Nederland staat weer hoog op internationale lijstjes: weinig jeugdwerkloosheid en ‘eerlijke’ inkomstenverdeling

Het is weer tijd om te juichen voor Nederland. Niet voor op het WK, maar de rapporten met internationale lijstjes. Nederland heeft weer goed gescoord en mag zich op het podium wagen als het gaat om de jeugdwerkloosheid en de inkomstenverdeling. Of je daar blij mee moet zijn is nog maar de vraag natuurlijk en ook of het blijvend is. De regering mag zichzelf in elk geval een schouderklopje geven. Dat zullen ze vast ook wel doen.

Het aantal jongeren zonder baan is lager dan vóór het uitbreken van de economische crisis in 2008. In het eerste kwartaal van 2018 was 7,2 procent van de beroepsbevolking in de leeftijd van 15 tot 25 jaar werkloos, tegenover 8,5 procent in 2008.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde. In Duitsland en Tsjechië gaat het nog beter met de jeugdwerkloosheid en daarmee staat Nederland op de derde plek in Europa.

Als het gaat om de jeugdwerkloosheid is dat inderdaad wel een prestatie. In een land waar diploma’s hebben geen garantie meer biedt op een baan of een baan die bij je kwaliteiten past. Daarom is het ook nog maar de vraag of dit blijvend is, want veel jongeren willen zo hoog mogelijk scoren met hun diploma’s en daardoor ontstaat er een gat in de praktische sector en overbevolking in de ‘hogere’ sectoren.

Nederland heeft de eerlijkste inkomensverdeling in Europa. Dat meldt het Duitse onderzoeksbureau Ifo. Ons land wordt op de voet gevolgd door Finland en Noorwegen.

De onderzoekers gebruikten een nieuwe meetmethode. Daarbij werd gekeken of iedereen gelijke kansen krijgt en of iedereen genoeg geld heeft om van rond te komen.

Wat zijn het voor meetmethoden en de definiëring van die concepten? Het is heel moeilijk om die kansengelijkheid te meten en daar een oordeel over te vellen. Ik vind het heel goed hoor, dat we eerste staan, dat moeten we ook vooral blijven. Het enige wat ik wil bevragen is wat voor beleid er aan ten grondslag ligt en hoe het gemeten wordt. Voorlopig kunnen we wel gewoon blijven juichen, maar dat is hopelijk niet te vroeg.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Guus Geluk

  Nederland is een prachtig land en scoort heel vaak hoog. Zo is Nederland bijvoorbeeld ook één van de landen met de gelukkigste jeugd.

  Wat een heerlijke natie.

  1. lugar

   Pisvlekkenvriendje, islambeciel, wegkijker.

 2. Guus Geluk

  Zegt wel iets over ’s lands bestuur.

 3. EU kok

  Zo te zien is de afdeling “zeiken en zeuren” tijdelijk gesloten.

 4. Holland

  Nederland scoort ook hoog op de lijstjes milieuverontreiniging, lawaaioverlast, dr*gsproductie en overbevolking.

  1. Guus Geluk

   De naar het buitenland geëmigreerde Nederlandhater Holland doet zijn gebruikelijke oikofobe duit in het zakje.

   1. EU kok

    Beste stuurlui staan over de grens.

    1. Guus Geluk

     🙂

   2. Holland

    Wil Guus soms beweren dat mijn reactie op leugens berust? Of sluit hij graag zijn ogen voor de realiteit en wil uitsluitend ‘positief nieuws’ horen. Ga dan gerust je gang, struisvogel.

    1. Guus Geluk

     Holland,

     U steekt uw weg-met-ons-insteek niet onder stoelen of banken.

     1. Holland

      Guus, op de lijstjes die ik noem scoort Nederland ook erg hoog. Waarom wil je dat nooit zien, ouwe wegkijker? Wordt je roze droom dan verstoord?

     2. Guus Geluk

      Niet eerder liet Holland zich zo kennen als nu.

      Het karakter van een oikofobe Nederlandhatende weg-met-onser, die, als Nederland het evident goed doet, loopt te schelden op Nederland vanuit het land waarnaar hij emigreerde, is duidelijk aanwezig.

   3. Viertel

    Guus kan zijn Gelul niet laten.

    1. Rechtsaf

     @Holland Guuslim kijkt altijd weg, saampjes met rugtuffer EU dick het zo draaien dat jij dé Nederlandhater bent, nou ik zal ze even uit de droom helpen want onze islamsloeries wensen Nederland het allerminst het beste toe, sterker nog, zij zijn juist diegene die meer islam en open grenzen willen.

     Verder is het heel islamitisch om niet te antwoorden op jou vraag..

     1. Guus Geluk

      Rechtsaf,

      Ik wil de open grenzen inderdaad handhaven. Schengen is een groot goed.

     2. Rechtsaf

      @Guus Schengen is een gedrocht, wat heeft het Nederland gebracht? precies geen zeggenschap meer over de eigen grenzen..maar vanuit jou islamitisch denken snap ik het volkomen, want de gezinnen dienen wel herenigd te worden natuurlijk, en nog meer islam..

      Maar geef eens antwoord op de vraag van Holland….

     3. Holland

      Je hebt gelijk, Rechtsaf. Guus draait en draait, maar weigert realistisch naar alle aspecten van zijn woonland te kijken. Alleen als het op jubelen aan komt geeft hij thuis. Dat zegt veel over zijn wegloop-karakter.

     4. Guus Geluk

      Pit: “maar vanuit jou islamitisch denken snap ik het volkomen, want de gezinnen dienen wel herenigd te worden natuurlijk, en nog meer islam..”

      Klets niet zo dom.

     5. Guus Geluk

      Holland,

      U viel lelijk door de mand als een hater van Nederland. In dit licht komt de nickname “Holland” mij vreemd voor.

     6. Holland

      Guusje, je valt in herhaling. Je hebt nu al drie keer dezelfde onnozele zinnetjes gezegd, zonder verder op de inhoud in te gaan. Blijkbaar is het ondoenlijk voor je om ook de minder goede punten van Nederland te zien. Jij bekommert je daar niet om. Ik wel, ik vind het dramatische ontwikkelingen voor een eens zo prachtig land. Vandaar mijn nickname. Jouw nickname doet alleen denken aan Donald Duck of die andere stripfiguur Guust Flater. Past wel bij je, want je bent een domme, oogkleppende onnozelaar.

     7. Guus Geluk

      Holland,

      Nederland doet het hier evident goed: zo heeft Nederland de eerlijkste inkomensverdeling van Europa. Voor iedere blije Nederlander is het een verheugend feit dat Nederland het goed doet, maar “Holland” komt hier enkel met andere lijstjes aanzetten.

      Waarom? Welnu, er zijn twee mogelijkheden: (1) u bent gewoon een oikofoob, een Nederlander. Deze mogelijkheid klinkt mij, gezien de constante stroom aan bagger die u dagelijks over dit prachtige land uitgiet, het meest waarschijnlijke. (2): u bent eenvoudigweg een zeikerd.

      Ik ga voor de eerste mogelijkheid. U viel pijnlijk door de mand en u probeert te redden hetgeen er te redden valt. Echter, we kunnen nu zien dat we in werkelijkheid gewoonweg met een Nederlandhater van doen hebben.

     8. Guus Geluk

      Nederlander = Nederlandhater.

     9. Holland

      Guus, je raakt steeds verder verstrikt in je onzin en wordt nu echt een beetje hysterisch. Doe het kalm aan vriend.

      Ik breng de negatieve lijstjes in waar Nederland hoog op scoort als tegenwicht voor de achterlijke jubeltoon die jij altijd aanheft als er iets positiefs te melden valt. Je weet dan van geen ophouden en ik vind dat dit onnozele geblaat een beetje recht getrokken moet worden door de realiteit.

      Jij weigert de slechte prestaties van Nederland te erkennen of erover te praten. Dat geeft te denken: je bent niet eerlijk tegenover jezelf en tegenover anderen. Die negatieve scores bestaan echt Guus, die verzin ik niet. En dat weet jij ook. De vraag is waarom jij ze niet wil zien.

      Ik ben bekommerd om Holland en het gaat mij zeer aan m’n hart. Maar ik vind dat het er op veel punten niet goed aan toegaat. Jij noemt dat een ‘constante stroom aan bagger’. Maar het is slechts de realiteit.

      Als jij net zoveel zou voelen voor Nederland als ik, zou je een heel andere toon aanslaan. Kritischer in ieder geval. Dat je dit niet doet bewijst weer eens voor de zoveelste maal dat je een betaalde trol bent die alleen maar moet jubelen voor Rutte en de overheid.

      Je bent een zielige zak Guus.

     10. Ernst Quispel

      Holland is een bittere eenzame man in het buitenland, Guus.

      Ik zou niet teveel aandacht aan hem besteden want je maakt hem slechts nog bozer dan hij al is.

     11. Rechtsaf

      @Guusülsün vindt meer islam in Nederland geen probleem natuurlijk.. Verder is het zo dat als je overal het gemiddelde van neemt je geen realistisch beeld hebt, zoals ik al aangaf hoe het werkt met gemiddelden.

     12. Rechtsaf

      @Holland Het wegkijken is een vast onderdeel van onze islamimbecielen en lovers van open grenzen…
      Rugtuffer Ernst dekt Guus’ ruggetje..

     13. Holland

      Ook Quispel komt niet verder dan hysterisch schelden. Domme jongen toch.

     14. Guus Geluk

      Holland: “Je bent een zielige zak Guus.”

      U bent een verbitterde oikofoob.

 5. Vit

  Allochtoon niet meegerekend waarschijnlijk.

  1. Vit

   Momenteel staat er hier een groepje van 5 man de muur tegen te houden dat hij niet omvalt.

  2. EU kok

   Beter lezen Vit.
   Er staat Nederland, niet de Nederlanders.

   1. Vit

    Allochtonen horen ook bij Nederland hi hi, gebbetje hoor.

  3. Vit

   Mah goed, ik heb het steendruk vandaag dus lui veel plezier met elkaar.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Er is iets gaande in Amerika

  De censuur fascisten van twitter (het is trending maar wordt niet vermeldt zoals ook bij Tomme Robinson) en youtube halen alles uit de kast om de beweging te stoppen.
  Ook in Nederland wordt al maanden gezwegen

  Liberals verlaten de Democratische partij

  #Walkaway

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=4Pjs7uoOkag

 7. Onno

  Ook voor hen die de jeugd voorbij zijn is het plezierig leven.
  Even weg in Zeeland, Friesland en het gezellige Twente…
  Alle gemakken omhanden. Goed leven in Holland !

  1. Holland

   Zeeland, Friesland en Twente zijn geen Holland, Ernst.

 8. Ni28

  Leuk die statistiekjes, laat ze het vooral in Afrika lezen.

  1. Ni28

   Dan hoeven zij niet zelf te gaan bouwen als het al elders gebouwd is.

 9. Ni28

  De linkse stoorzenders zijn weer aan het ratelen.

 10. Rechtsaf

  Werkeloosheid onder de “beroepsbevolking” is laag dat is iets anders dan de gehele bevolking natuurlijk..

  Steeds meer mensen moeten naar de voedselbank, steeds meer mensen komen door dit kabinet in de schulden, hoezo eerlijke inkomstenverdeling???!!! hoe komt daarbij? ja als je het “gemiddelde” pakt ja dan lijkt het eerlijk maar de 2 % rijkste in Nederland hebben net zoveel als de overige 98% dus ik zeg, het is niet waar..

  En over hoe gelukkig Nederlanders zijn, zeg ik dit, dé echte Nederland zal nooit zeggen dat het niet goed gaat, dat is een schaamte en een masker..

  1. Professor Zonnebloem

   “Werkeloosheid onder de “beroepsbevolking” is laag dat is iets anders dan de gehele bevolking natuurlijk..”

   Zeker @Rechtsaf, maar dat is nogal wiedes. De beroepsbevolking is de bevolking die arbeid aanbiedt/aan kan bieden. In Nederland wordt hier doorgaans de gehele bevolking van 15 tot 65 jaar mee aangeduid. Is dat logisch? Ja, want de werkeloosheid onder de bevolking die jonger is dan 15 en ouder dan 65 is gigantisch. Is dat vreemd? Nee Rechtsaf, nee, dat is niet vreemd. Denk er maar eens over na.

   Overigens zijn de cijfers 2% rijksten vs. de overige 98% afkomstig uit de VS. In Nederland is de kloof bij lange na niet zo groot. Dus niet zo jokken, Rechtsaf. Dat siert je niet.

   1. Rechtsaf

    @Ernst Ga je nou uitleggen wat ik zeg?

    Je begrijpt het standpunt helemaal niet en je bent echt zo verschrikkelijk dom/stom dat je hier over gaat discussiëren..
    De werkeloosheid daalt niet want bv hoeveel islamitische migranten die jij natuurlijk van harte verdedigd, worden meegerekend? precies 0, die hebben geen baan en teren op onze sociaal fiscaal stelsel??? je hebt natuurlijk geen idee omdat je met je gépekop niet begrijpt dat de rekensom anders gemaakt wordt, domme jongen dat je er bent..

    Wat in Nederland berekend wordt zijn gemiddelde, gemiddeld inkomen is € 2800 bruto per maand, dit is wat anders dat het inkomen van menig gezin dat diep in de schulden zit.
    https://www.divosa.nl/armoede-en-schulden-nederland

    De armoede wordt groter, steeds meer mensen hebben een voedselbank nodig, komen door zorg-onkosten in de problemen, onze clown Rutte denkt dat iedereen € 3000,– per maand heeft.

    1. Professor Zonnebloem

     “@Ernst Ga je nou uitleggen wat ik zeg?”
     Ik neem gemakshalve aan dat deze vraag aan mij gericht is, en zal hem zodoende beantwoorden.
     Nee, ik leg niet uit wat u zegt. Ik vertel u waar uw verhaal kant noch wal raakt. Net even anders.

     Overigens kan ik wel bezig blijven met onwaarheden blootleggen. Migranten worden wel meegeteld in de beroepsbevolking, indien ze een verblijfsvergunning of Nederlands staatsburgerschap hebben en tussen de 15 en 65 jaar oud zijn.
     Afgelopen jaar (2017) deden juist minder mensen een beroep op voedselbanken, zij het een lichte daling (https://voedselbankennederland.nl/wp-content/uploads/2018/04/Feiten-en-Cijfers.pdf).
     Tot slot, weet clown Rutte heel goed dat niet iedereen €3000,- per maand te besteden heeft, maar clown Rutte moet beleid maken voor iedereen. Daarbij zijn er zeker zaken voor verbetering vatbaar, maar hebben we het uiteindelijk, zoals bovenstaande lijstjes weerspiegelen, het best goed voor elkaar in Nederland.

  2. lugar

   @RA: Jij mag eenmaal raden wie Professor Zonnebloem is.

   1. Holland

    Ja Lugar, Quispel is te dom om zijn taalgebruik aan te passen aan een nieuwe nick. Alleen dat zinnetje “Dus niet zo jokken, Rechtsaf. Dat siert je niet” spreekt al boekdelen. Eens een sukkel blijft een sukkel.

    1. Ernst Quispel

     Je vergist je, Holland.

     Zonnebloem is iemand anders.

     1. Holland

      Nee leugenachtige lummel, jij bent Zonnebloem. Er zijn geen twee debielen die zo op elkaar lijken: jij bent uniek, hoewel doorgaans in het negatieve.

     2. Ernst Quispel

      Je bent minder intelligent dan ik hoopte, Holland.

 11. Fortiori

  Als emigratieland boven aan het lijstje. Britten tekenen voor het Nederlanderschap enz…

  1. Rechtsaf

   @fortiori uiteraard is het een beetje bagatelliseren want ja naar de zogenaamde migranten uit de islamitische landen kijken we niet naar die doen even niet mee..

   Het wordt tijd dat er eens een Nederlandse wind door Nederland gaat waaien..

 12. nogmaals

  Guus geluk gaat de laatste tijd in versneld tempo steeds kinderlijker en naiever reageren.
  Dit kan nooit echt zijn, het ligt er te dik bovenop!!
  In werkelijkheid is Guus waarschijnlijk een valse, landverraderlijke trol, die voor een dagelijkse portie zilverlingen ons eens zo mooie Nederland aan de EU en de islam overlevert.

 13. Ernst Quispel

  Nederland is een geweldig land dat hoog scoort op alle lijstjes. Zo blijken Nederlanders zich gemiddeld gelukkiger te voelen dan mensen uit andere landen.

  Holland illustreert dit feit op een pijnlijke manier. Hij is uit Nederland gevlucht en voelt zich ongelukkig en gefrustreerd in het buitenland. Die emigratie was dus geen goed idee.

  1. nogmaals

   Ernst probeert psychologisch te doen.
   Hij is geen psycholoog van de koude grond, maar van de permafrost toendra.

   1. Professor Zonnebloem

    Nogmaals probeert grappig te doen.
    Echter hij is geen komiek, eerder een clown.

    1. Ernst Quispel

     Laten we maar hopen dat hij gelukkig woont in dit mooie land.

    2. nogmaals

     Zonnebloem probeert slimmig te doen. Hij is echter niet intelligent, maar een ongelooflijk domme trol.

     1. Professor Zonnebloem

      Is overigens best geestig, dat ‘slimmig’ geen bestaand Nederlands woord is.

    3. nogmaals

     Als je, zoals Zonnebloem, op een Nederlands forum een zin schrijft zoals “Echter hij is geen komiek, eerder ….”, dan is het niet bijster intelligent om moeilijk te gaan doen over “slimmig”.
     Maar waar het om gaat, is de overgebrachte boodschap, en hopelijk heeft Zonnebloem die begrepen.

     1. Ernst Quispel

      ‘Slimmig’ is fout; ‘eerder’, in dit geval na een komma, is correct Nederlands.

     2. lugar

      @Nogmaals: Even genieten van de domheid van islambeciel:

      – lkasterlijk (hulpverleners-hebben-ook-het-seksbeest-uitgehangen-in-syrie-de-vn-was-van-alles-op-de-hoogte)
      – meer aandacht voor leidt tot (lekker-puh-staatsomroep-pvv-leider-wilders-zegt-radio-onzin-debat-bij-de-nos-af)
      – onerzoek (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
      – Laten we hopen dat de keizer (i.p.v. kiezer) (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
      – dona=teur (er-is-wel-degelijk-nederlands-belastinggeld-gegaan-naar-seksfeesten-oxfam)
      – blijhken (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
      – heenkijkt (baudet-krijgt-nul-op-rekest-om-gaat-ollongren-niet-vervolgen-voor-smaad-en-laster)
      – ondermeer (baudet-krijgt-nul-op-rekest-om-gaat-ollongren-niet-vervolgen-voor-smaad-en-laster)
      – Mar (wilders-vecht-terug-tegen-nepnieuws-dat-nabestaanden-mh17-boos-op-hem-zijn-vanwege-zijn-reis-naar-rusland)
      – voellering (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
      – achterstandgroepen (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
      – Waarachijnlijk (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
      – noet (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
      – likt (i.p.v. lijkt) (yernaz-ramautarsing-fvd-wordt-neergehaald-door-de-volkskrant-en-de-telegraaf-om-een-puberale-groepsapp)
      – een een (dubbel) (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
      – Hetgenuanceerde (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
      – beweerdt (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
      – beel (d66-wethouder-pakt-hooivork-erbij-ik-ben-enorm-teleurgesteld-in-de-partij-over-de-wijze-waarop-het-referendum-om-zeep-is-geholpen)
      – coor (walgelijke-pechtold-is-een-trieste-leugenaar-d66-keerde-zich-vorig-jaar-al-tegen-het-bindend-referendum)
      – maleise (/stem-denk-bij-gemeenteraadsverkiezingen-aldus-stemadvies-van-salafistische-haatprediker-uit-utrecht)
      – meerdere kern : (video-wierd-duk-grijpt-pechtold-bij-de-lurven-d66-zegt-dingen-over-fvd-die-grenzen-aan-opruiing)
      – polieke : (baudet-weigert-in-debat-te-gaan-met-pechtold-probeert-sluipmoord-te-plegen-op-fvd-we-zijn-klaar-met-beschuldigingen-racisme)
      – tamnelijk onnozele anier : (euthanasiestijging-van-8-procent-in-2017-elk-jaar-meer-aanvragen-door-gewenning-een-zorgelijke-trend)
      – doe (had doet moeten zijn) : (laffe-sylvana-simons-wil-niet-in-debat-met-annabel-nanninga-beschuldigt-de-fvd-vrouw-van-hebben-fascistoide-ideologie)
      – elkje(vvd-wil-bijstandstrekkers-aanpakken-aan-het-werk-of-leren-anders-geen-uitkering)
      – worst i.p.v. wordt (europese-unie-vraagt-trump-om-vrijwaring-van-tariefsverhogingen-op-staal-en-aluminium)
      – De discussie die hier gevoerd worden (video-ook-binnen-allochtone-groepen-in-de-samenleving-woedt-een-discussie-over-het-multiculturalisme)
      – terk (jesse-klaver-vindt-samenwerking-met-islamistische-koekwausen-van-nida-helemaal-top-een-goed-idee)
      – beseffen zich (marxistisch-groenlinks-komt-met-wet-om-ing-graaiers-aan-te-pakken)
      – onzer i.p.v. onze (sid-lukkassen-door-de-emotionele-migratiediscussie-worden-er-geen-rationele-besluiten-genomen)
      – te triest voor worden (het-echte-nieuws-uit-amsterdam-is-de-totale-teloorgang-van-d66)
      – op ter strijken. (gefaalde-sp-leider-emile-roemer-krijgt-van-partijkartel-burgermeesterschap-heerlen-cadeau)
      – als welke (filmpje-pechtold-vindt-pechtold-een-onverantwoordelijke-kloothommel)
      – trancedente (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
      – terzake (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
      – alledrie (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
      – christen-democratie (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
      – grafisch i.p.v. gratis (filmpje-sympathieke-actie-wilders-richt-stichting-op-om-arme-mensen-te-helpen-met-ziektekosten-van-huisdieren)
      – Vrijheidheid (de-pvv-is-weer-helemaal-zichzelf-zendt-video-met-keiharde-islamkritiek-van-drie-minuten-uit-op-publieke-omroep)
      – popging (slotpeiling-sleepwetreferendum-53-gaat-morgen-voor-de-wet-stemmen/)
      – Lagten (belachelijk-leefbaar-rotterdam-is-tegen-ondernemerschap-allochtonen-er-moet-een-stop-komen-op-niet-westerse-winkels)

 14. DolleDries

  Het is maar wie de cijfers aan dat Duitse onderzoeksbureau leveren ik neem aan het CBS dan maar en groot ? er achter

 15. Uiterst Links

  Nederland is idd een mooi land en ik woon daar met veel plezier. Toch neemt dit niet weg dat de smerige man die zogenaamd premier heet wel op goede weg is om dit te veranderen, met zijn cadeautjes voor de rijken en multinationals. Laten we dit onderzoek nogmaals voeren na de afschaffing van de dividentenbelasting

 16. nogmaals

  Toen Zonnebloem ging taalneuqen over “slimmig”, kreeg ik al een vermoeden inzake diens identiteit.
  Nadat ik Zonnebloem op een taalkundige fout in zijn reactie wees, werd er onmiddellijk defensief gereageerd door supertrol Ernst. Zoals gebruikelijk bleek Ernst/zonnebloem het weer eens niet goed begrepen te hebben, maar dat zijn we wel van hem gewend.

  1. Professor Zonnebloem

   Taalneuqen? Oh, u bedoelt dat u zinnen construeerde met niet-bestaande woorden?

   1. nogmaals

    Ernst zonnebloem heeft het alweer niet begrepen. Hem iets uitleggen is “mission impossible 5”.

   2. Holland

    Professorandus Ernst Zonnebank: we zitten hier op DDS niet op een linguistisch congres. Het verzinnen van nieuwe woorden is dus geheel en al toegestaan. Al is dat voor jou, vieze taalnazi, een moeilijke opgave.

  2. Rechtsaf

   @Nogmaals meneer de professor doet even een Ernst-tje zeiken op de 4kante mm 40.000ft above sea level..

 17. Jongbloed 020 Ivan

  Op basis van inkomensverdeling staat NL op #1 met stip.
  Leuk, hoor, zo’n lijstje.
  Als je nagaat dat qua verhouding laagste inkomen : hoogste inkomen de uitkomst 1 : 40 bedraagt in Nederland dan komen de andere landen er helemaal slecht af.
  Wat voor ons land zeker geldt is het feit, dat de arbeidersklasse nog recht heeft op veel meer euro’s ten opzichte van het (groot)kapitaal en de rijke vermogenden, zoals het koninklijk huis.

 18. Rosasolis

  Ik zou niet willen leven in Amerika. Vreselijk corrupte overbevolkte land, met vreselijke problemen. Onze EU krijgt meer dan ooit van te voren veel steun van onze lid landen, w.o. van de nieuwe EU jeugd afdeling die werkt voor het voortbestaan van onze EU. Er is ook goed nieuws dat onze Euro culturele beleid die de beste in de hele wereld is!
  En ook onze dat onze Nederlandse agrarische landbouw wordt geprezen. Nederlandse agrarische boeren zorgen voor onze dagelijkse brood. Kom een keer naar dit geweldige buurt van Hollands Kroon, en je zal zien geweldige velden van granen, die voor de volgende oogst zorgt voor onze dagelijkse brood.

 19. Bes Tolen

  De meeste banen zijn er bij gekomen in de horeca. Die is voor een groot deel uit de grond gestampt met subsidies. Dit ter bevordering van de massa immigratie. Als het om aantal vestigingen gaat voor zelfs het merendeel. Wie vaak de eigenaren zijn, zijn anderen dan die er voor bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven. Enzovoort. De horeca betaalt lage lonen. Ook dat betekent dat er van de overheid geld bij moet. De tweede werkverschaffer nieuwe banen zijn de uitzendbureaus. Ieder kan begrijpen dat er op dit punt ook iets heel mis is.

  Statistieken willen ons al vijftig jaar gerust stellen maar een fatsoenlijk mens zit om de waarheid verlegen en niet anders. Begrippen, omschrijvingen, namen zijn in de tijd doorlopend veranderd om politieke redenen. Al te vaak als gevolg van de uitkomst. Misleiding.

 20. Bes Tolen

  Rosa. De Amerikaanse ambassadeur had wel degelijk gelijk toen hij opmerkte dat Nederland no go areas heeft. [Hoewel ook mijn eerste reactie negatief was, moet ik bij nader inzien erkennen dat de man gelijk had]. Er is veel goor volk bij gekomen in Nederland en de toekomst brengt nog veel meer. De sociale problematiek in Amerika wordt hier overdreven. Zeker indertijd door de onkundige Kok als minister van financiën met zijn uitdrukking ”Amerikaanse toestanden”. Wel is het zo dat veel miljardairs daar op onfrisse wijze aan hun geld zijn gekomen. Daar zit ook Nederlands geld bij. Nederlandse regeringen zijn er namelijk helemaal niet op uit Nederlanders en zeker die met enig kapitaal te beschermen. En een groot deel van de Nederlanders heeft schulden of helemaal geen vermogen. Dat is zelfs in tegenstelling met vroegere tijden.
  In Nederland heeft het tuig het voor het zeggen. In heel West Europa. Gesteund door communistische multiculti politiek.
  De communistische top heeft zich in Rusland en andere ex Sovjet staten wel voorzien van de nodige pecunia. Zij worden door de deep state in het westen gesteund. Daaronder hoort ook voor een belangrijk deel links Amerika. Onderste lagen in de maatschappij, die overal te beroerd voor zijn en de dommen zijn de bondgenoten van de zeer rijken, die op oneerlijke wijze aan hun geld zijn gekomen. Ook in werkelijkheid principe van het christendom maar het is dus veel algemener. Niet zo verwonderlijk als je de eeuwige steun van god hebt, stel ik sarcastisch. [Zo was het in Nederland eerder niet zo erg]. Ook de werkelijkheid van het communisme, dat in Nederland nu meer aanhang heeft dan ooit te voren. Helaas zijn er nog meer vrouwen fout dan mannen. Het is maar wie zich graag laat bedriegen. Treurig. Nederlandse vrouwen maken zich gehaat bij Nederlandse mannen. De overheid is de grote boosdoener.

 21. Frits Jansen

  Als dit een rechtse site is dat hoort die te pleiten voor grotere inlonensverschillen: minder loon voor arbeiders, meer voor de managers. Naar Amerikaans voorbeeld moeten ook de belastingen voor de rijken worden verlaagd en voor armen worden verhoogd.
  Het linkse idee dat het goed is dat een simpele van wieg tot graf gepamperde arbeider bijna net zo veel mag verdienen als een manager met zware verantwoordelijkheden is te gek voor woorden. Het lijkt wel sharia!
  Het wordt tijd dat we in ons land ook weer gaan experimenteren met politieke gevangenen. Dat al te (groen) linkse dwarsliggers gewoon worden opgesloten.
  En het milieu moeten we weer lekker gaan vervuilen, want waar gewerkt wordt instaat vuil. Linkse smetvrees verlamt ons land.
  En Groningen mag wat mij betreft in de aardbodem verdwijnen want we gaan onze gasbel toch niet zomaar opgeven? Het linkse Groningse huig dat maar blijft zeuren over omvallende huizen mag wat mij betreft in veiligheid worden gebracht in gevangenissen.
  En wat Frans Timmermans ook zegt, alle D66 rechters moeten worden ontslagen en vervangen worden door rechtse krachten die ons land redden van islamisering, EU en Baudet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.