Geweldige Max Verstappen rijdt in Oostenrijk naar de WINST

Geen categoriejul 01 2018, 17:00
Wat een geweldenaar is die jongen toch. Als 'ie rustig blijft tenminste.
Het was een geweldige dag voor Nederlandse Formule 1-fans. Hoewel het er van te voren niet naar uitzag is hij er vandaag in geslaagd om de Grand Prix van Oostenrijk te winnen. Voor Max is dat natuurlijk sowieso geweldig, maar dat is al helemaal het geval als je bedenkt dat deze GP het thuiscircuit is van Red Bull... én dat er zo'n 20.000 Nederlandse fans bij waren. Er was een speciale Verstappencamping, en hele delen van de tribunes waren oranje gekleurd.
Verstappen kwalificeerde zich als vijfde, maar mocht als vierde aan de race beginnen omdat Sebastian Vettel van Ferrari een straf had gekregen. Voor de race begon was Het Grote Doel van Max dan ook om 'op het podium' te eindigen. Derde, tweede, dat maakte eigenlijk niet zoveel uit. Als hij er maar op kwam. Dat was het doel -- hoewel het lastig genoeg zou worden omdat de Renault motor van zijn bolide echt wat vermogen te kort kwam ten opzichte van Ferrari en Mercedes.
Een podiumplaats was in theorie dus mogelijk. Maar winst? Nee. Dat leek onmogelijk. Dat kon alleen als er hele wonderlijke dingen zouden gebeuren tijdens de race.
En laat dat nou net het geval zijn. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton hadden technische problemen. Mercedes maakte een grote fout door Hamilton niet te laten pitten tijdens een virtuele safety car situatie.
Het gevolg? Max reed 'opeens' vooraan. Kimi Raikkonen en Vettel wilden hem maar wat graag inhalen. Ze zetten alles op alles. Ze gingen er keihard voor. Ze drukten. Ze duwden. Ze deden er alles aan.
Maar Max bleef rustig. Ja, het verschil tussen hem en Raikkonen liep terug van zeven seconden naar 6 seconden, naar 5 seconden, naar 4 seconden, naar 3 seconden, naar 2 seconden... naar 1,5 seconde, maar toen was de geblokte vlag er. EINDE RACE. Max won voor de vierde keer in zijn carriere een Grand Prix. En hij deed dat omringd door Nederlandse fans én op het thuiscircuit van zijn werkgever.
Geweldig. Een ongelooflijk mooi resultaat... en wat is het toch mooi voor ons Nederlanders dat we eindelijk een topcoureur hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten