Rotterdammers verdacht van gigantische cocaïnesmokkel à 200 miljoen euro

Geen categoriejul 22 2018, 13:00
Gisteren werden er twee mannen aangehouden wegens een gigantische cocaïnesmokkel in Engeland. Dit blijken twee Rotterdamse ondernemers te zijn genaamd Maarten P. en Emile S. Via het AD.
Maarten P. was juwelier maar liet de zaak aan zijn vrouw na de scheiding. Ook kwam hij regelmatig in de media vanwege zijn zorgen over het ondernemersklimaat. Hier lijkt hij nu een antwoord op gevonden te hebben alleen zit de politie hem dwars.
Emile S. had tot 2001 een uitzendbureau maar zond blijkbaar niet genoeg uit want hij ging failliet. Hij ging blijkbaar van mensenzending naar pakketzending.
De National Crime Agency (NCA) spreekt van een 'aanzienlijke hoeveelheid' maar wanneer het om 200 miljoen euro gaat spreken we eerder van Scarface-achtige bergen! Als we de Britse media moeten geloven tenminste.
Maarten P. gaf geen verklaring bij de rechter gisteren en Emile S. pleit onschuld. Hoe je dat voor elkaar krijgt terwijl ze je op de Coke-tanic vinden is mij ook een raadsel.
Een voormalig buurman noemt Maarten P. een extravert type met een dure smaak. Hoe goed hij als juwelier heeft geboerd in al die jaren is niet bekend maar de buurman zei dat hij vooral van Ducati's, Ferrari's en Porsches hield. Misschien moet ik ook maar juwelier worden.
De beide heren staat een straf van 28 jaar te wachten als zij schuldig worden bevonden. Die zullen hem wel héél hard knijpen nu!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten