Stef Blok door het stof: biedt Suriname, Aruba, Sint-Maarten en Curaçao zijn excuses aan voor rassentheoretisch gekeuvel

In plaats van ‘sorry’ te zeggen kan hij natuurlijk ook gewoon opstappen he? Nu zet hij ons hele land voor gek.

Nederland gaat weer eens keihard af. En dat komt door minister Blok (Stef voor vrienden, van de VVD). Die keuvelt namelijk niet alleen af en toe over enkele rassentheorieën die hij blijkbaar aanhangt, maar kruipt vervolgens ook nog eens op zijn knieën voor Suriname, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten omdat hij zogenaamd heel veel spijt heeft van die uitspraken.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft Suriname zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn „aanstootgevende” uitlatingen over dat land. Die zijn in de voormalige Nederlandse kolonie helemaal verkeerd gevallen. Ook Aruba, Curaçao en Sint-Maarten heeft hij excuses gemaakt.

Het moge duidelijk zijn dat Blok totaal de bocht uitschoot toen hij theorieën ophing over dat alleen homogene natiestaten succesvol kunnen zijn en dat mensen genetisch zo in elkaar zitten dat ze nou eenmaal niet met mensen met een andere huidskleur kúnnen samenleven. Dat is totale gekte. Maar: daar excuses voor aanbieden volstaat niet eens bijna. Het enige wat hij kan doen na zo’n uitspraak is opstappen. Een rassentheoreticus mag lekker orakelen bij Identitair Verzet, maar laat zo’n man vooral niet in het kabinet plaatsnemen.

Maar: dat is niet de (enige) reden waarom Blok zijn excuses aanbiedt aan Suriname. Dat gaat er namelijk eerst en vooral om dat hij dat land een “failed state” noemde.

In een brief aan zijn Surinaamse collega Yldiz Pollack-Beighle herhaalt Blok dat hij uitspraken heeft gedaan die hij „niet had moeten doen.” Hij erkent dat hij zich „in te scherpe bewoordingen heeft uitgelaten.” Hij zegt dat hij „de scherpte van de discussie” heeft opgezocht en dat hij daarbij „illustraties heeft gebruikt die ongelukkig zijn.”

Blok vindt het belangrijk zijn „oprechte excuses” over te brengen, „mede gezien het grote belang dat ik hecht aan de relatie met uw land.” Nederland wil de betrekkingen met Suriname al lange tijd herstellen en bijvoorbeeld graag weer ambassadeurs uitwisselen.

Dus eerst zet Blok Nederland voor gek door zich als rassentheoreticus te gedragen, en vervolgens doet hij daar nog eens een schepje bovenop door voor iedereen op zijn knieën te gaan en om vergeving te smeken. Dat is dan dus onze minister van Buitenlandse Zaken.

Stef, doe jezelf en je land een dienst en stap gewoon op. Zelfs je medestanders zijn klaar met je:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. denk eens na

  STEF

  1. Ernst Quispel

   Uit de hartelijke instemming van Ritter blijkt dat Blok zich te buiten ging aan extreem-rechts gebral. Daar houden we in een beschaafde staat niet van en Rutter c.s. behoren tot een piepkleine extremistische meerderheid die democratisch weinig betekent.

   Blok sprak namens een kleine minderheid die de rechtsstaat wil omver werpen. Daarom kan hij onmogelijk aanblijven.

   1. lugar

    “extreem-rechts gebral.”

    Zoals?

 2. DolleDries

  Vreemd Michael ik hoor je nooit over de walgelijke uitspaken van Erdogan toch jou thuisland.

 3. Ritter

  Sylvain Ephimenco legt uit waarom Stef Blok gelijk heeft

  ‘De humanitaire superstaat Zweden dreigt een gangsterstaat te worden’

  https://twitter.com/rkemp59/status/1020574488105299968

  1. van Urk

   Suriname een geslaagde multi-culti land met veel geweld dat geregeerd wordt door een crimineel. https://www.dagonline.nl/suriname/94-van-de-kinderen-ervaart-geweld-in-opvoeding.

   1. van Urk

    Ook Surinamers kunnen het goed vinden met andere culturen: https://www.bndestem.nl/overig/vete-suriname-ontaardt-in-geweld~a2760e5e/

 4. Guus Geluk

  Een logisch gevolg.

 5. Nasrani

  Gelukkig weten we hoe hij er echt over denkt. LOL. Dat laten we ons niet meer afpakken.

 6. poldi

  De valse verontwaardiging van het msm, de hypocriete talkshows met Jinek nu voorop, is tenenkrommend in al haar bijna achterlijke deugdzaamheid en anti-trump obsessie.
  Je kunt je afvragen hoe het komt dat al deze linkse salonsocialisten alle podia krijgen voor hun propaganda, terwijl alles van rechts uitgesloten wordt.
  Kennelijk is het nodig om een zender op te richten om deze eenzijdigheid te doorbreken, de burger hoort nu dag en nacht hetzelfde verhaal van de linkse “goedmens”, die alle ruimte en mogelijkheid behouden dit volk te indoctrineren, en precies te laten denken zoals het ze goed dunkt.

  1. Frits Jansen

   Wat hier “links” wordt genoemd is het denkend deel van de natie. Wel sneu als je niet zo bedeeld bent met intelligentie en je dagen slijt met het kritiekloos nawauwelen van Wilders.

   1. lugar

    Pèp!

   2. nogmaals

    Het “denken” van onze domme en arrogante fritsie is uitsluitend beperkt tot het ten onrechte denken dat hij intelligent is.
    En dat terwijl hij keer op keer zijn enorme stupiditeit blootgeeft!!!

    1. poldi

     Frits Jansen, wat hier “links” het denkend deel van de natie wordt genoemd is in wezen het door msm, staatsmedia en door de overheid gesubsidieerde instituten (ja ook het onderwijs) gehersenspoelde deel van het volk.
     Daar ben jij een “prachtig” voorbeeld van.

     1. palko

      @poldi, Fritsje (de intense verachter van de Roomse kerk) bedoelt waarschijnlijk dat links het onnadenkende en actie fascistische deel van het Nederlandse volk betreft. Als hij dat bedoeld heeft, dan heeft Fritsje een punt. Mensen, zoals ik, die de zegeningen van de socialistische heilstaat van dichtbij hebben meegemaakt, weten gelukkig beter. En willen nooit meer ook maar iets te maken hebben met de verrotte geur van links.

   3. wheelboy

    Frits Jansen ,
    Dan wordt het tijd dat dat, het denkende deel van de natie eens gaat nadenken . Wat kosten die zgn vluchtelingen ons .Wat levert het op .Wie betaald dat allemaal . hoeveel percent van de gevangenen is allochtoon of 2e generatie .

    Duidelijk is dat links NL totaal geen idee heeft wat dit ons allemaal kost . En dan praat ik niet over de zgn mislukte integratie .

    Dan het andere linkse speelgoedje . De zgn milieu maffia . We taxeren alles wat milieu onvriendelijk is om zo nog meer geld van de burger af te troggelen om vervolgens totaal geen oplossing neer te zetten .God wat denkt Links NL na zeg !!!

   4. swetsnek

    WAT BEN JIJ TOCH OOK EEN VERSCHRIKKELIJK ZIELIG VENTJE ZOU BIJNA MEDELIJDEN MET JOU KRIJGEN .

    1. C.von Gelbkirchen

     Swetsnek…

     …je capslock staan nog steeds aan!

     Oh Goden… hij zal toch niet de afgelopen weken al z’n mail met capslock aan verstuurd hebben!?

     1. lugar

      @Maranus: Tussen de hoofdletters door staat toch wel een aardige conclusie!

 7. Paaldanseres

  Deze kale balzak heeft een ruggegraat van slagroom. Kon wel familie van ruggengraatloze rutte zijn. Ook zo’n kwallenbek.

 8. DolleDries

  Aangezien 5 miljoen Italianen in armoede leven, heeft de Italiaanse vice-premier, Matteo Salvini, verklaard dat zij zullen bezuinigen op de migrantenfondsen en dat geld voor Italianen zullen gebruiken.
  “Ik vind het niet prettig dat we met 5 miljoen Italianen die in armoede leven 5 miljard euro per jaar voor deze migranten moeten uitgeven,” zei hij een paar dagen geleden tijdens een bijeenkomst. “We zullen deze fondsen inkrimpen en gebruiken voor Italianen.
  Hij zei verder dat wij met minder belastingen, minder buitenlanders en meer veiligheid opnieuw het mooiste land ter wereld zullen zijn.
  Vorige week werd een opiniepeiling vrijgegeven die de partij van Salvini op 31 procent zet, 2 punten voor de VijfSterren beweging. Salvini heeft ook een gunstige goedkeuringsgraad van 56 procent. Een volle zeven punten voor Five Star Leader Luigi Di Maio.
  Er wordt gespeculeerd dat de stijging van zijn populariteit, als gevolg van zijn wekelijkse rally’s en foto-ops in de afgelopen maanden, zal resulteren in een nieuwe verkiezing tegen zijn coalitiepartners, de vijf-sterren beweging, die hij waarschijnlijk zou winnen.

  1. lugar

   Voortdurend onderschatten van de problematiek. De islam is een achterlijke cultuur. Wij moeten de gasten in ons land niet ons huis laten overnemen.

   Wat had hij gelijk!

   https://www.youtube.com/watch?v=JgSGph-k-Wc

   1. Frits Jansen

    De islam is een godsdienst, geen “cultuur”. Het eeuwige misverstand dat islam wordt verward met de cultuur van het Midden-Oosten. Er zijn ook autochtone moslims in Europa, o.a. op de Balkan en in het Europese deel van Rusland.

    1. C.von Gelbkirchen

     Frits..
     Zoals jij het beschrijft, had ik laats ook al uitgelegd…
     Maar het is bijna de moeite niet waard, aangezien de platen behoorlijk dik zijn.

     1. poldi

      C.von Gelkirchen, gezien al jouw reacties tot nu lig jij hoogstwaarschijnlijk onder die dikke platen met oogkleppen op.

    2. Ritter

     Frits Jansen

     De islam is een religie/ideologie (inclusief een eigen rechtssysteem (Sharia)) die niet compatibel is met onze westerse samenleving. Vandaar ook de vele problemen met de islam.

    3. lugar

     @Fritslim: “De islam is een godsdienst…”

     Dat hoop jij zodat je het blijft snappen. Islam is geen godsdienst, het heeft godsdienst aan boord. Islam is een systeem, een compleet systeem dat álle facetten van het moslimleven raakt. Binnen de islam wordt geen enkel gebied van het leven in het algemeen en het dagelijks leven in het bijzonder ongemoeid gelaten.

     Door te stellen dat de islam een godsdienst is doe je deze totalitaire ideologie bewust en opzettelijk tekort. Begrijpelijk, want zo is het voor jou, EU-westerling te behappen en te begrijpen, maar deze oosterse ideologie heeft geen enkele overeenkomst met ons vrije westen. Sterker nog, en dat ben ik met wijlen Theo van Gogh eens, de islam is de grootste bedreigen voor het vrije westen tot nu toe!

    4. Stanly2000

     Fritsje,
     Ja en? Omdat er elders moslims zijn zou het geen cultuur kunnen zijn? Geen erg slimme opmerking voor een meester in de rechten met nachtdiensten!

 9. Bes Tolen

  Aruba, Curaçao, St Maarten kregen ook al excuses aangeboden? Een lachertje.

 10. Bes Tolen

  Verklaar je nader Qumispel. Als extreem rechts er nog ooit eens mocht komen dan kun je nu nog je hemels lot ontgaan. Extreem links opereert al tientallen jaren in Nederland zonder dat het bij de talrijke wetsovertredingen wordt aangepakt. Doet je dat plezier? Verklaar je nader.

 11. Frits Jansen

  Opstappen is de enige reële optie.
  Kern van het probleem is niet dat hij mensen beledigde, maar dat hij als Minister van Buitenlandse Zaken opvattingen ventileerde die als borrelpraat moeten worden gekwalificeerd, en nog wel op een gebied dat helemaal zijn beleidsterrein niet is. Staatsrechtelijk spreekt het kabinet met één mond, dus ik wacht op het moment dat Rutte wordt gevraagd of hij de opvattingen van Blok deelt.
  Ook al is de “multiculturele samenleving” misschien een complete ramp (wat DDS vast vindt) dan nog moet Blok zich rekenschap geven van zijn positie als Minister.
  Natuurlijk is Blok er in geluisd door journalisten die stiekem een besloten bijeenkomst binnendrongen. Normaal houd ik niet van zulke journalistiek, want het zijn oneerlijke methoden. Misschien moeten die journalisten ook wel gestraft worden. Maar dan nog heeft Blok gezegd wat hij gezegd heeft, een beschamende voorstelling voor een minister.
  Ik verwacht dat Blok zich na zijn onvermijdelijke aftreden zal aansluiten bij de PVV.

  1. Ritter

   Frits Jansen

   Zelfs Merkel is het met Blok eens.
   ————————–

   Merkel: multiculturele samenleving mislukt
   https://nos.nl/artikel/191835-merkel-multiculturele-samenleving-mislukt.html

  2. Stanly2000

   Zo sprak de meester in het Staatsrecht, Fritsje!

 12. Ritter

  Realist zijn is niet voor iedereen weggelegd

  Bedrieglijke reacties en geschiedvervalsing na uitspraken minister Blok

  “Een minister die de harde realiteit benoemt zou nooit excuses moeten maken. Laat staan aftreden in een tijd dat velen uitkijken naar het moment dat de leugen NIET meer regeert. Maar helaas, de realiteit is voor de linksige, idealistische elite “immoreel” en “heel racistisch”. Sterker; wie de waarheid spreekt wordt op hoge poten de les gelezen.”

  https://opiniez.com/2018/07/21/realist-zijn-is-niet-voor-iedereen-weggelegd/pamelapinas/

 13. Ni28

  Het is niet de eerste keer dat mij het gevoel overvalt van de onzichtbare aanwezigheid van de Livestro spook.

 14. Ni28

  Syp Winia schrijft hier interessant over in de Elsevier, De multicultuur moest gauw weer onder mantel der liefde.

  1. poldi

   Sterk punt van Wynia dat de schade die Blok in relaties zou hebben aangericht, niet was ontstaan als die NGO ambtenaar het niet naar Zembla had gestuurd.
   Heeft die persoon geen verantwoordelijkheid voor het beeld van Nl of heeft hij een ander belang?
   Trouwens Zembla had het ook niet kunnen uitzenden in belang van goede relaties.
   Het blijft heel vals iets wat voor intern gebruik is, publiek te maken.

   1. poldi

    Plagiaat
    ———–
    Uitstekende blog van de Heer Wynia.
    Wat nooit belicht wordt is het waarom dat multiculturrel hoofdstuk zo gevoelig ligt, dat politici over eieren moeten, ja móeten lopen om het onderwerp, zij het maar, aan te snijden. Iedereen ziet dat tévelen aan de rand van de Westerse maatschappij leven met bovendien slechte taalkennis, zelfs bij de 3e en 4e genaratie.
    Ze zijn trouwer en trotser op hun land van oorsprong dan Nederland waar zij gratis de vruchten mogen plukken.

    Het antwoord zou wel eens aan de kostprijs kunnen liggen. Wanneer men over de honderden miljarden voor een multicultureel drama spreekt, dan steekt het dat 10-tallen jaren de politici hun kop in het zand hebben gestoken en om welke reden dan ook, nooit hebben ingegrepen.

    Uitlatingen als die van Blok zijn als een spiegel voor de huidige politieke generatie. Ondanks de aperte foute politieke keuzes, of zelfs geen keuzes, heeft men het laten gebeuren.

    De moderne politici zijn o.a. wat dat betreft “failed politicians”.

 15. Ruud562

  Ja,het zal er wel op uitdraaien dat Blok moet opstappen. De hetze tegen hem is zo ontzettend aangewakkerd, door vooral de NPO en andere media, dat hem waarschijnlijk niets anders rest.
  Waarna Nederland weer zich lekker onderdanig kan wenden in de roze doch totaal mislukte multicultipolitiek en miljarden kan besteden aan de oh zielige immigrant met familie!

  Oh ja Michael, er is een Erdogan, die bevalt jou zeker wél?

 16. Diederik van Walsum

  Maori’s zijn WOEST net als moslims dat zijn over alleen maar lege woorden en denken ook al aan de wapens oppakken en die kale neet te vierendelen.

  Multiculturele samenleving gaat dus niet en al helemaal niet als er iets voordoet dat met simpele woorden opgelost kan woorden.

  Ik ben dan ook tot de slotconclusie gekomen dat er met alle getintiërs, net als insecten dit niet kunnen geen compromis gesloten kan worden maar gelijk geweld word gebruikt.

  Doe de test maar eens zou ik willen adviseren met bijvoorbeeld een Marokkaan of Turk, je zal zien dat dit eindigt met geweld na de vele verbale bedreigingen die je naar je hoofd krijg geslingerd.

 17. Diederik van Walsum

  Stef Blok:

  Genen
  Op zoek naar een verklaring voor het feit dat een zaal met tachtig (!) ‘specialisten’ – werkzaam bij internationale organisaties – als antwoord op zijn vraag niet verder komt dan Singapore en Suriname, oppert Blok dat het ‘waarschijnlijk diep in onze genen zit dat we liever van een overzichtelijke groep bekenden deel uit maken, dan ons te verbinden met ons onbekende mensen’. Hij verwijst daarbij naar steden als Warschau en Praag waar je op straat geen gekleurde mensen tegen komt. Samengevat zegt Blok dus:
  de multi-etnische of multi-culturele samenleving is een utopie;
  er zijn geen voorbeelden van het tegendeel;
  diep van binnen willen mensen zo’n samenleving ook niet;
  kijk maar om je heen (Warschau en Praag waren slechts voorbeelden) om de bevestiging daarvan met je eigen ogen te zien in de werkelijkheid van alledag.

  Maar Ho ho wacht eens even…..Behalve als er in bijvoorbeeld Praag een stelletjes Marokkaanse-Nederlanders in de buurt van een terras lopen en een Praagse ober in elkaar meppen zodat hij zijn oorspronkelijke werk nooit meer kan uitvoeren.

 18. poldi

  Het grote probleem is dat de mening van links in Nederland altijd overheerst, omdat de politici en journalisten in dit land overwegend links zijn en de media (NPO etc.) en het onderwijs in handen is van links. Daardoor is b.v. onze nationale TV, altijd partijdig, niet neutraal, foutief informerend, dwingend, indoctrinerend.

  Kijk maar eens hoe de overschatte linkse mevrouw Jinek geschrokken reageerde toen Geert Dales zei dat hij de structurele belediging van Trump aan haar tafel iedere avond, wel wat veel en overdreven vond.
  Je voelde dat die hele NPO kliek zich rot schrok, dat ze deze keer een foute gast hadden.

  Waarom mogen Nederlanders niet zeggen dat de opzet van onze multi culturele samenleving volkomen mislukt is, dat dit ons miljarden aan belasting geld gekost heeft en dat die minderheden zich, vooral nu de laatste tijd, thans met hun grote mond nog meer rechten eisen en onze cultuur, geschiedenis, identiteit met veel bombarie willen veranderen.

  Als je daar iets van zegt valt heel links Nederland fanatiek over je heen, met huichelaar Pechtold voorop.

  Vrijheid van meningsuiting geldt voor wat mij betreft ook voor minister Blok !

  Ik snak naar het moment dat deze hele Augiasstal in den Haag wordt schoon geveegd.
  Ik snak naar een tijdelijk dictatoriaal regime onder leiding van een generaal of admiraal om het tij te keren en al die linkse landverraders te bestraffen.

  1. lugar

   @Poldi:

   “Waarom mogen Nederlanders niet zeggen dat de opzet van onze multiculturele samenleving volkomen mislukt is, dat dit ons miljarden aan belasting geld gekost heeft en dat die minderheden zich, vooral nu de laatste tijd, thans met hun grote mond nog meer rechten eisen en onze cultuur, geschiedenis, identiteit met veel bombarie willen veranderen.”

   Dat mogen wij natuurlijk wel zeggen en dat zeggen we ook! Het grootste probleem en de grootste bedreiging is de islam. Inmiddels zijn er een miljoen moslims in Nederland en dat aantal groeit nog steeds. Kwamen in 1950 de eerste (grotere) groepen moslims naar Nederland en werd de eerste moskee in 1955 geopend, thans zijn we 63 jaar verder en staat vast dat Nederland zichzelf islamiseert, aangemoedigd door de predikanten van de linkse kerk.

   De islam stopt nooit vanzelf, wij zullen ons hier actief tegen moeten verzetten. Het zijn die grote groepen moslims en nieuwkomers die zich willen aanpassen en waar wij niet alleen de komende jaren maar ook nu al grote problemen mee zullen krijgen.

   Samen met jou snak ik naar politieke vernieuwing want de huidige 1848-kliek gaat het niet doen. Partijen als PVV & FVD zullen deze kar moeten gaan trekken. Nu maar hopen dat de Nederlandse kiezer niet besmet is met het onverschilligheidsvirus in de gedachte dat het allemaal wel meevalt. In landen om ons heen is al jaren duidelijk en zichtbaar dat waar de islam zich roert, dood en verderf de oogst is. Uit niets, maar dan ook hélemaal niets is gebleken dat islam een verrijking is.

   Opgesodemieterd met de islam!

   1. Ni28

    Nederland zat jarenlang te slapen en intussen heeft links het land geannexeerd.

    1. C.von Gelbkirchen

     Inderdaad Ni28…

     Allemaal onder het mom: ‘Never again’, een ‘vrij Europa’ en ook nog ‘democratie’.

     Ja… we zijn een er een flink stuk mee opgeschoten.
     😉

    2. lugar

     Ni28: Nederland slaapt nog steeds, onder leiding van Mark Rutten en zijn Brusselbeffers. Over de islam wordt met geen geen woord in het regeerakkoord gerept terwijl ons land in rap tempo islamiseert.

   2. Original NL

    Idd lugar…als je maar genoeg bewoners van shithole landen binnenhaalt veranderd je land vanzelf in een shithole!
    Liberaal links zegt dan wel dat het uitsluitend hoger opgeleide artsen,apothekers en architecten zijn maar ik heb bv nog geen voorbeelden gezien van hoogstaande islamitische architectuur.
    Waarschijnlijk bouwen ze alleen maar moskeëen en daar hebben we er al veel te veel van.
    Nog maar te zwijgen over het feit dat als je de intelligentia uit die landen gaat weg halen deze landen er nog beroerder komen voor te staan.
    Dat moet je dus ook niet willen maar links vindt dit blijkbaar prima.

   3. wheelboy

    Lugar .
    Ik geef je geen ongelijk .Maar in een opzicht kun je maar blijven dromen . Denk niet dat voorlopig er een regering inzit met PVV en Fvd . De media en andere politici maken deze 2 partijen zwart .Wilders bv ja die heeft het alleen over islam ,Nooit laat men discussies zien in de 2e kamer over andere onderwerpen waar zijn fractie genoten deel vanuit maken . Baudet ik zij vorigjaar meteen zonder te weten wat het forum inhield als die groot word zal die ook zwart gemaakt worden . En zo gebeurde het . Politiek den Haag weet verdomde goed dat de media samen met hun het NL volk dom en onwetend kunnen laten . Zolang de media maar roept samen met de politiek zal het nooit wat worden . Hoeveel lui weten er bv dat er een cordon sanitaire is rond de PVV waar CDA VVD mee begonnen zijn . Hillen heeft er in een docu met de krant uitleg over gegeven dat het niet Wilders was die het kabinet liet vallen .Hoeveel lui weten er buiten het islam debat waar Wilders voor staat ? Dat in 2012 zijn (niet het A4) verkiezing programma er als beste door de rekenkamer uitkwam weten er maar weinig . Dan het beruchte A4 schande werd er over gesproken .Maar vroeg iemand zich ooit af hoeveel er van de andere verkiezing programma’s terecht is gekomen?

    Daarom zolang wij hier een media hebben die politiek gekleurd is (oa Frits Wester spindoc van het CDA) zal het nooit iets worden .Of er moet een 2e Pim Fortuyn opstaan .En die kans acht ik klein

    1. lugar

     “Ik geef je geen ongelijk. Maar in een bepaald opzicht kun je maar blijven dromen. Denk niet dat voorlopig er een regering inzit met PVV en Fvd. De media en andere politici maken deze 2 partijen zwart.”

     Zeker, dat zit er voorlopig (nog) niet in. Toch zijn deze twee overduidelijke tegenhangers er niet voor niets en vertegenwoordigen zij een geluid dat je niet hoort van de gevestigde 1848-partijen. Zij zeggen het volk te vertegenwoordigen maar laten steeds meer islam binnen.

 19. Ni28

  Dankzij Zembla spionage netwerk heeft minister Blok ons niet kunnen onthouden van de echte waarheid die alleen aan bevoorrechte besloten gezelschappen gegund is.

 20. Koos sssss

  citaat: “…….homogene natiestaten succesvol kunnen zijn en dat mensen genetisch zo in elkaar zitten dat ze nou eenmaal niet met mensen met een andere huidskleur kúnnen samenleven. Dat is totale gekte. ”

  Hoezo totale gekte?
  Turken in Nederland geven collectief overduidelijk aan, dat ze Turk zijn en geen Nederlander. Ze geven zelfs vaak aan dat ze Nederlanders haten. Met de Marokkaanse gemeenschap is het -voorzichtig uitgedrukt- niet veel beter gesteld. En Surinamers of Antillianen matchen ook niet geweldig met de Nederlanders. Met name bij Turken en Marokkanen leidt dat in toenemende mate tot confrontaties met de autochtone Nederlandse bevolking.

  En dan is het hier nog gematigd. Over Zweden zullen we het maar niet hebben. In Duitsland loopt het gierend uit de hand, in GB hebben we duizenden blanke meisjes die duurzaam werden verkracht door moslims (Roterham, Telford) en in Frankrijk is er inmiddels een burgeroorlog gaande.

  Blok heeft domweg gelijk.
  In Suriname is een ex-gedetineerde president en de bovenwindse eilanden zijn tot op het bot corrupt. Geen excuses aanbieden, maar zorgen dat je zo snel mogelijk zoveel mogelijk contacten met die landen afbouwt.

  1. lugar

   “Turken in Nederland geven collectief overduidelijk aan, dat ze Turk zijn en geen Nederlander. ”

   Van Gogh vroeg het eens aan zijn allochtone publiek in Paradiso, de uitkomst laat zich raden.

 21. Ni28

  Waarom moet Nederlandse programma een Russische titel als Zembla hebben? Links en communistisch of alleen fake nieuws?

 22. Floris

  “Op zoek naar een verklaring voor het feit dat een zaal met tachtig (!) ‘specialisten’ – werkzaam bij internationale organisaties – als antwoord op zijn vraag niet verder komt dan Singapore en Suriname, oppert Blok dat het ‘waarschijnlijk diep in onze genen zit dat we liever van een overzichtelijke groep bekenden deel uit maken, dan ons te verbinden met ons onbekende mensen.” (citaat Opiniez)

  Wie iets van evolutie snapt ziet dat dit mechanisme dient ter zelfbescherming en volkomen logisch is. De mens is heel lang een tribaal wezen geweest.

  Ook al zou het nu niet meer van toepassing zijn dan nog blijft het in de genen zitten net als de blindedarm die we niet meer nodig hebben. De primaire reactie is nog steeds dat veel mensen voor het vertrouwde kiezen.

  Om op grond van deze opmerking Blok weg te zetten als “rassentheoreticus” is gewoon absurd.

  1. Ernst Quispel

   ‘Rassentheoreticus’ is inderdaad teveel eer voor deze zwetsmeier.

   1. lugar

    “Trump is nogal op de aap gesteld.”

    1. Floris

     Quispelstaartje valt weer eens door de mand. Hij blijkt een racist te zijn.

     1. lugar

      Inderdaad, zo raakt het foute-uitspraken-lijstje wel aardig vol. 😉

 23. Duke

  De Griekse, Amerikaanse en Chinese cultuur zijn anders, maar botsen niet of nauwelijks met de Nederlandse cultuur. Multiculti kan werken, maar niet met botsende culturen.
  Botsende culturen moet je zoveel mogelijk voorkomen in een land om het leefbaar voor iedereen te houden. Blok maakt dit onderscheid niet. Daardoor krijgt hij tegelijk steun en heftige tegengeluiden.

  1. Floris

   Mee eens.

   Blok weet ook wel dat de islam de oorzaak van de botsende culturen is, maar DAT durfde hij nu net weer niet te zeggen.

   1. Ernst Quispel

    Floris meent dat uit het feit dat in de meeste samenlevingen verschillende culturen vreedzaam naast elkaar wonen en de meeste moslims vreedzame burgers zijn logisch kan worden afgeleid dat multuculturele samenlevingen niet kunnen funtioneren en de islam oorzaak van botsende culturen is.

    Hij studeerde logica op de Universiteit van Monty Python.

    1. Floris

     Het is tekenend dat Quispel 2 uur de tijd had om op Duke te reageren, maar dat niet deed. Pas toen ik hier postte kwam hij in actie.

     Hoezo een obsessie?

     Als jij niet begrijpt dat de “waarden” van de islam haaks staan op de westerse normen en waarden en dat alleen al dat feit voor de segregatie en de vele problemen zorgt die we overal in West-Europa zien, dan kan ik niets meer voor je doen.

     1. Capo

      @Floris: “Hoezo een obsessie?”

      Duindam kan niet tegen z’n verlies.

 24. Ruud562

  @Floris,
  Die trollen Q of FJ moet je compleet negeren, zij zijn puur aan het irriteren met hun uitermate dom gezwets!

  En inderdaad had Blok de islam als oorzaak van de botsende culturen moeten benoemen, maar dat was voor hem politiek gezien een brug te ver. Helaas!

  1. Floris

   @ Ruud: dat doe ik ook meestal, maar soms moeten sommige dingen even worden rechtgezet, vind ik.

 25. Bes Tolen

  De islam is ontstaan door een strijdmacht (legers) met de bedoeling alle Arabische stammen onder één centraal heersersgezag te brengen. Daarbij is gebruik gemaakt van de Baäls(Bel)godsdienst, die al een paar duizend jaar in Arabische, semitische gebieden gold. Een wrede godsdienst besloten nationalistisch, collectieve onderwerping (aanpassing zonder individuele ontwikkeling), agressief en strijdbaar welke eigenschappen de bevolking kenmerkten ten opzichte van de Europeanen, die hen altijd gevreesd hebben. De Baälsgodsdienst was ondanks het grote gebied dat ze bestreek, in staat door strikte controle en organisatie lang de eenheid te bewaken en te bewaren.
  De Romeinen evenwel versloegen in 146 voor christus na drie oorlogen eerst de eerder machtiger Puniërs, Feniciërs, die zich al zo 1200, 1300 jaar voor christus in Noord Afrika hadden gevestigd en zo 1000 jaar voor christus in Zuid Spanje. Pas later veroverden de Romeinen het Midden Oosten.
  De Baälsgodsdienst verdween niet in deze veroverde Semitische gebieden maar bleef naast onder auspiciën van de Romeinen gevormde jodendom en christendom bestaan. In de zevende eeuw na christus verloren Romeinen alle genoemde streken. Het christendom wist zich lange tijd in het Midden Oosten te handhaven. Vooral niet-arabische volken handhaafden lang het christendom. Door talrijke genocides op deze volken, bijvoorbeeld op Grieken, omvangrijk in het Midden Oosten, ging de gezamenlijke cultuur en wetenschap met Europa verloren.

 26. Gerlos

  Jammer want minister Blok heeft niets meer dan de waarheid verteld,

  1. Capo

   @Gerlos: De waarheid en de feiten zijn de grootste vijanden van links en de islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.