Oostenrijk sluit grenzen als Duitsland migranten daadwerkelijk terugstuurt!

Sebastian Kurz laat er geen gras over groeien! Hij wil de grenzen met Italië en Slovenië zo snel mogelijk sluiten als blijkt dat Duitsland daadwerkelijk migranten terug gaat sturen. Dat meldt de NOS.

Kurz is er bang voor dat migranten die niet langer kans maken om in Duitsland te kunnen blijven, zullen uitwijken naar andere landen. Oostenrijk en landen grenzend aan Oostenrijk zijn dan voor de hand liggende bestemmingen. ‘Mooi niet!’, zo denkt Kurz.

De vrees is dat de gesloten migrantencentra die in Beieren moeten komen (grenzend aan Oostenrijk) problematisch zullen gaan worden voor Oostenrijk zelf. Dit en het voortdurende geklooi van EU-lidstaten omtrent de migratiestromen, maken dat Oostenrijk de migratiecrisis tot hoofdpunt maakt tijdens haar voorzitterschap van de Europese Unie. ‘Een Europa dat beschermt’ wordt de slogan. De gedachte hierachter is dat een Europa zonder binnengrenzen alleen mogelijk is met sterke buitengrenzen, aldus Kurz.

Angela Merkel lag al met Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Seehofer, in de clinch over het sluiten van de grenzen, dus Kurz moet voor haar extra zout in de wond zijn. Er komen steeds meer geluiden die pleiten voor een migratiestop en dichte (buiten-) grenzen maar Kurz is een van de weinige die ook concrete maatregelen durft uit te spreken, door wil zetten én dit ook kán.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Hermann Fegelein

  Hadden wij maar zo’n leider als sebastian kurz maar wij moeten het doen met pinokkio eulover rutte

  1. MennoF

   Inderdaad! Wij moeten af van die pinokkio! Onze grenzen dicht! Vluchtelingen eruit! En geen vluchtelingen er meer in!

 2. Gerlos

  Sluiten die grenzen en liefst in heel Europa want we zijn toch een volgens het gedrocht EU.

 3. Adriaan

  Robert Long zong in 1974 al over dit soort problemen. Er is nog steeds niets veranderd.
  http://www.songtexte.com/songtext/robert-long/mien-43dd9337.html

 4. Dubbele Komma

  Gewoon kappen met die hele eu waanzin.

  Grenzen dicht.

  Die hele eu is nergens voor nodig behalve voor het zakken vullen van de elite.

  En soros achter de tralies als toetje.

  1. Guus Geluk

   Nee hoor, de Europese Unie is hoognodig. Probleem is dat het instituut voor een deel is mislukt en bovendien wordt bemand door incompetente politici. Ik noem u Verhofstadt, Druncker en eerder Schulz.

   1. Ben Zine

    “Nee hoor, de Europese Unie is hoognodig.”

    https://www.telegraaf.nl/financieel/2239683/euro-was-een-enorme-fout

    Lees bovenstaand interview maar even Guus, voordat je dit soort domme en ondoordachte uitspraken doet.

    1. Guus Geluk

     Ben Zine,

     Ik heb dat interview vorige week zaterdag al gelezen.

    2. Guus Geluk

     En ik doe zelden ondoordachte uitspraken. Nu ook niet.

   2. Rechtsaf

    @Guusülsün “de Europese Unie is hoognodig” helemaal niet, dat is wat ze jou wil laten geloven, het erge is nog jij trapt er nog in ook en niet geheel onbelangrijk “jullie” willen nog meer islam en EU want deze EU zorgt voor de grootst mogelijke culturele problemen..

  2. Heinz

   Ieder voor zich is wel het laatste. Met gesloten grenzen is het voor het internationale goederenvervoer rampzalig. Enorm oponthoud aan grens met extra douane personeel.
   Van Europoort tot aan de grens stilstaand verkeer. Je bent terug op het nivo 1950

   1. Rechtsaf

    @Heinz onzin en doemdenkerij, je moet wel even goed begrijpen dat je 2 dingen hebt, 1 Europa, Europese landen die samenwerken daar is op zich niets mis mee, 2 de Europese unie en daar is wel alles mis mee, die gaat bepalen voor landen wat ze wel en wat ze niet mogen doen..

 5. Guus Geluk

  Hopelijk richt Oostenrijk zich, tijdens haar voorzitterschap, en conform besproken op de eurotop, op de EU-buitengrenzen. Dáár moet streng worden bewaakt. Wat hebben we aan Schengen als landen de grenzen gaan sluiten?

  1. NoDoubt

   Alle pendeldiensten aan de ketting, en strafbaar stellen omdat ze drenkelingen niet naar de eerst dichtstbijzijnde haven brengen zoals het zeerecht voorschrijft. Ze verdienen er miljoenen aan. Terecht dat de schepen aan de ketting gelegd worden. Duitsland riep heel hard Wir schaffen dass en zit nu met de Merkelse peren. En maar zeggen dat de EU top geslaagd is. Ik vermoed dat ze een verwarde vrouw is.

   1. Guus Geluk

    Artsen Zonder Grenzen klaagde dat de EU de NGO’s tot zobdebok maakte en de NGO’s, met dank aan de EU, niet kunnen functioneren.

   2. lugar

    @Geen Twijfel: Als jij nou zorgt dat die zobdebok verdwijnt dan zeg ik dat Guuslim een islambeciel en een rugridder is.

   3. Heinz

    @NoDoubt… dass is met 1 s. Wir schaffen das, Ich glaube dass er krank ist
    Voor de zekerheid vraag ik het prof. Barabas of dit zo goed is.

    1. Holland

     Ich glaube, dass das stimmt.

     1. Ernst Quispel

      Ik zie dat Holland vorderingen maakt met zijn inburgeringscursus.

     2. lugar

      @Holland: Ernstlim begint te schrijven dat hij iets ziet, nu moet je dus opletten.

     3. Holland

      Ach Lugar, dit is een onschadelijk en onschuldig grapje. Moet kunnen. Alhoewel Quispel het, als matige havist, natuurlijk slecht kan beoordelen: na twee jaar Duits ging hij over op uitsluitend pretvakken voor zijn latere fopstudie sociologie.

     4. lugar

      “matige havist”

      Ik had het kunnen weten!

     5. Heinz

      Merci beaucoup ;-))

 6. EllyD18

  Dit gaat echt niet goed aflopen. Juncker neemt er nog maar eentje op, de EU betaalt toch.

 7. Steve Van der Vekens

  Het is dan ook een flut-akkoord.
  Hoe denk je ‘afgewezen’ asielzoekers te deporteren?
  Die gaan allemaal lopen, ze zullen de burgers wel overvallen, dat is een goede inkomstenbron.

  Het terugsturen van migranten naar het eerste land waar zij zijn aangemeerd is onzinnig.
  Want dat zou willen zeggen dat alle immigranten terug naar Italië en Libië moeten.
  Je moet ze in het eerste land waar ze zijn aangemeerd terugsturen, of beter, hou hen in hun eigen land. Zij zijn vluchtelingen, van hun vrouw en kinderen.
  Verdedig gewoon je eigen grens, dan ben je tenminste zeker dat het werkt.
  Als Merkel een atoombom op de visegrad-groep gooit wegens ongehoorzaamheid en haar onverwoestbare zucht naar macht, zijn zij beter af dan zichzelf doorheen de tijd systematisch te laten uitmoorden door crimigranten.

 8. DolleDries

  De wereldwijd befaamde Libanees-Amerikaanse auteur, wetenschapper, risico-analist en voormalig hedgefonds manager Nassim Nicholas Taleb, wiens boek The Black Swan in 2007 door The Sunday Times als één van de 12 meest invloedrijke boeken sinds WO-2 werd betiteld, noemt de voorstanders van open grenzen en massa immigratie ‘imbecielen’. Talebs familie verloor in de jaren ’70 vrijwel al haar vermogen door de ongecontroleerde immigratie van Palestijnen, die het land in een bloedige burgeroorlog stortten. De huidige massa immigratie naar Europa heeft volgens hem ‘alle attributen van een invasie’.

  1. palsterkamp

   Dolle Dries, dit zijn gewoon de nieuwe facisten. Islam-facisten en Afro-facisten, Toen de duiters ooit het idee hadden dat ze hun aantal moesten verdubbelen werden ze door de rest van de wereld tot de orde gebracht. Nu moslims/afrikanen dezelfde ideeen hebben moeten we meteen al capituleren. Het is een aanval en niks minder.

 9. Ni28

  Orban is er mee begonnen en hij krijgt navolgers. Puur uit nood maar dat vond Orban toen al ook. Dat Merkel er nog zit zal vele nieuwe muren kosten dat Trump er jaloers om zou worden. De Europese opvangcentra zijn een slecht idee, migranten moeten niet worden toegelaten op Europese bodem zolang zij niet als echte vluchteling aangemerkt worden. Zij moeten op Afrikaans gebied hun aanvraag indienen, het is een Afrikaans probleem. Schepen moeten op toezien dat migranten boten niet op zee gaan.

  1. Ni28

   Niemand had gedacht dat de EU ooit goed begonnen zo gedrocht gaat worden. Het is net als vele wereld instituten ooit goed bedoeld maar in verval geraakt. Het zou allemaal “opgedoekt en opnieuw uitgevonden” moeten worden met beter gecontroleerde lidmaatschap en toezicht. Trump ziet en handelt er na.

 10. Nasrani

  Oostenrijk heeft gelijk. Wat een zooitje is de EU. en jammer dat de Duitse regering niet is gevallen. Had zo mooi kunnen zijn. Nu weer minstens een jaar verloren om orde op zaken te stellen en weer meer moslims binnen de EU. Jammer.

 11. Lex

  Dat kan nog heel leuk gaan worden.

 12. Pescador

  Mooi sluiten die grenzen

 13. Rosasolis

  In een uitgebreide artikel in Trouw vandaag werd veel aandacht besteed aan de plannen van de coalitie regering van Duitsland. Illegale Afrikaanse migranten worden aangehouden aan de Beierse grenzen. Eerst worden zij in kampen aan dit grens gehouden, en daarna gestuurd naar detentie kampen in noord-Afrikaanse landen. Wanneer zij klaar zijn. Volgens de nieuwe EU plannen voor Fort Europa. Maar het wordt voorlopig een vreselijk chaos langs de Beierse grenzen. Ieder auto en vrachtwagen wordt gecontroleerd, samen met persoonlijk bewijzen en andere gegevens. De grootste probleem zal de Brennerpas gaan worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.