Max Verstappen zet prima tijd neer in kwalificatie Grand Prix van Duitsland, start morgen als 4e

Maar: dat komt eerst en vooral doordat Lewis Hamilton versnellingsbakproblemen had en in het tweede deel van de kwalificatie zijn wagen aan de kant van de weg moest zetten.

Max Verstappen kan terugkijken op een prima kwalificatie op de Hockenheimring. De Red Bull coureur begint morgen namelijk vanaf P4 aan de start van de race. Ja, dat komt deels doordat Lewis Hamilton uitviel vanwege versnellingsbakproblemen, maar Max’ tijd was echt heel behoorlijk. Zijn achterstand op polesitter Sebastian Vettel bedroeg maar 0.610 seconde. Dat is dus zes tienden. Aan het begin van het seizoen was die achterstand veel groter. Red Bull heeft dus stappen gemaakt.

Daar komt bij dat Red Bull erom bekendstaat dat zijn bolides vooral optimaal presteren in races, en wat minder in kwalificaties. We mogen er daarom vanuit gaan dat het verschil met, met name, Kimi Raikkonen (minder dan 3 tienden!) te overbruggen is. Mogelijk kan Max zelfs de strijd aangaan met de nummer twee van de kwalificatie, Valtteri Bottas van Mercedes. Hij was namelijk maar vier tienden langzamer dan de Fin. Ook dat is normaal gesproken te overbruggen voor hem in de race, zeker omdat Bottas nu eenmaal wat minder getalenteerd is dan Max.

Natuurlijk is het verschil met Vettel wél te groot. De Duitser van Ferrari begint morgen daarom als grote favoriet aan zijn thuisrace. En Max? Nou, die maakt zéker kans op het podium.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.