IS eist ‘aanslag’ op in Canada: familie van dader geeft aan dat het om ‘mentale problemen’ ging

In Canada is het ook weer zover. Zondag was er een schietpartij waarbij onder andere een 10-jarig kind werd vermoord. Volgens de familie van de dader had hij serieuze mentale problemen, maar dat wordt tegengesproken door IS. De terroristische organisatie heeft aangegeven dat het een van haar ‘soldaten’ was en dat het een religieus en terroristisch oogmerk had. 

Volgens IS was het een van haar ‘soldaten’ die zondag het vuur opende op voorbijgangers en klanten van restaurants in een uitgaansbuurt in Toronto. Hij gaf gehoor aan de ‘oproepen om inwoners van landen van de internationale coalitie aan te vallen’, zo meldde Amaq, het propagandakanaal van IS. De terreurgroep heeft verder geen details bekendgemaakt of bewijzen geleverd.

De politie van Toronto heeft de 29-jarige dader maandag geïdentificeerd. Die bracht zichzelf om het leven in een vuurgevecht met de politie. Het gaat om Faisal Hussain, een inwoner van Toronto, die volgens zijn familie al sinds zijn kindertijd ‘serieuze mentale problemen‘ had.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de organisatie gewoon acties ‘opeist’, zodat het veel dreigender overkomt dan het eigenlijk is, maar dat is dus juist het punt. Je kan zeggen dat het nonsens is, maar de kans dat het geen nonsens is, maakt het juist zo angstaanjagend. We weten al langer dat IS een digitale natie wil worden en dus meer richt op individuele terroristen en acties. Het valt ook moeilijk te ontkennen als er inderdaad een aanslag wordt gepleegd vanuit IS. Het is dan zeer moeilijk om ‘bewijzen’ te vinden.

In elk geval moeten de politie en de politiek daar het serieus nemen, want dit heeft ingrijpende gevolgen. Voor de ouders van het omgekomen kind maakt het uiteindelijk niet uit of het een aanslag was of gewoon een gek. Hun kind krijgen ze er niet meer mee terug, maar de zaak moet met ernst opgepakt worden. Niet alleen voor de nabestaanden, maar ook voor het land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Guus Geluk

  Ah, IS zegt het.

  1. meijer61200

   GG: Jij bent ook al zeer verbaasd merk ik dat een moslim de dader is?? Je zou het van zijn leven niet verwachten, deze vredelievende ideologie.

   1. Guus Geluk

    Meijer61200,

    In mijn optiek moeten we niet alles van het IS-persbureau slikken. Amaq zal in haar eerste leugen allicht niet zijn gestikt.

    1. swetsnek

     NIET ???? OKE DAN HAHAHAAHAHA KIJK NOU WAT JE NEER PLEBT

     1. Guus Geluk

      IK PLEP NEER SWETSMAN
      DAT WE NIET ALLES MOTTE GELOVE
      WAT IESIS ZEGT.

      OKE ????

 2. DolleDries

  Als je ouders de islam aanhangen heb je als je voor het eerst je koppie op deze wereld door de klapdeuren duwt direct een psychisch probleem om je nek hangen

 3. Antidotum

  Niks mentale problemen, doch weloverwogen en doelgericht, zoals de Holy Quran voorschrijft.
  Dat deze beul van Allah wordt beschermd door zijn takiyya plegende familie hoort daarbij.
  Enkel links politiek correcte sukkels trappen in het idee dat de Jihadist geestelijke problemen had.

 4. Koos sssss

  Je hebt de mening van de vader, “doet ie anders nooit” en je hebt de claim van IS. De exacte waarheid zullen we nooit te weten komen, maar statistisch ligt de verhouding van mentaal gestoord / religieus op 5 / 95.

  1. van Urk

   ¿Waarmee denk je waar IS aan vrijwilligers mee vol zit. In ieder geval geen mensen met een heldere geest. Dus zitten zijn ouders als bevestiging er niet naast dat hij mentaal niet in orde is.

 5. Nasrani

  Gelukkig in Canada, het land die graag moslims opneemt nu de VS er wat minder willen. Hopelijk zijn het geen onschuldige slachtoffers.

 6. lvdv

  In steeds meer landen moet men een bepaalde leeftijd hebben om een belijdend
  gelovige te kunnen worden van de God Bacchus.
  .
  Het wordt langzamerhand tijd om deze regel op elke godsdienst toe te passen.

  1. van Urk

   Tijdens de christelijke avondmaal onder de Roomse kerk bekend als Eucharistie wordt er inderdaad een bloedrood wijntje geschonken en gedronken. 🙂

  2. nogmaals

   @lvdv
   +++++++

 7. meijer61200

  “Faisal Hussain”, goh, lijkt een een moslimse naam? Kan dat nou? Was altijd een héééle lieffe jonge.
  Doen wat Israël ook doet bij dit soort terroristen; Dader doden, huis opblazen, en familie tot en met de derde graad direct uitzetten.

  Dat is het enige wat helpt. Het geknuffel door de D’66 “rechters”zet echt geen zoden aan de dijk. In een oorlog- die overduidelijk gaande is- mag je schieten om te doden.
  Opdat Faisal Hussain maar veel plezier mag beleven aan zijn 72 maagden, haha.

 8. Bloem

  Mentale problemen dat hoor je vaker bij Islamitische aanslagplegers. Zou het een genetisch probleem kunnen zijn.

  1. denk eens na

   in teelt

 9. Ni28

  Verwarde mensen kunnen zich bij iedereen aansluiten. Maar ook IS kan misbruik van maken. Zijn naam speelt niet in zijn voordeel. Het lijkt ook dat iedereen die uit die landen komt verward is. In ieder geval is het duidelijk een moordenaar en de nabestaanden van de slachtoffers zullen niet om de reden malen. Dat doet alleen de politiek om van alsnog te kunnen profiteren om hun denkbeelden te verkopen.

 10. denk eens na

  De familie op pakken / vast zetten en land uit knikkeren, zo weet da aanslagpleger dat ook zijn familie zijn daad voelt

  1. A3aan

   En niet vergeten, het “salaris” van de dader, uit te betalen aan de nabestaanden van de dader, blokkeren. Het zou helpen als Nederland middels al Qack Kaag de betalingen aan de Palezwijnen zou stoppen.

 11. AS210854

  Is verwarrend het nieuwe woord voor een terroristische daad?

  1. denk eens na

   het woord is islam

 12. FransjeKoolen

  Ik wacht op het moment dat IS de hittegolf opeist. Wie gelooft dat sneue clubje nog.

  1. nogmaals

   De hittegolf is al lang opgeëist door een stel klimaatgekken (met naïeve aanhang) die er een verdienmodel in zien.
   Als je IS een sneu clubje noemt, heb je totaal geen realiteitsbesef.
   Groen links is een veel beter voorbeeld van een sneu clubje !

 13. nogmaals

  Guus haalt Amaq en Quisling door elkaar?

  Guus is trouwens zelf ook niet in zijn eerste leugen gestikt.

  Gisteren in het draadje Henk Bres had hij zulke domme dingen gezegd dat hij uit de discussie wegvluchtte door te liegen dat hij niet wist wie Guus beftekkel was.

  1. lugar

   “(…) door te liegen dat hij niet wist wie Guus beftekkel was.”

   En rugridder, dat ook!

  2. Guus Geluk

   Nogmaals,

   Bent u nog steeds niet over de afgang van gisteren heen?

   Amaq is het officiële “persbureau” van Islamitische Staat (voor zover er nog iets van die terreurorganisatie over is). Het is niet ondenkbaar dat een terrein verliezend Islamitische Staat indruk wil maken op de Canadezen door deze aanslag te claimen.

   IS is niet te vertrouwen. Neem dat van mij aan. En dat geldt ook voor haar persbureau.

   1. nogmaals

    Guus heeft 2egraads hersenrot !
    Waarschijnlijk besmettelijk. Dus het hele trollenteam is onlangs ingeënt, maar gelet op hun reacties is het voor sommigen al te laat !

 14. Frits Jansen

  Er is een kans op een idioot en een kans op een terrorist. Of beide tegelijk. Maakt het echt veel uit?

  1. lugar

   Fritslim monologenkoning.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.