Hoge nood! Amsterdam eist 500 extra agenten

Geen categoriejul 14 2018, 11:00
De fractievoorzitters van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie uit Amsterdam slaan met de vuist op tafel. Zij eisen 500 extra agenten om de hoofdstad veiliger te maken. Aldus de Telegraaf.
Dat het een dikke bende is in Amsterdam zal niemand zijn ontgaan. Dat er bij de vorige herverdeling slechts 60 agenten richting Amsterdam gingen is voor sommigen wél nieuws. Niet zo gek dus dat de vele aangiftes onderop de stapel verdwijnen en menig crimineeltje wegkomt met de grootst mogelijke misdaden.
De heren van de bovengenoemde partijen pleiten echter niet voor een nieuwe herverdeling. Wat maar goed is ook want mijn regio, Twente, heeft volgens mij niet eens 60 agenten! Enfin, meer blauw op straat, meer geld naar agenten en een te hoge druk, dat vat het wel zo'n beetje samen.
Want waar het bij mij een keer gaat om een nachtelijke ruzie of een boerderij die spontaan in de hens vliegt, gaat het in Amsterdam om regelrechte 'vergis-moorden' met AK-47's alsof het een scène uit de film Heat betreft. Niet het soort situaties waar je voor een lamlendig loontje je leven voor in de waagschaal wilt leggen. Om over die kut toeristen en straatschoffies met veel te grote mond nog maar te zwijgen.
Om die 500 agenten aan te kunnen trekken moet er dus:
1. meer geld naar toe.
2. minder bureaucratie zijn.
3. meer mogelijkheden tot ingrijpen/oplossen van zaken zijn.
4. steun/waardering vanuit de gemeenschap zijn zodat een agent zich ook gewaardeerd voelt.
Het is aan minister Grapperhaus (CDA) om deze klus te klaren. Volgens deze heren liever nog vandaag dan morgen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten