Max dol van vreugde: “Dit is geweldig. Met een Red Bull winnen op de Red Bull Ring”

“En dat met al die Nederlandse fans!”

Na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk was Max Verstappen terecht, en logischerwijze, dol van vreugde. “Dit is geweldig,” aldus de 20-jarige Nederlandse coureur. “Met een Red Bull winnen op de Red Bull Ring. En dat met al die Nederlandse fans!”

In de laatste vijf races is Max vier keer op het podium geëindigd. Eerder dit seizoen zag het daar echt niet naar uit. Maar de jongeling heeft zich verbeterd, is rustig gebleven ondanks kritiek, en leert overduidelijk razendsnel van zijn fouten. En ja, daarnaast zit het hem ook nog eens mee, maar dat heb je altijd nodig in de sport (en op elk ander gebied, trouwens).

Ook zijn teambaas, Christian Horner, was buitengewoon tevreden na de race. “Max heeft het fantastisch gedaan. Hij heeft heel volwassen gereden en is uitstekend met de banden omgegaan. Dat heeft hem de zege opgeleverd. Dit is echt geweldige dag, zeker ook omdat half Nederland hier is voor Max,” aldus de Red Bull baas.

Vervolgens zei Horner dat Max ook meteen even terug had geslagen naar al die critici die eerder dit jaar beweerden dat het binnenkort weleens einde oefening kon zijn voor hem omdat hij te veel fouten maakte. “De verschillen tussen hero en zero zijn heel klein in de Formule 1. Eerder dit jaar viel het allemaal net niet zijn kant op. Hij kwam onder druk te liggen, maar is daar heel sterk mee omgegaan en hij heeft nu keihard teruggeslagen,” zei Horner daarover.

Daarmee heeft Horner natuurlijk zeker een punt. Verstappen kreeg in het eerste deel van het seizoen veel kritiek over zich heen. Soms was dat terecht, maar op andere momenten ook weer niet. Als we terugkijken zien we dat hij inderdaad een paar fouten gemaakt heeft… maar hij was lang niet altijd de schuldige. En bepaalde dingen heb je nou eenmaal niet in de hand.

Hoe dan ook: Max heeft dat deel van het seizoen — en die al dan niet terechte kritiek — duidelijk gebruikt om er beter van te worden als coureur. Hij is mentaal stabieler dan ooit (hoewel hij dat altijd al was), hij heeft meer ervaring, hij weet nu wat het is om voor spek en bonen mee te doen, hij weet nu dat roem heel tijdelijk is (de ene week ben je een clown, de andere week ben je een grote held)… Daar kan zo’n jongen alleen maar beter van worden; niet alleen als coureur, maar ook als mens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Gerlos

    Perfecte race Max super.

  2. toetssteen

    Altijd plus veel! Mooi!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.