NRC columniste Caroline de Gruyter loopt weer te janken: ‘we raken afgestompt’

Het zit haar ook niet mee, deze boze kille wereld waar iedereen maar z’n ogen sluit voor onrecht en steeds meer aan zichzelf denkt in plaats van de medemens. Ze vindt het allemaal maar wat kwalijk maar komt met geen enkele oplossing. Via NRC.

Of het nou over vluchtelingen gaat die de EU niet in komen of er ergens een rechtse partij wat harde taal gebruikt, mevrouw De Gruyter gaat er helemaal aan onderdoor. Tweehonderd Afrikanen verdronken op de Middelandse Zee? Kost haar weer een nacht slaap.

Niet zoveel slaap dat ze er niet even een column over kan schrijven waar ze eigenlijk alleen maar zegt hoe erg ze het vind en hoopt dat iemand anders wel met een oplossing komt, natuurlijk. De hoop is natuurlijk dat er bij de lezers een knop omgaat en ze denken ‘dit kan zo niet langer’ maar waar wordt die oplossing dan gezocht? In het domein van de compassie en empathie. ‘We moeten helpen’ is het antwoord waar ze op hoopt.

Ze had prima kunnen pleiten voor hulp aan vluchtelingen om weer terug te keren naar land van herkomst of voor een kwalitatief betere opvang als ze toch al jaren voor de grens vastzitten en niet terug kunnen, maar nee, vooral alleen maar emoties zenden.

Dan nog even de volstrekt originele en nooit eerder vertoonde nazi-vergelijkingen bij rechtse partijen voor extra effect. De Italiaanse vice-premier zou op hebben geroepen tot ‘massale zuivering’ (waarmee bedoeld wordt dat illegale Roma het land uit moeten worden geknikkerd, niet dat er een concentratiekamp in de steigers staat) of dat dezelfde retoriek bij moslims wordt gebruikt als bij Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog (Ook niet een eerlijke vergelijking).

Ze eindigt haar column met gezwets over dat de bevolking maar aan de zijlijn staat en zwijgt terwijl er van alles gebeurt. Zij insinueert hiermee dat zij in ieder geval haar mond heeft opengetrokken en moreel gezien dus alles heeft gedaan waarvoor ze betaald wordt, nu jullie nog, luilakken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. NoDoubt

  Ik denk dat ze er geen een in huis heeft genomen. Ze had ook bij haar afdeling financien langs kunnen gaan en wat het de burger kost, en ze had ook kunnen beseffen dat we de eindeloze stroom op den duur niet kunnen opvangen. Nog los van de ontwrichting van de samenleving. No go zones frankrijk 1500 engeland > 1000 zweden en noorwegen. Er is voldoende over geschreven maar de NRC houdt zich meer bezig over sites die erover schrijven de adverteerders te benaderen en als populisten te bestempelen. Nieuws die niet naar buiten mag komen. Engeland. Duitsland. Triest en nu met de gebakken peren zitten omdat ze het niet opgelost heeft omdat je dan de populisten gelijk moet geven.

 2. Ritter

  “Of het nou over vluchtelingen gaat die de EU niet in komen”
  —————-

  Welke “vluchtelingen”?

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa migreren vanwege economische/financiële voordelen ( lees uitkeringen en dat soort dingen).

  Daarvoor maken ze (mis) gebruik van de asielprocedure.

  Ook de “vluchtelingen” die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen (zoals b.v. Syriërs) zijn illegale migranten omdat ze vanuit veilige gebieden in de regio ( b.v. Turkije, Libanon, enzovoorts) naar Noord/West Europa reizen vanwege ons sociaal stelsel.

  Behalve het financiële plaatje is er ook en sociaal/religieus plaatje. De meeste illegalen zijn moslims en die nemen hun religie mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Als gevolg daarvan vind er een sluipend proces van islamisering plaats met zelfs de oprichting van islamitische partijen die ieder jaar sterker zullen worden.
  —–
  Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling, 93% is klaploper.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/schokkende-gelekte-cijfers-slechts-7-van-de-migranten-die-europa-bereikt-is-echt-vluchteling-93-is-klaploper/

  1. Frits Jansen

   De Vreemdelingenwet 2000 (van toenmalig staatssecretaris Cohen, jawel, PvdA) is speciaal geschreven om te voorkomen dat kanslozen eindeloos door konden procederen.
   Als je oude koeien uit de sloot haalt moet je niet klagen dat ze een kadaverlucht verspreiden.

  1. Steve Van der Vekens

   Pfff. Een ware verrijking.
   Je kent mijn standpunt betreffende Merkel, en ik wijk er niet van af.

 3. Top

  Niemand mag van Merkel iets weten over deze gruwelijke moord op een baby en haar moeder
  Specifiek het detail ‘onthoofding’ mocht de media niet over rapporteren:

  https://www.jihadwatch.org/2018/07/video-from-germany-muslim-migrant-beheads-1-year-old-girl-merkel-bans-media-reporting

 4. Ni28

  Een goed begin is om met de NRC te stoppen. Garantie voor een betere slaap.

 5. Ruud562

  Ach ja, de NRC. Het krantje voor de politiek correcte deugmens. De deugmens wonende in een villawijk of gegoede buurt waar vrijwel geen enkele allochtoon is te vinden, behalve dan degenen die wél zijn opgeklommen tot chirurg of architect.
  De deugmens die het altijd zo goed weet te verwoorden, zoals het maar anderen betreft!

  1. Frits Jansen

   Ik denk dat je het moet omdraaien. In Rotterdam schijnen iets te veel buitenlanders te komen, maar ik woon 20 km van Rotterdam en heb echt niets te klagen. Nee, niet in een villawijk, en ik heb zelfs een “zwarte” VMBO school met schattige moslima’s aan de overkant.

   1. Holland

    Frits Jansen is een linkse hardliner die zijn geld geeft verdiend als advocaat in de zieligheidsindustrie – uitgeprocedeerde asielzoekers dus. Als islamofiele pedofiel geilt hij tevens op ‘schattige moslima’s’ zoals hij nu al voor de zoveelste keer uit zichzelf verklaard.

    Frits Jansen is een vieze, hersenloze landverrader zoals alles wat extremistisch links is. De nieuwe voorraad NSB’ers die hun landgenoten verraden en de vijand in hun reet kruipt. Mensen die je een spoedig en fataal ongeluk toewenst.

    1. Frits Jansen

     Zozo, wilt u dat ik aangifte doe wegens belediging?
     Nee, ik ben niet links. Ik ben voor belastingverlaging voir de rijkeren en dat is rechts.
     Nee, ik ben geen advocaat. Asielzoekers hebben recht op bijstand van een advocaat, maar ze bijstaan als ze uitgeprocedeerd zijn is per definitie zinloos.
     Het is uw fantasie dat ik “geil” op die moslima’s. Ze zien er mooi uit, en als ik zeg dat ze een strakke spijkerbroek dragen is dat vooral om aan te geven dat de hoofddoek kennelijk niet dient om mannen te kalmeren (ter vergelijking: on Iran moeten zelfs westerse bezoeksters kleren dragen waarin geen rondingen opvalken).
     Vies: vandaag nog onder de douche geweest. Hersenloos: daar dachten ze op de universiteit toch anders over (al zult u zeggen dat ze daar ook links zijn).
     Landverrader: dat snap ik echt niet. Of is het zo erg dat ik niet sta te springen van enthousiasme voor Nederland? Ik ben maar toevallig in Nederland geboren.
     Ja, socialisme is van huis uit internationaal. Anders kun je niet tegen multinationals op. De SP maakt een uitzondering op het internationale karakter van het socialisme.
     En dan wordt zelfs de NSB er met de haren bij gesleept.

     Ach, ben ik niet bezig in de val van een trol te trappen?

 6. Ruud562

  zoals=zolang

 7. sjun

  Ze heeft fenomenen als Pim Fortuyn en Geert Wilders gemist?

 8. Rosasolis

  Als je een goede krant wil lezen die uitgebreid informatie over de huidige situatie rondom de huidige illegale Afrikaanse migratie probleem geeft, lees dan Trouw. Een aantal artikelen en rapporten van verschillende schrijvers verscheen vorige week. Om het kort te houden: de EU landen laten deze mensen niet helemaal in de steek. Maar wij kunnen niet langer de grenzen openhouden voor honderden (tot duizenden) illegale migranten.
  Er zijn vele belangrijke redenen waarom niet. Trouw schreef in detail over de nieuwe plan van de EU assemblee, dat door de meeste lid staten wordt gesteund: Fort Europa.
  De plan van D. Tusk (uit Polen) gaat helemaal door. En snel ook. Spanje kan niet en moet niet honderden Afrikaanse boot-migranten opvangen. En zij komen niet Italie en Griekenland binnen. Terecht, zegt de EU. Plannen worden nu besproken met noord-Afrikaanse landen om goed verzorgde kampen op te bouwen, die door de EU worden
  financiert en grotendeels verzorgd. Zo gauw dat die boten in de middellandse zee rond dobberen, worden al de mensen eerst opgevangen op de grenzen aan zee, en dan zo gauw terug gestuurd naar hun thuisland. En binnenkort zal zij gestuurd worden naar de Fort Europa kampen langs de noord-Afrikaanse kusten.

  1. henkC

   Als ik heel eerlijk ben dan vind ik dat er al zo veel “besproken” is.
   Het is niet de dialoog wat niet klopt er wordt gewoon (nagenoeg) geen uitvoering gegeven aan hetgeen besloten is.

   De termen vluchteling, immigrant, en asielzoeker worden te pas en te onpas gebruikt en door elkaar gehaald.
   Voor mij?
   Vluchteling ..Ja,
   immigrant … Veel succes wensen en na 3 maanden geen werk (belasting betaald) dan het land (Europa?) uit.
   Asielzoeker, 1 kans en 1 herkansing. Goedgekeurd … blijven en helpen.
   Niet toegestaan… terug naar land (strand) van herkomst.

   Niet uitvoerbaar? Landen willen ze niet terug? Dan maar sancties.

   Boos? ..Ja? Racist absoluut niet.

 9. Gerlos

  Lekker makkelijk om steeds maar weer te beweren dat een ander het heeft gedaan, kom op met uw oplossing voor dit enorme uit de hand gelopen probleem mevr. De Gruyter, wilt u niet begrijpen dat de bewoners van het gedrocht EU miljoenen gelukszoekers niet op prijs stellen, lijkt mij niet zo moeilijk om dat te begrijpen.

 10. Floris

  West-Europa is al decennia een magneet voor gelukszoekers uit met name islamitische landen. Gastarbeiders bleven (terwijl beide partijen ervan uitgingen dat ze terug zouden gaan), gezinshereniging, schijnhuwelijken, asiel op valse gronden en dan nu de “vluchtelingencrisis”.

  Iedereen met gezond verstand zag jaren geleden al aankomen dat dat niet goed kon gaan. West-Europa zakt langzaam maar zeker weg in een moeras van segregatie, no-go zones, het leegzuigen van de sociale voorzieningen en zorg door kanslozen die hier nooit een verblijfsvergunning laat staan een paspoort hadden mogen krijgen, toenemende straatterreur en criminaliteit door met name Marokkaanse rotjeugd en ga zo maar door. West-Europa is van het paradijs op aarde (toen geluk nog heel gewoon was) aan het veranderen in een chaotische multiculturele hel en het dieptepunt is nog lang niet bereikt.

  Dat hebben we te “danken” aan deugmensen zoals deze Caroline de Gruyter.

  Nu er eindelijk, na vele jaren van apathie, mensen tot bezinning komen en hun stem durven te verheffen in een poging om nog te redden wat er te redden valt durft deze linkse heks het woord “afstomping” in de hypocriete bek te nemen.

  Zij is een goed voorbeeld van de linkse breinrot die vanaf eind jaren 60 hele generaties tot de ziekteverwekkers van hun eigen cultuur heeft gemaakt.

  1. Steve Van der Vekens

   Helemaal mee eens.
   Dat krijg je wanneer je domme mensen zich ongestoord laat voortplanten.
   Evolutionair gezien is dat contraproductief en tegennatuurlijk.

 11. Steve Van der Vekens

  En ‘wij’ moeten juist niks. Het opdringen van je eigen verstoorde wereldbeeld aan anderen, (waarvan de minderbedeelden erin lopen) zou strafbaar moeten zijn.
  Oud fossiel, smeer snel nog een crème op je gezicht in je ‘strijd’ tegen de rimpels.

 12. Floris

  “of dat dezelfde retoriek bij moslims wordt gebruikt als bij Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog (Ook niet een eerlijke vergelijking).”
  ——————————————————————————-
  Dat is zeker geen eerlijke vergelijking, maar desondanks erg populair in linkse kringen.

  Wat deze linkse hypocrieten volkomen negeren is dat islam (en DUS verreweg de meeste moslims) ongeveer hetzelfde over joden denken als de meeste nazi’s destijds.

  Ze verwisselen moeiteloos daders met slachtoffers als het in hun multiculturele straatje te pas komt.

  Je krijgt een vieze smaak in de mond van zoveel hypocrisie.

  1. Frits Jansen

   U begrijpt de overeenkomst niet.
   Het als de joden vroeger worden de moslims als bron van alle kwaad gezien, en de behoefte aan een Endlösung is er ook al.

   1. Floris

    Noch de joden toen, noch de moslims nu worden in unanieme zin als bron van alle kwaad gezien. Dat is een schromelijke overdrijving. Net als uw hysterische vergelijking met de Endlösung.

    Kennelijk heeft links dit soort zieke retoriek nodig om weg te moffelen dat de islam overal waar zij verschijnt onnoemelijke ellende veroorzaakt, met name onder moslims zelf maar ook in de landen waar zij zich via immigratie heeft ingevreten. De vergelijking met joden gaat derhalve volkomen mank.

 13. Frits Jansen

  Ik heb de originele column maar eens gelezen en ik denk dat DDS en Caroline niet eens zo ver uit elkaar liggen.
  De Gruyter beschrijft vooral de toestand van nu, en constateert veel onverschilligheid.
  Nee, geen oplossing, maar heeft DDS die wel? Alle moslims vergassen zeker. Want zonder moslims komt de goede oude tijd vanzelf weer terug, nietwaar?

  Anders dan de DDS lezer weet de NRC lezer dat iemand die dé oplossing claimt nooit gelijk kan hebben.

  1. Fortiori

   Mee eens. Wout legt de bal bij de lezer neer van DDS vieuwt.

   1. nogmaals

    Kan Heinz uitleggen wat hij bedoelt. Het is helaas niet duidelijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.