Ophitsers! Jalta maakt van Stef Blok een rassentheoreticus

Tsja, je raakt er niet echt over uitgepraat zo middenin deze hype over minister Blok maar de boys bij Jalta maken het wel héél bont.

De centrale stelling van Blok is dat multi-etnische en multiculturele samenlevingen spanningen ervaren waardoor men niet vreedzaam zou kunnen leven. Iedereen met een beetje verstand, kennis van de geschiedenis en open ogen, ziet dat dit inderdaad het geval is. Bij Jalta hebben ze dat duidelijk niet, gezien de voorbeelden die ze aandragen die volgens hun het tegendeel zouden moeten bewijzen:

Brazilië, India en Paraguay noemen ze als voorbeelden die Blok zou hebben genegeerd. Brazilië had in 2015 nog iedere negen minuten een moord. India kampte in 2012 nog met etnisch conflict, zo’n dertig doden en 150.000 vluchtelingen. De geschiedenis van Paraguay mag u zelf lezen.

Volgende voorbeelden! De Verenigde Staten en Australië. Beide zouden volgens de heren van Jalta niet gelden omdat Blok er geen oorspronkelijke bewoners erkent. Niet dat het met de huidige bewoners wél een vreedzaam paradijs is, maar dat laten ze buiten beschouwing. De aboriginals zitten en masse benzine te puffen en zijn net als de indianen een verloren volk, de VS kampt sinds mensenheugenis met etnisch conflict tussen blank, zwart en latino.

Singapore dan, waar ze voor Blok invullen dat het te klein zou zijn om representatief te zijn. Zoals Blok al zei, buitenlanders worden daar voor rotklusjes ingehuurd maar maken geen deel uit van de maatschappij op sociaal en cultureel vlak.

Dan komen we nu aan bij Nederland, waar ze ‘historisch lage criminaliteitscijfers’ (mede door gebrek aan aangiftes want oom agent is te druk) aanhalen maar totaal voorbij gaan aan de spanningen die de voedingsbodem zijn voor partijen als de PVV, DENK, NIDA en Forum Voor Democratie.

Het hele centrale punt van Blok is dat er vroeg of laat spanningen tot uiting komen als de context verandert. Kijk alleen al naar de geschiedenis van de Joden, hoe hard ze ook hun best deden, wanneer de context veranderde werden zij hoe dan ook de zondebok en dat was echt niet alleen omdat de nazi’s door de straat banjerden.

Kinderachtig van Jalta om Blok het verwijt van rassentheoreticus mee te geven en wanneer ze dit lezen zal ik ook wel in die hoek worden gedrukt. Dit is dus waar Nederland zo klaar mee is, het gebrek aan open, eerlijke discussie en direct al de ‘jij-bent-af-kaart’ van links opgeplakt krijgen wanneer een mening afwijkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Frits Jansen

  Volgens mij had Blok het ook over “genen” en dan zit je al erg dicht bij rassentheorieën.

  In de voorbeelden ontbreekt Indonesië, waar 250 miljoen mensen over talloze eilanden verdeeld zijn, moslims, katholieken en zelfs protestanten (de Bataks bijv.)

  1. C.von Gelbkirchen

   Frits Jansen..
   Wat jij daar noemt zijn religies, geen rassen.
   Maar ja, in Indonesië leven inderdaad rassen door elkaar heen.
   Papoea, Molukkers, Indiase(die zitten blijkbaar ook overal tegenwoordig) en noord- Europeanen enz enz..
   En.. op de islamitische extremisten na, kunnen we spreken van een ‘vreedzame’ samenleving..?

   1. Top

    Kan het nog dommer? Ik kwam na deze bijdrage al bijna niet meer bij. “Vreedzame samenleving in Indonesie”. Hij is goed en ik ga hem verder vertellen.

   2. lugar

    @Maranus: “islamitische extremisten”

    #pleonasme

  2. van Urk

   Karaktertrekken en mentaliteitsverschillen bij verschillende culturen in een nationale staat zijn normale uitgangspunten om daar over te discussieren. Het is aan de overheid om het volk het begrip “flow with the wind” bij te gaan leren door wat Buma heeft voorgenomen het volk wat meer betrokken te laten maken met onze nationaliteit d.m.v. het volkslied te kennen, door ook wat meer voor het land te gaan doen i.p.v. andersom d.m.v. dienstplicht, meer kennis van onze geschiedenis, Nederlandse tradities omarmen en niet lopen gaan zeiken dat onze mooie nationale driekleur de zaal van een gemeenteraad versiert. Het probleem is dat wij geen echte “patriottisme” kennen wat landen als Israel, Amerika, Australie, Zwitserland of de Oost Europese landen namelijk wel kennen en niet tolereren dat bepaalde burgers opeens van nationale gedachten zijn veranderd door met een vlag te gaan zwaaien en een leider vereren van hun land van herkomst . Dit soort landen kunnen in tegenstelling van ons land een oorlog winnen omdat zij het begrip “flow with the wind” namelijk wel kennen. Het is jammer dat het Linkse volk patriottisme verwarren met nationalisme. PVV en FvD zijn in mijn ogen patriottistische partijen en geen nationalistische (lees: fascistisch) partijen. En ook de meningen van Buma en Blok zijn gewoon patriottistisch bedoeld. http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/09/alstublieft-geen-nationalisme-maar-patriottisme/

  3. sjun

   Je bent zeker alweer vergeten wat er in 2000 op de Molukken door de Javaanse moslims gebeurde. https://www.nrc.nl/nieuws/2000/06/23/vn-moeten-ingrijpen-om-molukse-levens-te-redden-7499791-a499805

 2. Ernst Quispel

  Blok kan Nederland na deze uitspraken namelijk niet meer fatsoenlijk vertegenwoordigen. Iemand die Nederlanders die in zijn ogen niet blank of protestants genoeg zijn als een potentiële genocidale dreiging beschouwt, kan onmogelijk hun belangen behartigen. Hij verdient met zulke abjecte opvattingen de hoge eer ook niet om wereldwijd als onze vertegenwoordiger op te treden.

  De spijker op de kop!

  1. lugar

   @Ernstlim:

   Wat heeft Blok dan fout gezegd? Had hij soms ongelijk?

   1. Original NL

    Lugar…..
    Please…DFTT.!!

    1. lugar

     @Orginal: Inderdaad, bovendien krijg je van islambeciel geen antwoord op vragen die waarheden en feiten impliceren.

  2. van Urk

   Kwispel@ Als de Russen binnen vallen merkt u vanzelf wel of alle Nederlanders genoeg of niet genoeg Nederlander zijn. De samenleving ligt nu al op zijn kop door over onbenullige zaken als zwarte piet, slavernij, VOC, standbeelden of straatnamen, vlag in de tweede kamer te gaan discussieren omdat het linkse en allochtone deel totaal niks opheeft met het echte Nederlandse deel van het land dat wel trots is op hun vlag, volkslied, cultuur en geschiedenis. Hoe moet dit dan samen een land gaan verdedigen door een leugen te vertellen dat de multiculturele samenleving wel gelukt is?

   1. Original NL

    Urk….DFTT!!!

 3. Nasrani

  Even voor de duidelijkheid, er is maar één menselijk ras.

  1. Original NL

   @ nasi
   ..Even voor de duidelijkheid, er is maar één menselijk ras.
   Ja …het blanke!

   1. C.von Gelbkirchen

    Ja.. er is maar één Homo sapiens.
    Echter verdeeld in tientallen ondersoorten.
    Van de Inuit in het noorden tot de Maori in het zuiden. Allemaal verschillende kenmerken, allemaal H. sapiens.

    1. Original NL

     Ik ben man én blank..en das lekker.
     Begrijp dat er reaguurders zijn die eigenlijk liever als moslim incl baard geboren hadden willen worden.
     Vermoedelijk omdat ze thuis niets te vertellen hebben omdat de vrouw hun de baas is…en als moslim hadden ze daar met geweld een einde aan willen en kunnen maken.
     Helaas loosers ….

     1. C.von Gelbkirchen

      Lekker simpel blijven, Original NL 😉

     2. Original NL

      @ gele gebedshuizen
      ..Lekker simpel blijven, Original NL ;)….
      Zal ik doen anders begrijpen de trollen het niet!!

   2. C.von Gelbkirchen

    Orignal NL heeft geen idee dat ‘het blanke ras’ verschillende subcategorieën bestaat…

    Iemand met een, laten we zeggen West Ierse achtergrond is een totaal verschillende dan iemand uit het oosten van Polen. Toch zijn beide blank.

    1. Original NL

     @ piskirchen….
     ……Iemand met een, laten we zeggen West Ierse achtergrond is een totaal verschillende dan iemand uit het oosten van Polen. Toch zijn beide blank….
     ..Wat is je punt….gele kerk?
     Beiden zijn prima te integreren en zijn niet in hun ontwikkeling belemmerd door een achterlijke religie.(ok ierland mmm)
     Beide landen hebben een rijke geschiedenis en kultuur.
     Islam heeft niets..behalve een zwarte blokkendoos waar de sukkels als mieren omheen draaien en steentjes naar gooien.
     Blank is ontwikkeling in wetenschap..blank is steden met schitterende bouwwerken.
     Niet blank..heeft niets om trots op te zijn.
     Niet blank haat blank hiervoor.
     Maar niet blank komt graag hierheen om te profiteren van de blanke maatschappij.
     Helaas zijn er blanke landverraders die onze kultuur omzeep willen helpen (gekleurd vrouwtje misschien?)..waarom weten alleen zij.

     1. C.von Gelbkirchen

      Pfff…
      Original NL.

      Het gaat mij er niet om of ze kunnen integreren of welke de cultuur of religie is van beide afkomsten.

     2. C.von Gelbkirchen

      Original NL…

      “…Dus allah zorgt goed voor zijn onderdanen.
      Wel gek dat ik nu behalve voor mijn gezin ook voor haar gezin mag gaan werken.
      Wacht es even…..dat maakt mij dus tot allah…”

      Man, wat kan mij die hele Allah nou verdommen. Wat heeft die er nu weer mee te maken?

    2. Original NL

     @GK..
     ….Orignal NL heeft geen idee dat ‘het blanke ras’ verschillende subcategorieën bestaat…
     ….Nu onderschat je me toch…maar ik hou het simpel voor u.
     Een hoofddoekje dat zojuist in europa is opgevangen beweerde dat het allah was die haar heeft gered….dus niet de vluchtelingen pendelboot van artsen zonder grenzen of het “welkom in mijn land koor”.
     Ere wie ere toekomt!
     #kansloos achterlijk

     1. Original NL

      Dus allah zorgt goed voor zijn onderdanen.
      Wel gek dat ik nu behalve voor mijn gezin ook voor haar gezin mag gaan werken.
      Wacht es even…..dat maakt mij dus tot allah.

     2. C.von Gelbkirchen

      @Original NL.

      “…Nu onderschat je me toch…”

      Sorry.
      Betekent dat we het nu eindelijk kunnen hebben over haplogroepen?

 4. Onslow

  De VS heeft altijd al te maken gehad met vooroordelen over immigranten. Archie Bunker had ook altijd mot met zijn schoonzoon, een Pool.

  1. Original NL

   Ja onslow..schoonzoon meathead was ook een poolse linkse sukkel!!!

 5. Bes Tolen

  Leuke rassentheorie van C. von Gelbkirchen maar het klopt niet voor een belangrijk deel. Een groot deel van de Nederlanders is verwant aan een bevolking, die woont in een heel brede strook over Noord en Midden Europa. Dat begint in Ierland en eindigt ergens in de Kaukasus. Wel een beperkt restgroepje daar in de Kaukasus maar in de Oekraïne en Rusland ligt dat al heel anders. De schrijver Almarik hoorde daar, stammend uit de Kaukasus, namelijk bij. Hij verongelukte in Spanje door zijn wilde autorijden. Maar zelfs in Spanje, bijvoorbeeld Catalonië tref je een mensentype aan die sterk op Almarik lijkt. Gek? Nee, maar wel heel opmerkenswaard. Misschien van die groep en van Almarik Gotische achtergrond wat afkomst betreft? Wie het weet, mag het zeggen. Trouwens Almarik is een Germaanse naam. Voor iemand uit de Kaukasus. Laten dergelijke namen nu ook nog in Spanje voorkomen. Nog wel want alle Europese inheemse namen verdwijnen binnen de kortste tijd. Europeanen zijn wat dat betreft ontieglijke sukkels! Niet alleen wat dat betreft. Nullen geworden! Dat komt door al het leugenachtige politieke getheoretiseer. Dadelijk op scholen uitgedragen en daar buiten in demonstraties voor illegalen, noem maar op. Daarvoor verdienen die domme basisschoolleraren zulke dikke salarissen. Ze hebben het zo moeilijk, niet waar? Linkse kruipers voor de multicult, lijkt me. Misselijk.

 6. Pescador

  En toch had blok gelijk, mensen uit andere landen zijn anders en als dat verschil te groot word krijg je oorlog, die zwarten denken dat ze alles mogen neuken wat een kort rokje aan heeft maar zo werkt dat dus niet.
  Helemaal niet raar dat er zoveel allende is met die economische vluchtelingen , kijk maar eens wat er in italie gebeurd constand oproer en halve oorlog dankzij die etters , maarja dat laten ze in nederland niet zien op tv je zult er eens andere gedachtes van krijgen.

 7. Bes Tolen

  Sorry, ik schreef Almarik maar bedoelde Amalrik. Van ”Haalt de Sovjet Unie 1984?”. Het boek is uitgekomen in 1969. In Nederland in 1973.
  Amalrik voorspelde gevaar vanuit China. Dat zou behoefte krijgen Siberië in te lijven. Dat is ondertussen niet gebeurd maar je weet maar nooit.

 8. Bes Tolen

  Die groep ambtenaren van Buitenlandse zaken zetten wel een grote multiculturele bek op. Blijkbaar links in de aanval. Ze zouden er van uit moeten gaan, dat er maar één leidende cultuur is en wel de autochtoon Nederlandse. (West) Europese zo men wil. Dat is niet het geval en daarom zit elke Nederlandse regering fout. Het heeft er toe geleid en leidt er steeds toe, dat het Nederlandse belang niet wordt gediend. Dat Buitenlandse Zaken geheel geen enkel weerstand heeft geboden en nog steeds niet biedt tegen de massa immigratie uit Afrika, is uiterst kwalijk. Wel internationale verdragen afsluiten, die de Nederlanders tot slaven maken, naar het lijkt. Het wordt tijd, dat Buitenlandse Zaken wordt aangepakt en de mentaliteit er één wordt, die de autochtone bevolking van Nederland dient. Want die bevolking staat onder grote druk en zal anders verdwijnen. Buitenlandse Zaken met betrekkingen met Afrika kunnen we anders veel beter opheffen. Een kleinere straf controlerende politie organisatie er voor in de plaats. Gezien alle ellende, die we van daar hebben te verwachten.
  [Als je bijvoorbeeld naar de huwelijksmarkt kijkt, verliest de Nederlandse cultuur het van elke Afrikaanse. Dat in Nederland. Nota bene. Duidelijk? Ja! Laat ieder er van doordrongen zijn.].

 9. toetssteen

  –Singapore dan, waar ze voor Blok invullen dat het te klein zou zijn om representatief te zijn. Zoals Blok al zei, buitenlanders worden daar voor rotklusjes ingehuurd maar maken geen deel uit van de maatschappij op sociaal en cultureel vlak.==

  Die is een beetje dommm.
  Als je daar slaagt, dan hark je netto 2 maal binnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.