Merkel schafft er helemaal niks van: Asielzoekers maximaal 48 uur in opvang, anders terug naar land van asielaanvraag

Wat een belachelijke poging om gezichtsverlies te voorkomen. Frau Merkel wil een oplossing verzinnen voor de politieke- en migrantencrisis maar komt op de proppen met een halfbakken oplossing! Aldus de Telegraaf.

Oostenrijk dreigde eerder deze week al met het sluiten van haar grenzen als Duitsland niet met een fatsoenlijke oplossing kwam. Merkel denkt die nu te hebben maar het is eigenlijk niks. Asielzoekers die géén kans maken op asiel mogen 48 uur in opvangcentra blijven. Binnen die termijn moet worden uitgezocht waar ze vandaan kwamen. Lukt dit, dan worden ze per direct naar het desbetreffende land gestuurd. Lukt dit echter niet, en die kans is redelijk aanwezig, dan mogen de uitgeprocedeerde illegale migranten in reguliere centra verblijven.

Dit is dus gewoon een zoethoudertje zonder wezenlijk andere inslag dan wat er al gebeurde met dergelijke illegalen. Ja, ze werken binnen de kaders van de Dublin-verordeningen en Seehofer is weer koest maar in feite zitten ze dus nog steeds met een bult illegalen waar maar moeilijk van te achterhalen valt waar ze zich hebben geregistreerd, helemaal binnen twee dagen.

Sebastian Kurz, premier van Oostenrijk, zou er goed aan doen de druk op te voeren wat betreft zijn grensbeleid en het effect hiervan op de Duitsers. Als dit het beste is wat Merkel kan doen staat ze niet lang meer stabiel, politiek gezien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. EllyD18

  Het is zover gekomen met Europa dat er nog maar één ding alle aandacht krijgt. De migratiecrisis. En de grote leiders sukkelen maar wat aan.
  Afrikanen die hier hun geluk komen zoeken. Zet een paar kleine kinderen erbij in de boot en succes verzekerd.

  1. Fortiori

   Vindt U dat echt gek opkomen voor je eigen geluk ? Vroeg of laat ze zullen komen. In 2050 heeft Afrika 2,5 miljard inwoners.

   1. Holland

    Zo te zien vindt Fortiori het geen probleem dat 2,5 miljard Afrikanen deze kant opkomen op zoek naar hun eigen geluk.

    Links denken is een gevaarlijke hersenziekte, dat blijkt steeds weer. Alle vermogens tot helder denken, beoordelen, rekenen, feiten onder ogen willen zien enz. worden uitgeschakeld door het fatale deuggevoel dat altijd moet domineren. Treurig dat dit soort idioten de ondergang van Europa hard juichend aanmoedigen.

    1. Rechtsaf

     @Holland en vooral niet luisteren naar je eigen burgers dat is ook een groot gevaar, maar wel vooral verkondigen dat “we” democratisch zijn…

 2. Ben Zine

  Lulletje Seehofer (het Duitse equivalent van Mark Rutte) komt er vanzelf wel achter wat zijn zielige tenenkrommende toneelstukje met Merkel voor gevolgen zal hebben: Een verpletterende verkiezingsnederlaag in Oktober van zijn CSU ten gunste van de Alternative für Deutschland in de persoon van Alice Weidel.

  1. Janna47

   Lijkt me prima…..het wordt eens tijd!

 3. Ni28

  Alles blijft bij het oude in Duitsland. Na 48 uur moeten immigranten weg maar dat lukt natuurlijk nooit. En dus gaan zij naar het op opvangcentrum ergens in Duitsland net al vroeger en nooit meer weg. Daarna zal Merkel de buit weer willen verdelen met andere landen, je kunt raden welke. Met Kerkelijke komt er nooit einde aan de migratie probleem.

  1. Guus Geluk

   Ni28,

   Meent u dat christenen te ruimhartig zijn tegenover vluchtelingen dan wel migranten?

   1. Ni28

    Het woord ruimhartig zou ik niet gebruiken, zij zijn vooral onverantwoord bezig met een enorme volksverhuizing die ten koste gaat van Europa economisch en cultureel. Een cultuurvermenging van niet verenigbare waarden. Dat is het grootste probleem op lange termijn die wij met de Turken in Nederland al zien. En het gaat hier trouwens om economische migranten en maar heel weinig echte politieke vluchtelingen. Europa wordt bij de neus genomen met haar ruimhartigheid.

    1. Ni28

     En u, Guus Geluk, is de christelijke ruimhartigheid genoeg of wilt u er nog meer migranten bij?

     1. lugar

      @Ni28: Guuslim wil in elk geval meer islam dus het antwoord, dat waarschijnlijk niet komt, laat nog even op zich wachten.

     2. Guus Geluk

      Ni28,

      Het land waar ik wil wonen zal, conform de bijbelse ruimhartigheid, altijd een veilige haven voor vluchtelingen zijn, zoals thans het geval is. En ik meen tegelijkertijd dat het christelijke Europa krachtig de handen ineen moet slaan om de migratie het hoofd te bieden. Om te beginnen bij de aanpak van mensensmokkel.

     3. Holland

      Guus, ik denk dat jouw antwoord kan rekenen op steun hier op DDS. Voor ECHTE vluchtelingen moet natuurlijk altijd plaats zijn. Maar hoe weet je wat echte vluchtelingen zijn binnen de migrantenstromen?

      Dat oneigenlijke (economische) immigratie krachtig tegengegaan moet worden te beginnen bij de mensensmokkel, onderschrijf ik ook van harte. Maar dan ook wel harde maatregelen die hout snijden en geen halfzachte afspraken meer.

     4. Guus Geluk

      Holland: “Maar dan ook wel harde maatregelen die hout snijden en geen halfzachte afspraken meer.”

      Ik vraag me af of de Afrikaanse overheden iets tegen de mensensmokkel doen. Aangenomen hebbende dat er een overheid in de regio bestaat tenminste.

  2. Ni28

   Seehofer liet zich beetnemen door Merkel en dat gaat hij merken met de verkiezingen. Wat hij kreeg is een regeling die niet gaat werken.

   1. palko

    @Ni28, zijn trouwe kiezers zullen het vleesch noch vischbeleid van de CSU op gebied van migratie totaal niet begrijpen. En zullen, helaas voor Horst Seehofer, tijdens de komende ‘Landtagswahlen’ in Beieren (14 oktober 2018) een niet mis te verstane proteststem uitbrengen op de AfD of op de FDP.

 4. Gerlos

  Is het nu zo moeilijk om de bootjes op zee retour te laten varen waar ze vandaan komen en al die gelukszoekers per direct op te ruimen richting thuisland of een groot kamp bouwen in de zandvlakte van de Arabische landen. Wet of geen Wet doe er iets aan voordat de hele boel uit mekaar ploft en dan zijn echt de rapen gaar en dat duurt niet lang meer.

 5. leeuwvanvlaanderen

  Komt onvermijdelijk de vraag in zicht: wie lost het eerste schot?

  1. Ernst Quispel

   Wat bedoelt u precies?

   1. Rechtsaf

    @Ernst te dom om te begrijpen wat er uit je reet komt..

    1. Steve Van der Vekens

     Ha, ik vroeg het me ook af na het lezen van Gerlos’s comment.
     Wie steekt het vuur aan de lont?
     Het zal zich als een lopend vuurtje verspreiden.

     1. Steve Van der Vekens

      Gerlos’
      De naam is nieuw voor mij.

 6. Ni28

  11@ GG
  Kortom, u wilt in het paradijs wonen. Helaas leven wij in de realiteit van vandaag en die is verre van paradijselijk te noemen. De christendom van vandaag kan de islam misschien verdragen maar andersom werkt het niet. De moslims verkeren nog steeds in stammenoorlogen en kunnen niet eens met elkaar door een deur, laat staan met de christenen. U wenst in een sprookje te leven maar verliest in uw droom rekening te houden met de realiteit van een langzaam naderende nachtmerrie. Ik kwam zelf ooit vanuit een nachtmerrie in een droom terecht die helaas zich begint in een nieuwe en andere nachtmerrie te keren. Geen tweede keer, zeg ik dan!

  1. Guus Geluk

   Ni28,

   Ik spreek over alle vluchtelingen, ongeacht de religie. Van vluchtelingen vragen we uiteraard dat zij integreren in de Nederlandse samenleving. Bij wie zich aansluit bij terroristische organisaties ontnemen we het Nederlandse paspoort.

   1. Rechtsaf

    @Guus maar Guusje dat gebeurd dus niet, sterker nog, we halen boten vol deze kant op, nou vindt jij dat natuurlijk helemaal niet erg want ja jou verlangen is om nog veel meer islam te hebben in Nederland..

    1. Guus Geluk

     Rechtsaf,

     U las niet goed.

  2. Frits Jansen

   Orthodoxe christenen zoals de CU verdragen de islam niet.
   Europese moslims verdragen christenen wel, anders had Aboutaleb de christelijke Rotterdammers wel verdreven.

   1. Guus Geluk

    Ik heb vaak ChristenUnie gestemd en kan prima door één deur met moslims. En moslims kunnen ook door één deur met mij.

    U kletst maar wat, Frits.

    1. Vit

     Bij mijn laatste werkgever een sociale werkplaats had ik veel te maken met moslims en niet de meest snuggere, er was er een bij die in het washok altijd richting het noorden ging zitten bidden tot hij er uitgespoeld werd waarna ik hem toestemming gaf mijn kantoor te gebruiken, dus heb ik hem verrast met een kompas die altijd richting Mekka wijst, dat werd me in eerste instantie niet in dank afgenomen.

     Dit verhaal terzijde.

     1. Guus Geluk

      Vit: “…waarna ik hem toestemming gaf mijn kantoor te gebruiken…”

      Dat was erg aardig van u!

     2. Onno

      Ook bij woningbouwverenigingen wordt rekening gehouden met de wens van de Moslim. Een toiletpot nooit met de achterkant naar het Oosten is een van de eerste orde.

     3. Steve Van der Vekens

      Help!

 7. Pescador

  Jammer dat die kakeldoos niet weg is, de politieke leiders beginnen allemaal last van het EU virus te krijgen

 8. Frits Jansen

  Dat ze tenminste voor een deel echte vluchtelingen zijn die christelijke barmhartigheid verdiend wil er bij de hardvochtige crypto-islamitische DDS-redactie niet in. En bij De Telegraaf

  1. Kees

   Er is door haar beleid vrijwel geen plaats meer voor de echte vluchteling, dombo!

 9. Kees

  De tijd om geen gezichtsverlies te lijden is allang voorbij voor AM.

 10. Pescador

  Die gelukszoekers moet je meteen terug sturen blijft er maar 7 procent over.
  In africa zijn ook vast wel bodem schatten aanwezig ga daar maar eens in investeren dan kunnen ze in hun eigen land aan het werk. Als die gasten eerst het westen komen verpesten zitten we straks allemaal in de problemen. Laat dat dronken dropje in luxemburg daar maar eens over nadenken.

 11. Peter Loosduinen

  Asielzoekers die géén kans maken op asiel mogen 48 uur in opvangcentra blijven. Binnen die termijn moet worden uitgezocht waar ze vandaan kwamen. Lukt dit, dan worden ze per direct naar het desbetreffende land gestuurd.

  Ambtenaren die in 48 uur iets uitzoeken ?????????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.