Maikel Henkel, de held van Lübeck die de messensteker overmeesterde

Zojuist werd bekend dat de steekpartij in het Duitse Lübeck veel erger had kunnen zijn dan het als was, als Maikel er niet was geweest! Via RTL Nieuws.

Maikel Henkel, een 25-jarige buspassagier blijkt een ware held te zijn wanneer hij de 34-jarige mafkees overmeesterde. De ‘verwarde man’ begon wild om zich heen te steken in de bus op weg naar een festival en verwondde zo’n tien mensen. Hij werd even later opgepakt.

Toch bleven er een paar vragen onbeantwoord. Zo was niet bekend waarom de man begon te steken, hoe hij weg kon komen en waarom er maar tien mensen gewond raakten in een volle bus. Bij zo’n aantal lijkt het namelijk allang niet meer om een ongeluk te gaan maar vraag je je toch af waarom de overige mensen er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen. Nou, het motief van de dader is nog steeds onbekend maar de reden waarom hij is gestopt is nu dus wél bekend, door Maikel dus!

Maikel werd vastgeklampt door een doodsbange vrouw toen de dader om zich heen begon te steken. In een reflex begon Maikel te schoppen en te slaan toen hij het volgende slachtoffer zou gaan worden. Hij werkte de dader uiteindelijk tegen de grond maar heeft niet kunnen achterhalen waarom de man begon te steken.

Ook blijft hij ontzettend nuchter onder zijn heldenstatus en ziet hij zichzelf niet zo. Hij zegt daarover: “Ik zal iedereen helpen die hulp nodig heeft”, zegt hij. “Ik zal ieder mens op deze wereld helpen. Geen mens verdient het om pijn te lijden.”

Prachtig toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Diederik van Walsum

  Ik las net op onze verachtelijke NOS dat de Duitsers zelf de schuld zijn dat de dader zo geworden is.
  Dus ze praten eens meer over een verwarde man….nee, de schuld ligt bij ons Westerlingen….foei Westerlingen!

  Mijn teiltje loopt al weer vol en het loopt nog maar net tegen de middag!

   1. poldi

    Een prima artikel die precies weergeeft hoe wij in het westen door de Poltiek correcte media voor de gek worden gehouden en dat die aanslagplegers verwarde mannen zijn.
    Net als die “verwarde” marokkaan bij het Centraal station in Amsterdam die “per ongeluk” een aantal Israelische toeristen aanreed.
    Oh ja.. zijn suikerspiegel was niet in orde en daarom trapte hij op het gaspedaal.

  1. poldi

   Nou Diederik, ook mijn teiltje loopt weer vol na deze verachtelijke politiek correcte reacties van de NOS met hun verwarde-man en
   is-schizofreen diagnose.
   Daar trappen wij niet in.
   Deze “Duitse” Iranier is een moslim en zijn gedrag is conform het verachtelijke gedachtengoed van de koran.

  2. Ernst Quispel

   Veel sterkte toegewenst, Diederik.

   1. lugar

    @Ernstlim: Diederiks teiltje loopt over in jouw teiltje en jij drinkt het op renegate islamist.

    1. Diederik van Walsum

     lugar,

     Shit u bent me voor. lol

     1. lugar

      Een tweede keer kan nooit kwaad Diederik! 😉

    2. denk eens na

     van kots wordt ernie niet misselijk dat komt om dat hij dagelijks moslim schijt vreet

  3. Antidotum

   @Diederik van Walsum

   Het mea culpa gevoel wordt ons ingefluisterd door de dhimmitude politiek correcte linkse kerk.
   De ware vernietigers van Europa, waarvan het NSB gehalte de spuigaten uitloopt.
   Omdat het merendeel van dat schorem uit de subsidieruif vreet.

  4. Ni28

   De Iraniër werd niet geaccepteerd omdat ie vermoedelijk niet wilde integreren. Dus schuld van de Duitsers. Wanneer ophoudt deze linkse idioterie?

  5. Ni28

   Je kunt je teiltje altijd bij Quispel legen.

   1. Diederik van Walsum

    Ni28

    Heb ik al metaforisch gedaan en ik hoop dat ie er flink over z’n moslimnek zal gaan 🙂

    1. Ni28

     🙂 die man is volstrekt ongeloofwaardig.

  6. Chauvinist

   In datzelfde artikel op de NOS site: “Volgens de autoriteiten zijn er geen aanwijzingen dat de dader is geradicaliseerd.”

   Lukraak mensen neersteken is inderdaad totaal niet radicaal *proest* en zo tracht men de zoveelste islamitische terreurdaad te bagatelliseren…

 2. meijer61200

  Die Maikel Henkel mag blij zijn dat dit niet in Nederland heeft plaats gevonden! Dan stond de fascistische Antifa al schuimbekkend bij hem voor de deur, en had hij een proces aan zijn broek wegens rascisme wegens het lastig vallen van een islamitische terrorist.

 3. DolleDries

  Hoewel Tommy Robinson voor zijn eigen veiligheid in eenzame opsluiting wordt gehouden, is een radicaal islamitisch extremist in dezelfde gevangenis erin geslaagd een doodsbedreiging naar buiten toe te smokkelen. De islamitische gelovige had opdracht gegeven Robinson te vermoorden en zijn vrouw, die hij bij haar volledige naam noemde, met zuur aan te vallen. De aanhanger van de koran is naar verluidt ene Sayful Islam uit Robinson’s geboortestad Luton.
  Een uitspraak van beroepsprocedure wordt aan het einde van deze maand aangekondigd.

  1. DolleDries

   Politieke correctheid stelde moslims-bendes in staat om honderden blanke meisjes voor meer dan een decennium te verkrachten.
   Een verslaggeving van Alexis Jay onthult een niet-gepubliceerd rapport van het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken uit 2002, waarin gedetailleerd wordt beschreven hoe de omvang van seksuele uitbuiting van kinderen en grooming activiteiten van een islamistische bende in Rotherham grotendeels werden genegeerd, rapporteert de The Independent.
   Het onderzoek van The Independent brengt de “flagrante” mislukkingen aan het licht van de politie en de linkse gemeenteraad, die toekeken hoe meer dan 1500 meisjes en jonge vrouwen tussen 1997 en 2013 seksueel misbruikt werden.
   Voor meer dan een decennium werd er geen grootschalig onderzoek verricht en pas alleen toen een rapportage van de Times over de grootschaligheid van de grooming een schandaal veroorzaakte, werd er actie ondernomen.
   Uit het verslag blijkt dat het de angst om als racistisch te worden beschouwd was die deze vele meisjes in de handen van grooming bendes liet lijden .
   Waarom staan we toe dat politieke correctheid schade toebrengt aan onze vrouwen en kinderen?
   Een overlevende van een grooming bende in Rotherham vertelde eerder over het religieuze extremisme dat haar misbruikers inspireerde. Ze werd meer dan 100 keer gemarteld en verkracht.
   Ze beschrijft de reden waarom blanke en niet-islamitische meisjes het doelwit zijn van islamitische grooming-bendes:
   “Moslimmeisjes zijn goed en puur omdat ze zich bescheiden kleden, hun enkels en polsen bedekken en hun haar bedekken. Ze blijven maagden tot het huwelijk. Het zijn onze meisjes.
   Blanke meisjes en niet-moslim meisjes zijn slecht omdat ze zich kleden als sletten. Jullie tonen de rondingen van je lichaam (het tonen van de opening tussen je dijen betekent dat je erom vraagt) en daarom ben je immoreel. Witte meisjes slapen met honderden mannen. Jullie de andere meisjes. Je bent waardeloos en je verdient het om te worden groepsverkracht”.

  2. Ben Zine

   Verschrikkelijk… De messentrekker in Lübeck, de eenzame opsluiting van Tommy, de bedreiging aan het adres van zijn vrouw… Wat heeft het linkse deugvolk onze maatschappij toch hopeloos verdeeld, ontwricht, verkankerd en gedestabiliseerd. Het is zeer de vraag of en hoe deze problemen ooit nog kunnen worden opgelost. De volgende generatie, onze kinderen, zitten straks opgescheept met de ellende. Er is hiervoor eigenlijk maar één omschrijving: Het is een tragedie. Een tragedie van ongekende omvang. Er overheerst slechts een gevoel van machteloosheid. Kapot is kapot.

   1. Floris

    @ Ben Zine: Ze zullen nooit toegeven wat ze hebben aangericht. Ze zullen nooit “sorry” zeggen.

   2. meijer61200

    Ben Zine; Het is altijd al een bende geweest hoor! Maar de wereld wordt steeds kleiner door alle technische ontwikkelingen. Laat onverlet dat ik blij ben geen kinderen te hebben. Het wordt tijd voor een sterke man in Nederland, want de politiek bakt er echt helemaal niets van.

 4. meijer61200

  Ach, en de NOS/NPO zijn gewoon restverschijnselen van de NSB uit WO II. Het wordt tijd voor harde actie tegen dit bruine tuig. Wie luistert er nog naar deze haatzaaiers??

  1. Diederik van Walsum

   meijer61200,

   Wie luistert er nog naar deze haatzaaiers??

   Ik mag toch hopen : niet veel mensen.

 5. Diederik van Walsum

  Off Topic:

  Iran waarschuwt VS: ‘Oorlog met Iran is moeder alle oorlogen’
  ‘Speel niet met staart van de leeuw’

  Eerlijk gezegd kan ik niet wachten totdat de VS samen met Israel een mega-nuke op dat Iran gooit.

  1. C.von Gelbkirchen

   …gadver

  2. Nasrani

   Moeder aller oorlogen. Waar heb ik dat eerder gehoord? En hoe liep dat ookal weer af. LOL.

  3. Antidotum

   @Diederik
   Dat zou niet slim zijn.
   Heel veel Iraniërs kotsen van het regime en zien de ayatollahs net zo lief verdwijnen als het westen.
   Beter zou het zijn om het Iraanse regime aan te vallen en niet de Iraniërs.

  4. sjun

   Dat is niet nodig. Het hoeft enkel Iraans verzet te ondersteunen dat een tweede revolutie op de agenda heeft staan.

 6. Vit

  Man naar mijn hart, helemaal top gozert.

 7. Riche

  Door migrantjeMerkel begint Duitsland steeds meer te lijken op een open psychiatrische inrichting. Een en al verwarde mannen. En wat is de oplossing? Grenzen open om nog meer verwarde mannen binnen te laten. Het bewijs van omvolking? Ik snap niet dat Merkel en al die diversiteitsdrammers die het mogelijk maken dat de autochtone bevolking moet bloeden (letterlijk) geen enkel schuldgevoel lijken te hebben. Medemenselijkheid is voor hen niet weggelegd.

 8. Paaldanseres

  Wat mij betreft, mag the US een extra blik Navy Seals en/of Special Forces opentrekken en die laffe hoge rokjes haatbaarden, één voor één de nek om draaien. Daarna weer in Apache helicoptertje en terug. Zo gauw als der weer zo’n irritante haatbaard opstaat… herhalen.

  1. Paaldanseres

   Huh? Verkeerd topic.

   Weet 100% zeker dat ik heb gepost onder het topic :
   “Harde taal vanuit Iran tegen Trump: ‘Oorlog met Iran is moeder alle oorlogen’”

  1. sjun

   Oog om oog werkt tegen zulke lieden het beste om de maatschappij te beschermen.

   1. lugar

    Dat is ook de enige taal die ze verstaan, getuige de vele verkrachtingen, onthoofdingen, moorden en verminkingen.

  2. C.von Gelbkirchen

   +++
   DolleDries.
   Netjes. Zo blijf je de redactie hier van nieuws voorzien;)

 9. Benny

  npo bbc ard/zdf enz enz hebben stranden vol met zand voor velen onwetende ogen. wake up

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.