Schade Merkel, alles ist vorbei?

CSU-baas en minster van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer vindt de ‘deal van Merkel’ (die overigens niet bestaat) ontoereikend.

Goed nieuws uit Duitsland! Horst Seehofer, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken en, belangrijker, de grote baas van CSU, de trouwe bondgenoot van Angela Merkels CDU, heeft totaal geen fiducie in de migratiemaatregelen waar Merkel mee is gekomen. Volgens Seehofer helpen de maatregelen absoluut niet om de migratiecrisis te bedwingen en zijn ze niet eens bijna vergelijkbaar met de maatregelen die hij wil treffen, namelijk grenscontroles en mensen gewoon uitzetten.

Twee weken geleden had Seehofer Merkel duidelijk gemaakt dat echt het één en ander voor elkaar moest krijgen bij de EU-top over migratie. Ja, zei ze, dat zou ze doen. Na die top liet ze meteen weten dat er allemaal doorbraken waren geweest. Polen, Tsjechië, Hongarije en elf andere landen waren allemaal akkoord gegaan met een pak maatregelen dat de druk op Duitsland zou moeten verminderen. Of zoiets.

Zoals VRT.be uitlegt:

Toen ze na de top van vrijdag in Brussel terugkeerde naar Berlijn, zei Merkel dat ze die oplossing gevonden had. De deal zou er wel in bestaan dat asielzoekers die in Duitsland verblijven maar in een ander Europees land geregistreerd werden, terug zouden moeten naar dat land. Maar Merkel wil asielzoekers niet meteen terugsturen, maar eerst opvangen in centra om ze van daaruit zo snel mogelijk terug te sturen.

Helaas voor mevrouw vindt Seehofer dat niet eens bijna afdoende. Merkel werd met een duidelijke missie naar de EU-top gestuurd. Ze heeft die missie niet verwezenlijkt, en dus heeft ze gefaald. Keihard.

Het gevolg? Het heeft er alle schijn van dat er eindelijk een echte regeringscrisis is in Duitsland. Met een beetje mazzel zet Seehofer door en is het einde oefening voor Merkel. Het zou wat zijn.

Overigens is het leukste misschien wel dat Polen, Tsjechië, Hongarije en België allemaal zeggen dat Merkel uit haar nek kletst als ze beweert dat er een EU-akkoord is over migratie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Ben Zine

  Juich maar niet te vroeg, met die DDR-slang weet je het nooit.

  1. bifbof

   precies , en de Duitse media staan ng steeds achter haar . Ze heeft het vak goed geleerd in de DDR ( en die weer van hun illustere voorgangers)

 2. Gerlos

  Frau Merkel kan een langdurige vacantie reis gaan boeken, alles is voorbij dus auf wiedersehn.

 3. DolleDries

  Marokko waarschuwt: 1 miljoen migranten onderweg
  En die miljarden zijn hard nodig, want in plaats van minder migranten komen er juist nog veel meer. Marokkaanse bronnen waarschuwden onlangs dat er een golf van maar liefst 1 miljoen Afrikanen onderweg is naar de Middellandse Zee (3). Nu Merkel van de rest van West Europa, inclusief Nederland, wederom haar zin heeft gekregen, zullen die dus ongehinderd door de schepen van Europese NGO’s naar Europa kunnen worden gesmokkeld.
  De Duitse anti-islam/ vrijheidspartij AfD heeft inmiddels een officiële aanklacht tegen Duitse NGO’s SOS Mediterranée, Sea-Watch, Sea-Eye en Mission Lifeline ingediend vanwege deze grootschalige illegale mensensmokkel. Daar staat volgens de wet 3 tot 5 jaar gevangenisstraf op.
  Het weerwoord van deze organisaties luidt keer op keer dat ze enkel ‘vluchtelingen redden’. Dat gaat echter niet op, omdat ze deze migranten slechts een paar kilometer uit de kust van zee pikken, en volgens de wet verplicht zijn deze naar de dichtstbijzijnde haven te brengen. Dat wordt echter nooit gedaan; alle schepen varen vele honderden kilometers naar de havens van Italië en Spanje.

  1. Steve Van der Vekens

   Ik heb altijd al geweten dat die zogenaamde ‘goede-doelen-organisaties’ het geld in eigen zak staken.
   Hoe?
   Doordat ze wel reclame maken/maakten op tv om te helpen sponsoren, maar achteraf nooit een spotje uitzonden met het bericht: “Bedankt, dankzij uw bijdragen hebben we de arme kindertjes kunnen redden, u hoeft geen bijdrage meer te storten.”

   Die hebben van mij nooit 1 cent gekregen.

 4. Ritter

  “Zwitserland heeft een tweede door de Europese Unie voorgesteld herverdelingsprogramma van asielzoekers afgewezen om grenslanden zoals Italië en Griekenland te ontlasten.

  En de voormalige Griekse minister van financiën Yanis Varoufakis beschouwt de EU-top niet alleen als “compleet mislukt”, maar beschuldigt Merkel openlijk van leugens.

  Gistermorgen presenteerden de EU-regeringschefs hun nieuwe plan voor hun “vluchtelingen”politiek. Nadat er de hele nacht was onderhandeld, deelden ze hun resultaat aan het publiek mee – in het vervolg dienen zogenaamde vluchtelingen in speciale centra een versnelde asielprocedure te doorlopen, voordat ze volgens het Dublin-akkoord aan een land worden toegewezen.

  Daar is niets nieuws aan – deze centra zijn er al in Italië en in Griekenland. In de kustregio´s van Italië en Griekenland wachten tienduizenden toekomstige nieuwe burgers op een asielprocedure.

  Om de beide landen te ontlasten, riep de EU in de herfst van 2015 het eerste herverdelingsprogramma in het leven, waaraan ook Zwitserland deelnam en vrijwillig 1500 migranten opnam.

  Maar een door de Europees commissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap, Dimitris Avramopoulos, voorgestelde tweede editie werd door Zwitserland nu afgekeurd. “We zien op dit moment af van een deelname aan het tweede Relocation-programma”, zegt Emmanuelle Jacquet von Sury van het staatssecretariaat voor Migratie (SEM) tegenover de “SonntagsBlick”.

  Volgens SEM houden zich in Griekenland en Italië niet meer genoeg asielzoekers op om aan de criteria voor een hervestiging te voldoen. Volgens deze criteria zouden de personen voor oktober 2017 door de EU-migratieautoriteiten geregistreerd moeten zijn en een grote kans op een positieve asielbeslissing moeten hebben.

  Ook de Griekse ex-minister van Financiën Varoufakis stelt zich tegenover Merkel op. Hij verklaart volgens “The SundayExpress”: “Men is het echt niet met elkaar eens, dat is een typische Merkel-lekkernij. Ze zijn het eens geworden over frasen. Dat hebben ze gevierd, maar ze verbergen dat er geen substantiële overeenstemming was. Ze zijn in Brussel samengekomen om het Dublin-akkoord te hervormen, maar dat was er nooit geschikt voor om de massale migratiestromen onder de knie te krijgen”, aldus Varoufakis tegenover “Bloomberg”. “Angela Merkel liegt constant tegen de Duitse bevolking”, verweet hij haar.”

  Bron:
  http://www.journalistenwatch.com

 5. Nasrani

  Goed nieuws. Hopelijk stapt ze op en kan Duitsland daarna, samen met Oostenrijk, Italie en de oost-europese landen, het voortouw nemen bij een zeer streng( anti-islamitisch) vluchtelingen en asielbeleid. Zoals ik al vaker heb geschreven, ik word steeds optimistischer.

 6. palko

  De Hongaarse regeringsleiders hebben vandaag al triomfantelijk geregeerd via de Hongaarse televisie. Waarbij zij er vooral de nadruk op leggen dat de Visegrad-landen niet meer verplicht zijn om nepvluchtelingen op te nemen. Angela Merkel kan natuurlijk gemakkelijk roepen dat migranten die vanuit een ander EU-land naar Duitsland zijn doorgereisd naar het eerste land van binnenkomst terug moeten. Ze weet als geen ander dat de praktijk totaal anders als de theorie. De oplossing voor Europa, dus ook voor Duitsland, is eigenlijk o zo simpel. Immigranten uit Afrika en Azië die je niet toe laat hoef je ook niet terug te sturen. Begin gewoon de buitengrenzen hermetisch af te sluiten. En neem de Mickey Mouse vluchtelingen die er desondanks toch in slagen een EU-land te bereiken niet meer in de asielprocedure op.

 7. HierBenIk

  Olé Olé… 🙂

 8. Ernst Quispel

  Michael weet niet waarvoor hij juicht. Als de CSU uit de regering stapt, stappen de Grünen in en krijgen we een centrum-linkse coalitie.

  Volgens mij is Seehofer net slim genoeg om dat te snappen en zal hij eieren voor zijn geld kiezen.

  Zeker is dat niet, de koers van de CSU maakte de afgelopen dagen een zwalkende indruk. Dit kan dus alle kanten op zwabberen.

  1. Holland

   Ernst denkt serieus dat dit opzetje door het land, het volk, de media, de overige oppositie en de andere EU-landen geaccepteerd zal worden. Als Merkel zo dom is deze route te kiezen zal ze wellicht nog enkele weken of maanden voort kunnen dobberen om daarna alsnog smadelijk van het toneel te moeten verdwijnen: ze zal gehoond en kapotgeschreven worden, vleugellam opereren en als een melaatse worden behandeld.

   Maar gelukkig is ze net slim genoeg om dit scenario te kunnen overzien en niet te willen verdwijnen in de geschiedenisboeken als de totaal mislukte Kanzlerin die hoog toornde en diep viel. Ze vertrekt de komende week.

   1. Ernst Quispel

    We noteren de voorspelling van Holland.
    Het betreft een mogelijke uitkomst die ik echter niet zou durven voorspellen. Het kan echter alle kanten op.

    Mijn voorlopige verwachting is dat de CSU zal inbinden.

    1. Vit

     Voorspel jij nou maar niets, daar zijn we tot nu toe nog niet wijzer van geworden.

     1. denk eens na

      Het zijn de zelfde mensen die voorspelde dat Trump nooit president kon worden en dat nederland niet islamiseert, het beetje domme mensen type

    2. toetssteen

     enne wat gaat u doen met de SPD die in een vrije val zit in de peilingen. En terecht.

     1. Ernst Quispel

      Moet ik daar wat mee doen, Toetssteen?

 9. lugar

  Met een beetje mazzel zet Seehofer door en is het einde oefening voor Merkel.

  Nou? Ze zitten er allemaal diep in bij elkaar hoor.

  https://i.imgflip.com/ubrst.jpg

  1. Vit

   Wil je voortaan even waarschuwen voor schokkende beelden, bij voorbaat dank ook namens mijn hond. 😉

   1. Steve Van der Vekens

    Het was maar een wassen beeld…
    🙂

    1. lugar

     @Steve: Toch kun je duidelijk zien dat ze aandrang heeft… 😛

     1. Rechtsaf

      @lugar het scheppie sjus is wel zichtbaar as je goed kijkt. 😉

 10. DolleDries

  De Bulgaarse premier Boyko Borissov heeft gezegd dat de migrantencrisis kan worden opgelost als de EU haar buitengrens kan afsluiten, reeds aanwezige illegale migranten opsluit en uitzet naar hun land van herkomst.
  Na de mislukte minitop over migratie van de EU, waarin de partners van bondskanselier Angela Merkel in Beieren uit de regering werden gestoten en haar fragiele ‘grote coalitie’ ineenstortte, zei de Bulgaarse leider dat hij geen enkel plan zou accepteren om migranten terug te sturen naar de eerste EU-staat waar ze aankwamen – vaak grenslanden zoals de zijne – in overeenstemming met de oude Dublin-regels van de EU.
  “Laten we het onder ogen zien: Griekenland, Italië en Bulgarije lieten de migranten door, en ze gingen naar Duitsland,” zei hij botweg.
  “Zo werden de landen van West-Europa overspoeld met migranten en daarom willen ze sommige van hen terugsturen”.
  Hij voegde er echter aan toe dat deze illegale migranten hun grondgebied in de eerste plaats niet zouden zijn overgestoken als Angela Merkel hen niet openlijk had uitgenodigd om te komen, en dat hij niet zou accepteren dat tienduizenden mensen naar zijn land worden teruggestuurd zonder een overeenkomst om ze op te sluiten.
  “Angela Merkel kan vragen om bilaterale overeenkomsten [over de terugname van migranten door andere EU-lidstaten] wanneer de buitengrenzen van de EU veilig en volledig gesloten zijn… Voordat ze hen terugsturen, moeten ze het er eerst over eens zijn dat we gevangenissen bouwen en ze daar vasthouden,” zei hij.

 11. Vit

  Volgens onze halve tamme is de crisis bezworen, lachen toch?

  1. Ernst Quispel

   Nee, Voorbips, de CSU kan nog een regeringscrisis veroorzaken. De signalen van de laatste uren wijzen zelfs in die richting.

   1. Vit

    Volgens jou was de crisis bezworen, op verzoek zal ik het opzoeken.

    1. Vit

     Toch maar even opgezocht:
     “Zoals ik voorspelde blijkt de EU steeds weer opnieuw in staat de grote problemen te bezweren. De crisis is verdwenen en Merkel heeft een goed verhaal om thuis te komen.”

     1. Ernst Quispel

      Zeker, en dit verhaal werd aanvankelijk door de CSU positief ontvangen om vervolgens de weg kwijt te raken.

      Seehofer is de weg kwijt en heeft weinig meer keus dan aftreden.

     2. Vit

      Laat ik ook eens wat voorspellen, gebeurt niet.

     3. Vit

      Kortom het was weer eens gelul van een dronken aardbei.

     4. Vit

      Verdomd
      “BERLIJN – De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, die de afgelopen tijd de degens kruiste met Angela Merkel, treedt terug als minister van Binnenlandse Zaken en als partijvoorzitter van de CSU.”

      https://www.telegraaf.nl/nieuws/2243368/seehofer-treedt-terug-na-bonje-met-merkel-over-migratie

     5. Ernst Quispel

      Tja, Voorbips, je voorspelde zonder veel kennis van zaken.

      Dat is natuurlijk vragen om een zeperd.

     6. Hetzalwelweer

      Hey Ome Ernst Q, leuk dat je er bent….blahblahblah…jajajaja

     7. Vit

      Neemt niet weg dat de crisis nog lang niet is bezworen zoals jij voorspelde, oké ik zat er naast moet kunnen.

     8. Vit

      Btw, zometeen ben ik een uurtje weg, dan zit ik dus niet in een hoekje te kniezen.

     9. Hetzalwelweer

      En Rusland is weer een ronde verder op het wk….zal de schuld van Poetin zijn of niet Ernst Q??

     10. Ernst Quispel

      Geen probleem, Vit.

      De crisis leek tot vandaag bezworen maar vandaag blijkt een interne machtsstrijd binnen de CSU roet in het eten te gooien.

      Mijn beoordeling is dat Merkel deze strijd gewonnen heeft en Seehofer is gestruikeld. De coalitie zal, als ik eens wat mag voorspellen, doorregeren. Ik beschouw dat als een zegen.

     11. Hetzalwelweer

      Tuurlijk niet Vit, kakken moet je ook in je eigen tijd doen natuurlijk

     12. Rechtsaf

      @Ernst Merkel is net als Rutte, ten koste van “maakt eigenlijk niet uit wie” je baantje houden..
      Waarschijnlijk heeft ze net als jij haar huis vol met “migranten”

     13. Vit

      @Halve tamme
      Als je nou maar niet nog meer kapsones krijgt nu jouw voorspelling voor een keer is uitgekomen, laten de de afloop verder maar afwachten, voorlopig is er nog niets bezworen zie landen die er niet in meegaan.

  2. Rechtsaf

   @Vit Ernst kan niet wachten tot er nog meer grenzen open gaan en vooral meer islam ten koste van Nederland is een klaarkomertje voor Ernst

 12. Fortiori

  In 2050 heeft Afrika 2,5 miljard inwoners, die blijven niet op een heuveltje zitten in een woestijn. Met een klimaatveranderende leefomstandigheid komt die karavaan in beweging. Europa krijgt daarmee te maken. Voedselschaarste, tel het maar op.

 13. Steve Van der Vekens

  Pssst, hier vind je het nieuws over mensen die worden neergestoken of verkracht door illegalen. Met reacties.
  Merkel = guillotine.
  https://sceptr.net/2018/06/noord-afrikaan-steekt-jonge-man-19-dood-in-bergen/

 14. Steve Van der Vekens

  Ik vertrouw die Seehofer niet, heb het gevoel dat die na de Duitse verkiezingen weer verdwijnt en alles verder gaat zoals het is. (meer migratie, geen grootschalige deportatie’s)
  Je kan toch niet zomaar van standpunt veranderen?
  Daar spelen andere belangen.
  Misschien een e.e.n tweetje tussen Merkel en Seehofer.

 15. Bes Tolen

  Borissov heeft het niet over Nederland want hier staan veel gevangenissen leeg en is personeel ontslagen. Als er een PVV FvD regering zou komen dan is het dus een koud kunstje duizenden asielzoekers op te sluiten want daarvoor is nog ruimte genoeg. Juist daar is personeel genoeg voor te krijgen want we hebben ook nog een heel leger en veel vrijwilligers zijn vast te vinden. Mijns inziens is een regering ook zoiets verplicht. Nu krijgen die asielzoekers bij voorrang huizen. Dergelijke berichten worden op gezag van de heersende onderdrukkers zoveel mogelijk in de pers geweerd.

 16. Onno

  Als ik Hongaar, Pool zou zijn, dan maakte ik werk van emigratie naar Nederland of Duitsland. Misschien wel een omgekeerde route maar zal de situatie in Hongarije zo blijven ?

 17. denk eens na

  M ooi toch een soort van playstation game om s zo veel mogelijk asiel zoekers naar de bodem of de zee te brengen . de game heet : who safe europe,

  1. Ernst Quispel

   Ik bedoel maar, ook als je doodziek gestoord bent mag je hier posten.

   1. sonar

    Kwispedoris heb je het eindelijk door dat jij gestoord bent.

    1. Steve Van der Vekens

     Quispel doet als trol alsof dat hij het sarcasme in de post niet begrijpt, om Denk eens na een slechte naam te geven.

 18. sonar

  Als je bekijkt door de jaren heen hoeveel slachtoffers er zijn gevallen door de uitnodiging van Merkeloos dan is er maar een oplossing oppakken en op het schavot.
  Het bloed wat zij aan haar handen heeft kan zij nooit meer schoon krijgen en het leed wat zij aan gericht heeft en trauma s die de slachtoffers ontberen is eigenlijk geen straf zwaar genoeg.

  1. palko

   @sonar, ik zal de dag prijzen en de Hongaarse vlag uitsteken dat het hoofd van Mutti (‘Wir schaffen dass’) Merkel op het politieke hakblok wordt gelegd. Liever morgen dan overmorgen.

 19. Chauvinist

  Live: Seehofer holds press conference following CSU meeting on asylum policy

  https://www.youtube.com/watch?v=7Esl_AbmnSM

 20. EllyD18

  Deze tante moet snel weg, ze functionneert niet meer goed.
  Ze is bezig Europa ten gronde te richten.
  Miljarden daarheen, miljarden daarheen, zwaar gestoord.

 21. Koos sssss

  Die teef zit al een poosje tegen haar uiterste houdbaarheidsdatum. Hoe langer ze in haar functie blijft, des te indringender wordt de geur van rotting.

  Duitsland slaat een andere weg in. En iedereen, die aan de jaren ’30 wil refereren, moet zich beseffen, dat die jaren ’30 een direct gevolg waren van de jaren ’20.

  En die jaren ’20. Dat is nou precies wat -wederom- in Duitsland ten einde loopt.

  1. Hetzalwelweer

   Tja Merkel laat nu toch wel overduidelijk dr snorretje staan, zit in een bunker, ergens in berlijn denk ik….nog even afwachten en dan zal ze verdwijnen…..in een bootje op een zee….hopsakee….dobbermerkel…..nein nein ich habe es nicht geschaft…..scheisse…..

 22. Two Ravens Black Kettle

  Lock her up !!

 23. palko

  @TRBK, dat Horst Seehofer vanavond zijn ontslag heeft aangeboden aan het Duitse kabinet komt voor mij bepaald niet als een verrassing. Hoewel Angela Merkel het ontslag niet heeft aanvaard. Minister Seehofer van Binnenlandse Zaken én tevens partijleider van de CSU kan al enige tijd niet meer door één deur met Andrea Merkel. De magere uitkomsten van de EU-top over migratie waren de druppel die de emmer deed overlopen. Duitsland staat daadwerkelijk aan de vooravond van een regeringscrisis. Met dank aan het wanbeleid van Andrea Merkel. Tijd voor nieuwe verkiezingen in Duitsland. Waar, naar mijn inschatting, vooral partijen als CSU en AfD garen bij zullen spinnen.

  1. Ernst Quispel

   We zullen het morgen zien, maar zoals de kaarten nu liggen kiest de CSU een nieuwe leider en benoemt Merkel een nieuwe CSU-minister.

   1. Rechtsaf

    @Ernst het enige dat jij wilt zien is meer islam in Nederland en open grenzen en dat komt omdat jij echt de allergrootste islamimbeciel bent die hier rond harkt..

    1. lugar

     @RA: Amen to that one bro!

     1. Rechtsaf

      @lugar you know what i’m saying 🙂

     2. lugar

      Yá know what I mean?

 24. Ritter

  Het systeem van opnemen van illegale migranten zal alleen maar een stimulerende werking hebben op (potentiële) asielzoekers die naar Europa willen reizen.

  Want de asielzoekers weten dat als ze eenmaal in zo’n kamp zitten (vooral die in Europa worden neergezet) ze verdeeld zullen worden. En zelfs als ze worden afgewezen zullen velen (als de opvangkampen in Europa liggen) niet uit Europa zijn te krijgen en gaan rondzwerven in Europa.

  Miljoenen in Afrika staan klaar om naar Europa te reizen. Na verdeling van een groep staat de volgende groep alweer klaar om verdeeld te worden…………..enzovoorts.

  Zoals de Hongaarse minister zegt in onderstaande video:

  EXCLUSIVE – Hungary Backs Salvini’s ‘Gamechanging’ Move to Shut Ports to Migrants, Brands EU Leaders All Talk
  https://www.breitbart.com/london/2018/07/01/hungary-backs-salvini-gamechanging-shut-ports-illegals-eu-leaders-all-talk-no-action/

 25. Ritter

  Migranten komen niet voor democratie, maar voor geld
  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/06/628025-628025/

 26. Zcooby

  Mocht de Duitse regering vallen dan gaan we een nieuwe tijdperk in en dan zal Rutte misschien ook eens een EU toonje lager zingen.

 27. Guus Geluk

  Een interessant artikel in het RD met betrekking tot politieke stabiliteit in Duitsland.

  https://www.rd.nl/opinie/commentaar/stabiele-regering-in-duitsland-is-best-een-nachtje-vergaderen-waard-1.1497899

 28. DolleDries

  De asielafspraken zoals ze nu liggen… zijn een ramp voor Duitsland en Nederland…
  1. asielzoekers mogen gewoon vanuit Afrika naar Italië blijven komen… daar komen ze in AZC’s terecht en wordt gekeken wie recht op asiel heeft als ”echte vluchteling”
  2. de ”echte vluchtelingen” mogen dan asiel aanvragen in een West-Europees land:
  – Oost-Europa doet niet mee
  – Engeland doet vanwege de Brexit ook niet mee
  – Zweden heeft sinds 2014 een migratiestop
  Blijven over Duitsland en Nederland. Al deze mensen krijgen hier (als statushouder) een ingerichte woning, extra aandacht, extra zorg, extra begeleiding en een uitkering en mogen hun naaste familie naar NL halen.
  Wir schaffen es… maar niet lang meer.

 29. DolleDries

  Uit een recente studie blijkt dat 10 van de 12 verkrachtingen in Denemarken door migranten of hun nakomelingen worden gepleegd. Het onderzoek was gebaseerd op de rapporten van de veroordelingen tussen januari 2016 en mei 2017 en het cijfer is waarschijnlijk niet veranderd, zo niet verhoogd.

 30. DolleDries

  67% vindt dat seehofer vast moet houden aan zijn standpunt betreft asiel zoekers.

 31. Frits Jansen

  Seehofer wordt is bijna 70. Hij is een vertegenwoordiger van het oude, Roomse, conservatieve Beieren, dat al lang plaats aan het maken is voor een modern Beieren. Het is een soort CDAer, ook een bejaardenpartij.
  München heeft een onfris verleden als Hauptstadt der Bewegung in 33-45, en goede Duitsers beseffen dat maar al te zeer.
  In het Duitse systeem kan een minister niet zomaar aftreden. Al zou Merkel die oude Seehofer met zijn boerse accent liever kwijt dan rijk zijn. De Duitse Grondwet gaat ervan uit dat de kiezers een mandaat hebben gegeven voor een volle regeerperiode, en dat dit een verplichting schept te blijven zitten. Want in de jaren ’20 wisselden in Duitsland de regeringen elkaar in hoog tempo af, en die instabiliteit was een voedingsbodem voor de nazi’s.
  Gelukkig voorziet de Duitse grondwet niet in het uittreden van deelstaten, al zijn Catalaanse toestanden niet ondenkbaar. Een Berierxit zo niet zo heel absurd zijn: Beieren is zo groot als de hele Benelux bij elkaar, en het powerhouse van de Duitse economie.
  Landen die uiteenvallen kunnen gek genoeg de EU stimuleren. Een onafhankelijk Beieren is EU verband is eerder denkbaar dan als ze alleen op de wereld zouden staan.

 32. Frits Jansen

  Afrika herkoloniseren lost veel problemen op. Het heeft duidelijk niet gewerkt: dat die zwartjes zelfbestuur kregen in de jaren ’60.

  Werkloze gelukzoekers? Voor hen zal herinvoering van slavernij zo’n zegen zijn dat nalaten bijna mensonwaardig is. Slaven zijn nooit werkloos.

 33. Ni28

  Als ik Seehofer zie moet ik denken aan de daadkracht van Henk Krol. Toch speelt hij een harde en hoge spel. Ik vrees dat de CSU leiding toch tot een andere slotsom komt. Schade!

 34. Kees

  Het zou goed zijn voor Europa als ze gaat. Hoe sneller hoe beter. Wat zal zij slecht de geschiedenis in gaan, een ramp is en was ze.

 35. meijer61200

  Ik neem aan dat deze moffin, na weggejaagd te zijn, onmiddellijk in voorlopige hechtenis wordt genomen, gezien het aantal misdrijven dat ze heeft begaan. Om maar niet te spreken over de medeplichtigheid van deze moffin aan de vele verkrachtingen en moordpartijen. Ausradieren dit schorem.

 36. Ernst Quispel

  Merkel heeft de regeringscrisis in Duitsland weer bekwaam bezworen. En Seehofer met een compromis in het pak genaaid.

  De stabiliteit in Europa is weer terug.

  Wat is het toch een kanjer.

  1. Holland

   Ach, het is maar hoe je het bekijkt. Van een Europese aanpak (Merkel’s wens) is niet veel terecht gekomen. Daarbij heeft ze behoorlijk wat concessies moeten doen om der Horst binnenboord te houden “CDU und CSU hätten nach hartem Ringen einen guten Kompromiss gefunden”, sagte die Kanzlerin am Montagabend in Berlin. Teil der Einigung sei die Einrichtung von Transitzentren an der deutsch-österreichischen Grenze. Aus diesen Zentren sollen Asylbewerber, die bereits in einem anderen EU-Land registriert sind, direkt in die zuständigen Länder zurückgewiesen werden.” Een lokale/regionale oplossing dus die Merkel van begin af aan afgewezen had, maar er nu toch is. Voor Merkel is het tevens ‘de laatste waarschuwing’ dat ze op gebied van immigratie duidelijk moet inbinden en het tijdperk van ‘Wir schaffen das’ geheel voorbij is.

   1. lugar

    @Holland: Ach… islambecielen die de waarheid opzettelijk wegzetten met leugens moet je natuurlijk uitsluitend in de hoek zetten!

 37. Ernst Quispel

  Er waren hier nogal wat reaguurders die hoopten dat de EU uit elkaar zou vallen en dat Gela Merkel zou struikelen.

  Niets van dat alles vond plaats: de EU is steviger dan ooit en toonde opnieuw in staat te zijn de politieke eenheid te kunnen en te willen bewaren.

  Merkel kwam steviger uit de regeringscrisis waarin ze Seehofer en zijn CSU weer netjes op de plaats zette en de regering overeind hield.

  Een goede zaak voor Europa. De koers van de euro steeg vanavond ferm. Verstandige mensen zijn daar tevreden over.

  1. Rechtsaf

   @Ernst ze houden elkaars stoeltje warm natuurlijk…ten koste van…
   En de Euro heeft ons geld gekost en een slim mens snapt dat we genaaid zijn..

  2. Holland

   Aldus Saïd Ernst al-Sahaf bijgenaamd Comical Ali, de voorlieger en propagandist van het EU-regime terwijl de bommen rondom hem vallen.

   1. Rechtsaf

    @Holland Ernst is een islamimbeciel alias achmed hassan abdoel kadar bellechasie in het kort dus Ernst islamsloerie pur sang..

 38. Bes Tolen

  Quispel vergeet of wil niet weten, dat het politieke christendom altijd de bevolking verraadt. Dat was vijfhonderd jaar geleden een belangrijk thema. Helaas werden voor de christelijke macht tientallen miljoenen tegenstanders de dood ingejaagd. Daardoor is het nog altijd de winnaar. Zo is ook het communisme winnaar met het multiculturalisme. De vernietigende ideologieën hebben elkaar in de westerse wereld gevonden in de politiek om de westerse bevolking nu naar de verdommenis te helpen. Zo zegeviert de achterlijkheid weer voor eeuwen.

  1. lugar

   “Quispel vergeet of wil niet weten…”

   Je draait lang genoeg mee om te weten wie islambeciel écht is. Je kent zijn intenties en weet dat hij de waarheid vervangt door de leugen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.