Knettergek: Indonesië veroordeelt 15-jarige meisje tot 6 maanden cel vanwege abortus na verkrachting door broer

Dit is echt ongelooflijk.

Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten dat ik in verreweg de meeste gevallen tegen abortus ben. Eigenlijk alleen als het leven van de moeder op het spel staat vind ik abortus verdedigbaar, in alle andere gevallen is het wat mij betreft not done om een nieuw leven te vernietigen.

In Indonesië gaan ze daar echter wel héél ver in. Op Sumatra is een 15-jarig meisje de afgelopen week namelijk veroordeeld tot zes maanden cel omdat zij abortus heeft laten plegen. Ze was toen al een half jaar zwanger, wat natuurlijk betekent dat de baby echt al een baby was… en wat je ook doet denken dat ze wel heel vreemd heeft gehandeld.

Maar dan weet je alle details niet. Het meisje was namelijk zwanger van haar oudere broer. Die had haar vorig jaar maar liefst acht keer verkracht. Haar moeder hielp haar om abortus te plegen.

Laat ik duidelijk zijn, na zes maanden zwangerschap abortus plegen is terecht verboden, niet alleen in Indonesië (waar je abortus mag laten plegen tot zes weken, daarna niet meer tenzij het leven van de moeder op het spel staat), maar ook in Nederland. Maar deze straf is natuurlijk volstrekt belachelijk. Dit meisje is op brute wijze verkracht, en niet eenmaal maar ácht keer… en dan ook nog eens door haar eigen broer. Als rechter moet je daar rekening mee houden, en haar eerst en vooral als slachtoffer zien én behandelen. Een celstraf bovenop de verkrachting en de ongewenste zwangerschap is volstrekt inhumaan. Geen beschaafd volk kan zo’n straf accepteren. Het zegt dan ook alles over Sumatra als daar niet massale protesten uitbreken.

Natuurlijk is dit verhaal al erg genoeg, maar het wordt nog erger als je bedenkt dat de verkrachter, de broer van het meisje, slechts veroordeeld is tot twee jaar cel. Hij heeft zijn eigen zusjes dus acht keer verkracht, haar zwanger gemaakt, en haar op die manier indirect gedwongen abortus te laten plegen én dus een celstraf te krijgen, maar hij komt er vanaf met twee jaar cel.

24 maanden voor de verkrachter. 6 maanden voor zijn slachtoffer. Het is ongelooflijk. Of mogen we dat niet zeggen omdat dit niet politiekcorrect genoeg is?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Floris

  “Het is ongelooflijk. Of mogen we dat niet zeggen omdat dit niet politiekcorrect genoeg is?”
  ———————————————————————–
  Hoe politiek correct ben je zelf, Michael?

  Qua islam zat je al in de policor hoek en sinds je absurde statement dat Blok een “rassentheoreticus” is, schuif je steeds verder op in die richting. De trollen zullen tevreden zijn.

  1. Frits Jansen

   Kunt u uitleggen wat de islam hier in ’s hemelsnaam mee te maken heeft?

   Voor de discussie is het beter geen mensen voor gek te verklaren, maar hun opvattingen, en dan graag met argumenten.

   Reuze vervelend als je getroffen wordt door een diaree van ergernis maar val anderen daar niet mee lastig, alsjeblieft

   1. Floris

    Dat kan ik wel uitleggen, beste man.

    De heer Van der Galien heeft regelmatig ernstige kritiek op het politiek correctisme (waar ik het uiteraard mee eens ben) maar is op diverse punten zelf ook politiek correct. Zijn standpunt inzake de islam is daar een voorbeeld van.

    1. Frits Jansen

     Het is toch beter de discussie te beperken tot het onderwerp dat DDS aansnijdt en niet uit te breiden tot een openbaar functioneringsgesprek met een DDS redacteur. Daar is die veels te onbelangrijk voor!

 2. Frits Jansen

  De DDS kwalificatie “knettergek” is hier zeer misplaatst. Dit ligt gewoon ingewikkeld.
  Ik denk dat de conclusie kan zijn dat een abortustaboe tot verschrikkelijke toestanden kan leiden.

 3. roodkapjelusttaart

  Die wet komt in Nederland ook nog wel,als de arabieren de overhand krijgen.

 4. Gerlos

  Indonesië het land van de moslims, dus deze straf komt ook voort uit dat achterlijke geloof uit eeuwen geleden. ABSURD DEZE STRAF.

  1. Frits Jansen

   In Nederland is abortus op een vrouw met een levensvatbaar kind ook een zwaar misdrijf.
   Uit Wikipedia haal ik: “”Abortus is volgens artikel artikel 82a van het Wetboek van Strafrecht alleen als misdrijf strafbaar als de foetus levensvatbaar was geweest. Artikel 296 bepaalt in dat geval de strafmaat.”

   Nee, deze bepaling is echt niet het gevolg van voortschrijdende islamisering van Nederland. Ook gelovige Christenen hebben grote moeite met abortus.

 5. Pescador

  Ach je hebt rechters en rechters, in nederland heb je er ook grote sukkels tussen zitten, als 10 mensen een moord plegen krijgen er maar 2 dezelfde straf als iemand voor moord 25 jaar krijgt is het niet uit te leggen dat iemand met 7 keer teveel alcohol op achter het stuur kruipt iemand dood rijd en dan maar 2 jaar krijgt.
  Dus hoe krom is recht

  1. Frits Jansen

   Daarom kan zowel de verdachte als het OM In beroep en cassatie tegen vonnissen en arresten. Bovendien worden zware zaken behandeld door een meervoudige strafkamer, d.w.z. drie rechters. Hoe die stemmen is in Nederland streng geheim, in de VS niet.
   Cassatie kan leiden tot terugverwijzing naar een ander Hof, en dan kan opnieuw cassatie worden ingesteld.
   In het algemeen moet je vonnissen en arresten goed lezen voor je er een mening over hebt. Wat Nederlandse rechters helaas niet makkelijk maken. Zelfs de uitspraken van Duitse rechters zijn beter leesbaar.

 6. nienke

  Ze zijn daar knettergek geloven en leven nog steeds volgens het grote spookjes boek de koran en zeker de vrouwen deze zijn niets waard in die landen, walgelijk.

 7. Floris

  Over Indonesië gesproken, meisjesbesnijdenis kwam daar traditioneel niet voor. Dat is met de islam meegekomen die er pas zo’n 300 jaar de grootste religie is.

  Nu gebeurt het er massaal: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/meisjesbesnijdenis-in-indonesie-wekt-zorg~bc726573/

  En dan heb je nog linkse idioten die durven te stellen dat meisjesbesnijdenis niets met de islam te maken heeft.

  1. sjun

   Ik heb toch sterk de indruk dat het hierbij vooral om *tegenwerpende* trollen en al te goedgelovige linkse kerkers gaat die nog veel te serieus genomen worden.

   1. Floris

    Ze nemen zichzelf en hun gekleurde bronnen te serieus.

    Neem nu de ijdele Frits Jansen. Hij denkt dat hij het wiel uitgevonden heeft maar doet niet anders dan linkse leugens napraten.

    Een van die leugens is dat meisjesbesnijdenis niets met de islam te maken heeft.

    Ik heb al heel wat linkse flapdrollen geconfronteerd met het feit dat meisjesbesnijdenis in de sharia is opgenomen. Er is zelfs een islamitisch woord voor: soenna-besnijdenis. Daar komt nooit een steekhoudend weerwoord op. Ook niet als er gelinkt wordt naar deskundigen (moslims en arabisten).

    Ook de vraag hoe meisjesbesnijdenis in Indonesië en Maleisië terecht is gekomen blijft vrijwel standaard onbeantwoord, terwijl er maar één antwoord op mogelijk is: het is meegekomen met de islam.

    Dit soort linkse wegkijkers maken zichzelf volkomen belachelijk.

 8. lugar

  Islam… Even een agent neermeppen!

  https://www.ad.nl/video/~vp44750

  1. lugar

   En aan het einde van deze foto staat de filmer er gekleurd op, nu is die kans tegenwoordig steeds groter!

   https://www.crimesite.nl/agent-gewond-bij-vechtpartij-almere/

 9. Floris

  “Kiai Hajj Amin Ma’ruf, het hoofd van de Indonesische Raad van Ulema (MUI), de grootste en belangrijkste islamitische raad van Indonesië, zegt dat vrouwenbesnijdenis een mensenrecht is.

  Hij verwerpt de door de Verenigde Naties (VN) vorige maand goedgekeurde niet-bindende resolutie om VN-leden wetgeving te laten maken om genitale verminking en vrouwenbesnijdenis te verbieden.
  Volgens Ma’ruf kan mannen- en vrouwenbesnijdenis niet worden verplicht, maar is deze “traditie, uitgevoerd in een rituele ceremonie” wel “moreel aan te bevelen”.

  MUI beweert dat vrouwenbesnijdenis onderdeel is van de islamitische leer en een grondwettelijk recht.”

  https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/indonesische-islamitische-raad-vrouwenbesnijdenis-is-mensenrecht

  1. Frits Jansen

   Dan is die man ook binnen de islam een extremist want vrouwenbesnijdenis is een cultureel verschijnsel dat los staat van de islam.

   Bestrijders van vrouwenbesnijdenis vechten dan ook niet tegen het geloof maar tegen tradities, en soms regelrechte onwetendheid.

   1. Floris

    JOUW onwetendheid zal je bedoelen.

    Met dit artikel kan je je “kennis” bijspijkeren: https://www.trouw.nl/home/-meisjesbesnijdenis-heeft-wel-degelijk-met-de-islam-te-maken-~aa0fba69/

    “ESSAY Tijdens de jaarlijkse dag tegen genitale verminking dook het taboe weer op: meisjesbesnijdenis heeft niets te maken met de islam. Toch roept de sharia ertoe op.”

    Je weet wat de sharia is?

 10. Peter Loosduinen

  Het is ongelooflijk ????

  Neen hoor, het zij de wetten van DAT land !
  Niet van ons dus.

 11. Rosasolis

  Dit trieste verhaal is een van zoveel jonge meisjes overal in de wereld. De justitie zou heel wat minder hard moeten optreden tegen zo’n jonge misbruikte meisje. Maar er zijn 3 vragen in dit geval: 1. waarom heeft dit meisje nooit veel eerder voor hulp gevraagd,
  bij een arts, of een maatschappelijk werker? 2. Waarom heeft zij gewacht tot zij 6 maanden zwanger was om een abortus te krijgen…die door haar moeder werd uitgevoerd? 3. Waarom kreeg de moeder geen straf? Er zijn een aantal landen die geen abortus accepteren, zelfs niet als er ernstige problemen bestaan voor moeder of kind.
  Dit meisje had veel eerder hulp kunnen krijgen. Voordat zij 6 weken zwanger was.

  1. lugar

   “Dit meisje had veel eerder hulp kunnen krijgen. Voordat zij 6 weken zwanger was.”

   In het islamitische Indonesië vraag je als meisje geen hulp, en al helemaal niet als je zwanger bent. Als vrouw word je, hoe dan ook, genaaid! Zo werkt dat in islam.

   1. Rosasolis

    @lugar. Ja zo werkt dat in de islam. Maar de wet van Indonesie zegt dat een
    vrouw (of meisje) wel recht heeft op een abortus tot 6 weken zwangerschap.
    Hoewel dat Indonesie een heel grote moslim bevolking heeft, zijn er ook vele anderen die niet moslim zijn. Waarschijnlijk is dit wet vooral voor de niet-moslims.

 12. sjun

  Islam is islam. Spijtig dat het ook in Indonesië meer en meer de politieke en juridische agenda bepaalt waardoor zulke vruchten rijpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.