtsaf. Maar je kan kiezen tussen je gek laten maken door redeloze angst en accepteren dat we niets alles onder controle hebben.

      Verder is de grootste gemene deler van geweldplegers nog steeds dat het vrijwel altijd om mannen gaat. Moeten we nu extra maatregelen tegen mannen gaan nemen of zo?

     4. Rechtsaf

      @Beukman je kunt ook gewoon de realiteit onder ogen zien, en bagatelliseren is wel het minste wat je moet doen en elk individueel geval keihard aanpakken ongeacht wie of wat, en als aloeha hakbar ten tonele komt dubbel zo hard aanpakken…

     5. Beukman

      Inderdaad @Onslow. De kans dat je in Amsterdam wordt geschept die opeens rechtsaf slaan is vermoedelijk 10.000 keer zo groot als de kans om door een verwarde persoon te worden neergestoken.

      Toch schijten figuren als @Rechtsaf wél bagger voor de verwarde persoon, en niet voor de nalatige verkeersdeelnemer. Hoe zou dat toch komen?

     6. Beukman

      @Rechtsaf, wie de realiteit onder ogen ziet en de dingen nuchter bekijkt, concludeert dat er geen reden is om je op te laten naaien door de mogelijkheid dat er om de hoek een verwarde man klaarstaat om je aan het mes te rijgen.
      Het is een veel betere investering om gewoon wat behoedzamer te zijn in het verkeer.

     7. Rechtsaf

      @Beukman bagger schijten deed ik dat ik 12 jaar was en geloof mij na die tijd geen last meer van.

      “De kans dat je in Amsterdam wordt geschept die opeens rechtsaf slaan is vermoedelijk 10.000 keer zo groot als de kans om door een verwarde persoon te worden neergestoken.”

      Vraag dat eens aan de neergestoken mensen die zullen je echt een ander antwoord geven..

      Wegkijken is jullie sterkste punt, het vooral niet benoemen, want ja dan is het er ook niet meer, ik zeg keihard aanpakken nog veel harder dan nu het geval is.
      In het verkeer kijk ik zelf uit…

     8. Steve Van der Vekens

      ‘Accepteren dat we niet alles onder controle hebben…’
      Slijmerige pad die je bent!
      Vroeger hadden we wel alles onder controle, maar Beukman wil de jongere generatie indoctrineren zodat zij nog grotere watjes worden.
      Altijd maar ja-knikken. Triestig, weg met ons!

     9. Beukman

      “Vraag dat eens aan de neergestoken mensen die zullen je echt een ander antwoord geven..”

      Aldus Rechtsaf.

      Vraag het maar eens aan de mensen die zijn geschept, @Rechtsaf. Je kan wel op de emo-toer gaan, maar feit is dat de kans om door een verwarde gek te worden neergestoken veel en veel kleiner is dan de kans om een verkeersslachtoffer te worden. Tóch is de drukte om verwarde gekken veel en veel groter.

      Wil jij meer angst of minder angst, @Rechtsaf? Die vraag staat nog steeds.

     10. Steve Van der Vekens

      Rot op met je angst, lafaard!

     11. Rechtsaf

      @Beukman uiteraard geeft onze islamimbeciel beukman geen antwoord op geen enkel vraag..

      De vraag die hier gesteld moet worden is,

      Wil Beukman meer of minder islam?

      Dat is de million dollar question die met name door onze islamitische islamimbecielen niet wordt beantwoord, of eigenlijk wel want er wordt islamitisch positief op gereageerd

 4. Ernst Quispel

  Annabel mag haar borsten nat maken, in een debat met Femke heeft ze geen schijn van kans.

  1. Rechtsaf

   @Ernst hoezo geen kans? waar heb jij het over, dat jij als islamimbeciel het blijkbaar prima vindt dat jongeren radicaal ontsporen en schijt hebben aan Nederland betekent juist dat er keihard opgetreden moet worden tegen dit soort tuig..

   1. Beukman

    Ik vrees inderdaad voor haar dat haar kretologieën door Femke genadeloos zullen worden gefileerd, een beetje zoals dit ook regelmatig gebeurd met Thierry in de TK. Vooralsnog blijft FvD een amateurpartij.

    1. Rechtsaf

     @Beukman snelst groeiende partij Beukstra, snelst groeiende partij, je lijkt Rutte wel die verkondigde nadat de PVV van 15 naar 20 zetels ging, dat de PVV had verloren..

     1. Beukman

      @Rechtsaf
      Je kan bepaalde planten superhard laten groeien door de toediening van veel kunstmest. Daarna heb je weliswaar een grote plant, maar als je er tegen blaast dan valt ie om.

      Voor mijn part staat FvD in de peilingen op 150 zetels. Dat verandert niets aan het feit dat de Kamer- en Fractieleden vrijwel zonder uitzondering amateurs zijn.

      Thierry is een zwalkende debatteur die zijn feiten niet op een rijtje heeft en elke vorm van Aristoteliaans argumenteren ontbeert. Nanninga onderscheidt zich vooral door haar grote bek.

      Misschien wordt het nog wat met die twee als ze goed hun best doen, maar vooralsnog zijn het amateurs, en is hun kluppie een amateurpartijtje.

     2. Rechtsaf

      @lugar beukstra heeft liever meer islam in Nederland?

     3. Beukman

      @Rechtsaf
      Wat heb jij liever: méér angst, óf minder angst in Nederland?

     4. lugar

      @Neukman schreef: @Rechtsaf Wat heb jij liever: méér angst, óf minder angst in Nederland?

      Jij hebt iets met angst hè, ik tel in dit artikel 4 keer het begrip angst. Je weet dat angst een onderdeel is binnen islam, de ideologie waar jij graag meer van wil in Nederland?

      Wil jij meer en minder islam?

     5. Steve Van der Vekens

      Die beukmongool denkt dus echt dat die Allah Akubar’s gaan stoppen he wanneer je toegeeft?
      Die beukmongool weet niet hoe mensen in elkaar zitten, nog naïever dan een kerkkoor.
      Het feit dat er in Nederland nog geen aanslagen zijn gepleegd, is om zulk Europees volk als Beukmongool de indruk te geven dat zij goed bezig zijn, hierdoor zullen zij dwars liggen.
      De Islam moet in Europa ergens onvoorwaardelijk binnen kunnen, en dat is Nederland geworden.

     6. Beukman

      @Steve veekt:
      “Die beukmongool denkt dus echt dat”

      Eén ding staat vast: van de islam kunnen we meer beschaving verwachten dan van Steve.

     7. Rechtsaf

      @Beukelmans angst is een slechte raadgever.

      Wil jij meer of minder islam?

    2. lugar

     @Neukman: “Vooralsnog blijft FvD een amateurpartij.”

     Lastig hè? De snelstgroeiende partij qua leden, een steeds groter wordende achterban, na 1848 een fris en tintelend geluid. De populariteit neemt alleen maar toe en jij noemt dat een amateurpartij? Nou prima, zolang ze maar blijven groeien en jouw invloed verdwijnt. Aan stoffige aanhangers van de antieke politiek heeft de nieuwe generatie geen boodschap.

    3. J.C.

     @Beukmo

     “genadeloos zullen worden gefileerd, een beetje zoals dit ook regelmatig gebeurd met Thierry in de TK. Vooralsnog blijft FvD een amateurpartij”.

     Beste Beukmo, je probeert alweer tevergeefs de lachers op je hand te krijgen. Vooral door gebruik van het woordje regelmatig in deze zin.

     Femke komt niet verder dan Groenlinkse cliche’s, als: “het gaat om arme vluchtelingen”

     Helaas voor jou, Beukmo, Femke is geen partij voor Anabel…..

     1. Beukman

      @JC
      Je bent een wensdenker, @JC. Jouw wensdenken is gebaseerd op de vergissing die je maakt om te denken dat het feit dat iemand (volgens jou) het gelijk aan zijn of haar zijde heeft, daarmee ook automatisch beter kan lullen.

      Halsema werd door haar politieke tegenstanders gevreesd om haar vlijmscherpe, analytische tong. Daarmee fileerde ze haar opponenten regelmatig tot op het bot.

      Maar wat heeft Nanninga tot nog toe laten zien? Op welke vlijmscherpe debatten die zij heeft gevoerd baseer jij je mening?

      Ik zal het maar netjes zeggen: Nanninga moet zich op dit vlak nog bewijzen. Ik zie uit naar de debatten tussen Nanninga en onze nieuwe burgemeester!

     2. J.C.

      @Beukman

      “Halsema werd door haar politieke tegenstanders gevreesd om haar vlijmscherpe, analytische tong. Daarmee fileerde ze haar opponenten regelmatig tot op het bot”.

      Niet zo heel lang geleden zag ik op tv een debat tussen Femke Halsema en Marianne Zwagerman. Als er een gefileerd werd was het Femke Halsema, die niet verder kwam dan: maar, maar het zijn arme vluchtelingen hoor. Femke Halsema had het geluk, dat ze door de linksliberale tv gered werd, anders was de afgang compleet geweest. En dat gaat in Amsterdam ook gebeuren. Dat schichtige en “vrouwelijk” kijken van haar, zal Femke op de stoel van de burgemeester van Amsterdam niet redden. Ze gaat finaal door de mand vallen….

     3. Beukman

      Laten we afspreken dat we hier op terugkomen, @JC. Na de eerste debatten tussen Annabel en Femke, uiteraard.

   2. Steve Van der Vekens

    Bij Erns heeft diegene het debat ‘gewonnen’ bij zij die het hardste kan roepen.
    Een debat is bij Ernst een ‘wedstrijd,’ waar op ingezet moet worden.
    Toch maar weer een vrouw achter het (be)stuur.

  2. Vit

   Laat tante Bel maar schuiven.

  3. Frits Jansen

   Annabel heeft grotere borsten dan Femke, maar wie de grootste mond heeft moet nog blijken.

   Twee vechtende vrouwen heeft wel iets boeiends maar deze dames lopen al lang uit de garantie

 5. Onno

  Annabel, het is niets zonder jou.

  1. lugar

   @O__O: Die is dan wel weer grappig. 🙂

 6. RobertMarsman

  Het grote probleem is natuurlijk niet dat we geradicaliseerde jongeren geen strobreed in de weg leggen. Nog een veel groter probleem is namelijk dat we de islam geen strobreed in de weg leggen. Dat is het probleem. Die jongeren radicaliseren ook niet zo maar. Die radicaliseren omdat ze worden vergiftigd door die ideologie van ze.

  En in dat opzicht hoeven we van het Forum niets te verwachten hoor, want islam is geen probleem namelijk bij Annabel “moslims horen bij ons” Nanninga, en Thierry “er zijn ook vrolijke interpretaties te vinden binnen islam” Baudet.

  Zo stemde ze ook tegen de motie om de ANBI status van moskeeën in te trekken. Terwijl radicalisering juist in de moskee begint. Ook stemde ze tegen de motie om de islam te erkennen dat het inherent is aan geweld, radicalisering en extremisme.

  Dus als islam volgens het Forum niet radicaal, extremistisch en gewelddadig is wat is islam dan wel?

  1. Frits Jansen

   Het probleem is dat wij radicaliserende islamhaters geen strobreed in de weg leggen, en ons niet realiseren dat die worden opgejut door de perverse ideologie van Wilders en de PVV.

   Dat bedoel ik bloed serieus! Denk er maar eens over na (als u het denken nog niet verleerd bent, gehersenspoeld door Wilders, die al 20 jaar lang het zelfde zeurverhaal ophangt.)

   1. lugar

    “islamhaters”

    Je zult er maar van houden, dan ben je toch voor eeuwig verloren?

   2. Kees

    Annabel heeft geen echte hekel aan mensen met een kleurtje , Femke gruwt er van, haar kinderen mochten er niet mee om gaan.

 7. Fortiori

  Die foto had wel wat beter gekund, zij oogt zeer vermoeid na een paar vragen.

  1. Ernst Quispel

   En de obesitas werkt ook niet mee.

   1. Blue monday

    Jullie waren me net voor….wat een wrak

    1. Frits Jansen

     Baudet zal binnenkort ook zijn jeugd verliezen. Onnodig te zeggen dat Lellebel Nanninga dat moment al lang gepasseerd is.

 8. Blue monday

  En dan gaat Baudet er prat op dat hij linkse mensen kan herkennen aan het uiterlijk.

  Wat zal Annebel dan zijn?
  Vet onverzorgd haar, uitgebluste oogopslag, tentdoek als jurk.

  Deze mevrouw lijkt een zenuwinzinking nabij….
  Maar dat is natuurlijk slechts de buitenkant.

  1. Beukman

   Verdomd, nu je het zegt… Bellinga ziet er enorm links uit!

 9. Vit

  Man man wat een armoe reacties, laat ze maar lullen Annabel.

  1. Onslow

   Zij kan niet tippen aan de stralende lach van Femke. You agree with me Vit?

   1. Vit

    Als Femke lacht zetten ze in China de vuilniszakken buiten.

    1. nogmaals

     #vit
     ++++++++

  2. Blue monday

   Absoluut armoedig dat ik op de vrouw speel. Ik heb veel geleerd op dit medium.
   Over de inhoud gaat het hier toch nooit, dus waarom zou ik nog moeite doen?

 10. NoDoubt

  Fem heeft Annabel niet eens nodig. Amsterdam holt al vanzelf hard achteruit. Zij zal met haar ideeën niet in staat zijn Amsterdam nog van de afglijdende schaal te redden.

 11. Frits Jansen

  Geconfronteerd met Lellebel Nanninga met haar opzichtige décolleté zou ik als brave autochtoon ook acuut radicaliseren.

  1. lugar

   @Fritslam: “(…) zou ik als brave autochtoon ook acuut radicaliseren.”

   Natuurlijk, jij als islampleitbezorger bent immers gebaat bij meer islam.

   1. Rechtsaf

    @lugar Frits is nog erger alhoewel dat niet mogelijk is, dan Ernst, oh wacht Frits is Ernst..

  2. Rosasolis

   @Frits Jansen. Gedurende de laatste 2 weken heeft Trouw een series artikelen gepubliceerd over briljante Nederlandse vrouwelijk politici, gedurende de laatste 100 jaar.
   Met ook prachtige fotos van deze vrouwen, alleen of met hun vele (mannelijke) collega’s.
   Keurig gekleed in de mode van hun tijd. Ik was onder de indruk van hoe Neelie Kroes jaren geleden uitzag toen zij actief in het politiek was, zowel voor de VVD en later als EU commissaris. En nu ziet zij nog steeds heel verzorgd uit. Op hoge leeftijd ziet Neelie nog steeds uit als de keurige, intelligente dame, dat zij nog steeds is.

   1. Rechtsaf

    @Rosasolis Neelie is een feministe tot op het bot, die heeft echt een afkeer van mannen, geilt op macht en is wat dat betreft het type die het gezin als gevaar ziet…

    1. Rosasolis

     @Rechtsaf. Wat een onzin! Doe niet zo zielig. Neelie is inderdaad een feministe, maar heeft goed samen gewerkt met haar mannelijke collegas,
     en kwam altijd op voor onrechte behandeling van mannen tegen vrouwen in het politiek. Haar steun aan Ayaan Hersi Ali was merkwaardig. Ik heb negens gelezen dat Neelie “het gezin als gevaar ziet”. Niet ieder vrouw wil een gezin,
     en er zijn ook vele mannen die dat niet willen.

 12. HEM

  Voor al die reageerders die commentaar hebben op het uiterlijk van deze dame:
  Helaas kunnen wij niet zien wat zij in haar bovenkamer heeft.
  Dat kun je alleen maar horen, en als ik haar hoor en ik hoor Halsema, nu dan weet ik het wel.

  Groen Links is de NSB van de 21ste eeuw.
  Ze staan te juichen als er meer en meer (islamitische!) migranten het land binnenstromen. Stemvee dat zich daarna langzaam afscheidt en partijen zoals Denk gaat vormen.

  Ze intimideren met hun gewelddadige protestacties en met het steunen van krakers (wat in feite gewone dieven van andermans bezit zijn).

  En sulletjes zoals D66 en het CDA hobbelen achter hen aan. Omdat ze dan op het pluche mogen zitten en hun eigen belangen kunnen blijven nastreven.

  Denk eens na: Marxisten die steun krijgen van christelijke partijen:
  Erges moet dan toch het kwartje vallen?

 13. Rosasolis

  De AIVD functioneert grotendeels in strikt geheim. Alleen als de politie de groene licht van de AIVD krijgt, wordt gegevens doorgegeven aan de media. Zodat de gewone burger komt te weten over bepaalde criminelen en radicale moslim terroristen. De AIVD en politie werken altijd samen. Behalve voor de ministers van Binnenlandse zaken en Justitie, en de Premier, behoren geheime zaken van veiligheid nooit openbaar gemaakt te worden. Voorbeeld: de AIVD stuurt speciale agenten naar moskeeen om te luisteren naar de preken van gast imams. Als het een haat preek werd, dan wordt die imam gearresteerd na de dienst, en uit ons land gezet. De laatste tijd zijn er weinig uitgenodigde gast imams, maar de politie heeft wel heel veel problemen met Nederlandse imams, vooral in Den Haag.

 14. Gerlos

  Annabel prima dat je dit aan de kaak stelt maar helaas het hele rode gedrocht in Amsterdam deponeerd en antwoorden binnen enkele dagen in de prullenbak, want ja moslims, gelukszoekers, en krakers worden in de watten gelegd.

 15. Noppes

  Rot toch op met die halsema en haar kaakklem jonge echt waar gekozen burgermeesters daar heeft u wat aan wat een zeikers gewoon kiezen en beschikbaar zijn wat is daar nu zo moeilijk aan

  1. HEM

   Noppes, ik weet niet wat u van Amsterdammers weet, maar het zou goed kunnen (gezien de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen) dat die humoristen (zo zien zij zich graag) inderdaad voor een Halsema of een andere Marxist(e) zouden kiezen.
   De “stille” aanbidding, die men daar had voor de compleet falende Van der Laan, doet niet vermoeden, dat de Amsterdammers in staat zijn voor zich zelf te zorgen.

  2. Fortiori

   Meer dan 30 woorden en zonder komma of punt, hoe moeilijk maakt u het de lezer.

 16. Steve Van der Vekens

  Vrouwen in de politiek zijn een persoonlijke strijd aan het uitvechten om de mannen eruit te krijgen, daarbij nietsontziend.

  1. Steve Van der Vekens

   Het is maar wat je vrouw noemt. Dit is meer een lesbisch manwijf.

   1. Steve Van der Vekens

    En omdat er mooiere vrouwen zijn, moeten alle Westerse vrouwen onderdrukt worden en een hoofddoek dragen want dat er iemand mooier is als haar dat kan ze niet hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.