Pure mishandeling: twee honden overlijden na urenlang opgesloten te zijn in snikhete auto

Schandalig.

In België heeft een medewerkster van een dierenopvang voor flink wat opschudding gezorgd. Ze heeft namelijk een post op Facebook gezet waarin ze emotioneel uit de doeken doet dat zij en haar collega’s een auto moesten openbreken omdat er drie arme honden in zaten — terwijl het snikheet was. Voor twee van de drie honden kwam de hulp te laat.

“Één hond reeds gestorven, één aan het vechten voor zijn leven de andere was nog ok. Dierenarts opgebeld wat ze kon verwachten. Emmer met handdoeken en water gevuld en daarna gelijk een zot naar het ziekenhuis gereden,” aldus de heldin. “Daar aangekomen zagen we dat het twee Berners waren en éen Lhasa Apso. Onmiddellijk de oververhitte Berner beginnen afkoelen met natte handdoeken, die hond aan de voeten gelegd met de airco, de Lhasa op mn collega haar schoot en zo naar de dierenarts gestormd. Kregen tijdens het wegrijden nog een emmer ijs toegestoken van ziekenhuis personeelslid.”

“8u bij dierenarts aangekomen met de hond. Afkoelen afkoelen afkoelen…. liters en liters water. In beide poten een infuus, medicatie … temperatuur nemen… hebben gevochten tot de laatste snik maar het mocht niet baten,” gaat ze verder. “18u40 blies deze jonge Berner Sennen hond van net 2 jaar zijn laatste adem uit. Een regelrechte schande. Op slag ons hart gebroken stonden daar te bleiten…”

Ze sluit af:

“Een schande is het. 2 jaar en 6 jaar … ben er kapot van en moest het van me af schrijven..”

Inderdaad, een regelrecht schandaal. Iedereen met ook maar iets van gezond verstand weet dat je een hond niet opsluit in een hete wagen. Dat is niets meer of minder dan een doodstraf — en dan ook nog eens een héél langzame dood, want helaas is het niet meteen gedaan. Nee, ze lijden eerst vreselijk, voelen hun leven langzaam wegglippen, en pas dan — dan pas — is het écht gedaan met ze. Terwijl ze oververhit zijn en een dorst hebben die niet meer te stillen is.

Ieder ‘baasje’ dat zijn hond zoiets aandoet zou een tijd in de gevangenis moeten verdwijnen. Nee, een hond is geen mens, en heeft dus ook niet dezelfde rechten. Maar dit soort wangedrag is wel héél misselijkmakend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Ernst Quispel

  Gossie.

  1. Vit

   Yep en toen?

   1. lugar

    @Vit: Ik had van de islambeciel wel iets anders verwacht, jij? Een beetje zuigtrol verzint wel een gebbetje om de boel op te stoken.

 2. Adriaan

  Dit ‘baasje’ maar eenzelfde behandeling laten ondergaan, zou ik willen aanbevelen. Maar dan wel op het niveau van een mens.

 3. Frits Jansen

  Wat de romantische meisjes van de Partij voor de Beesten niet begrijpen is dat je beesten beestachtig moet behandelen en honden honds.
  Dat we geen honden eten komt ook doordat we ze menselijke trekjes toeschrijven.
  Een hond die gebraden is in een hete auto spaart brandstofkosten.

  1. Holland

   Frits Jansen is een zware psychopaat. Een van de kenmerken is dat een psychopaat geen gevoelens heeft. Lees zijn reactie van vijf regels en je weet genoeg.

   1. denk eens na

    Het is verstandelijk om even na te gaan of fritsje zijn moeder nog leeft want ik sluit niet y uit dat hij zijn moeder heeft opgegeten

    1. Holland

     Eens Denk eens na: Frits zou best een Hannibal Lecter kunnen zijn uit Silence of the Lambs. Emotieloos en gevoelloos en behept met een sadistisch karakter. Dieren interesseren hem geen fuck. En zijn oude moeder waarschijnlijk ook niet.

   2. Ernst Quispel

    Een afschuwelijke dood van moslims roept hier beduidend minder heftige gevoelens op.

    1. Vit

     Moslims krijgen zelf de deur wel open halve tamme.

    2. nogmaals

     Quispel doelt natuurlijk op het levend verbranden in een kooi door collega-islamieten.

     1. Ernst Quispel

      Hier worst moslims om de haverklap een afschuwelijke dood toegewenst.

     2. Ernst Quispel

      worst = wordt

     3. Vit

      Er bestaat geen moslim worst, nog niet althans.

     4. Ernst Quispel

      Vit Voorbips wordt met de dag bijdehanter.

      En dat op zijn leeftijd!

     5. lugar

      @Vit: Zoals gebruikelijk is de islambeciel in de war met de islam. Wie wenst dat nou geen afschuwelijke dood?

     6. Vit

      Ook de uitvoerders daarvan.

     7. nogmaals

      Ernst kickt enorm als hij kan taalneuqen op andermans foutjes, maar bij gebrek daaraan krijgt hij ontwenningsverschijnselen, en dan maakt hij zelf maar fouten zodat hij kan gaan masturberen met een moslimworst.

     8. Ernst Quispel

      “ masturberen met een moslimworst.“

      Er zijn weinig seksuele aberraties die hier niet voorbij komen.

     9. Steve Van der Vekens

      Ik heb ook zin in worst. Met koolsla.

     10. lugar

      @Vit: Is taalneuqen een seksuele aberratie? Wat denk jij?

     11. Vit

      Dat zoeken we op.

     12. Hetzalwelweer

      Nee Ernst we wensen jou bepaalde dingen toe en toch sta je steeds weer op, de situatie is nu duidelijk, clickbaits….ook de DDS doet er aan….niet meer reageren op guusje of ernst al die andere idioten….don’t click is geen inkomsten voor dds….laat de trollen met rust….ze zijn al dood

    3. Scaldis

     Lispel zit nu oververhit en zwaar hijgend met de tong uit z’n bek van geluk naar zijn scherm te staren, zo blij is hij met alle aandacht.

    4. Adriaan

     Oh Ernst, wil je een reactie? Die kun je krijgen. Omdat het Moslims zijn, Ernst, Moslims en dat is niet erg. Dat is het laagste dat leeft op aarde.

     1. Ernst Quispel

      Q.e.d.

     2. Hetzalwelweer

      Ach Ernst Q is vroeger ook is besneden….een echte besnedelander….alleen bleef er niets over, er zat een pukkel en dat was zijn piemeltje…nu is Ernst Q genderneutraal….

     3. Ernst Quispel

      Ik dank Hetzalwelweer voor zijn genuanceerde inhoudelijke reactie.

     4. Hetzalwelweer

      “ik had er geen kracht meer voor”, zal op de grafsteen van Ernst Q komen te staan…….Terwijl Geer en Goor druk bezig waren met een sluitspier behandeling….

     5. Ernst Quispel

      Ook Hetzalwelweer blijkt seksueel in de kreukels te liggen.

      Sterkte toegewenst, arme kerel.

     6. Rechtsaf

      @Ernst ja jij hebt iets met seksuele verkniptheid hè.

     7. Hetzalwelweer

      @ Ernst Q…je zal maar in de kast zitten en ook nog is genderneutraal….da’s best moeilijk Ernst…maar jij kunt dat….kom uit die kast en zeg eerlijk dat je een k#t hebt…..Jij doet je hoofddoek weer is op en laat je begaan met het feit dat je een maagd bent…1 van de 72….je laat je nemen en bent automatisch ingeburgerd zoals dat heet….succes Ernst Q…..aambeien zalf is in de aanbieding bij het kruitvat, stond in het krantje

     8. Ernst Quispel

      Ja, Rechtsaf, ik heb een gevoeligheid en bovendien enig professioneel inzicht voor het geestelijk lijden van medemensen.

     9. Rechtsaf

      @Ernst ja dat merken we, je hebt een goede zelfreflectie..

     10. Ernst Quispel

      Ja, dat ook. Dank je voor het compliment.

     11. Rechtsaf

      @ernst geen dank, ik help je graag even een spiegel voor te houden en je te herinneren dat met name jij een islamimbeciel bent met veel vooral seksuele problemen die je graag op anderen projecteert zodat de aandacht afgeleidt wordt, dat is typisch islamitisch landverraders gedrag…

     12. Hetzalwelweer

      Vroeger toen Ernst Q nog jong en niet halal was….had ie een puistje waar een briefje aan hing:”Niet uitknijpen, moet nog een piemeltje worden”. Alleen kon Guusje G het niet meer houden en kneep het puistje uit. Svetlana deed er alles aan om dat pukkeltje nog op iets herkenbaars te laten lijken en zoog en zoog er aan tot dat bleek dat er alleen maar etter uit kwam, de pukkel was verloren alsmede het piemeltje..Ernst Q had niets, was niets en heeft niets….zelfs die aambei in zn bilspleet is groter dan zn ego….

     13. Ernst Quispel

      @ Hetzalwelweer,

      Zoek zo snel mogelijk hulp. Je bent volledig de weg kwijt en mogelijk heb je huisgenoten die risico lopen.

      Je kunt hier ook je telefoonnummer achterlaten, dan bel ik de GGZ voor je.

      Je hoeft dit probleem niet in je eentje op te lossen.

     14. Hetzalwelweer

      Ach beste Ernst Q…..wil je best een spiegel voor houden maar ben bang dat ie weer is knapt omdat ie jouw halal kop weer is in beeld heeft…geen 72 maagden voor jouw Ernst Q….ga weg man…..landverrader…..iets met ING…..maar dan NSB….lijkt op elkaar, maar niet hun maar jij bent een gevaar….jij bent de grootste schreeuwerd, nu niet, nooit niet, nooit meer fascisme….idd nooit meer Ernst Q, Nooit meer…..

    5. Marija

     Stompzinnige reactie

  2. Uiterst Links

   Idioot!

  3. Adriaan

   @Frits Jansen, je bent ernstig ziek. Zoek hulp.

  4. Original NL

   Moslim lover frits heeft niet zo veel met honden..zijn volgens de islam onrein.
   Ook zal elke hond hem zijn gebit laten zien want honden voelen direkt dat er iets niet klopt aan deze lullo!

 4. Steve Van der Vekens

  Het moet een vreselijke dood zijn.

 5. nienke

  Fritz@

  Ze moeten jou eens in een snik hete auto opsluiten, wat ben jij een sadist zeg.
  De mensen van wie de honden waren een hele hoge boete laten betalen en zorgen dat zij NOOIT meer dieren mogen houden, walgelijke mensen.

 6. meanstreak2099

  heb gehoord dat je eerst een foto van moet maken en daarna de ruiten in moet slaan om niet aangeklaagd te worden

  1. Steve Van der Vekens

   Dat is best een goed idee.

 7. Rosasolis

  Helaas gebeurt dit ellende alweer, ieder zomer. Met babies en jonge kinderen, honden en katten, die in een snik-hete auto worden opgesloten terwijl ma-lief of pa-lief, of de babysitter de auto in de hete zon parkeert, en gaat boodschappen doen, of koffie of thee gaat drinken met een kennis. En na 1/2 uur of iets later toen de auto bestuurder terug naar zijn/auto komt…krijgt hij/zij een heel grote schok! De baby, kind, hond, of kat ademt niet meer…en is bijna dood, of helemaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.