Nigel Farage is dolblij met Trump: “Zijn interventie kwam als een bom voor het establishment”

Nigel Farage bij Fox News. Bron: Fox News
Foto: Nigel Farage bij Fox News. Bron: Fox News

“Dit is niet de Brexit waar het volk voor gestemd heeft.”

Voormalig UKIP-leider Nigel Farage is dolblij met Donald Trumps opmerkingen over Brexit. Bij Fox News liet de europarlementariër weten dat de Amerikaanse president voor flink wat onrust gezorgd heeft in Groot-Brittannië door te zeggen dat “dit is niet de Brexit waar het volk voor gestemd heeft.” Dat klopt natuurlijk honderd procent. Premier Theresa May gaat voor een zogenaamde “zachte Brexit,” wat inhoudt dat het Verenigd Koninkrijk zich deels nog altijd aan de EU verbindt, maar er gewoon geen democratische of andere invloed over kan uitoefenen. Het is de slechte opties van alle opties die op tafel lagen… en geen kiezer die dit graag wilde.

Hoewel iedereen dat begrijpt is het tegenwoordig in de internationale en zelfs in de nationale politiek niet gebruikelijk om dit soort waarheden hardop te verkondigen. Dan zorg je zogenaamd maar voor “onrust,” en dat zou altijd problematisch zijn.

Gelukkig denkt Trump daar heel anders over. Die zegt het gewoon. Dit is niet de Brexit waar het volk voor gestemd heeft. The end. May is een zwakke onderhandelaar gebleken, Britten krijgen het slechtste van twee werelden. En dat komt allemaal door de vrouw die David Cameron opvolgde als leider van haar land… en die tijdens het referendum vóór het voortdurende lidmaatschap van haar land van de EU was.

Geen wonder dus dat Farage zo te spreken is over Trump…en over diens kritiek op May. Net als veel andere Brexiteers voelt hij zich verraden — niet alleen door May, maar ook door de journalistiek en het politieke establishment dat net doet alsof May de wensen van de Britse kiezer wél respecteert.

Je hoeft het niet op alles met Trump eens te zijn om te concluderen dat de man in ieder geval voor een frisse wind zorgt én dat hij er geen enkele moeite mee heeft om iedereen flink wakker te schudden door enkele onwelkome waarheden te verkondigen. Daar hebben we in het Westen behoefte aan, aan dat soort leiders. Ja, ook als ze daardoor af en toe voor een diplomatisch relletje zorgen, zoals Trump deze keer heeft gedaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

32 reacties

 1.   

  De ‘frisse wind’ van Trump is gericht op en harde Brexit die de UK zal isoleren van de EU en het afhankelijk zal maken van de V.S.

  1.   

   Blablablablablablanblablablablabah. Blaaskaak/pisvlek enz,enz.

  2.   

   @Ernst wenst natuurlijk minder trump en meer islam, als ilamsimbeciel/lover en hater van Nederland..

  3.   

   De spijker op de kop. Dat de liefde voor de Sterke Man blind maakt, kunnen we hier op DDS bijna dagelijks aanschouwen. Die liefde grenst aan de behoefte tot zelfopoffering.

 2.   

  Trump is recht door zee en zegt waar het op staat.

  Ook typisch voor Trump is dat hij zich houd aan zij verkiezingsbeloften.

 3.   

  De werkeloosheid blijft zakken in de VS door het beleid van Trump. Ook onder Zwarten en Latino’s.

  The U.S.’ Colorblind Jobs Boom Under Trump Continues
  https://www.investors.com/politics/editorials/u-s-jobs-boom-colorblind/

 4.   

  Merkwaardig fenomeen dat je tegenwoordig voor “onrust” zorgt als je gewoon de waarheid verkondigt. Het zijn vreemde tijden… Het lijkt wel of de wereld steeds gekker wordt.

 5.   

  Het leuke is de NOS brengt net of er overal enorm geprotesteerd wordt tegen Trump terwijl gisteren in Londen een paar armzalige linksen en ballonnetje op lieten

  1.   

   250000 (tweehonderd vijftig duizend)

   1.   

    Waar? en Bron.

    1.   

     Het is jan klaasen de poppenkast speler , hij heeft volgens eigen zeggen ook voor volle stadions gespeeld

   2.   

    hahahahahahaha ja hoor 4 nullen eraf dat ben je dichter in de buurt MAFKLAPPER

 6.   

  Nigel reageert op wat Trump fake-news noemde.
  De vraag is eigenlijk wat er fake is: Trump, zijn interview met The Sun of Farage.
  Alle drie kan natuurlijk ook.

  1.   

   Ik ga voor de derde optie.

   1.   

    Blablablablablablanblablablablabah. Blaaskaak/pisvlek enz,enz.

    1.   

     Trieste loser.

     1.   

      SImpel pedootje

     2.   

      “Trieste loser.”
      —————–
      Ja, dat ben je inderdaad, Guus.

     3.   

      Ja Guus Quispel is door het mandje gevallen.

 7.   

  Ik ben voor Trump omdat deze tegen Kwispeldoor is. Het leven kan zo eenvoudig zijn.

  1.   

   Reuze Ries geeft hier aan dat Trump bekend is met Kwispeldoor en zelfs een mening over hem heeft.
   Dan moet Kwispeldoor wel een heel belangrijk persoon zijn.

 8.   

  De conclusie van Trump is in ieder geval correct. Britten wilden uit de EU. Dat May er in een vorig leven niet voor was klopt ook. Je vraagt dus aan iemand die geen gebakken ei kan zien om er toch maar een te maken.

 9.   

  En dat zegt een President die niet eens ècht gekozen is. Een drama Trump, trumpet a gogo.
  Het “volk dat voor is” is een nipte meerderheid.

  1.   

   @Herm(a)nus erger dan Nederland kan het niet, waar de stem van het volk bij referenda compleet genegeerd wordt

   1.   

    Ik houd er niet van dat Jan Rap en z’n maat voor mij zou bepalen wat goed voor mij is. Daar zijn onze volksvertegenwoordigers voor die wij zelf kiezen. Met Uw stem voor een van de volksvertegenwoordigers geeft U een mandaat af.

 10.   

  Trump flapt de waarheid zo maar uit. Verfrissend in de wereld van diplomatieke leugens en halve waarheden.

 11.   

  Kwispeldoor is absoluut onbelangrijk maar heeft vele namen net als mensen die op de vlucht zijn.

 12.   

  Nigel Farage was nog niet bijgepraat.

  Het scheen alles nepnieuws te wezen.

 13.   

  Uit deStandaard (België) via Blendle, vandaag.

  Een gedeelte.
  “”
  ‘Met de technieken van Cambridge Analytica doet de politicus een onzichtbaarheidsmantel aan en fluistert op internet elke kiezer iets anders in het oor.’‘Met de technieken van Cambridge Analytica doet de politicus een onzichtbaarheidsmantel aan en fluistert op internet elke kiezer iets anders in het oor.’
  Voor de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten, wil Christopher Wylie (29) niet de volle verantwoordelijkheid nemen. Voor de Brexit wel. ‘Zonder de psychologische oorlogswapens die ik daarvoor mee heb helpen bedenken, was dat referendum anders uitgedraaid. Dat voelt klote, maar je kunt het niet ongedaan maken.’

  Er zijn bedrijven, zoals Facebook, die bijna alles over u weten. Er zijn ook bedrijven die tegen betaling verkiezingen beïnvloeden, al dan niet op legale wijze. In de herfst van 2013 besloten enkele briljante nerds om die twee zaken te combineren tot een propagandamachine van militaire allure. Christopher Wylie, een links­georiënteerd Canadees wonderkind, was een van die nerds.

  Nog geen drie jaar later kozen de Amerikaanse Republikeinen de complete outsider Donald Trump als presidentskandidaat, besliste de Britse kiezer totaal onverwacht om eenzijdig de Europese Unie te verlaten en verraste Trump de wereld door president te worden.””

  Dat hele Brexit gedoe is gewoon voorgekookt en heeft niets te maken met een raadpleging waar de burger spontaan kon beslissen. Evenzo de verkiezing van Trump.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!