LOL! Protest tegen gevangenisstraf Tommy Robinson bijgewoond door… 57 mensen

Nederlanders zijn geen activisten. Misschien achter het toetsenbord, maar dat is het dan wel.

Vandaag wordt er een ‘grote’ demonstratie gehouden in Den Haag in verband met de gevangenisstraf van Tommy Robinson, de voormalige leider van Brits extreemrechts die tegenwoordig zweert dat hij ‘gewoon rechts’ is, maar ‘niet politiekcorrect.’ Nou ja, ‘grote’ demonstratie… dat blijkt toch een beetje tegen te vallen. Zoals de lokale correspondent van De Telegraaf uitlegt op Twitter:

Als je je afvraagt wat voor types zo’n demonstratie bijwonen, nou, kijk maar even naar deze foto. Die zegt alles (en let met name op de Oranje Blanje Bleu die ze meedragen):

Waarom Mascha, die toch echt voor De Telegraaf werkt, zich genoodzaakt voelt om “witte mannen en vrouwen” te schrijven weet ik niet — je zou denken dat zo’n quasi-rechtse krant dergelijke extreemlinkse retoriek niet gebruikt — maar het punt is wel dat het hier duidelijk om niet zulke frisse types gaat. Of mogen we dat niet zeggen volgens de nieuwe politieke correctheid?

Hoe dan ook, hilarisch genoeg wordt er iets van rekening gehouden met een tegenprotest van de linkse gekkies van ANTIFA. Maar, zegt de organisatie van deze demonstratie, misschien dat dit toch niet gebeurt omdat het écht gefocust is op Robinson en niet op, zeg, ‘de islamisering’ of ‘het asielbeleid.’

Dat kan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ANTIFA zich niet geroepen voelt om een tegenactie te organiseren omdat 57 eenzame gekkies wat met de Prinsenvlag staan te zwaaien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Uiterst Links

  Fascisten!

 2. EU kok

  quote:Als je je afvraagt wat voor types zo’n demonstratie bijwonen, nou, kijk maar even naar deze foto. Die zegt alles (en let met name op de Oranje Blanje Bleu die ze meedragen):
  .
  Prinsenvlag??
  Oh, die types
  https://www.ad.nl/binnenland/pvv-kamerlid-prinsenvlag-is-vlag-om-trots-op-te-zijn~a391f04b/

  1. henkC

   Google eens op “protest Antifa” en bekijk dan de afbeeldingen.
   Daarna kiezen wie je het liefste tegenkomt.
   In elk geval niet de personen die iets van plan zijn waarvoor het noodzakelijk is hun gezicht onherkenbaar te maken.

   Antifa of niet..

  2. Diederik van Walsum

   Als je je afvraagt wat voor types er zo’n rubberboot zitten, nou, kijk maar even naar de foto’s hiervan. Die zeggen alles (en let met name criminele uitstralingen en op de vrouwen en kinderen die er maar met mondjesmaat bij zitten)

 3. Guus Geluk

  Men zou er om kunnen lachen, indien het er niet zo triest uitzag.

  1. Dubbele Komma

   Weet je wat triest is Guus gelul?
   Dat jij de moorddadige ideologie islam promoot terwijl je er zelf doodsbang voor bent. Gezien je teksten bij de cartoons van Wilders.

   Je geeft dus toe dat de islam een stel gewelddadige barbaren zijn. Maar je blijft het maar promoten.

   Ben je dan ziek in je kop of niet?

   Je schijt er zelf voor in je broek.

   😀

   Hoe serieus wil jij genomen worden? Complete dorpsgek?

   😀

   1. Dubbele Komma

    Zou je mij de logica kunnen uitleggen Guus gelul?

    Waarom jij in je broek piept voor de islam?

    Maar wel deze agressieve bloeddorstige ideologie blijft steunen?

    Doe eens een poging,broekpoeper?

    😀

 4. Ritter

  “57 eenzame gekkies”
  ————

  Je zou ook kunnen zeggen dat deze 57 mensen zich zorgen maken over wat er gebeurt in (Noord/West) Europa waar mensen die kritisch zijn op de islam en de (illegale) massa migratie monddood worden gemaakt door de overheid en worden gedemoniseerd door de media . En dat ze daarom de moeite hebben genomen om te gaan demonstreren.

  1. Guus Geluk

   Zevenenvijftig arme, misleide Nederlanders. Wie brengt hen tot de waarheid?

   1. lugar

    @Guuslim: Nou steek van wal met die waarheid van je, ik denk dat we lang kunnen wachten. Dat Robinson de waarheid spreekt was voor mij in elk geval al duidelijk, daar heb ik geen 57 demonstranten voor nodig.

    1. Guus Geluk

     Elsevier legt het uit:

     https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/05/ophef-om-arrestatie-islamcriticus-tommy-robinson-618634/

     “De Britten houden er voor de pers een draconisch systeem op na. In het Verenigd Koninkrijk is het verboden om verslag te doen van lopende strafzaken, omdat de jury daar mogelijk door zou worden beïnvloed. Doen media dat wel, dan maken ze zich schuldig aan het hinderen van de rechtsgang.

     Zo ook Robinson, die een livestream maakte buiten de rechtbank tijdens de behandeling van de zaak van 29 Pakistaanse mensenhandelaren. Hij zou ook heel kort in het gebouw hebben gefilmd. De activist zit nu in voorarrest. De Britse rechter heeft inmiddels ook over de kwestie-Robinson een ‘D-Notice’ uitgevaardigd, wat in de praktijk neerkomt op een publicatieverbod.”

     Een leugen die in de populistisch rechtse gezindte nog steeds circuleert is dat Robinson zou zijn opgesloten, teneinde hem de mond te snoeren. Dat is onjuist: de waarheid is dat hij de voorwaarden van zijn invrijheidsstelling met voeten trad.

     1. lugar

      Spreekt Robinson de waarheid als hij stelt dat de islam een verderfelijk ideologie is die verboden zou moeten worden?

     2. Guus Geluk

      Om zijn inhoudelijke standpunten ging het niet.

   2. Dubbele Komma

    Jouw zelf verzonnen waarheid,Guus gelul?

    Je weet de achtergrond niet van deze zaak?

    Zo’n 1000 minderjarige meisjes die stelselmatig werden misbruikt door jouw op handen gedragen islamitische vriendjes?

    Durf jij met jouw zelf verzonnen waarheid de ouders van deze slachtoffertjes te woord te staan,Guus gelul?

    De dunne piep loopt langs je benen voor de islam. Je laat liever onze kinderen misbruiken. Pedo vriend.

    Misselijk miezerig mannetje. Broekpoepert.

    😀

   3. Dubbele Komma

    Was dat je antwoord op mijn vraag Guus gelul?

    Islamofobe broekpoepert?

    😀

 5. Ritter

  Er is niets “extreem rechts” aan de speech van Tommy Robinson. Hij benoemt de feiten. Voor het benoemen van deze feiten over de islam en illegale massa migratie word je in sommige media “extreem rechts” genoemd.

  Tommy Robinson – Main Speech
  https://www.youtube.com/watch?v=_YQ94jFg_4A

 6. lugar

  “Nederlanders zijn geen activisten. Misschien achter het toetsenbord…”

  Maar het grootste gedeelte van het moderne leven speelt zich heden te dagen af achter het toetsenbord. Niet voor niets is de wiv in het leven geroepen.

  1. Floris

   RECHTSE Nederlanders zijn geen activisten.

   Linkse Nederlanders zijn dat in hoge mate wel. En dat geldt eigenlijk voor heel het westen.

   Het begon met de hippies in de VS en het waaide over naar West-Europa en het is nooit meer weggegaan. Het heeft links geen windeieren gelegd (helaas) maar inmiddels hebben ze hun hand overspeeld. Steeds meer mensen krijgen in de gaten wat voor enorme schade links (en ook links-liberaal en links-christelijk) heeft aangericht.

 7. Onderzoekt alles

  Hebben we ze weer uiterst links en Guus Geluk. Die roepen dat mensen die feitelijk een kleinere overheid (FVD, Trump) fascisten zijn. Lees een goed boek>> the big lie van Dines D’souza bijvoorbeeld.In plaats van in de leugen te blijven geloven dat fascisme en nazisme rechtse ideologieën zijn.

  Mussolini was de eerste fascist die ook een marxist was. Hij was één van de de bedenker ervan en dit zei hij over fascisme>> de staat en niets anders dan de staat! Individuen zijn als cellen in een lichaam(de staat) het gaat om het lichaam en elke cel moet de staat dienen!

  Linkse ideologie dus! De door links begeerde held en grondlegger van het fascisme was giovanni Gentile een linkse rakker en ook een marxist. Dit wordt niet verteld omdat het nogal brandmerkend voor de linkse progressieven is.

  Fascisme is een linkse ideologie en is een broertje van marxisme. Nazisme is ook links en het hele argument dat het rechts moet zijn omdat hij communisme haatte is bezopen. Broertjes qua ideologie doden elkaar wel vaker> kijk maar naar de islam (shiieten en soenieten) en (protestanten en katholieken vroeger dan).

  Hitler en mussolini creeërde dikke verzorgingsstaten en iedereen die niet hun denkbeelden volgen of hun bekritiseerde werden als kankercellen beschouwd en gedood of in kampen geknikkerd. Anti vrijheid van meningsuiting dus. De staat bepaald wat een individu moet doen en moet denken tbv de staat.

  Dus kom met tegenargumenten heren en niet met propaganda van marxisitische professoren maar met echte geschiedenis.

  Nationalisten zijn rechts?? Is er ook zo één. Gandi, anti koloniale leiders,che guevara, fidel castro, joseph stalin, nelson mandela zijn allemaal nationalisten. Je hebt ze van rechts tot links.

  Nationaal socialisme daarvan zei Hitler: eerst komt socialisme en dan nationalisme. Nationalisme is onderdanig aan socialisme.

  1. Guus Geluk

   Onderzoekt alles,

   Ik heb het woord fascisten nimmer in de mond genomen, hoewel Uiterst Links dat wel deed.

   Wilt u uw standaard-bericht aan de goede kapstok hangen?

   1. Dubbele Komma

    Ik wacht op antwoord Guus gelul.

  2. Dubbele Komma

   @onderzoekt alles. Bedankt voor de duiding. Jij hebt 100 procent gelijk.

   Eindelijk iemand die de waarheid ook ziet!

 8. Onderzoekt alles

  Extreem rechts is iemand die een zeer kleine overheid of overheidsloze staat wil. Rechts is voor een kleine overheid. Dus extreem rechts die wil dat de staat alle immigranten het land uit wil knikkeren is zo tegenstrijdig als maar zijn kan.

  Nabrander>> fascisme is dat de overheid geen bedrijven nationaliseert maar wel bepaald en afdwingt wat het bedrijfsleven zou moeten doen en hoe. Socialisme en communisme is dat de overheid bedrijven overneemt en nationaliseert.

  Dat op school dit soort basis dingen niet worden gedoceerd is schrijnend en gewoonweg propaganda.

 9. Mau777

  Dit “leedvermaak” inclusief valse ideologische situering van Tommy Robinson, nauwelijks gecamoufleerd als “artikel”, zegt VEEL meer over de “freelance journalist” Michael Van Der Galien dan het zegt over de man Robinson.

  Ik ga niet eens de moeite doen om Michael’s rabiate onzin te weerleggen, er staan plenty goeie (en DEGELIJK onderbouwde) videos over Robinson op youtube – inclusief uitgebreide uitleg waaron Robinson aantoonbaar NIET “extreem rechts” is.

  Feit is, Michael Van Der Galien is GEEN journalist, hij respecteert geen enkele vorm van journalistieke deontologie, heeft schijt aan de feiten en volgt een bijzonder vreemde agenda van “meespelen & tegelijk ondermijnen”.
  Misschien heeft het iets te maken met wat een ander DDS forumlid mij hier recent wist te vertellen : dat dear Michael “een ex-moslim is” en recent van zijn vliegend tapijt gevallen. Klaarblijkelijk is hij blijven knotsen & raakt hij maar moeilijk van zijn oude programmering af.

  Zijn haat voor Robinson is in elk geval transparant & zeer onprofessioneel – het feit dat Michael hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard mag spelen ondergraaft de geloofwaardigheid van DDS VEEL meer dan haar dagelijkse lading links regressieve trolletjes ooit zouden kunnen.

  Jammer, maar de keuze van de hoofdredacteur, zegt ALLES over de (ware) ideologische strekking van een medium – DDS is dus Plopsaland “undercover”.

  Ik had het liever anders gezien, maar klaarblijkelijk is “fake-rechts” OOK een trend tegenwoordig : gewoon kwestie van als “fake-pers” wat in te kunnen spelen op de algemene rechtse opinie-trends en daarbij “mee te huilen met de wolven” (en jezelf zo van een zekere “geloofwaardigheid” te verzekeren….), maar intussen OOK hier en daar de ECHT belangrijke kwesties onder de mat te vegen EN authentieke rechts-kritische individuen regelmatig een heel groot Halal mes in de rug te ploffen…..

  Zo’n figuur als Michael Van Der Galien is daar absoluut geknipt voor.

  DDSchande.

 10. ruudjeenjose

  Gelukkig hebben de huichelaars en wegkijkers hier weer het grootste woord.

 11. Ruud562

  Gekkies Michael? Gekkies?
  Het zijn in ieder geval mensen die zich in het openbaar durven te uiten tegen een aanzienlijke misstand in een rechtspraak, een misstand veroorzaakt door politiek correct gedrag waarin islamisering centraal staat!
  Nee Michael, gekkies ofwel de compleet gestoorde wegkijkers vind hier op jouw forum!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.