Pure mishandeling: twee honden overlijden na urenlang opgesloten te zijn in snikhete auto

Geen categoriejul 01 2018, 16:00
Schandalig.
In België heeft een medewerkster van een dierenopvang voor flink wat opschudding gezorgd. Ze heeft namelijk een post op Facebook gezet waarin ze emotioneel uit de doeken doet dat zij en haar collega's een auto moesten openbreken omdat er drie arme honden in zaten -- terwijl het snikheet was. Voor twee van de drie honden kwam de hulp te laat.
"Één hond reeds gestorven, één aan het vechten voor zijn leven de andere was nog ok. Dierenarts opgebeld wat ze kon verwachten. Emmer met handdoeken en water gevuld en daarna gelijk een zot naar het ziekenhuis gereden," aldus de heldin. "Daar aangekomen zagen we dat het twee Berners waren en éen Lhasa Apso. Onmiddellijk de oververhitte Berner beginnen afkoelen met natte handdoeken, die hond aan de voeten gelegd met de airco, de Lhasa op mn collega haar schoot en zo naar de dierenarts gestormd. Kregen tijdens het wegrijden nog een emmer ijs toegestoken van ziekenhuis personeelslid."
"8u bij dierenarts aangekomen met de hond. Afkoelen afkoelen afkoelen.... liters en liters water. In beide poten een infuus, medicatie ... temperatuur nemen... hebben gevochten tot de laatste snik maar het mocht niet baten," gaat ze verder. "18u40 blies deze jonge Berner Sennen hond van net 2 jaar zijn laatste adem uit. Een regelrechte schande. Op slag ons hart gebroken stonden daar te bleiten..."
Ze sluit af:

"Een schande is het. 2 jaar en 6 jaar ... ben er kapot van en moest het van me af schrijven.."

Inderdaad, een regelrecht schandaal. Iedereen met ook maar iets van gezond verstand weet dat je een hond niet opsluit in een hete wagen. Dat is niets meer of minder dan een doodstraf -- en dan ook nog eens een héél langzame dood, want helaas is het niet meteen gedaan. Nee, ze lijden eerst vreselijk, voelen hun leven langzaam wegglippen, en pas dan -- dan pas -- is het écht gedaan met ze. Terwijl ze oververhit zijn en een dorst hebben die niet meer te stillen is.
Ieder 'baasje' dat zijn hond zoiets aandoet zou een tijd in de gevangenis moeten verdwijnen. Nee, een hond is geen mens, en heeft dus ook niet dezelfde rechten. Maar dit soort wangedrag is wel héél misselijkmakend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten