Hoge nood! Amsterdam eist 500 extra agenten

De fractievoorzitters van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie uit Amsterdam slaan met de vuist op tafel. Zij eisen 500 extra agenten om de hoofdstad veiliger te maken. Aldus de Telegraaf.

Dat het een dikke bende is in Amsterdam zal niemand zijn ontgaan. Dat er bij de vorige herverdeling slechts 60 agenten richting Amsterdam gingen is voor sommigen wél nieuws. Niet zo gek dus dat de vele aangiftes onderop de stapel verdwijnen en menig crimineeltje wegkomt met de grootst mogelijke misdaden.

De heren van de bovengenoemde partijen pleiten echter niet voor een nieuwe herverdeling. Wat maar goed is ook want mijn regio, Twente, heeft volgens mij niet eens 60 agenten! Enfin, meer blauw op straat, meer geld naar agenten en een te hoge druk, dat vat het wel zo’n beetje samen.

Want waar het bij mij een keer gaat om een nachtelijke ruzie of een boerderij die spontaan in de hens vliegt, gaat het in Amsterdam om regelrechte ‘vergis-moorden’ met AK-47’s alsof het een scène uit de film Heat betreft. Niet het soort situaties waar je voor een lamlendig loontje je leven voor in de waagschaal wilt leggen. Om over die kut toeristen en straatschoffies met veel te grote mond nog maar te zwijgen.

Om die 500 agenten aan te kunnen trekken moet er dus:

1. meer geld naar toe.
2. minder bureaucratie zijn.
3. meer mogelijkheden tot ingrijpen/oplossen van zaken zijn.
4. steun/waardering vanuit de gemeenschap zijn zodat een agent zich ook gewaardeerd voelt.

Het is aan minister Grapperhaus (CDA) om deze klus te klaren. Volgens deze heren liever nog vandaag dan morgen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Paaldanseres

  De advocaten van de criminelen wrijven zich lachend de handjes al warm. Hoppa… meer, meer, meer…. nog meer inkomsten.

  1. hans-e-pans

   Een vreemde zaak om bij een artikel over de eis om 500 agenten voor de stad Amsterdam, een foto van het hoofdbureau van politie in Nijmegen word geplaatst.

   GVD kontroleer eens de foto’s die je bij een artikel plaatst.

 2. Diederik van Walsum

  Het zou een beter idee zijn als er 500 agenten uit Amsterdam vertrokken en er een groot hek met 30.00 Volt erop omheen werd gezet.

 3. Ruud562

  Tja, de erfenis van die ‘goede’ burgemeester Van der Laan en zijn partijvoorgangers!
  Tja, de erfenis van zo’n acht jaar Rutte c.s. Over regeren en vooruitzien gesproken….
  Tja, de erfenis van ons dichtgetimmerde deugrechtssyteem waarin de crimineel als slachtoffer wordt gezien en het slachtoffer (of de handhaver) als dader! Kijk alleen al naar de opstekende kindcrimineeldiscussie.

  Ach, ik schreef het al eerder, Amsterdam is een baggerstad, een stad op zijn einde, dankzij bovenstaande opsommingen!

 4. Koos sssss

  Gezien de aard van de criminaliteit kan je je afvragen of die 500 agenten daar iets tegen kunnen doen. Mijns inziens moet je de maatschappij iets anders inrichten.

 5. Adriaan

  De agenten die in dit bootje zitten worden alvast overgeplaatst naar Mokum. Voor de job op Scheveningen zijn ze te licht bevonden.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/bizar-filmpje-kansenparels-schelden-waterpolitie-uit-spugen-en-gooien-met-blikjes/

 6. Ruud562

  Ja @Koos ssss,

  Om te beginnen een totaal andere wetgeving waarin criminelen écht kunnen worden aan-gepakt zonder het gezwam van mensenrechten- en privacy-idioten of nutteloze resocialisatieprogramma’s,
  Zodat ze het wel uit hun hoofd halen om nog iets crimineels te beginnen.

  Of anders inzet van het leger, met zéér ruime bevoegdheden. Bevoegdheden die de (veelal lamgelegde) politie nu moet ontberen dankzij het totaal naieve en onrealistische deugebeleid wat al jaren rondwaart en alleen maar erger wordt!

  1. Frits Jansen

   Precies, U pleit voor een streng islamitische aanpak van wetsovertreders.

   1. Adriaan

    @Jansen, je lult. Waar staat dat Ruud562 een islamitsche aanpak pleit? Je bent een intrigant. Sodemieter op man.

    1. Frits Jansen

     Meedogenloze wetgeving tegen wetsovertreders is typisch radicaal-islamitisch.

 7. FLP

  500 extra hahahaha dat kan helemaal niet. Op dit moment kan de opleidingen ALLEEN de agenten vervangen die met pensioen gaan. Dit houd in dat de agenten ergens anders waar ze nodig zijn weg geplukt worden….dan ga je het probleem alleen maar verplaatsen. Het zou helpen als de agenten in opleiding veeeeeel beter betaald worden. En dat de reiskosten vergoeding weer ingesteld word. Ze krijgen nu een OV kaart waar ze niks aan hebben als ze BV nachtdienst hebben . Op dit moment krijgen de politieopleidingen te weinig kandidaten om een groei te maken.

 8. oeioeivogel

  Het omvormen van de gemeentepolitie korpsen naar landelijke politie is tot nu toe door allerlei bezuinigingen een grote flop gebleken. Voer de gemeentepolitie weer in, betaald door gemeenten en waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn, of zorg voor voor voldoende geld voor de landelijke politie.

  1. Frits Jansen

   De bedoeling is vooral de politie weg te halen onder het gezag van de burgemeester want daar zitten linkse krachten tussen, terwijl de politiek in Den Haag een keiharde politie wil die niet terugdeinst voir grof geweld. Dat zulk ingrijpen op gespannen voet kan staan met de verantwoordelijkheid van de burgemeester voor de Openbare Orde deert de Haagse populisten niet. Integendeel, de reacties op de keihard handhaven van een boerkaverbod zullen als een bevestiging worden gezien dat mo slims niet in Nederland thuis horen, iets wat DDS stellig met applaus zal begroeten.

   1. henkC

    Laat mij dan maar rechts zijn..
    Het respectloze gedrag t.o.v. de politie gaat alle perken te buiten.
    De politie mag van mij zeker daadkrachtiger optreden.
    Maar het respectloze wat sommigen uitstralen (o.a. jouw zielige verhaaltje) kan men idd jou niet aanrekenen, dat is de schuld van je ouders die het stukje “respect bijbrengen” klaarblijkelijk hebben overgeslagen.
    Ik nodig je van harte uit om je middelvinger eens op te steken naar een Spaanse politieagent.

    Amsterdam? Keurig in hun zelf gecreeerde sop laten gaar koken.
    Met excuses voor de goedwillende Amsterdammer.

    1. Adriaan

     Prima van repliek gediend! (duimpje).

 9. NoDoubt

  Er zouden 1000 agenten bijkomen. Dan lijkt mij de verdeling Amsterdam 500 en de rest naar de overige gemeenten een overtrokken verdeling. Door de criminaliteit van andere culturen kost de politie handen vol extra werk. Gaat dus niet gebeuren, tenzij de bevolking afneemt. Daar liggen wel weer kansen.

 10. swetsnek

  Tja Wout hoe zou dat komen zal wel een makkelijke oorzaak hebben denk je niet ???

 11. Frits Jansen

  De politie moet eerst beter prioriteiten stellen. De politiek wil een zichtbaarder politie, nou dat leidt tot agenten die zich duidelijk vreselijk vervelen.
  1) toen ik de laatste tram gemist had en geen taxi kon krijgen liep ik naar huis. De politie zag mij voir verwarde bejaarde aan en wilde mij met alle geweld thuisbrengen, maar dat wilde ik niet want zulke “diensten” Leiden meestal tot een boete.
  2) Toen ik tegen elven ’s avonds een stille straat niet loodrecht overstak werd ik warempel gearresteerd.
  3) Toen ik om 11.30 fietste waar je maar tot 11.00 mag fietsen ging ook agent met een nieuw speeltje zoeken of ik een recidivist was. Dat was ik niet en toen mocht ik gaan.
  Volgens mij willen ze hoogbejaarde CDAers bedienen die in hun verzorgingshuis zitten te mopperen met “Het is toch een schande dat …”
  Straks gaan ze controleren of ik het Wilhelmus wel kan zingen. Want ons land moet dringend veiliger worden!

  1. Holland

   Het ziektebeeld is duidelijk: Frits Jansen is een demente oude man die elke context en coherentie kwijt is en ’s avonds laat eenzaam over straat doolt.

   Ik zal je verder niet meer lastig vallen Frits. Veel sterkte.

   1. palko

    @Holland, Fritsje vertoont duidelijk kenmerken van het syndroom van Jean Claude Juncker.

  2. h_keur

   Ik begrijp dit bericht niet goed. In Amsterdam lossen ze de conflicten toch op door het drinken van een kopje thee?
   Het was de beproefde therapie van burgemeester Cohen. En wat te zeggen van Bij1 van krullebol, ach hoe heet ze ook weer. En nu krijgen de Amsterdammers de zwarte piet, dat er geen blanke pit meer in zit en komen ze agenten tekort. Laat Halsema haar nek maar eens uitsteken en eerst met de bestaande middelen alle gekkigheid, die vanuit Amsterdam over het land wordt uitgestort, gaan indammen.

 12. Rosasolis

  Niet alleen Amsterdam lijdt aan een te kort aan agenten, maar onze hele provincie
  Noord-Holland. Vooral op weekeinden wordt het steeds erger: inbraken, autos stelen of vernielen, alle vormen van vandalisme, dronken achter de stuur, of te veel gevaarlijke spul geslikt of gerookt. Enkele weken geleden was er een poging om de grote bus van onze buurman in te breken en met het weg te rijden. Maar omdat het niet lukte hebben ze zijn hele dashboard vernield en ook de stoelen kapot gemaakt. Dat gebeurde in de midden van de nacht. Hoewel ik sliep tegen over het parkeerplaats, en ben een lichte slaper, heb ik helemaal niets gehoord. En ook onze buren. Die boeven wisten het heel zachtjes te doen, en dan zo snel mogelijk te verdwijnen.
  En nu komt het: het heeft uren geduurd totdat de politie kwam de volgende dag, laat in de middag! Tot deze dag zijn de boeven nog niet gepakt. Gelukkig heeft de verzekering de enorme reparatie kosten voor de bus van onze buurman betaald maar
  de criminelen lopen nog steeds vrij rond…Om hetzelfde opnieuw auto-diefstal te proberen in een andere stad of dorp.

 13. J.C.

  “De fractievoorzitters van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie uit Amsterdam slaan met de vuist op tafel. Zij eisen 500 extra agenten om de hoofdstad veiliger te maken. Aldus de Telegraaf”.

  Amsterdam was toch een zichzelf bedruipende republiek geworden? Of moet de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler (m.u.v de partijen, die een afspraak met de fiscus hebben) weer het gelag van de Amsterdamse feestvierderige “vrije” samenleving betalen?

 14. lugar

  In 2011 was al duidelijk dat alleen al het aantal rechercheurs in Amsterdam verdubbeld zou moeten worden om serieus zaak te maken van de criminele problemen in de stad, dan hebben we het nog niet eens over het aantal agenten! Den Haag echter, is niet geïnteresseerd in het welzijn en de veiligheid van de burger, die schiet liever met kanonskogels, zoals de wiv.

  Dit nieuws is oud nieuws en zal niet veranderen omdat het OM, anders dan bijvoorbeeld in Duitsland, niet verplicht is tot vervolging, met als gevolg dat zaken op de plank blijven liggen (plankzaken) en 50% van de Amsterdamse aangiften sowieso in de vuilnisbak verdwijnt. Die 500 agenten komen er niet en Famke Helsema gaat dat ook niet oplossen. Ik wens het armetierige Amsterdam veel sterkte en kan mij goed voorstellen dat je als bezorgde Amsterdammer persoonlijke maatregelen neemt.

  Ikzelf kocht laatst een bijl bij de Action voor 4 euro, moest ‘m wel even slijpen, maar hij hangt mooi aan de muur bij de voordeur, bijlen doen mij denken aan indianen, ik heb bijzonder interesse in geschiedenis.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29196744/__20_procent_nooit_voor_rechter__.html

 15. lugar

  Oud nieuws, ook in 2016 was dit al duidelijk:

  Politie legt het af tegen crimineel
  Door Peter Winterman op 19-5-2016

  De problemen bij de opsporing van criminelen zijn nog groter dan gedacht. Rechercheurs zijn onvoldoende opgeleid en hebben het veel te druk, waardoor daders hun straf ontlopen. Dat blijkt uit het rapport ‘Handelen naar waarheid’, in opdracht van de Nationale Politie en het OM, dat naar de Tweede Kamer is gestuurd.

  Meer dan 150 deskundigen van binnen en buiten de politie hebben hun licht laten schijnen op de Nederlandse opsporing. ,,Confronterend,” noemt politiechef Stoffel Heijsman de uitkomsten. ,,Als er niets verandert, zijn we in 2025 niet meer in staat om de nieuwe vormen van criminaliteit het hoofd te bieden.”

  Lees hier verder: http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4304065/2016/05/19/Politie-legt-het-af-tegen-crimineel.dhtml

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.