Nederlandse IS-vrouwen willen vastgezet worden in Nederland: ‘als de kinderen hier maar weg zijn’

Op een gegeven moment heiligt het doel de middelen en maakt het allemaal niet meer uit, als de vrees of wanhoop maar sterk genoeg is. IS-vrouwen in het Midden-Oosten geven zich steeds vaker aan, zodat ze berecht kunnen worden in Nederland en vastgezet kunnen worden. Ze willen zo graag terugkeren dat ze het zelfs op deze manier niet erg vinden. Ze willen het liefst dat hun kinderen veilig zijn en weg kunnen uit het Midden-Oosten.

In Nederland geloven familieleden van Syriëgangers dat deze opzet succes kan hebben. ,,Als ze daar gevangen worden genomen, zijn ze min of meer veilig en is er een kans op terugkeer”, zegt één van hen. Zijn dochter vertrok met zijn kleinkinderen, om in het door IS uitgeroepen kalifaat te gaan wonen. Deze vrouw verblijft op dit moment waarschijnlijk in gebied dat nog in handen van de terreurbeweging is.

Dat is een ongebruikelijke stap, maar volgens advocaat André Seebregts zetten de vrouwen die om hun kinderen in bescherming te nemen. ,,Zij zeggen: zet ons desnoods vast, berecht ons, als de kinderen hier maar weg zijn.’’ Tenminste elf kinderen, de jongste een baby van een paar maanden en de oudste rond 11 jaar, moeten zich onder zeer moeilijke omstandigheden staande houden in de kampen. Seebregts vertegenwoordigt in totaal vijf van de zes vrouwen.

Misbruik maken van het systeem, zodat je alsnog terug kan keren. Het zegt in elk geval veel over de situatie daar, want als je het zelfs niet erg vindt om vast te zitten dan zal het niet goed vertoeven zijn. Daarnaast, misschien krijgen ze met deze motivatie en beweegredenen een lagere staf. Sowieso is het wel te overzien in Nederland, als het gaat om celstraffen voor dit soort vergrijpen. Het is een lage prijs om te betalen voor wat veiligheid.

Toch moeten we hier in Nederland over na gaan denken, want het zegt wel iets over ons systeem als deze vrouwen gebruik willen maken van wetgeving zodat ze alsnog kunnen terugkeren naar Nederland. Kunnen we hier politiek iets mee en moeten we er überhaupt iets aan gaan doen? Het strafsysteem moet preventief en afschrikwekkend werken, maar als een middel wordt om terug te kunnen keren naar Nederland, dan is er natuurlijk iets goed mis.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Nederlandse Isis vrouwen horen opgehangen te worden.

  1. henkie

   In Iran hebben ze 8 IS mannen veroordeeld en opgehangen.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Ontroerend.
    In Nederland krijgen deze genocidale slagers gratis geld, een gratis huis en een
    bemoedigend schouderklopje van de dienstdoende D’66 magistraat en ‘Herr’ Rutte.

 2. meijer61200

  Tuurlijk willen deze lafbekken terug. 2 weken taakstraf en ze huppelen weer vrolijk op straat in hun komo zakken. Doe zoals Irak; Hangen dat uitschot. Net als hun eigenaren.

 3. DolleDries

  Berechten in de landen waar ze hun wandaden hebben gedaan of gesteund, daar hebben de slachtoffers in dat land recht op

 4. Henk-Jansen

  En wat vinden de personen boven mij die ophanging voor de vrouwen adviseren wat er met de kinderen moet gebeuren?

  1. DolleDries

   In dat land blijven.

   1. denk eens na

    henk wat dacht je van een bomvest in de woestijn?

  2. Two Ravens Black Kettle

   Laten opvoeden door liefdevolle (en ongehoord dappere) Koerdische gezinnen.

   1. henkie

    Het zijn geweldige mensen die Koe.rden, daar zitten ze goed

  3. meijer61200

   Verkopen aan de hoogst biedende.

 5. Viertel

  In WO2 werden vrouwen, die heulden met de bezetter, kaalgeschoren, met pek en veren overgoten en op een platte kar door stad of dorp gereden. Soms ook nog ontdaan van al hun kleren.

  Als NL deze straf nu eens aan de geboerkade IS-vrouwen in het vooruitzicht stellen, blijven ze zonder twijfel liever in Syrië.

  1. denk eens na

   Wat jij voor stelt is toch geen straf in verhouding wat dit tuig aan gericht heeft , levend mensen verbranden , onthoofden , verdrinken , met jeeps mensen achter zich slepen , met tanks levende mensen overrijden , en jij komt aan met kaal scheren?

 6. Professor Zonnebloem

  “Het strafsysteem moet preventief en afschrikwekkend werken, maar als een middel wordt om terug te kunnen keren naar Nederland, dan is er natuurlijk iets goed mis.”

  Of het NL rechtssysteem preventief/afschrikwekkend werkt is natuurlijk relatief aan de straf die de vrouwen en kinderen daar riskeren. Het lijkt me derhalve nogal wiedes dat onze maatregelen in deze context niet erg afschrikwekkend zijn en daar is niets mis mee. Mocht je dit willen omdraaien, moeten we als Nederlandse staat vrouwen en kinderen gaan executeren. Op het moment dat we daar voor kiezen, is er pas echt wat mis.

  1. lugar

   “Het lijkt me derhalve nogal wiedes”

   Het lijkt me derhalve nogal Ernst Code Dopper.

   1. Professor Zonnebloem

    Hé! En dat lijkt clowntje lugar wel!

    1. lugar

     @Ernst: Dat lijkt me derhalve nogal wiedes, in dier voege.

    2. nogmaals

     @zonnesteek
     Niet goed genezen van de zonnesteek?
     Is je IQ nu nog lager geworden?
     Kennelijk, want je gaat hier nu zogenaamd slim doen over het feit dat je lugar herkent omdat hij onder die naam reageert.
     Terwijl lugar (wel intelligent) door jouw nick prikt, en Ernst herkent!

     1. Professor Zonnebloem

      Ah, de twee hoog-intellectuelen van DDS, elkaar tot aan de oksel in de anus op de borst kloppend, zijn bezig met een spelletje wie-ben-ik. Chapeau. Inhoudelijk hoor je andermaal niks dan de wind die over de prairie waait.

     2. nogmaals

      @Zonnesteek
      Heel lang geleden op school bij de behandeling van het menselijk lichaam niet goed opgelet? Of ging zelfs dat toen al boven je petje?
      En die prariewind had je waarschijnlijk zelf gelaten. Bijverschijnsel van je zonnesteek!

     3. Professor Zonnebloem

      Q.E.D.

 7. henkie

  Nederland als rechtstaat moet opgeheven worden, laten de criminelen maar de dienst uitmaken, of anders wel de illegalen, of beter nog een groepje juristen binnen de diverse NGO’s. Deze laatste kunnen de 2 voorgenoemde accommoderen en faciliteren.

 8. Adriaan

  Deze vrouwen hebben willens en wetens gewetenloze barbaren gesteund in hun zinloze godsdienststrijd. Ze gingen ermee akkoord dat onschuldige mensen levend werden onthoofd, levend werden verbrand. En zullen ze spijt hebben? Logisch, want ze zien hun kinderen verloederen en opgeleid worden tot moordenaars. Het berouw komt altijd na de zonde. En natuurlijk willen ze in Nederland berecht worden, want die straffen hier zijn zeer mild. Enkele jaren gezellig samen in een inrichting. Kost en inwoning. En die kinderen? Ach, die worden liefdevol opgevangen door andere IS-sympatisanten in de Schilderswijk.

  1. denk eens na

   wie zegt dat het alleen bij steunen gebleven is? misschien hebben ze zelf wel onthoofd het zijn immers streng gelovige moslims

   1. Adriaan

    Dat zou zo maar kunnen, maar ik blijf voorzichtig. Vrouwen zijn niet altijd actief in de strijd, wel in de ondersteunde rol.

 9. NoDoubt

  Nederlanderschap intrekken.

  1. palko

   @NoDoubt, laten we inderdaad maar eens beginnen met het intrekken van hun Nederlanderschap. Want daar hebben deze oorlogsmisdadigers in ieder geval geen recht meer op. Dit soort tuig heeft in ieder geval geen enkel recht meer in Nederland. En hun kroost mag van mij levenslang blijven spelen in een echte woestijnzandbak.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Ik vermoed dat het niemand zal verwonderen dat onze linkse vrinden weer full monty achter Isis staan.
  Links leidt altijd tot genocide; de nationaal-socialisten, communisme, Stalin, Pol Pot, Mao you name it.
  En nu hebben ze hun genocidaal hartje verpand aan de islamisten.

 11. ko vadis

  Standrechtelijk executeren!

 12. Ni28

  Vrouwen die uit het ISIS paradijs graag naar de helse Nederland terug willen. Het moet niet gekker worden.

  1. Ni28

   Verraders van Nederland horen geen Nederlandse nationaliteit te hebben maar hun oorspronkelijke gebruiken. Maar daar is weer de zwakte van de verantwoordelijke politici. Iemand die bewust naar zo hel afgereisd is verdient niet om in vrede te leven.

 13. Nasrani

  Ik denk dat onze regering hier weer in gaat trappen. Helaas. Maar wellicht gebeurt daar nog wat voor ze terugkomen….

 14. lugar

  Nederlandse IS vrouwen willen? Heb je dan nog wat te willen?

  1. palko

   @lugar, het antwoord is kort, krachtig én simpel: NEE!!!

 15. Ritter

  Ze willen de moslim spelen …………….maar dan wel in een niet-islamitische land

  Kennelijk vertrouwen deze moslima’s hun eigen geloofsgenoten niet zo.

 16. Diederik van Walsum

  Die moslim kopvodden mogen toch niet onbegeleid reizen, dus hoe willen ze hiernaar toe komen zonder begeleiding?
  Oh wacht, natuurlijk moeten we die vrouwen terughalen. Anders spelen we Wilders in de kaart.
  Of zoiets.

 17. poldi

  Blijft de vraag zijn het wel echt hun kinderen, wat gaat dat allemaal kosten in lengte van jaren, wie daar voor gaan betalen dat zijn wij de autochtone Nederlanders, de door hun verguisde/gehate/ongelovigen, hebben ze daar over nagedacht de voorstanders?

 18. Gerlos

  De Nederlanders zitten niet te wachten op dit zooitje onkruid. Eerst deugen wij niet ongelovige en nu op hangende pootjes terugwillen.
  Dames risico genomen en nu maar op de blaren zitten of nog veel erger bungelen aan een touw.

 19. Diederik van Walsum

  Ik beticht mijzelf van een erg ongezonde gedachte maar toch moet ik het even kwijt hier: Ik hoop zo dat er een uitzonderlijke wrede aanslag komt in Nederland …eentje zoals in dat Japanse metrostation een paar jaar geleden, of nee, liever zo’n kopvod die onder haar vuilniszak een bomgordel laat af gaan.

  En dat dan de hoofdschuldige “onze laffe overheid” allemaal op het binnenhof gelyncht worden net als de gebroeders Johan en Cornelis de Wit in het jaar 1672

  Of nog beter: dat die zelfde kopvod die toevallig meeloopt met een excursie op het Binnenhof en zichzelf laat ontploffen als heel dat zooitje naar buiten loopt op weg naar hun dienstwagens en zo niet onschuldige burgerslachtoffers maakt.

  Wreed en een ongezonde geachte hé, maar zet is alles op een rijtje van de overheid, dan kom ik uit op een nog strengere straf.

  Dit zal wel verwijderd worden of ik krijg een ban…altijd nog beter dan het bovenstaande.
  Met andere woorden ik heb er schijt aan!

  Tjonge , wat was dit weer een onvervalst stukje begrijpelijk Nederlandse taal…toch?

 20. Duckday

  Gewoon daar laten nu het te warm aan het worden is wil men snel naar Nederland Dan is er toch wat mis met het zogenaamde rechtsysteem in NL Men is daar vrijwillig naar toe gegaan men heeft deel genomen daar met vreemde dingen Zulke mensen horen niet meer thuis in Nederland Gewoon daar blijven weg er mee

 21. Frits Jansen

  Er wordt wel meer misbruik gemaakt van het strafrecht.
  Zo werkt het onder jeugdige inbrekertjes absoluut statusverhogen als je al een keer “gezeten” hebt.
  Laten we trouwens niet vergeten dat ISID (Daesch) het product is van de wandaden van de Amerikanen: toen Saddam Hoessein dreigde de olieprijs drastisch te verhogen, verzonnen de Amerikanen de smoes van de massavernietigingswapens om heel Irak te ontwrichten en het hele Irakese leger te ontslaan. Maar de Amerikaanse generaals konden nog prima organiseren en richtten Daesch (ISIS) op. Vriend en vijand prijzen de professionaliteit van deze vreselijke club.
  Kort gezegd is ISIS het product van Amerikaanse terreur.
  En de naïevelingen die achter ISIS? Ach het lijkt vooral een wraakneming voor onze angst als we die meedogenloos straffen.

  1. Rechtsaf

   @Frits maar jij hebt als rasechte islamimbeciel in jou ogen volkomen gelijk natuurlijk.
   Isis vrouwen proberen hun straf die hun wandaden met zich meebrengen te ontlopen.
   Jij als verdediger en verheerlijker van de islam vindt natuurlijk dat ze helemaal geen straf verdienen, sterker nog, jij wenst de islam als leidraad in Nederland, iedereen moet zich onderwerpen aan deze ideologie

  2. sjun

   Je mist om een of andere reden de factor ISLAM Frits. Kort gezegd zou er zonder islam geen IS zijn geweest. De leer en onaanraakbaar verklaarde aanvoerder van Islam storten al eeuwen mensen in oorlog. Je zou de zijnswijze daarom als georganiseerde misdaad gecamoufleerd als religie kunnen duiden.

 22. Pescador

  natuurlijk willen ze terug naar nederland , komen ze er wel weer met een taakstrafje vanaf

 23. Anders55

  het zal hen daar zeker niet bevallen; vergeleken met hoe het in Nederland is?
  en nu denken ze ineens aan het welzijn van hun kinderen; kinderen zijn een belangrijk ‘ wapen’ in hun strijd om terug te kunnen keren? m.i. hadden ze daar eerder aan moeten denken, de dames hebben hun eigen keuze gemaakt om daar heen te gaan; en naar nu blijkt een voor hen verkeerde keuze, dus dan maar je kinderen in de strijd gooien om terug naar Nederland proberen te komen?
  laat ze mooi daar blijven; ook al spijt het me voor hun kinderen!!

 24. nienke

  Eerst stoer doen meedoen met ISIS en nu smeken om terug te komen als ik die gewaden zie word ik al kotsmisselijk laat ze lekker daar blijven de westerse wereld deugt toch niet.
  Of gaat het hun weer om het geld over de ruggen van de kinderen.
  Wat hebben ze daar allemaal uitgevreten deze waanzinnige wijven, rustig daar laten hadden ze maar eerder hun hersens moeten gebruiken.

 25. Lex

  Nederland stop alstublieft met het terughalen van deze gehersenspoelde gevaarlijke islamieten.

  “Nederlander(s)” dat zijn ze al lang niet meer. Ook hun kinderen zijn levensgevaarlijk die slapen met een wapen naast hun bed.

  Het kost de staat der Nederlanden alleen maar bakken met geld om deze mensen weer op het rechte pad te krijgen niet te vergeten al de uitkeringen die ze tot hun dood krijgen. geld dat we wel beter kunnen gebruiken dacht ik.

  Dus alstublieft overheid laat die mensen daar, ze hebben er voor gekozen daar heen te gaan dus horen ze daar het is hun lot.

  Als dit hun dood word, het is hun gekozen weg.

 26. Peter Loosduinen

  Nederland kan zich een hoop geld besparen om de IS-strijders aldaar voor een gering bedrag te laten ophangen.
  De Iraniërs zijn bedreven in het maken van een correcte strop zodat een snelle dood gerealiseerd kan worden.

 27. Ruud562

  Het wordt die wijven daar nu te heet onder de voeten aangezien de welverdiende strop dichterbij komt. Nu voeren hun addergebroed op om voet te krijgen op Nederlandse bodem.
  Een Grappenhuis, een ombudsman en andere naïevelingen trappen erin!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.