Toedeledokie! Hongarije stapt alsnog uit VN migratie-akkoord

Hongarije geeft de VN, met hun migratie-akkoord, een dikke vette middelvinger. De Verenigde Staten stapten er al eerder uit en zo nu ook Hongarije. Via The Post Online.

Vorige week werd het migratie-akkoord gesloten. Dit kwam tot stand door verschillende lidstaten die het eens zijn geworden over maatregelen omtrent de omgang met de massamigratie.

Hongarije, via haar minister van Buitenlandse Zaken, noemde het akkoord “gevaarlijk, extremistisch, bevooroordeeld en een aanmoediging voor migratie.” Nogal harde woorden dus!

Het akkoord dient ervoor om de migratie van vluchtelingen veiliger en gestructureerd te laten verlopen. De minister stelt echter dat het akkoord inhoudelijk ‘in strijd is met het gezond verstand’ en zou het ook strijdig zijn met de bedoeling om Europese veiligheid te herstellen.

Dat het akkoord in principe niks waard is doet er blijkbaar niet toe. De VN noemt de maatregelen namelijk ‘praktische handvatten’ waar de enige druk die erachter zit eigenlijk neerkomt op ‘we vinden je niet meer cool als je weigert mee te werken’ waar ieder land met een beetje ballen zich dus gewoon overheen kan zetten.

Precies zoals Hongarije dat nu dus doet. “Onze eerste verantwoordelijkheid is de veiligheid van Hongarije en het Hongaarse volk, en dit document is volledig in strijd met de veiligheidsbelangen van het land.” zo zeggen ze, en geef ze eens ongelijk.

De VN heeft dus zo’n beetje alles en iedereens tijd verdaan met een ‘maatregel-catalogus van praktische waarde’ alsof iedereen met z’n handen in het haar zit over welke opties er allemaal zijn om de crisis het hoofd te bieden. Wat een stel idioten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Victor
  Een held !

  Vergelijk deze held eens met het natte plasje slagroom Rutte.

  Alleen al dit lyrische hoogstandje

  “is in strijd is met het gezond verstand”

  Gezond verstand
  Daar hebben we Rutte
  En zeker het NL’s Virtue signalling stemvee al heel, heel, heel veel jaren niet van kunnen beschuldigen.

  1. Koos sssss

   Rutte een nat plasje slagroom?

   Een wandelende zak braaksel met een stropdas lijkt me een treffender vergelijking.

   1. DirkSteen

    Heel treffend weer gegeven!!!!

 2. Ben Zine

  De Verenigde Naties is vergelijkbaar met het Europees Parlement. Een club niksnuttende beroepsvergaderaars die met hun oeverloze gekwek riante salarissen opstrijken.

 3. meijer61200

  Kudo’s voor Hongarije! Die hebben een echte leider goddank. Wij hebben Rutte.

 4. Gerlos

  Als er een schaap over de dam is volgen er meer, HOPELIJK.

  1. Meinoud Marinus

   Ah jawel.. geef ’t nog even.

 5. Veteraan

  Ik begin voorzichtig wat vertrouwen in de toekomst te krijgen en hoef misschien toch niet naar Oost Europa te verhuizen
  Alle vluchtelingen ter plekke opvangen en daar houden, Arabieren en moslims in hun eigen landen toelaten [daar zijn er heel veel van in b.v. het Midden Oosten of Indonesie waar de strijd toch al verloren is] zodat ze alleen elkaar afmaken niet hier.
  Ook “gewone Afrikanen” die hier toch niet gaan integreren en werken ook in Afrika opvangen. 90% uitzuigers die ook in hun eigen land het werken aan de vrouwen overlieten. Alleen hard werkende mensen hierheen die zich echt aanpassen.
  Doe mij maar wat Aziaten of zo, harde werkers en die vallen je niet lastig met rare goden of profeten, heb er nog nooit een probleem mee gehad.
  Of autochtone Europeanen, Australiërs en nog veel meer mensen, ik ben op mijn reizen zoveel normale mensen tegengekomen.
  Het ergste vind ik nog dat de echte vluchtelingen geen kans meer krijgen door al die criminelen.
  Heerlijk zo’n frisse wind en nu Nederland nog, tijd voor een revolutie.
  En je had gewoon gelijk Blok, maar je laat je nu weer bang maken omdat jij je job en je goed betaalde baantje in de toekomst niet wil kwijtraken.

  1. Ernst Quispel

   Ik vind het een prima idee van mensen die onze rechtsstaat afwijzen om naar landen als Hongarije en Polen te verhuizen. Die landen zullen daar ook blij mee zijn omdat hoger opgeleiden en jongeren massaal proberen dit land te verlaten.

   Ik wens Veteraan dus graag een geslaagde emigratie toe.

   1. Stanly2000

    Ernst,domme jongen toch! Wat is er mis als een regering opkomt voor de bevolking? En dreigen met subsidiekranen dicht te draaien als je niet doet wat JIJ wilt, dan is dat puur chantage. Staan de komma”s goed?

    1. BB

     Wie wijst de Nederlandse rechtstaat dan af?

   2. denk eens na

    je kleinkinderen met een hoofddoek op is wat je wilt , ga je gang

    1. sjun

     Na het product van hedonistische zelfmani(e)festatie de zondvloed.

   3. Antidotum

    @EQ
    Vind je dat?
    Lijkt me niet verstandig om weldenkend Nederland de deur te wijzen.
    En weet je waarom niet?
    Omdat de kans groot is dat mtt ook jouw, uit angst voor herkenning geblurde woning, kan worden aangevallen door de criminele en islamitische beschermelingen van links en dan is er niemand meer om jou en je familie te beschermen tegen het kwaad.
    Dus weet wat je schrijft.

    1. lugar

     “Omdat de kans groot is dat mtt ook jouw, uit angst voor herkenning geblurde woning…”

     Het adres is bekend hoor.

     1. Antidotum

      @lugar
      Ja, dat is destijds bekend geraakt. Ik weet het.
      Maar ach, goede reden om dat gebied te mijden. 🙂

   4. meijer61200

    Q.e.d.

  2. Nasrani

   @veteraan. Ik had het niet mooier kunnen verwoorden. 100% eens.

  3. Original NL

   Laat Quisling maar lullen veteraan…die moet zo snel mogelijk naar joop.nl , naar al die andere links liberale landverraders die russische roulette spelen met de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.
   Het gezond verstand is daar 40 jr geleden in de ban gedaan.

 6. Ernst Quispel

  Het wordt hoog tijd dat we de subsidiekraan naar Hongarije dichtdraaien.

  Het land ontwikkelt zich tot een ondemocratische staat met weinig respect voor de rechtsstaat. Dit bruine landje hoort niet meer thuis in de waardengemeenschap van de EU.

  1. sonar

   Het wordt tijd dat ze jou de nek omdraaien dat doen ze nu eenmaal bij kippen Kwippemans ,echt een kip zonder kop ,met al jouw reacties.

   1. Ernst Quispel

    Kijk eens even naar de manier om komma’s te plaatsen, sonar, dit staat een beetje onnozel.

    1. Bloem

     De enige onozelaar bent uzelf vreselijke antisemiet. Victor Orban is de enige leider in Europa met een rechte rug

    2. meijer61200

     Q.e.d.

   2. meijer61200

    Sonar;Laat lullen joh die randdebiel.

  2. denk eens na

   Ik ben geen dokter , maar ik ga nu in zien dat ernst misschien wel een tumor in zijn kop heeft , zo gestoord is niemand

   1. Original NL

    Denk eens na
    …dat ernst misschien wel een tumor in zijn kop heeft , zo gestoord is niemand…….
    Was net op joop.nl, daar wemelt het van de quislings idd volkomen wereldvreemd en zo gek als een deur!!
    Oja en om een tumor te kunnen ontwikkelen moet er wel basis materiaal aanwezig zijn.

   2. meijer61200

    Denk eens na; Je moet geen mensen blij maken met een dooie mus!!

    1. Hetzalwelweer

     Kijk naar Jinek, daar zijn ze allemaal chronisch in de war…Jasper Kuipers? Die gast is echt de weg kwijt. Hij ziet zijn baantje verdwijnen bij “vluchtelingenhulp”.

  3. fockingworst

   Ach.. Niet meer dan een trolletje.. Kan je niks aan doen.. Verder heb je niks in jeven

  4. Rechtsaf

   @Ernst oh dus zo werkt het in jou democratie, als Europese landen niet meewerken stoppen we gewoon de subsidies.
   Je bent echt vuile smerige islamlover die de grenzen wagenwijd open wil hebben
   je bent om te kotsen gewoon.

  5. meijer61200

   Q.e.d.

 7. DolleDries

  2
  door sprx · 18 juli 2018
  Vanaf de start van de regering-Trump probeert de Democratische Partij president Trump het regeren onmogelijk te maken teneinde hun verder liggende globalistische doelen overeind te houden. Die worden nu bedreigd door een realistisch anti-islamterreur beleid en veilige grenzen die verdere illegale immigratie stoppen.
  Waren globalistische doelen vroeger nog een aluhoedjes-verhaal, tegenwoordig krijgen ze steeds meer de vorm van een VN-wereldregering. Potentieel gefinancierd met een CO2-belasting, totalitair de vrijheid van meningsuiting en het normale taalgebruik controlerend. Gerealiseerd met behulp van islamisering, kapot gemaakte natiestaten en een beperking van vrijheden en democratie door de onderdanen op grote afstand te plaatsen. Burgers bestaan niet meer, behalve bij McDonalds. Big business, big finance en big government profiteren hier het meest van.
  In every liberal is a totalitarian screaming to get out.
  De Deep State en de globalisten probeerden al sinds het begin van het Trump-presidentschap een ontmoeting en overeenkomst met de Russen te voorkomen. Dat is gedaan middels de anti Russische hetze in de gelijkgeschakelde media.
  Overeenstemming met de Russen is belangrijk om de islamterreur te kunnen stoppen in de wereld, het gevaar van een Iraanse atoombom te elimineren en een betrouwbare energievoorziening voor de wereld te garanderen. Zodat stabiliteit die de immigratie-tsunami’s moetl stoppen een kans te geven.
  Tot op het laatste moment probeerde de Deep State via de gelijkgeschakelde media de Trump-Putin-top in Helsinki op voorhand onmogelijk, en later verdacht te maken. De haat zit heel diep. Deze beide staatslieden hebben gemeen dat ze de dictaten van de globalisten afwijzen, en dat wordt door onze media, hun handlangers en zij die hen aansturen niet geaccepteerd..
  De Democratische Partij is al bijna 2 jaar bezig te pogen toenadering tot de Russen te frustreren en onmogelijk te maken, terwijl een stille staatsgreep als het Russiagate-onderzoek werd ingezet Er zijn nu 12 Russische spionnen aangeklaagd die deden wat spionnen nu eenmaal plegen te doen. Net als Amerikaanse, Britse en Nederlandse spionnen dat dagelijks doen. Het is zelfs mogelijk dat die trollen werkten voor een Russische NGO, zoals er zovele NGO’s in het westen zijn die officieel geworden regeringspolitiek uitvoeren waarin iemand als Soros participeert èn grossiert.
  Het goede nieuws voor de Amerikanen tot dusver is dat er geen Amerikanen bij betrokken waren, zodat er geen sprake was van een binnenlandse samenzwering.
  De wereld zal er door Trump en Putin weer veiliger op worden. Voor Europeanen is Russische hulp om de islamisering en de immigratie te stoppen onontbeerlijk. De hoop is, dat zelfs de EU- leiders geopolitiek realisme ontwikkelen. Of daar door de veranderde omstandigheden toe worden gedwongen. In plaats van het sociaaldemocratische legalisme, mensenrechten en andere formalismen voor iedereen in de wereld te beijveren – zo zou Marx opmerken – zouden ze zich eindelijk eens moeten bekommeren om de Europese autochtonen.
  De haat tegen iedereen die het globalisme en dus de EU afwijst zal anders steeds sterker worden, zoals de bedreigingen aan kritische en niet-linkse journalisten nu al laten zien. Links staat nu – op het toppunt van haar politieke macht – aan de kant van het grootkapitaal en steunt de afbraak van de verzorgingsstaat. Wie had dat kunnen denken? Verwacht daarom rare bokkensprongen.

 8. Ritter

  Donald bezoekt Deugland EU

  Botsing tussen realisme en idealisme

  “Ook de summit van Trump en Poetin in Helsinki liet nog eens duidelijk zien dat alle idealistische argumenten op zijn en dat de hysterie regeert.

  Geen woord over de inhoud.

  Niets over het goede nieuws dat Poetin de waarschuwingen van Israël en de VS over de situatie in Syrië serieus neemt. Dat er opnieuw gesproken gaat worden over het terugdringen van kernwapens. Dat Rusland mee wil werken aan de denuclearisatie van Noord-Korea.

  Alle aandacht ging enkel uit naar het onzinnige collusie verhaal van de Democraten dat zou moeten verklaren waarom zij hebben verloren. Een voortslepend drama zonder een snipper bewijs.”

  https://opiniez.com/2018/07/18/donald-bezoekt-deugland-eu/uri4u/

  1. DolleDries

   Vreemd dat je daar niets van leest in de kwaliteitskranten of ziet op NPO

 9. Ni28

  De VN, dat is de organisatie waar inmiddels de grootste boeven de boeven moeten bestrijden. Een echte VN moet opnieuw uitgevonden worden om die serieus te kunnen nemen.

 10. DolleDries

  Terwijl de Westerse media zich vooral bezighouden met Donald Trumps veronderstelde ‘verspreking’ over het al dan niet inmengen van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen, zijn de Democraten, de massamedia en verder alles wat ‘links’ is op oorlogspad. De in realiteit volkomen onbewezen Russische inmenging in 2016 wordt zelfs een ‘oorlogsdaad’ genoemd, wat niet alleen extreem overdreven is, maar ook buitengewoon gevaarlijk. Het lijkt er dan ook sterk op dat het Amerikaanse establishment alsnog probeert om de onder beoogd president Hillary Clinton geplande Derde Wereldoorlog tegen Rusland te veroorzaken.

  Frances Townsend, voormalig Homeland Security en Contraterreur adviseur van president Bush en tegenwoordig top analist bij CBS News, twitterde gisteren dat ‘Putins aanval op de VS ons Pearl Harbor is. Het was een oorlogsdaad die we als zodanig moeten erkennen.’ Ook Politico sprak van een ‘oorlogsdaad door het Kremlin’.
  Marketwatch analist Rex Nutting sprak van een ‘Russische aanval op onze democratie, wat neerkomt op een oorlogsdaad.’ CNN presentator Chris Cuomo nam eveneens het woord ‘oorlog’ in de mond. De Democratische afgevaardigde Steve Cohen, die de in ongenade gevallen FBI agent Peter Strzok de hoogste onderscheiding wil geven, pleit er zelfs voor om terug te slaan door middel van een cyberaanval op de Russische banken en overheid.
  ‘Officiële pers wil ons wanhopig in een oorlog storten’
  Gelukkig zijn er naast deze hysterische waanzin ook gematigde stemmen, zoals Business Insider redacteur Josh Barro, die vindt dat degenen die het nu over oorlog hebben ‘er niet echt bij nadenken wat dit betekent. Een oorlogsdaad vereist namelijk militaire actie.’
  Auteur Michael Malice herinnert eraan dat de ‘hack’ van Sony Pictures door Noord Korea destijds ook een oorlogsdaad werd genoemd. ‘We moeten niet onderschatten hoe wanhopig de gevestigde pers en de regering zijn om ons in een oorlog te storten.’
  Mogen landen nu ook de ‘oorlogsdaden’ van de VS vergelden?
  De meer dan terechte vraag op Zero Hedge luidt dan ook: ‘Is ieder land waar de VS zich inmengde in de verkiezingen nu gerechtvaardigd om terug te slaan vanwege onze ‘oorlogsdaden’?’ (1) Want als er één land is waarvan bewezen is dat het werkelijk overal de verkiezingen probeert te manipuleren, en als het even kan een ‘ongewenste’ regering omver te werpen (ook al is deze democratisch gekozen) en een marionettenregime van Washington te installeren –zoals in Oekraïne is gebeurd- is dat Amerika wel.
  ‘Russische trollen’?
  Gisteren werd er ook op sommige Nederlandse nieuwssites, waaronder NU.nl, weer eens op de inmiddels beruchte Russofobische wijze bericht over ‘Russische trollen’ die zouden hebben geprobeerd ‘de publieke opinie te beïnvloeden’ (2).
  Sinds wanneer is het verboden voor buitenlanders om hun mening te geven over bepaalde zaken in andere landen? Het antwoord: alleen als het om niet politiek correcte, dus conservatieve, rechtse en ‘populistische’ meningen gaat. Dan hebben deze media het ineens over ‘ongeoorloofde beïnvloeding’ door ‘trollen’. Ben je echter anti-Rusland, anti-Trump, pro-EU, pro-immigratie en pro-islam, dan is dat politiek-correct en valt het plotseling wèl onder de vrijheid van meningsuiting.

  1. Guus Geluk

   De spamfabriek van Dries draait overuren.

   1. Stanly2000

    Is dat alles, Guus?

    1. Guus Geluk

     Yep.

     1. DolleDries

      Dat is niet veel Guus.

     2. Guus Geluk

      Nope.

 11. DolleDries

  De knieval die Europa maakt voor de Islam, gepaard met anti amerika politiek, gaat ons zwaar opbreken.Trump heeft het feilloos in de gaten en spreekt terecht over de EU als vijand van Amerika. Trump gaat ons de rekening presenteren. De handelsoorlog is slechts het begin. De grootste klapper gaat de rekening worden die Europa zal moeten betalen voor de Navo. Het structureel jaren lang wel beloven maar niets nakomen, is afgelopen bij Trump.
  Indien Europa denkt als wereldmacht iets te vertellen meent te hebben, en een eigen koers wil varen dan zal Europa ook zijn eigen broek moeten ophouden. Economisch maar bovenal veiligheid! Trump gaat niets verdedigen dat anti amerika is!
  In Brussel hebben ze overal lak aan, maar Trump laat zich niet misleiden.

 12. denk eens na

  Gelukkig de eu word waker

 13. Onno

  Wanneer Hongarije het eindelijk doorheeft dat het land leegloopt en de jeugd een bestaan in het buitenland verkiest boven dat in Hongarije zijn ze te laat. Met wat emigratie van Nederlandse en Belgische pensionada’s is het wel aardig misschien voor de inkomsten maar er wordt niet gewerkt. Toch heeft het land dat nodig dat er wordt gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur. En dan de landbouw, het land ontvangt EU subsidie !

  1. Stanly2000

   Onno, zolang men hier in onze contreien meer kan verdienen dan in b.v. Hongarije zal men het proberen om hier een baantje te krijgen. Men zou de lonen gelijk kunnen trekken zodat ze daar blijven werken. Helaas zie ik dat niet spoedig gebeuren, is ook praktisch niet haalbaar. Zij wat meer, wij wat minder. Bent u hiertoe bereid?

  2. Rosasolis

   @Onno. Wanneer is het ooit goed gegaan in Hongerije? De Hongaren hebben alleen Een prachtig, bekende kenmerk: muziek, zowel klassiek als volksmuziek. Toen de communisten het land overnamen in de 50 er jaren, vluchten duizenden Hongaren over heel Europa. Als kind kan ik herinneren dat er een aantal meisjes in jongens in mijn klas in Canada terecht kwamen. Heel arm gekleed in ouderwetse grof gebreide stukken. Zij konden haast geen Engels praten. En na onze gewone lessen, kwamen al die Hongarse kinderen naar een grote zaal waar zij verdere lessen in het Engels krijgen. Omdat zij zo muzikaal waren, was er zelfs een heel mooie kinderkoor opgericht van die Hongaarse immigrant kinderen, wiens ouders de toen vreselijke communistische regime ontvluchten… met z’n duizenden naar Canada.
   En nu gaat het alweer helemaal fout met Hongerije. In plaats van samenwerken met de buurlanden, zoals Roemenie, en de EU waarvan zij nog steeds lid zijn, houden zij aan een keiharde onmenselijk beleid uitvoeren tegen echte geregistreede vluchtingen…Terwijl er zijn nog steeds duizenden gevluchte Hongaren uit de 50er jaren naar Canada en Nederland?! Geen echt aardige mensen, die Hongaren.
   Toen een van onze grootste companisten, Joseph Haydn werkte aan het hof van de Esterhazys in Hongerije, kreeg hij zeer slechte maaltijden, van die zeer rijke lui.
   Hij mocht niet zijn composities doorsteuren naar ander landen. Totdat een hoog geschoolde Engelse musicus kon hem overtuigen om weg te gaan uit de Hongaarse ellende en met hem naar Engeland te komen. Waar Haydn kon in aller rust prachtig muziek kon blijven schrijven. Johann Peter Salomon was in die tijd een echt held die eerst de libretto voor Messiah aan J.F. Handel had gegeven, en toen dit geweldige oratorium een enorme succes werd in heel Groot-Brittanie, ging hij verder om Josef Haydn te redden! Van zijn rot gesloten leven bij de Esterhazys in Hongerije.
   Kunnen jullie voorstellen hoe dat toen ging? J.P. Salomon moest varen met de boot naar Nederland, en daarna met de koetsen met paarden zo veel verder. Maar het is hem gelukt om Joseph Haydn uit Hongarije te kregen,

   1. Stanly2000

    Beste Rosasolis, prachtig verhaal, maar slaat nergens op!

 14. Antidotum

  Chapeau Hongarije.
  Heel begrijpelijk dat ze dat islamitische tuig niet binnen laten.
  Het halve Hongaarse volk is uitgemoord tijdens de ottomaanse bezetting van weleer, dat zijn de Hongaren niet vergeten.
  Christenen zijn welkom, daarom zijn al veel Duitsers naar Hongarije gevlucht, inzake de vernietiging van hun land door Merkel.
  Mogelijk is Hongarije, in de toekomst, de enige nog veilige plek in Europa voor onze nog jonge kinderen en kleinkinderen.

 15. EllyD18

  De EU wil gewoon hun zin doordrammen, met mooie praatjes en voordegekhouderij. En de VN is net zo.
  Even niet opletten en je bent de klos.

 16. sjun

  De VN is al wat langer voor de islamiserende zaak gekaapt. De hoogste tijd om de contributie en het lidmaatschap op te schorten.

 17. Uiterst Links

  Niemand dwint de Hongarije in de EU te blijven. Als ze het niet zien zitten met de waarden van de EU moeten ze vooral uitstappen maar dat doen ze natuurlijk niet. Deze profiteurs blijven graag van de subsidiekraan slurpen

  1. Original NL

   …….Niemand dwint de Hongarije in de EU te blijven……
   …Oh Taalneuqer ….werk aan de winkel!

 18. Nasrani

  Want er komen andere tijden. BD

 19. Antidotum

  Speciaal voor de linkse tak op dit forum.
  Jullie kansenparels aan het werk in Grenoble.
  Voor deze praktijken en erger past Hongarije.
  https://m.youtube.com/watch?v=oMSBdLBeldM

   1. Antidotum

    @Hetzalwelweer

    Het valt me op dat de meesten getraind zijn, dat is te zien aan hun postuur.
    De enige taal die dit vernietigingsgilde begrijpt, is om ze neer te schieten..
    Helaas, een andere mogelijkheid is er niet meer.
    De pampermethode van links werk niet en draagt bij aan de vernietiging van w. Europa en haar burgers.

 20. Bloem

  Gelukkig houdt Victor Orban zijn rug recht. Dan hebben we over een paar jaar nog een plek waar wij naar kunnen vluchten. Misschien is er weer een Anschluß mogelijk tussen Oostenrijk en Hongarije, waarmee er wat meer ruimte voor opvang van Europese vluchtelingen ontstaat

 21. denk eens na

  Nog nooit zo een steldebielen koppen bij elkaar gezien de inteelt straalt er aan alle kanten van af ( zie foto).

  1. meijer61200

   En ze doen zich voor als kinderen van een jaar of 10-12. Dat hebben de intelligentia niet helemaal door tot op heden.

 22. FLP

  Eu zinkend schip … eerst de ratten dan de rest.

 23. Frits Jansen

  Laten wij subiet de vele Hongaren terugsturen die in 1956 na het neerslaan van de Hongaarse opstand naar Nederland vluchtten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.