Poetin dik tevreden: ‘Russische stereotypen zijn weggevaagd door WK’

Vladimir Poetin is niet alleen maar bezig met het knoeien in andermans democratie, hij probeert ook het Russische imago te verbeteren, met succes, zo stelt hij zelf. Via NU.nl.

Zaterdagavond zou Poetin in het Bolsjojtheater in Moskou het volgende hebben gezegd tegenover Reuters: “Dit WK heeft ons veel mooie momenten geschonken. Het is jammer dat er vandaag een einde komt aan het spectaculaire voetbalfestival. Alle mythes en stereotypen zijn weggevaagd.”

Hier zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Waar tijdens de Olympische Spelen in Rusland en ook toen China het organiseerde er nog felle kritiek was op beide regeringen, lijkt daar nu nergens echt een item over te zijn gemaakt. Niet eentje die de aandacht zo wist te grijpen als de smogsteden van China, om maar een voorbeeld te noemen.

De angst dat supportersgeweld, racisme en allerlei stereotypen de boventoon zouden gaan voeren dit WK waren niet geheel ongefundeerd. Rusland heeft namelijk een behoorlijke geschiedenis op deze vlakken. Een goede organisatie en hard optreden tegen dit soort geouwehoer leverde Rusland dan ook een onbesmet beeld op van hoe het eigenlijk hoort. Het is dan ook niet gek dat Poetin dit WK als een van de beste beschouwt.

Een groot deel van de lof ging vanuit Poetin naar Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA, die werd bedankt voor het vertrouwen in Rusland als organisator. Infantino beschouwt dit WK als ”het beste WK ooit” zei hij tegen Poetin.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. DolleDries

  Het was een fantastisch georganiseerd WK zonder rellen en mooi publiek. De Russen en Poetin mogen daar best heel trots op zijn

 2. Ernst Quispel

  “Vladimir Poetin is niet alleen maar bezig met het knoeien in andermans democratie”

  Nee, maar dat hij daar wel heel druk mee bezig was en er zelfs in slaagde een pro-Russische kandidaat gekozen te krijgen tot President van de V.S. is een feit.

  1. Holland

   Ernst groeit helemaal in zijn rol en leeft op omdat hij op zijn idiote boodschap toch nog reacties krijgt. “Putin slaagde er zelfs in een pro-Russische kandidaat gekozen te krijgen tot President van de V.S.”

   ‘Een pro-Russische kandidaat’: proef dat even op uw tong, laat het ronddraaien tegen uw gehemelte en geef gaarne uw mening over de kruidige danwel houtige afdronk. Trump, The Donald, is voor de volle 100% een Russische pion.

   Neem het The Quispel evenwel niet al te kwalijk: als patient heb je geen echte grip op je gedachtegang en meningen. Raaskallen is je dagelijkse realiteit.

   1. Ernst Quispel

    Het zal Trump toch zijn opgevallen dat Trump zich tijdens en na de verkiezingscampagne zeer positief uitliet over Putin en streefde naar verzachting van de sancties tegen Rusland?

    Ik beweerde nergens dat Trump een Russische spion is, die stropop kwam van Holland.

    1. Holland

     Quispel krabbelt terug nadat hij zelf toch echt had gedebiteerd dat “Putin er zelfs in slaagde een pro-Russische kandidaat gekozen te krijgen tot President van de V.S.”

     Een pro-Russische kandidaat betekent in politiek jargon altijd een pion, een zetbaas, filiaalhouder. Maar daar schrikt Quispel nu van terug. Zo hard had hij het toch niet bedoeld.

     1. Ernst Quispel

      Nee, Trump is geen pion van Rusland maar bleek in zijn uitlatingen nadrukkelijk pro-Russisch. Meer beweerde ik niet.
      Deze opstelling van Trump was voor Putin reden om op grote schaal te interveniëren in de verkiezingen ten gunste van Teump en zeer ten nadele van Clinton.

  2. DolleDries

   Dat is toch wel ontzettend knap van Poetin.En nu aan het werk in Nederland Poetin om Wilders hier minister-president te maken en als je toch bezig bent Poetin er zit nog een dronkaard in Brussel

   1. sonar

    +++++++++++++ DD

  3. sonar

   Kwippemans jij bent nog gekker dan wat er onder een ezel hangt.

   1. Ernst Quispel

    Sterk argument, sonar.

    :;

  4. swetsnek

   MENSEN VOOR EENS EN VOOR ALTIJD VANAF NU ?????? GEEN ANTWOORD MEER OP QUISPEL HET IS WERKELIJK TE GEK VOOR WOORDEN HOE LANG DIE MAFKLAPPER AANDACHT KRIJGT …………………………………………… NEGEER HEM VOLKOMEN PROBLEEM OPGELOST ALSTUBLIEFT GEEFT DIE RAT GEEN VOER MEER ….. HET IS ZOOOOOOO SIMPEL GEEN ANTWOORD GEEN VOER LATEN WE NOU HIER EENS VOLWASSEN WORDEN EN EEN PAAR FIGUREN NIET MEER BEDIEDEN VAN ANTWOORD . OOK GUUS EN EU COCK JE ZULT ZIEN HET WERKT

 3. DolleDries

  Die Poetin moet gedacht hebben wat de EU kan met behulp van Obama om een democratisch gekozen president in de Oekraïne af te zetten moet mij ook lukken maar nu ordinair te gaan schreeuwen op Times Square gaat mij te ver.

 4. DolleDries

  Uit de hoorzittingen met FBI agent Peter Strzok is gebleken dat Hillary Clinton meer dan 30.000 vertrouwelijke overheidsemails –waarvan minimaal ruim 100 van president Obama- naar een ´buitenlandse entiteit´ – niet Rusland, noch een met Rusland verbonden land – heeft gestuurd. Nog erger is dat toenmalige hooggeplaatste FBI officials, waaronder directeur James Comey zelf, besloten om niets met deze informatie te doen. Het bewijst andermaal hoe de Amerikaanse ‘Deep State’ al jarenlang de misdaden van de Clintons, waaronder het verraden van staatsgeheimen –gezien eerdere onthullingen vermoedelijk aan islamitische staten- , in de doofpot stopt.

  Niemand minder dan de hoogste toezichthouder op de inlichtingendiensten (ICIG), Chuck McCullough, bracht destijds zowel Strzok als Justitie topambtenaar Michael Horrowitz op de hoogte van het enorme, door Hillary Clinton veroorzaakte veiligheidslek. Horrowitz belde McCullough niet eens terug, en uit Strzoks sms’jes bleek vorige maand dat hij Donald Trump intens haatte, en er alles aan zou doen om ervoor te zorgen dat niet hij, maar Hillary president zou worden.
  Dat zal de reden zijn dat Strzok besloot om tijdens zijn onderzoek het sturen van meer dan 30.000 vertrouwelijke staatsemails van Hillary Clintons privé server naar een ‘buitenlandse entiteit’ die niet op de goedgekeurde distributielijst stond, gewoon te negeren. Inmiddels is vastgesteld dat die entiteit niet Rusland is, noch op enige wijze verbonden is aan het Kremlin.
  Topofficials dreigen toezichthouder bewijs tegen Hillary niet openbaar te maken
  Tijdens de hoorzitting beweerde Strzok zich de inhoud van zijn gesprek met ICIG McCullough ‘niet te kunnen herinneren’, maar aan zijn maîtresse Lisa Page (tevens werkzaam bij de FBI) sms’te hij destijds ‘Holy Cow… Als de FBI dit heeft gemist, wat dan nog meer? Help me je te herinneren om de met C gemarkeerde (= confidential, vertrouwelijk) emails die wij (= de ICIG) hebben gevonden te markeren. Het ministerie van Justitie was hier erg bezorgd over.’
  De -door Obama aangestelde- McCullough verklaarde vorig jaar november tegenover Fox News dat hij door de Directeur Nationale Inlichtingen, James Clapper, alsmede zeven senatoren werd gewaarschuwd om het door hem gevonden bewijs tegen Hillary Clinton ‘vanwege de politieke gevolgen’ niet openbaar te maken. Wat hij daarna ook probeerde, hij stuitte in het Congres enkel op kritiek en vijandigheid. ‘Ik had juist verwacht dat ze blij met me zouden zijn, en me hadden beschermd.’
  Klokkenluider: Onmogelijk dat Hillary niet wist van geheime documenten
  Eerder was er al een andere klokkenluider die de FBI keihard bewijs gaf tegen Hillary. In januari 2016 overhandigde een (voormalige) topambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken (waarvan Hillary minister was geweest) een brief gericht aan directeur James Comey waarin ze beschreef hoe Hillary Clinton welbewust verkeerd omging met overduidelijk vertrouwelijke en geheime overheidsdocumenten. In de brief schreef de ambtenaar onder meer dat ‘het bewijs dat ik u ga geven, samen met wat u al heeft, tot veroordelingen van veel betrokken personen zou moeten leiden.’
  De vrouw verduidelijkte dat het onmogelijk is dat Hillary Clinton niet wist dat de emails met de ‘C’ van ‘confidential’ waren gemerkt. De documenten staan namelijk bol van de ‘C’ classificaties, zelfs aan het begin van iedere aparte paragraaf. Het is om deze reden tevens onmogelijk dat de documenten op het moment dat ze werden geschreven ‘niet geheim’ zouden zijn geweest, zoals Hillary Clinton altijd heeft beweerd.
  Regering Obama liet illegaal prominente Amerikanen bespioneren
  Dan was er ook nog CIA klokkenluider Dennis Montgomery, die in 2015 het kantoor van de FBI in Washington binnenwandelde met 47 harde schijven en 600 miljoen pagina’s met informatie waaruit bleek dat toenmalig zakenman Donald Trump en tal van andere prominente Amerikanen –waaronder de hoofdrechter van het Opperste Gerechtshof- illegaal door de regering Obama en de door hem aangestelde leiders van de federale- en inlichtingendiensten werden afgeluisterd en bespioneerd. Er was sprake van een ware ‘Orwelliaanse Big Brother’ inbreuk op de privacy van Trump en talloze anderen.
  Gerommeld met verkiezingen 2008
  Montgomery zei tevens dat de inlichtingendiensten hebben gerommeld met de uitslag van de presidentiële verkiezingen in 2008 in Florida, om te zorgen dat deze cruciale staat in handen van de Democraten zou vallen, waardoor Obama zou winnen. In maart 2017 vroeg de CIA klokkenluider onder begeleiding van zijn advocaat aan de voorzitter van het parlementaire comité van Justitie wat er met het door hem aangeleverde bewijs was gedaan, maar hij werd simpelweg weggestuurd.
  Ook hieruit blijkt wederom de intense, tot de hoogste lagen doorgedrongen corruptie en machtsmisbruik van de Amerikaanse ‘Deep State’ rond de Clintons, Obama’s en Bushes, die –mede met hulp van officieel EU-partner George Soros- behalve de media ook het grootste deel van de gerechtelijke macht, alsmede de FBI en de CIA onder hun controle hebben gekregen. Dat complete apparaat wordt nog steeds ingezet om Hillary te beschermen, en vooral om Donald Trump alsnog ten val te brengen.

 5. Ni28

  Sport en politiek vormen in totalitaire staten een geheel.

  1. DolleDries

   Niet alleen daar.

 6. Ni28

  Wat een idiote stelling van EQ. Niet IQ maar EQ.

 7. Steve Van der Vekens

  Haha Poetin.
  En geen terrorisme, een pluimpje!

 8. Pindas

  Zo triest,dat niet alleen zijn toehoorders verplicht zijn om te geloven wat hij uitkraamt,maar dat hij het ZELF nu ook gaat geloven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.