‘Journalisten’ One World doen weer een poging om taalpolitie te spelen!

Het is weer zover, een journaliste, meestal een zwarte, die ons weer wil gaan vertellen wat we wel en niet mogen zeggen zodat er minder tranen vloeien en zij haar column weer heeft geschreven. Zo ook Trouw-journaliste en hoofdredacteur van One World Seada Nourhussen.

Ze spreekt van een ‘redderssyndroom’ wanneer iemand een persoon of groep ‘een stem/gezicht wil geven’ en dus moet dat anders, want de manier waarop je hulp biedt is blijkbaar net zo belangrijk als de hulp zelf…

Het artikel staat natuurlijk vol met ‘wit dit’ en ‘westers dat’ zoals de alinea over etniciteit. Ze vind het raar dat we niet spreken van etnische Amerikanen (pro-tip: omdat die dood zijn en wat er nu woont een mengelmoes is) en zij koppelt het gebruik van ‘etnisch’ natuurlijk aan primitiviteit want hoe moet je je anders de slachtofferrol aan kunnen meten?

Bij ‘Stammen/stamhoofd’ geeft ze ‘etnische groep’ echter als eerste alternatief aan voor het woord. Lekker logisch inconsistent dus, maar dat is het sowieso al…

Waar ze nog hulp bij nodig heeft, en u en mij uitnodigt voor een interactief onderdeel van haar betoog, is het woord ‘ontwikkelingsland’. Hier proeft ze een bepaalde neerbuigendheid jegens landen met economieën die niet zijn zoals de onze. Ze noemt Ethiopië, Kenia, Indonesië en Mexico als voorbeelden. Dat dit stuk voor stuk landen zijn waar het één grote bende is vanwege etnisch, religieus, economisch of sociaal conflict en onze economie en natie mijlenver boven voorgenoemde voorbeelden uit stijgt, wil er bij haar niet in.

Stel je voor: Mexico heeft niet 30.000 doden door drugsoorlogen maar ‘een andere economie’. Om je te bescheuren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Pescador

  Ze heb gewoon wat minder verstand meegekregen, das verkleurd

 2. Ni28

  Het zijn altijd de andere culturen die hier komen uitmaken wat wel of niet gezegd mag worden. Hun frustratie moet enorm zijn en hun minderheidssyndroom willen zij oplossen door onze mening en uitdrukkingen te beperken. Werk eerst aan jezelf, zou ik zeggen, om uit je frustratie te komen. Pauw heeft weer een avondje met onzin gevoeld en zijn zakken. In geval van Jinek, haar zakken.

 3. Gerlos

  Ze kan mijn kond kussen dit mormel.

 4. Paaldanseres

  Gewoon een domme, zwarte, linkse diversiteiten teef.

  1. Ernst Quispel

   Gerlof en Paaldanseres maken pijnlijk duidelijk dat er op het punt van racismebestrijding nog veel werk aan de winkel is.

   1. swetsnek

    nee hoor jou rideltje kennen we nou wel domme jongen

   2. Roughwood

    Aldus de antisemiet…

 5. Frits Jansen

  Toen Singapore een jaar of 20 geleden de status van ontwikkelingsland verloor waren de slimme Chinezen die dat landje domineren des duivels omdat ze daardoor allerlei voordelen verloren.
  Neerbuigend? Vernederend?

  1. Kees

   Toen Singapore een jaar of 20 geleden de status van ontwikkelingsland verloor………te lang in de zon gezeten Frits?

 6. palko

  Deze droeftoeterige mutsen zwaaien gelijk met de discriminatiekaart als een autochtoon een andere mening heeft als een allochtoon. Voor hersenledige figuren als Seada Nourhussen geldt maar één waarheid, de zelfgedroomde danwel zelfbenoemde waarheid.
  Net als de Telegraaf in de jaren 40-45 een foute krant was zijn dat nu landverraderlijke en schaamteloze dagbladen als Trouw, NRC en Volkskrant. Krantjes waarmee weldenkende, hardwerkende en fatsoenlijke burgers tegenwoordig alleen nog maar hun achterwerk afvegen.

 7. Original NL

  ’Citaat:……..Hier proeft ze een bepaalde neerbuigendheid jegens landen met economieën die niet zijn zoals de onze. Ze noemt Ethiopië, Kenia, Indonesië en Mexico als voorbeelden……
  Als zij problemen heeft met het woord “ontwikkelingslanden” heb ik een alternatief voor haar….. shithole countries!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.