IS-clown: celstraf voor Syriëganger is ‘geïnstitutionaliseerde islamofobie’

Fascinerend om het werkende deel van het brein in werking te zien bij IS-strijders die hun realiteit proberen te bevatten en dan zó faliekant de plank mis weten te slaan. Nederland zou islamofoob zijn vanwege de celstraf voor IS-strijder Victor Droste. Aldus The Post Online.

Het is allemaal niet eerlijk, geef je je hele hebben en houden op voor waar je in gelooft, blijkt het de verliezende kant te zijn en haat iedereen je. Wat nu? Altijd een lastige vraag voor menig IS-strijder. Veel opties zijn er ook niet. Zelfs islamitische landen hangen je het liefst op, dus wat doe je dan? Je buigt de realiteit om.

Akse de Gries vocht ook in Syrië maar werd niet veroordeeld door het Nederlandse openbaar ministerie. Dit kwam omdat hij voor de Koerden namens de PKK tégen IS vocht. Het enige verschil tussen Akse en Victor, zo meent Victor, is dat Victor aan de kant van IS vocht en dus is het Nederlandse openbaar ministerie islamofoob! Je verzint het niet.

‘Geïnstitutionaliseerde islamofobie’ is dezelfde soort retoriek die types als Sylvana Simons en andere gelijkheidsstrijders gebruiken op allerlei terreinen waar zij een probleem van willen maken. ‘Geïnstitutionaliseerd’ betekent in hun ogen niets meer dan een onderdrukkende groep die vanuit de topposities het beleid bepaalt en in het nadeel is van de groep die zij menen te willen onderdrukken. Wanneer dit normaal is geworden (dus zelfs de secretaresse en de conciërge gevoelsmatig aanvoelen waar het beleid heen zou gaan) zou het dus geïnstitutionaliseerd zijn.

Dikke onzin natuurlijk want het is een soort intellectuele luiheid waar je het probleem niet eens meer hoeft te bewijzen want het gebeurt onbewust. Of het nou minder loon voor vrouwen is, bijna geen homo’s of te weinig allochtonen op de werkvloer, het maakt niet uit.

Hier werd echter nogal eens wat aandacht aan besteed maar de tactiek valt nu door dit soort types als Droste door de mand. Dat er nog vele mogen volgen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. denk eens na

  laten we hem nou net zo lang aan zijn baard ophangen tot dat hij bekent.

 2. Ernst Quispel

  Wout heeft weer eens een clown gevonden en schreeuwt daar vervolgens moord en brand over.

  1. Dubbele Komma

   Een moordende clown als pennywise….

   Niet Bassie.. . Allememaggies…

   Huursoldaat dus paspoort afpakken en lekker in zijn zelfgekozen zandbak laten. Dit minderwaardig stuk vreten.

   Oprotten! Niks celstraf die wij mogen betalen!

  2. Holland

   Wout heeft weer een IS-moordenaar en -terrorist gevonden en schreeuwt daar terecht moord en brand over. Misschien dat downplayer Quispel daardoor een beetje wakker wordt. Hoewel, die kans is natuurlijk uitgesloten met zo’n rigide en megalomane geest.

   1. Ernst Quispel

    Holland neemt deze clown zeer serieus.

    1. Holland

     Dat weet jij natuurlijk niet sukkel, maar Victor Droste heeft de laatste jaren regelmatig op GeenStijl gefigureerd en werd bij ISIS gevolgd, waarbij zijn gangen en handelen werden belicht. Daardoor is Vic niet zomaar ‘een clown’ maar een BN’er in de negatieve zin.

     Als NRC-lezer kun je dat natuurlijk niet weten. Dat volk wordt namelijk dom gehouden.

    2. meijer61200

     Q.e.d.

  3. lugar

   @Ernstlim: Beetje islam erbij?

  4. sjun

   Het gaat wel weer om zo’n gemulti’cultiveerde’ linkse jongen in de slachtofferrol.

 3. Svetlana

  Klopt helemaal. Het is een SCHENDING VAN MENSENRECHTEN!!!

  1. denk eens na

   weet je wat schending is , geen turks brood bakken

   1. palko

    @denk eens na, sommige imbecielen denken dat mensen alleen rechten hebben. En vergeten gemakshalve dat ze ook plichten hebben. Bijvoorbeeld de plicht om het vaderland niet te verraden.

 4. Ni28

  Als je een IS strijder bestraft ben je islamofoob. Door zulke hersenkronkels wordt het land overspoeld en de overheid laat het toe. Hoe gekker hoe beter is kennelijk het motto van deze tijd.

  1. Steve Van der Vekens

   Het stiekeme, heimelijke weg-met-ons-volk.
   Het liefst sleuren zij zoveel mogelijk onschuldigen met zich mee.
   Een vorm van alternatief terrorisme, maar dat moet nog gedefinieerd worden.
   Het zal gedefinieerd worden, maar niet voordat het x-aantal offers heeft gebracht.

 5. palko

  Hopenlijk vergeet landverrader Victor binnenkort uit zijn dromen te ontwaken. En wordt hij door de Eftelingprofeet Mohammed beloond met het bevredigen van 72 minderjarige maagden in het islamitische paradijs. Dan is zijn inzet voor IS niet helemaal voor niets geweest. Toch, Victor?

 6. NoDoubt

  In Saoudi, Iran, Irak, Turkije lachen ze zicht te barsten en Trump denkt NL (Rutte) is in de greep van de Islam en valt niet meer te redden tenzij er een revolutie in EU uitbreekt.

 7. lugar

  De politie kreeg dinsdagmiddag rond 14.30 uur de melding binnen van een steekincident en trof het zwaargewonde slachtoffer aan. De man is, terwijl hij werd gereanimeerd, overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij korte tijd later overleed.

  In de winkel, de islamitische slagerij El Amal, is een verdachte aangehouden. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van de steekpartij.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2316044/dode-bij-steekpartij-in-slagerij

 8. Nasrani

  Wees nou eerlijk, die foto zegt alles. A low IQ figure, zoals een wel bekend persoon zou zeggen.

  1. lugar

   @Nasrani: Geslacht worden in een islamitische slagerij is natuurlijk wel het summum van integratie, toch?

   1. Frits Jansen

    Je lijk is dan wel helemaal HALAL.

    1. Stanly2000

     Nog steeds nachtdienst, meester?

 9. henk vintage

  Dat stuk moslim schorem heeft 4 kinderen gemaakt bij een somalische besneden doos op onze kosten en durft zijn rotkop nog te laten zien en ons de les te lezen.
  Blijft zijn hele leven met zijn islam bloedjes 40.000 per jaar kosten.
  Hoe lang gaan wij dit nog accepteren?

  1. Meinoud Marinus

   Bent u niet in de war met iemand anders, Mr Vintage?
   Bedoelde u misschien Dennis Abdelkarim Honing?
   Die was toen der tijd aan het flyeren, maar reisde zelf niet af na Syrië. (Monthy Python Holy grail, scene van John Cleese) solidarity brother!
   🙂

 10. Steve Van der Vekens

  Waarom krijgt zo’n wormenbrein een podium?

  1. Steve Van der Vekens

   Inteelt-mannetje.

 11. Frits Jansen

  Toch zit er wat in zijn verhaal. Er wordt een soort “Siegerjustiz” toegepast, niet voor niets een Duits woord. Het betekent dat de daden van de overwinnaar rechtvaardig worden geacht en die van de verliezer misdadig.
  De echte misdadigers in het Midden Oosten zijn de Amerikanen, die door de machtige Joodse lobby worden gedwongen tot haat tegen de rest van het Midden Oosten, en die van Irak een puinhoop maakten met de valse smoes dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens zou hebben, terwijl het in werkelijkheid ging om het dreigement van Hoessein de olieprijzen te verhogen.
  De ontslagen Irakese generaals kunnen nog steeds goed organiseren en begonnen voor zichzelf: met de Islamitische Staat (Daesch). Die wel zo ver ging dat die zelfs door Iran wordt verfoeid.
  In dit ingewikkelde krachtenspel is de wereld niet simpel in te delen in vrienden en vijanden.

  Bedenk dat ooit de Watergeuzen en eeuwen later het Verzet in de 2de wereldoorlog ook alle kenmerken hadden van terroristische organisaties, alleen stonden ze in onze ogen aan de goede kant zodat het helden zijn in plaats van misdadigers. Dat is Siegerjustiz!

  Enfin, we weten nu dat DDS een Russische site is die ten doel heeft islamofobie aan te wakkeren. Dat verklaart alles.

  1. Stanly2000

   Fritsje, nachtdienst doet je geen goed! Als inwoner van Berlijn en meester in de rechten moet je weten dat je wel bewijzen moet aandragen voor je laatste opmerking. Ik zie je verklaring met spanning tegemoet!

  2. Arie B

   Joseph Fritzl..

  3. Original NL

   Flits…..Enfin, we weten nu dat DDS een Russische site is die ten doel heeft islamofobie aan te wakkeren. Dat verklaart alles…….
   ……Das een hele geruststelling…!..
   Niet zoveel drinken frits, daar ga je raar van lullen!…nazdrovje!

 12. meijer61200

  Mwehhhhhh deed de geit…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.