Theresa May chanteert uit onmacht critici binnen haar partij: ‘Brexit staat op het spel als jullie doorgaan’

We weten allemaal nu dat Theresa May een hele moeilijke tijd tegemoet gaat, maar dat het zo moeilijk is dat ze zelfs critici gaat chanteren, dat is ook voor mij nieuw en onverwacht. Je zou verwachten dat een leider in crisistijd zich nederig zou opstellen en probeert om de crisis te bestrijden. May lijkt precies het tegenovergestelde te doen en te dreigen met een doemscenario: het stoppen van de Brexit.

De Britse premier Theresa May heeft critici binnen haar partij gewaarschuwd dat een boycot van haar brexit-strategie het geplande uittreden uit de Europese Unie op het spel kan zetten. ,,We moeten het doel voor ogen houden, anders lopen we het gevaar op het einde achter te blijven met helemaal geen brexit”, schrijft de voorzitster van de conservatieven in een gastbijdrage in de krant Mail on Sunday.

May zegt dat ze zich bewust is van de bedenkingen van verschillende partijleden over haar koers, maar dat ze tot nu toe nog geen ,,praktische alternatieven” heeft gehoord. Bijgevolg is het nodig ,,praktisch en pragmatisch” te zijn en haar brexit-strategie te steunen.

Volgens mij heeft ze niet goed opgelet, want ik heb zat interviews en reacties van ‘backbenchers’ gezien die een redelijke en goede alternatieven boden. Dat het uiteindelijk geen alternatieven zijn waar May zich in kan vinden, dat is natuurlijk een totaal andere kwestie. Zeg dan niet dat er geen alternatieven geboden zijn. Misschien denkt ze dat die alternatieven het niet gaan redden in de onderhandelingen met de Europese Unie, maar zeg dan niet eerder in het proces ‘no deal is better than a bad deal’.

Mensen om mij heen hebben het over een mogelijk ‘bewuste strategie’ om de echte Brexiteers uit de ministersploeg te werken en uiteindelijk haar eigen koers te varen. Ze zint zelfs op samenwerking en steun van parlementariërs van de linkse Labour. Ze moet het van haar eigen kracht hebben en de kracht van de partij. Haar eigen mensen en niet die van andere ideologieën, want uiteindelijk hebben mensen daar niet voor gestemd.

Ze is de vorige verkiezingen ingegaan met een boodschap: doorgaan met Brexit. Daar zijn al die parlementariërs ook voor gekozen, dus werk dan ook met ze samen. In plaats daarvan duwt zij hen weg. Daar kom je dus nergens mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Traitor May !!

  1. Heinz

   Het onbenul van de “yes” voters komt telkens weer naar voren.

 2. EU kok

  Quote:Haar eigen mensen en niet die van andere ideologieën, want uiteindelijk hebben mensen daar niet voor gestemd.
  .
  Dat is vreemd.
  Als mensen niet op deze mensen gestemd hebben, hoe komen zij dan in het Britse parlement?

 3. Ritter

  The Donald had gelijk: hiervoor heeft het volk niet gekozen. Die hebben gekozen voor een echte Brexit.

  “Dit is niet de Brexit waar het volk voor gestemd heeft.”
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/nigel-farage-is-dolblij-met-trump-zijn-interventie-kwam-als-een-bom-voor-het-establishment/

  1. Heinz

   Neen, Ritter, het “volk” is misleid d.m.v. een instant referendum zonder noodzakelijke informatie.
   Wanneer u een product aanprijst en levert onder valse voorwendsels moet u bij een rechter bakzijl halen indien u schade hebt opgelopen. Sjoemeldiesels. Het beste is voor iedereen de Brexit nietig te verklaren.

   1. Dubbele Komma

    Nee Heinz,het volk word misleid zolang ze in de EU zitten.

    Gewoon een keiharde brexit,Dat is het beste voor iedereen en daarna nog meer landen eruit tot de EU tot de verleden tijd behoort.

    Kappen met dat corrupte zooitje onder leiding van die notoire alcoholist!

    1. Onslow

     In Schotland heeft er bijna niemand voor gestemd. Sterker nog, de EU vlag wappert er vaker van de huizen dan de Engelse. Lees wat Doorbraak.be er over schrijft:
     “” Verzet uit Edinburgh en Cardiff
     Schotten en Welshmen willen voorkomen dat kwesties die de EU tot dusver administreerde na de brexit in handen komen van Londen.

     Die maatregelen zijn vervat in zogenaamde Continuity Bills. De parlementen in Edinburgh en Cardiff zullen die wetsvoorstellen binnenkort bespreken. Schotten en Welshmen willen voorkomen dat kwesties die de EU tot dusver administreerde na de brexit in handen komen van Londen. Dit kan leiden tot een constitutioneel conflict binnen het VK.”

     Volhouden dan maar dat het goed is. Dat de Schotten het minder vinden doet er niet toe. (March, 2nd 2018)

     1. Rosasolis

      @ Onslow en Fortiori. Er zijn nu grote problemen in de hele UK. Daarom heeft T. May gisteren gewaarschuwd dat als haar plannen niet stap-voor-stap doorgaan, er helemaal geen Brexit komt. Velen steunen haar in haar conservatief partij en als Premier. Omdat ik correspondeer met een aantal mensen in de UK, hoor ik dat dit grote eiland heel snel achteruit gaat.
      Er is een zeer actieve partij in Schotland, dat steeds meer leden krijgt.
      Dit partij is voor het uitstappen uit de UK, als de Brexit een feit is. Dan gaat Schotland door als onafhankelijk land. En afgelopen weekeind was er een bericht van het eiland Guernsey. Ook dit touristen oord zal onafhankelijk worden van de UK als de Brexit doorgaat. En ook in Wales komt er veel bezwaar tegen de Brexit.

    2. Fortiori

     Het is een hels karwei om heel Engeland’s deelname aan de EU te ontvlechten. Nog één geluk, ze hebben het Pond behouden. Om dat ook nog uit de EURO te moeten halen zou Engeland de adem benemen. Dit is voor een ieder toch wel te vatten. GB kan niet zonder Europa. Het heeft leeflijnen nodig, zonder dat is het een eiland in de mist.

     1. Holland

      Taalsukkel Fortiori,

      ‘Nog één geluk’, moet zijn ‘nog een geluk’. De accent aigu’s op dit woord zijn afgeschaft.

      Munteenheden worden zonder beginhoofdletter geschreven: dus pond in plaats van Pond en euro in plaats van EURO.

      Dom, drie fouten in zes regels. Een vijfje dus. Goed oefenen maar, dan haal je vast wel eens een zesje.

     2. Ernst Quispel

      Holland ontpopt zich als een echte taalnazi.

      Grappig dat hij dit anderen verwijt.

     3. Holland

      Nee Quispel Drollekop, de taalnazi Fortiori meende mij gisteren te moeten kapittelen op een klein taalfoutje en ik hem toegezegd dat ik zijn teksten ook onder een vergrootglas zou leggen. En mijn beloften kom ik altijd na.

      Dus ja, ik speel even de taalnazi door omstandigheden, maar uitsluitend gericht op de idioot die het over zichzelf heeft afgeroepen.

  2. Henk-Jansen

   De brexiteers als Farage en Johnson hebben voor de brexit nog gepleit voor het Noorweegse model en dus een zachte brexit. Daar hebben de mensen op gestemd en dus krijgen ze een zachte brexit.

  3. EU kok

   Ritter reutelt:“Dit is niet de Brexit waar het volk voor gestemd heeft.”
   .
   Hij bedoelt: Dit is niet de Brexit, welke door Cambridge Analytica beïnvloed was.

  1. EU kok

   Herrijst uit de dood?
   Dat sprookje kennen we van 2000 jaar gelden.
   Met de ellende daarvan zitten we nog dagelijks.
   Dus als het even kan, laat de man aub hersendood blijven.

   1. swetsnek

    Domme jongen je praat poep ,maar dat weet je zelf ook wel .

 4. Ben Zine

  May heeft gewoon niet de competentie om de Brexit onderhandelingen tot een succesvol einde te brengen. Zoals Trump al zei: Het duurt ook gewoon veel te lang, daar komen zelden goede deals uit voort. We hebben al deze ellende te danken aan de meest waardeloze sukkel die er op Britse bodem rondloopt, en dan bedoel ik uiteraard Boris Johnson. Als hij zijn verantwoordelijkheid had genomen na het vertrek van David Cameron en hem had opgevolgd als PM, was dit allemaal nooit gebeurd en hadden we nu niet opgescheept gezeten met de Britse versie van Angela Merkel. Wat een gemiste kans… Johnson heeft zich daarmee voorgoed gediskwalificeerd.

 5. Ernst Quispel

  May beseft dat de koude Brexit waar sommige dwazen in haar partij op aandringen Engeland naar een economische en politieke afgrond voert. Ze probeert dus als verantwoordelijke politicus de schade te beperken door te streven naar een afzwakking van de negatieve gevolgen met een zachte, c.q. halfslachtige Brexit.

  Ik zou werkelijk niet weten wat ze beter kan doen.

  1. Dubbele Komma

   Jij weet ook helemaal niks,kwispeldoor.

   Bemoei je er niet mee als grote mensen praten,fantast..

   😀

   1. Ernst Quispel

    Na de komma volgt een spatie.

    1. swetsnek

     MOETEN WE JOU LIJST WEER PLAATSEN ????

     1. Fortiori

      Ik zou er toch maar een W inlassen. JOUW. (=bezittelijk voornaamwoord)

      Wat is het verschil tussen ‘jou’ en ‘jouw’?

      In deze zinnen staan ‘jou’ en ‘jouw’ op de goede manier:

      Henk zet jou op de lijst.
      Henk zet jouw gegevens op de lijst.

      Ik heb jou jouw wachtwoord gemaild. (Niet echt natuurlijk) 🙂

     2. Holland

      Fortiori is een stomvervelend taalneuqertje dat zelf het verschil niet kent tussen tweifels en twijfel. Als je de Nederlandse taal zo slecht kent, is het waarachtig een gotspe om anderen de maat te nemen.

      Ga ergens anders de taalnazi uithangen boerenlul en sodemieter op van deze site. Inhoudelijk heb je helemaal niets te melden, daar ben je veel te dom voor.

     3. Ernst Quispel

      🙂

    2. nogmaals

     Quisling is gek op taalneuqen, ondanks dat in welhaast elke reactie van hemzelf fouten voorkomen. Hij lijkt Fiorti wel. Of misschien is hij het wel. Zij doen allebei aan taalneuqen als ze bij gebrek aan argumenten een discussie dreigen te verliezen. Een bekende DDS-trollen tactiek.

    3. Rosasolis

     @Ernst en Fortiori. Oooie! Wat moeten wij vrezen voor een trollen aanval als wij ooit een taal of spelling fout maken! Of dat je oude laptop wat foutjes maakt, zoals problemen met een of twee tekeningen. Zoals die van mij die niet ieder accent tekening meer drukt. Mijn HP laptop is nu meer dan 5 jaar oud,
     en hoewel het soms traag reageert, en niet alle tekeningen doorgeeft, ben ik niet van plan om het te dumpen, wegens een paar domme trollen aan
     DDS, die niets beters hebben te doen dan trouwe leden te pesten, met hun domme commentaren.

  2. Two Ravens Black Kettle

   Al Uw excuses aangeboden aan de nabestaanden van de heer Fortuyn ?

   1. EU kok

    Kortgeleden aan de vrouw en kinderen van Fortuyn gevraagd of ze hier behoefte aan hebben.
    Bij het horen van uw naam kregen zij anti-peristaltische darmbewegingen.

    1. Viertel

     Ze gingen dus EU kok-halzen (of is het kok-halsen?).

 6. Ni28

  De verdeeldheid onder de Britse politici is vanaf he begin de grootste factor in het Brexit aanpak. Tot vandaag toe is er steeds geen vaste omschrijving. May draait nu haar zachte Brexit naar de mogelijkheid van geen Brexit en dat door schuld van anderen. Het is een onwerkbare situatie die inderdaad tot geen Brexit of een zonder afspraken kan leiden. Mocht May teveel concessies maken aan de EU dan vraag je je terecht af waarom eigenlijk een Brexit. Een die de Britten in een slechtere positie plaatst dan toen zij nog lid waren. Dat kan toch niemand willen?

 7. Uiterst Links

  Laten we hopen dat dat hele Brexit feest niet door gaat

  1. Ernst Quispel

   Dat is inderdaad de enige oplossing. Ik denk echter dat de Verelendung in Engeland nog even moet voortduren voordat de geesten rijp zijn voor een nieuw referendum waarmee deze ramp kan worden teruggedraaid.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Al Uw excuses aangeboden aan de nabestaanden van de heer Fortuyn ?

 8. Fortiori

  Sommigen drinken zichzelf moed in. Anderen schrijven zichzelf moed om te beweren dat een harde Brexit de ultieme verlossing is, tegen beter weten in. Zonder enige twijvel…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.